2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Sevgili göbişdaşlarım, hani Tomris'in emzirme notlarının yazarı, sevgili doktor Tomris doğumlar için bir sıralama yapmış.
Ben de paylaşmak istedim. Sezeryan yapacak arkadaşlarıma da belki bir fikir vermiş olur.

En iyiden az iyiye doğru;
Doğal doğum
Normal doğum
Doğumun aktif fazına girdikten sonra (>4 cm açıklık) sezaryene girme
Doğumun ilk evresinde (< 4 cm açıklık) sezaryene girme
Sancılar başladıktan sonra sezaryene grime
Planlı sezaryen...

kızlar bence çok fazla kafaya takmayın sizden kötü durumda olanlar var sizin geçiçi bir durum
hamilelikten sonra bitcek ben ömür boyu diyet yapmak zorundayım ve günde 4 defa insülin

ben kendim için üzülmüyorum inanki sadece yüksek çıkınca bebeğe etkisi ne olur diye endişeleniyorum göbek çevresi 10 gün ilerde acaba bebeğim etkilenir mi diye kafama takıyorum.yüksek dediğim de 148 oluyo işte en fazla.Bi de benim babam da şeker hastası eğer genetikse doğumdan sonra geçmeyebilir de...bakalım görücez.Bu arada yürüyüş yapıyorum hiç ihmal etmem suyumu da içiyorum gerekn miktarda. Toplamda aldığım kilo 6 buçuk 30.haftam.ama işte bunlara bakmıyo demek ki bünye meselesi .

evet canım birhafta içinde düzene girmesi lazım demişti doktorum çünkü benimde insülini kullandığım ilk günler hiç etki etmedi doktoru aradığımda birhaftadan sonra aynı şekilde devam ederse ozaman dozu arttırız demişti..son birhaftadır hep 128 130 civarı gidiyordu:) ama bu sabah 148( napim bende çok yüksek değil diye düşünüp çok takmıyorum artık..buarada normalde tatlıyı hiç sevmeyen ben acaip canım tatlı çekiyor(

valla illa öyle olacak diye bir diretme halinde değilim
öncelikle ikimizinde sağlığı söz konusu her şey ona bağlı
o zaman gelsin bakacağız artık canlı canlı bildirim yaparım size

yorumuna güldüm derken son cümlelerin hoşuma gittiği için güldüm dedim cnm tekrar okuyunca bu kadın benim ağladığıma neden güldü diye düşünürsün yazma gereği duydum

Ptesi kontrolüm var zaten gidicem de burdaki aynı durumda olan arkadaşlardan da fikir almak istedim.
geçmiş olsun cnm kafaya çok takıncada şekerin yükselebilir bendede şeker problemi var ama bu hamileliğimde kontollü gittiğimden sorun yaşamadım çok şükür stres çok etki ediyor sakin olmaya çalış

işte yasakya insanın aklı gidiyo .Bakıyım ptesi kontrol var ne diyecek ne yapacak bi tane de gece yatmadan önce yapılacak daha yüksek doz yazdı.ama onu şimdilik kullanma dedi belki ptesi ona başla der bilmiyorum..

aynı endişeyi bende yaşıyorum kendim için değil çekerim ben bebeğime zararı olurmu diye hep endişe ediyorum..ama dediğim gibi korkma canım çok fazlada yüksek değil.. benimde geçen ay bebeğimin karın çevresi iriydi ve birhafta önden gidiyordu buay diyet ve insülin kullandım geçen hafta gittiğimde bebeğimin karın çevresi normal tam haftasıyla uyumlu çıktı..seninde öyle olur merak etme hiç..

inşallah canım bakalım 1 şubatta da o kontrol var inşallah o zamana kadar düzelir haftasıyla uyumlu olur.Çok sağol cevap verdiğin için

bebeklere televizyon izletme mevzusu açılmış. bu konuda bazı şeyler söylemek istiyorum müsadenizle :)

ben bir sınıf öğretmeniyim. çocuklarımla birebir ilgilenme fırsatım oluyor. hem kendileriyle hem aileleriyle. çocuklarımızın en büyük problemi televizyon ve bilgisayar. maalesef gelişen teknoloji gelişmesi duran zihinler olarak karşımıza çıkıyor. öğrencilerimde üzüntüyle farkettiğim en büyük sorun hayal güçlerinin gelişmemiş olması. ne resim yapabiliyorlar (elbette her birinin birer picasso olmasını beklemiyoruz) ne şiir yazabiliyorlar ne yazı hikaye ne masal yazabiliyorlar. üzücü ama gerçek. her sene elimize gelen çocuklar bir adım daha gerilemiş oluyorlar. hayal kurmasını bilmeyen çocuklarımız oluyor yeri geliyor. bizler kitap okurken kitapta yazanları hayalgücümüzü kullanarak tasvir edip gözümüzde canlandırabiliyoruz. işte günümüz çocuklarının çoğunda maalesef bu yok. işte o sebepten kitap okumaktan zevk bile almıyorlar. çok uzatmak istemiyorum bunlar benim gözlemlerim.

gelelim bana:
bu benim ilk bebeğim olacak nasipse. televizyon konusunda şiddetle karşı olduğum için ilk 3yaşına kadar izletmeyi düşünmüyorum. bakıcıya vereceğim. onun izletmesini engellemek içinse televizyon kablolarını saklayacağım. hem gözlerine hem zihnine verdiği tahribat oyalanmasından daha önemli benim gözümde. bunları çevremde kiminle paylaştıysam herkes alaycı bir şekilde güldü bana. hele bir çocuğun olsun da gör laflarından nefret ediyorum. büyük konuşmuyorum ama benim idealim bu kendime bir hedef koydum. babası bana pek uymayı düşünmüyor ama kendi bilir. zaten bütün gün işte oluyoruz çocuğumla kaliteli vakit geçirmek istiyorum onun için odasında zaman geçirmeyi planlıyorum. misafirliğe gittiğimde sırf ben rahat rahat sohbet edeyim diye çocuğuma televizyon açmak istemiyorum. öyle bir anne olmak istemiyorum. bunun için Rabbimden en büyük isteğim " Allahım bana istediğim gibi çocuk yetiştirme sabrı ver" . her zaman bu şekilde dua ediyorum. inşallah büyük konuşmuyorumdur..

neyse çok uzattım kızlar kusura bakmayın bu konuda çok dertliyim. öğrencilerimden dolayı. başınızı ağrıttım kusuruma bakmayın öpüyorum hepinizi

ben hiiç özele gitmedim canım..güvenemiyorum buradakilere nedense...hep devlet hast.gittim.doğumu da nasipse doğumeevinde yapacağım.

Aynı durumdayız tek fark benim 2. doğumum ve ilki sezeryan bir çok doktora gittim en ilgili ve güvenilir olarak bende Devlet hastanesini belirledim ilkindede ben devlet hastanesinde kontrollerimi doktorunun özel muayanesine giderek rahat bir şekilde doğumu gerçekleştirmiştim fakat şuan inanılmaz şekilde normal bir doğum yapmak istiyorum tabi sezeryan sonrası normal doğum hiçbir doktorun işine gelmiyor devlet 38 sonunda bana gün verdi ben hep dua ediyorum öncesinde suyum vs gelse sancılarım başlasa açılmış bir şekilde hastaneye gitsem diye hayallere dalıyorum zor ama imkansız değil:) rabbim inşalaaha hayırlı bir şekilde doğurmamı nasip eder tabiki bütün anne adaylarınında nedense özel hastaneler bana hep para tuzağı geliyor gösterdikleri ilgi yapmacık ve uzman olanların ve gerekli ekipmanların devlet hastanesinde tam teşekkül bulunduğuna inanıyorum ilk başta dediğim gibi özelde de kontrollere gittim ve şuan devletteyim tek fark özelde daha uzun uzun bilgilendiriyor ki buna hiç gerek duymuyorum bu topik sayesinde ve diğer siteler sayesinde gerekli bilgiye ve donanıma sahibim doktora bebeğimi görmek kilosunu boyunu sağlık durumunu öğrenmek için gidiyorum vede her ay gerekli tahlillerimi eksiksiz olarak yaptırıyorum şanslıyımki devlet hastanesindeki doktorum çok tatlı dilli ve iyi enerji yayan bir hanım abilerim eşleri de gidiyor ve gerçekten çok çok memnunlar belkide bundan dolayı devlete güvenim tam özel hastanede sezeryan 1400 kan uyuşmazlığı iğnesi vs fatura katlanarak baya baya yükselir ben bu parayla oğullarımla berebar avşada bir ev tutup uzun bir yaz tatili yapmayı planlıyorum hafta sonlarıda babamızda bize katılır tabi annem hep yanımda olur biraz pofpoflancam naz yapcam diye (bazı arkadaşların özel sebepleri olabilir sözlüm meclisten dışarı)özel ilgigi alaka için ben özele gerek duymuyorum alt tarafı 1 gün

evet çok şanslıyız benim içim çok rahat bide ben şanslıyım anne bu böyle olmalıymış şurda okudum şu dr dedi
dediğimde aaa doğru diyip uyguluyo annemin ilk torunu hatta annem soruyo bu böylemi olmalı arada uyuşmadığımız
konular oluyo tabi ama olsun heray kilo takibini yapar biraz düştüğünde nerde bir eksiklik var sütünü az içti hemen
ne gerekiyosa yaptı birde ben anne olduğumda 21 yaşındaydım netten araştırırdım neyapmam gerektiğini hep burda
öğrendim ek gıdadaki çorbalarını kızımla birlikte büyüdük şimdide hoş kızım bizi yönetmeye çalışıyo

Ben ilk kontrolümde (yani keseyi görmeye) devlet hastanesine gitmiştim. Dr resmen dövecek gibiydi, yani nasıl dr bunlar bilmiyorum ama bizim ilk bebeğimiz heyecan tavandaydı ve dr 2 dakika bile bakmadı sonrada kese oluşmuş dış gebelik değil dedi ve sıradaki hastayı çağardı. O gün dedim zaten devlet hastanesimi Allah muhtaç etmesin. O yetmezmiş gibi arkadaşım devlet hastanesinde doğum yaptı ve bebeği mikrop kaptı göbek bağını kestikleri makastan.
Tabii bu dediklerim özel hastanede olabilecek şeyler ama ben güvenemiyorum devlet hastanelerine. Özel hastanede dr un vicdanlı biriyse doğru dr u seçtiysen kesinlikle zora girmedikçe normal doğumu tavsiye ediyor.

canım yaşları büyüdükçe aynen onlar yön veriyorlar

Hayal gücü benim de çok önem verdiğim bir konu.
Kendi sevdiğim özelliklerimden biridir, çok iyi bir hayal gücüne sahip olmak.

Çocuğumun da Allah kısmet ederse, hayal gücünü geliştirmek için herşeyi yapmaya hazırım :)

tv konusunda bende senınle aynı dusunuyorum ben 2 yasına kadar nerdeyse hıc tv acmadım hayatımızdan tv yı kaldırmıstık kı benım kızıma 1 yasından sonra bakıcı bakmaya basladı ama zaten kuralları sen belırledıgın ıcın acma dedıgın zaman tv yı acmaz bayan..

benım kızım tvden mıdır nedır bılmıyorum ama cok cabuk konustu 1,5 yasında bıcır bıcır herseyı anlatıyordu...sımdı ben 2,5 yasında belırlı saalerde acıyorum cunku pek tv gormedıgınden heralde resmen transa gecıyor

Kızlar hamilelerle pek yemek konuşulmaz ama bazen sıkılıyorum tıkanıyorum, özellikle evde olanlar, öğlenleri ne yapıyorsunuz?
Eğer başkalarının canı çeker diye düşünürseniz önerileri mesaj olarak da yazabilirsiniz :)

Kesinlikle sana katılıyorum canım.. Özellikle kendini kadın programlarına kaptırıp çocuklarınıda esir eden ev hanımı anneleri şiddetle kınıyorum.. Zeka geliştirici çizgifilmlerede inanmıyorum.. O yüzden bende tv den uzak tutmak için ne gerekiyorsa yapıcam.
Bence çocukların 2-3 yaşına kadar tek istediği ilgi, sevgi ve onlarla oyun oynamak..

1-2 yaşlarına geldiklerinde asıl onlarla oyun oynamak inanılmaz zevkli olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…