Haklısın damardan almadan korkmadım.o an duygusallık vurdu ağladım.
ela naz olsun bence
allah yardımcınız olsun canım dikkat et dicem ama
rabbim sağlıkla vaktinde doğmasını nasip etsin
öyle valla sırayla yiyorduk ilk zamanlar ya da yemek soğuyordu çayı uzun süre soğuk içtim heheheh
hey gidi günler hey
valla biz oğlumu sadece okulda olduğumuzda toplantımız veya bir görevimiz olduğunda bıraktığımızdan başbaşa sadece evde çay içiyoruz eşim zorunu haller dışında annesine bırakmıyor oğlanı şöyle diyim şimle sinemaya gitmeyeli 4yıl oldu düşün
genelde biz her yere üçümüz gidiyoruz oğlumu bir yere bırakıp berabier hiç gitmedik eşim annesine bırakıp ekstra yük olmasını istemediğinden bırakmıyoruz
sadece akşam oğlumuz 9 -9.30 da uyuyunca film izliyip çay içiyoruz ya da uyuyoruz o ama bu eşimin kararı
yoksa bırakılır abimler anneme bırakırdı arkadaşlarla bir yere gitmek istediklerinde o anne babaya bağlı yani
aynen öyle sabah evden çıkılıyor öğle geliniyor yemekti ortalık toparlamaktı çocukla ilgilenmek sonra akşam yemeği ortalık topla çocukla oyun ki artık yetmiyoruz oğluma 9 oluyor her gün bir diğerinin aynısı
geçmiş olsun canım yaaa acaba bebeğe giden kan akışında mı sıkıntı acaba iğne falan sulandırıcı verseler
çünkü yüksek tansiyonda kan pıhtılaşıyor kan akışı yavaşlıyor böylee bebek beslenemiyor bunu bir sorsana hoş dr derdi ama
bir de periontologlarla
allah yardımcın olsun canım sağlıkla alacaksın kucağına allahın izniyle duamız senle bebeğinle arkadaşım
şişlik neden canım ödem mi oluştu dr ara sor bakalım
ben bundan sonra 2 haftada bir gideceğim canım
kesinlikle doğru ve otizm çok farkedilemiyebiliyor o yüzden 2 yaşından sonra bile süreli izlentmek gerek
ki en nefret ettiğim şeydir tv karşısında yemek yedirmek çocuk ne yediğini anlamıyor zaten
unibaby ıslak mendil yenidoğan aldım sadece dışarda kullanmalık evde su ve pamuk kullanacağım büyük oğlumda da öyle yaptım
çok güzel olmuş elinize sağlık:)
Hiç sorma onu yaaa ben de çok korkuyorum ama kayınvalidemden degil de kendi annemden:))
Kayınvalidem sağolsun bana sorar gibime geliyor bu tür şeyleri ki şimdiden işaret veriyorum ki yapmasınlar uygunsuz birşey. Benim korktugum konu tv izleme mevzusu. İşe başladığımda mecburen onlar bakacaklar eeee gün içinde de tv izliyolar. Nasıl dicem ki onlara tv izlemeyin 2 sene boyunca diye. Bakıcı bile tutsan tv yi ortadan kaldırmadan bunu başaramazsın ki.
naptın girdin mi dooplere sonuç ne oldu, merak ettim ?
Bende belli yerlerde sertleşme oluyor, dün eşim elini koydu o da hissetti. Sanki kafasını ya da dirseğini dayıyor gibi, biraz da tümsek oluyor o kısım ama 2-3 dakika sonra geçiyor.
Benim de sert çünkü bebiş dayanıyor sürekli.
Niye içeride suda daha rahat takılmıyor bilmiyorum...
Hep neredeyse karnımdan çıkacak gibi...
Biz de tv açmak istemiyoruz ama nasıl becericez bunu bakalımBencede sana izlemiyoruz deseler bile izlerler gibi geliyor, en azından kısık sesle ve bebeği ters tarafa çevirerek açsınlar bebişin izlemesin yeter belki böyle söyleince uygulayabilirler...
Ben de öyleydim canım ana gecen hafta bi gayret ayarladım birini yapamayıncs mecbur pencereler temizlendi haftsya da duvarları sildiricem sonrs rutin temizlik için yarım gün çağrıcam bu dönem ihtiyacımız var yardıma mevbu ryaaa ben evime başka kadın giirnce rahatsız oluyorum, nasıl kırcam bu zinziri bilmiorum
Sagolun kizlar allahim hepimize kucagimiza saglikla alabilmeyi nasip etsin ins benimkiler zaten en bastan Primanovaberi sabirszlardi anca 7,5ay olana kadar sabredebildiler bunada sukur neyseki ciger gelistiricileri felan yapilmisti da solunum acisindan bi sorun yasamadik
EML sabunuzu çok beğendimmmm ellerine sağlıkk
Az az sık sık ye ve tarçının zararı var mıdır bilmiyorum ama tarcını suda kaynatıp iç şekeri müthiş dengeliyor göbüşdaşım.Ya benim iştahım çok çok açık ama şekerim var diyet yapıyorum çok zorlanıyorum rüyalarıma giriyo ya
benim kızımda 25 aylık ve okadar zorlanıyorumki kucağıma alamıyorum bebeğe bişey olur diye ve bana düşkün babasına asla gitmeyen kızım şimdi bana hiç gelmiyor akşama kadar işteyim eve geliyorum gel sarılayım diyorum yok.okadar zor büyüdüki sese karşı çok hassas bir yere misafirliğe gitsem sesten uyumaz ve hırçınlaşır sinirli olur kayınvalidemde bir kaç ayda bir gece kalıyoruz gece yarısı 2de uyumuyor diye arabaya atlayıp dödndüğümüzü bilirim büyük konuşmamak gerek çok zor büyüyorlar.bu haftasonu ilk defa kızımı anneme bıraktık sınav görevimiz vardı.mutfaga masa almam gerekiyor 2 yılda çarşıdaki mağazalar değişmiş yenileri açılmışaynen aynen, anakucağını alıp wc ye kızımı da götürüp tuvaletimi yaptığımı çok biliyorum, odadan çıkar çıkmaz ağlamaya başlardı çünkü, bırakacak yerin olsa bile içinse sinmiyor ki, aklın sürekli bebekte kalıyor, bir tat alamıyorsun, biz mesela kızımı bırakıp hiç tatile gidemedik, her yaz bırakalım anneme gidelim bir yerlere başbaşa derdik yaz gelirdi kıyamazdık o da gelsin ona da değişiklik olur deyip gittiğimiz yere onu da götürürdük, tabi gittiğin yerde bebişle ilgilenmekten hiç birşey anlaamdan çok daha fena yorulmuş halde dönerdik.
cnm sen zaten şubat annesiymişsin 23 şubat gözüküyor normal doğum tarihin34+3gunluk bugun 19mayıs son adetim doktorum 2haftada onden gidiyor dedi hep yani.bilmiyorum artık
Aslında dediğinde haklısın tv ye sırtını çevirtmek en mantıklısı ama işte meraklı bebeklerrrr:))Bencede sana izlemiyoruz deseler bile izlerler gibi geliyor, en azından kısık sesle ve bebeği ters tarafa çevirerek açsınlar bebişin izlemesin yeter belki böyle söyleince uygulayabilirler...
Az az sık sık ye ve tarçının zararı var mıdır bilmiyorum ama tarcını suda kaynatıp iç şekeri müthiş dengeliyor göbüşdaşım.
annelik çok başka bir duygu ben işyerinde bişey yiyorum çisem bunu çok seviyo diyorum yiyemiyorum boğazımdan geçmiyo
halbuki evde var haziranda eşimle tatile çıkacaktık yıllık iznimi aldım birnevi balayı olcaktı 2. bebeği tatilde planlıyoduk
eşim dediki bir hafta birlikte olalım başbaşa diğer hafta kızımızıda alalım onla gidelim senle zaman geçirmeyi çok özledim dedi
neyse içime sinmesede tmm dedim yola çıktık içimde bir boşluk allahım ne kötüydü otele yerleştik ilk kızımı aradım ama
neyapsam aklımdan çıkmadı eşim ban kızıyo tadını çıkar diye ama kızımla konuşurken koşa koşa geliyo oda konuşuyo
tatilden hiçbişey anlamdım zehir oldu bana ama bu bebişin ilk temellerinide orda atmışız :) kaarar aldım kesinlikle rezilde
olacaksam kızımla olcam cnm kızım sabah sabah dilim şişmiş
Arkadasim bence dogum yapacaginiz hastaneye sorun pompa olayini.cunku ilk dogumumda ben yanima pompa almamistim.hastanede vardi hemde baya profesyonel biseydi.nasil sut sagilacagini falan ogretmislerdi.bosuna yaninizda tasimayin.
Canım inşallah bebişini sağlıkla kucağına aldığın zaman bu günlerin hepsini unutucaksın, o günlere odaklanmaya çalış, gerçi söylemesi kolay ben de zamanın azaldığını düşündükçe nefesim kesiliyor adrenalin seviyemi kontrol edemiyorum ama yapacak birşeyimiz yok tevekkülden başka....Kizlar mart anneleri merhaba ben geldim bugun doktra gittimacildeki doktorun beni korkutmasi sabaha kadar uyuyamadim bebegim ultrasonda cok az hareket etti nst normal kalp atisi vardi biliosunuz dopplerle bakti kendi doktorun allaha sukur herhangi bi sknti yok ama hep iki hafta onde giden kuzum artik haftasinda gidiyo gozukuo uzuldum acikcasi bu kullandigimiz ilaclar kasilma gidericiler igneler hep bebislerimizi etkilio allah onlari korusun ben baska bisey istemiyorum hareketleri suan normal cok sukur ama su iki gundur kendimi o kadar yiprattim ki bide simdi galiba idrar yoku enfeksiyonuda oldum yarin urologa gitcem dun acilde kasilmam dursundiye gene serum ve igne yaptikar ne yaptilar bilmiom ama umarim kotu bisey degildir cumlemeizin bebegi allha emnet dogum zamanlarimizi konusuruz isallah ve ben 5. GUnde bi gtcm artik .
Ben de hazırlamadım çanta annem hazırla deyip duruyor ama iş ciddiye binecek gibi geliyor hazırlaynca hazırlamak istemiyorum...kızlarr bebişler yavaş yavaş gelmeye basladı ben daha hastane cantasını hazırlamadım.kıyafetlerini yıkamadım bebbişin çunku odamız tam olarak gelmedı onu beklıorumkı yıkar utuler dolaba koyarım dıyee ama şimdide telaslandıımm gec mi kaldım diyee
aynen, bırakında şimdi de biz büyütelim diceksin onlaraAslında dediğinde haklısın tv ye sırtını çevirtmek en mantıklısı ama işte meraklı bebeklerrrr:))
O zamanlar bir gelsin de bakalım uyarılarımı yaparım bol bol. İşte senden büyük insanlara annelikle ilgili bişeyler söylediginde biz de çocuk büyüttük tepkilerine sinir oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?