Aynen canım. Eskiden insanların bir şeyler öğrenebilmek için ellerindeki tek bilgi kaynağı etraflarındaki büyüklermiş. Bu nedenle dün akşam annem ile yanı konuşmayı yaptım. Ben her gün kaç tane doktor kaç tane psikolog okuyorum ve kararlarımı onların uyarılarına göre veriyorum. Neden bunu anlamak istemiyorsun, artık işler eskisi gibi değil. dedim.
Şöyle bir sıkıntı oluyor genelde, örneğin kızım 20 aylık ve artık sütünü biberondan değil bardaktan içmesi gerekiyor. Artık biberon uygulamasını bırakacağımızı bardağa geçeceğimizi söylediğimde, nedense ayrıca annemi ikna etmem gerekiyor. Ben kaç tane çocuk büyüttüm. Siz 3 yaşına kadar kullandınız bir şey olmadı falan gibi cümleler ile karşılaşıyorum.
Ayyy dilime vurdu sabah sabah
Eline sağlık harika olmuşlar :))) bende bebeğimin mevlütü için netten bulduğum bir mağnet yaptım.minik minik patikler ördüm 80 tane kadar mavi ve sarı içinede tülle sardığım lavantaları yerleştirdim üzerinide kurdela ve incilerle süsledim arkasınada mıknatıs yapıştırdım görenler çok beyendi :)) evde sepetlerim vardı 3 tane boy boy hepsini mavi kurdela ve tüllerle süsledim süper oldular en minik sepetime de çarşıdan aldığım minik mavi tül keselere renkli dırajeler koyup öyle dağıtmayı düşünüyorum ayrca çikolatamız içinde süslü çikolata kutumuzda var :) orta boy sepetimize yaptıklarımızın bir kısmını koyup hastaneye götürcez ziyeretçiler ve hemşireler için kısmetse böyle düşündüm ben :))) ha bir tek eksiğimiz yaptığım süslerin üzerine isim kağıdı zımbalamak kaldı onuda nereden teymn edicem açıkcası bilmiyorum :S
Benim daha birinci bebeğim ama burda konuştuğumuz doğrultuda, kısmet olur da başka kardeşleri olursa;
Abla olma partisi, abi olma partisi bana çok mantıklı geldi. Aklımın hep bir köşesinde olacak.
Schaqa sende beğendiysen doğru yoldayız diye düşünüyorum
ahhh ilklerden bir sorun yok da ikinciler de işin içine girince
hepten durumlar karışıyor ister istemez
Çok sagol canım bi bakayım netten:)) canım bi de ben de çok halsizlik ve hemen yorulma oluyor sen de de oluyor mu acaba kansızlık var ondan mıdır
Tatlı göbişlerrrrr günaydınnnnn
Bugün ne yapalım? Nelerden bahsedelim?
Bu arada ben bebişin eşyalarını aldığım bebek bakım çantasına koymayı, kendi eşyalarımızı da minik bavula koymayı planlıyorum hastane için.
günaydın tatlı göbüşdaş. İnşallah güzel bir gün olur.
Ben dün sinirimden biraz ağladım. ama bugün iyiyim. Eşim işe gitmişti ben de dün temizlik yapayım az dedim. Sadece etrafı süpürüp silicem bir de banyoyu temizlicem bu kadar yani. 10 dk iş yapıp yarım saat dinlendim bel ağrılarım ve bacaklarıma binen baskıdan dolayı.kendimi o kadar güçsüz hissettim ki gecenin köründe de eşimi arayıp ağladım ben fiziken bu kadar güçsüz olmak istemiyorum diye hıçkıra hıçkıra.
Bir yandan gülüyor bana bir yandan da teselli vermeye çalışıyor çok normal bunlar 7.5 aylık hamilesin. artık gücünün olmaması gayet normal. Sen bırak ben yaparım falan. Sonra dedim ki o kızın doğsun beni böyle yaşlılar gibi kolu bacağı ağrıyan teyzeler gibi yaptığı için çok pis ısırıcam dedim iç çeke çeke:))
Artık çaresizlik diz boyu Allah başka dert vermesin ama hakikaten yaşım 29 ama şuan hissettiğim 60 yani fiziken. Ruhen daha iyiyim çok şükür:))
Benim daha birinci bebeğim ama burda konuştuğumuz doğrultuda, kısmet olur da başka kardeşleri olursa;
Abla olma partisi, abi olma partisi bana çok mantıklı geldi. Aklımın hep bir köşesinde olacak.
gunaydın....
ılk bebe kac yasında genıc??
hastaneye ılk bebeyı goturmeyı dusunuyormusunuz?
Geçen bebek bakım onarım da lohusa anayı çileden çıkaran kaynanayı püskürtme yolları diye bir yazı okumuştum... Denemekde fayda var, hazırlıksız yakalanmayalım
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com/2013/04/10-admda-lohusa-anay-cileden-ckaran.html
1- ¨Üşür bu böyle, bu tulumu giydir, üzerine yeleği giydir, üzerine hırkasını, onun üzerine montunu giydir, üstüne battaniyeyi ört, onun üzerine de yorganını. Üşür yoksa...¨ durumunda üzerinizde ne var ne yok yırtarak soyunun ve odanın ortasında bağıra çağıra bir mumdur iki mumdur üç mumdur (ingilizce: van kendıl tu kendıl tri kendıl) adlı eseri söyleyin. Kaynananın püskürtülme başarısı bu yöntemle %98. Yapılan araştırmalarda geri kalan %2'nin bu tekniğe bebeğin gaz mendiliyle halay çekerek cevap verdiği görülmüş.
2- ¨Doymaz bu böyle, sütün yok. Varsa da yaramıyor herhalde, baksana minicik. 2 günde 25 kilo kaybetti. Sütün yaramıyor yani belli, ya da sütün yok. ya da yaramıyor. Yok herhalde sütün. Yaramıyor mu yoksa? Sütün var mı ki? yok herhalde. Yaramıyor. Sütün yok. Yarıyo mu ki? Mama ver.¨ durumunda göğüslerinizin dolmasını bekleyin ve gözlerini hedef alacak şekilde sütünüzü fışkırtın. Eğer kaçmaya çalışırsa arkasından vurun. Yere yıkılacaktır büyük ihtimalle. Düşene bir tekme de siz atın. Kalkacak gibi olursa diğer göğsünüzü boşaltın. Hala ¨Yetmiyor¨ diyorsa çaktırmadan etlerini bükün. Tekniğin işe yarama oranı %97. Geri kalan %3'ün üzerine boca edilen anne sütü sayesinde zekasının arttığı ve pılını pırtını toplayıp işine gücüne döndüğü görülmüş.
3- ¨Ay bu aynı bizim tarafa çekmiş. Kaşı gözü boyu posu aynı biz. İnşalla huyu da çeker...¨. Durumunda: Lise 1 terk olan halasının şimdi ne yaptığını ve 45 yaşındaki amcasının iş bulup kendi evine çıkıp çıkmadığını sorun. Cevap alamazsanız eşinizin nihayet çaydanlığa su doldurup ocağın üzerine koymayı, hatta ocağın altını açmayı öğrendiğini söyleyin. Hatta öğretene kadar akla karayı seçtiğinizi ama kendi kendine giyinmeyi öğretmekten çok daha kolay olduğunu anlatın. Tekniğin işe yarama olasılığı %96. Geri kalan %4'ün ¨Bizim¨ve ¨Taraf¨sözcüklerinden başka kelime bilmediği ve sürekli bunları kullanmak zorunda olduğu görülmüş.
4- ¨Çok da kilo aldın. Bunların hepsini verebilicen mi?¨ Durumunda: Obezite sınırının kendisinin kilosundan 10 kilo daha düşük olarak belirlendiğini belirtin. Oturduğu yerden kalkınca koltuğun çöktüğünü, o konuda ne yapılabileceğini sorun. Bastığı yerlerdeki ayak izlerini gösterin. Tekniğin işe yarama olasılığı %97. Geri kalan %3 eğildiği zaman ortadan ikiye bölünmüş. Ne durumda olduklarını kimse bilmiyor.
5- ¨Emziği şekere batır ver, bak nasıl alıyor!¨Durumunda: ¨Denedim olmadı, olmayınca ben de bebeği aldım toptan şekere batırdım, üzerine de bal döktüm ki şekeri iyice emsin vücudu¨ açıklamasını yapın. Çığlık çığlığa evi terketmezse akıl hastanesini arayın. Tekniğin işe yarama olasılığı %100. Her durumda düşmanı kesin denize döküyorsunuz.
6- ¨Böyle uyumaz bu. Ver bana ayağımda sallayayım, kolumda çevireyim kafamda döndüreyim¨ Durumunda: Gidip çekmeceden temiz bir çift çorap alın verin. ¨Bunları giy de öyle salla yoksa çocuk bayılıyor 5 saat uyandıramıyoruz.¨ diyin. Ya da 15 yaşında kadar ayakta sallanan eşinizi çağırın, o halletsin. Tekniğin işe yarama olasılığı %97. Geri kalan %3'ün ayakları 45 numara olduğu için bebekler kayıp düşüyormuş.
7- ¨Amaaaaan sanki bizim zamanımızda bunları mı yiyorduk bunları mı giyiyorduk...¨ Durumunda: Onların zamanından örnekler verin: Aydemir Akbaş, Nuri Alço filan olur... İşe yarama olasığını bilmiyorum. Attım bunu.
8- ¨Bebek kız olduğuna göre benim adımı koymak gerek. Adettendir¨. Durumunda: ¨Anne senin adının sonu gelmiyor bir türlü, söylemeye başladığımızda bitene kadar akşam oluyor, yatıyoruz. Çocuğa da bu adı koyarsak adını söylemekten başka bi şey söylemeye zaman kalmaz, çocuk arsız olur.¨ cevabı uygundur. Ya da ¨Oğlun istemiyor¨diyin, onlar birbirlerine düşsünler siz de bu arada nüfus cüzdanını filan çıkarttırır yırtarsınız. (Not: Benim adımı koyun bence).
9- ¨Bebek biraz büyüsün, alır gideriz bizde kalır.¨ Durumunda çekin vurun. Başka hiçbir teknik işe yaramamış.
10- ¨Ben en iyisi sizde kalayım yoksa sen beceremezsin bebek bakmayı.¨ Durumunda kendisinin becerebilmiş olduğunu gösteren ehliyeti sorun. Eşinizi iyice bir inceleyin tam olarak neresinden bakılmayı becerilmiş olduğunu anlamaya çalışın. Bir delil bulamazsanız olmayan evrakta sahtecilik suçlamasıyla kaynananızı mahkemeye verin.
Ben dün sinirimden biraz ağladım. ama bugün iyiyim. Eşim işe gitmişti ben de dün temizlik yapayım az dedim. Sadece etrafı süpürüp silicem bir de banyoyu temizlicem bu kadar yani. 10 dk iş yapıp yarım saat dinlendim bel ağrılarım ve bacaklarıma binen baskıdan dolayı.kendimi o kadar güçsüz hissettim ki gecenin köründe de eşimi arayıp ağladım ben fiziken bu kadar güçsüz olmak istemiyorum diye hıçkıra hıçkıra.
Bir yandan gülüyor bana bir yandan da teselli vermeye çalışıyor çok normal bunlar 7.5 aylık hamilesin. artık gücünün olmaması gayet normal. Sen bırak ben yaparım falan. Sonra dedim ki o kızın doğsun beni böyle yaşlılar gibi kolu bacağı ağrıyan teyzeler gibi yaptığı için çok pis ısırıcam dedim iç çeke çeke:))
Artık çaresizlik diz boyu Allah başka dert vermesin ama hakikaten yaşım 29 ama şuan hissettiğim 60 yani fiziken. Ruhen daha iyiyim çok şükür:))
ben götürmeyi düşünmüyorum beni ameliyattan yarı baygın çıkmış halimle görmesini istemem çocuk haliyle annemi hasta ettin diye kardeşine karşı olumsuz düşünceye kapılabilir şimdiden biz babanla kardeşini almaya gidince sen babannenle evde hazırlıklar yapıcaksın sana oyuncaklar getircek geldiği yerden diye söylüyorum alıştırma yapıyorumgunaydın....
ılk bebe kac yasında genıc??
hastaneye ılk bebeyı goturmeyı dusunuyormusunuz?
ilki 4,5 yaşında ama hastaneye götürme durumu için ortalama verebileceğim cevap
eğer sancı gece gelirse kesinlikle hayır onu babaneye bırakacağım doğum gerçekleştikten
sonra şimdilik nasıl olacağı belli olmadığı için kesinlikle spontane gerçekleşecek durum
eğer sezaryan olursa ilk gün gelmesini istemiyorum beni o halde görmesin kesinlikle
ama normal olur da kendimi iyi hissedersem onunda yanımda olmasını isterim tabii
gündüz sancı gelirse falan da okulda olacağı için çok da sıkıntı değil
bakalım dediğim gibi tamamen spontane gelişecek durum
birde ben oğlumla konuştum ona anlatıyorum zamanı gelince geleceğini
doktor kontrollerine de götürüyoruz kardeşini görüyor onunla konuşuyor hatta ona
noel babanın getirdiği hediyelerini falan anlatıyor ki doktorumuz sağolsun anlayışlı
kaana da anlatıyor onu da dahil ediyor konuşmalara kontrollerde
evde de zaten kendisi isterse eli karnımda konuşuyor kardeşi ile anlatıyor
o da abisine cevap veriyor tekme atıyor yani hamilelik sürecinde sürekli
paylaşım içindeyiz
gunaydin kizlar gecmisi tam okuyamadim ama baktigim kadariyla bayagi bi kaynatmisiniz..
dun gordum kizimi.. yeni doktorumu cok sevdim. gereksiz gulumsemiyo ve guven veriyo. harikaydi her konuda anlastik. emelcim sinuna kadar bekleyecegiz bebisimi..uzun bacakli bi kizim varmis.. kalsiyum hapina basladik. 29+6 da kizim 1650 gr 40 cm. nasil sizce sizinkildr nasildi.. ayh icim icime sigmiyo cok mutlu oldum ben yaaa... bide devlet hastanesine gittim. mesai disinda almiyorlarmis. normal dogum hemen olacaksa aliyorlarmis. sezeryan yapmiyorlarrmis ilk bebegi genelde kabul etmiyorlarmis.. guldum bayagi hicbi turlu beni almiyosunuz yani dedim evet dedi. trajikomik...bu gunler tomrisin emzirme notlaroni okuyoum. emzirme kampina gircem kesinlikle..
bende senın gıbı dusunuyorum cnm
ılk gun eger kotu olursam hıc benı o halde gormesın benımkı mecburi sezeryan zaten
ama 2. gun gelsın yanıma bız daha hıc ayrı kalmadık..
bızımkıde sımdılık sevıyor ama ne oldugunu bılmıyor daha kucuk oyuzden kıskanır gıbıme gelıyor
gunaydin kizlar gecmisi tam okuyamadim ama baktigim kadariyla bayagi bi kaynatmisiniz..
dun gordum kizimi.. yeni doktorumu cok sevdim. gereksiz gulumsemiyo ve guven veriyo. harikaydi her konuda anlastik. emelcim sinuna kadar bekleyecegiz bebisimi..uzun bacakli bi kizim varmis.. kalsiyum hapina basladik. 29+6 da kizim 1650 gr 40 cm. nasil sizce sizinkildr nasildi.. ayh icim icime sigmiyo cok mutlu oldum ben yaaa... bide devlet hastanesine gittim. mesai disinda almiyorlarmis. normal dogum hemen olacaksa aliyorlarmis. sezeryan yapmiyorlarrmis ilk bebegi genelde kabul etmiyorlarmis.. guldum bayagi hicbi turlu beni almiyosunuz yani dedim evet dedi. trajikomik...bu gunler tomrisin emzirme notlaroni okuyoum. emzirme kampina gircem kesinlikle..
Kızlar benim durumumda olanlar bişey desin ya moralim çok bozuluyor. 3 gün önce insüline başladı dahiliyeci sabah öğlen akşam yemek öncesi vuruyorum iğneleri bunu yazmıştım zaten.öğlen akşamda sıkıntı yok ama sabahları 1.saat hep 148-142 civarı seyrediyor yani ben anlamıyorum insülinden önce sadece diyet yaptığım dönemde 130 lara düştüğü de oldu ama şimdi 1.saatte hiç inmedi 140 ın altına yani günde 3 kere iğne 9 kere parmak del kan al yarı aç gez diyete uy hala düşmesin hala düşmesin üzülüyorum ...
Tatlı göbişlerrrrr günaydınnnnn
Bugün ne yapalım? Nelerden bahsedelim?
Bu arada ben bebişin eşyalarını aldığım bebek bakım çantasına koymayı, kendi eşyalarımızı da minik bavula koymayı planlıyorum hastane için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?