2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Beyin Geliştirici Bebek Oyunları

İSTANBUL PARENTİNG CLASS’TAN BEYİN GELİŞTİRİCİ BEBEK OYUNLARI

0-1 AY

Bebeğinizi dike yakın bir pozisyonda kollarını, bacaklarını ve ayaklarını rahatça hareket ettirebileceği şekilde kucağınıza yerleştirin. Bebeğinize, önce yüzünüzü yaklaştırın ve yüzünüzle gülümseyen farklı ifadeler yapın. Daha sonra A4 kağıda çizilmiş siyah-beyaz basit insan yüzü resmini bebeğinize gösterin ve bu resmi yavaşça sağa ve sola taşıyarak 1 dakika boyunca oynayın.

1-2 AY

Bu oyun için bebekler için hazırlanmış bilek çıngıraklarından edinmelisiniz. Bebeğinizi sırt üstü yatırın ve bebeğiniz bileklerine çıngırakları takın. Bebeğinize bakarak “Sen çok tatlı bir bebeksin” gibi bir cümleyi uydurduğunuz neşeli bir melodiyle tekrar tekrar söyleyin. Belirlediğiniz özel kelimeye (örneğin “tatlı” kelimesine) her geldiğinizde önemini belirtmek amacıyla bebeğinizin elini hareket ettirerek çıngırağı sallayın.(Ayaklar için de aynı oyunu oynayabilirsiniz.)

2-3 AY

Bu oyun için sert plastikten yapılmış oyuncak halkalar edinmelisiniz. Her bir elinize birer halka alın ve bebeğinize, kollarıyla ulaşabileceği mesafede bu halkaları sunun. Bebeğinizi tutana kadar halkaları yaklaştırın. Bebeğiniz halkaları tutunca, tuttuğu halkayı diğer tarafından hafifçe bebeğinize doğru itin ve bebeğinize “çek” deyin. Daha sonra halkaları hafifçe kendinize doğru çekin ve bebeğinize “it” deyin. Bebeğinizin ellerini açmasını yardım edin ve ona “bırak” deyin. Bebeğinizin halkaları bırakmasına yardımcı olmak için hafifçe halkaları çekebilirsiniz. Bebeğinizin halkaları yeniden tutmasını teşvik edin ve bırakma işlemini tekrarlayın.

Ebeveynlere Tavsiye:

Beyin gelişiminin %70’i yaşamın ilk yılında tamamlanır. Yani bebeğinizin aklı, yaşamının ilk bir yılında, hayatında bir daha asla olmayacağı kadar büyük bir hızla gelişir. Bebeğinizin beyin gelişimini desteklemenin en doğru yolu onunla duyuları uyaran oyunlar oynamaktır. Bebeğinizin beyin gelişimini destekleyen pek çok oyun vardır. Tüm bu oyunları öğrenmek ve bebeğinizin tam kapasitesinde gelişmesini sağlamak için İstanbul Parenting Class’ın anne baba eğitim programlarına katılmanızı içtenlikle tavsiye ederim.

Sinem Olcay Kademoğlu
Uzman Psikolog (Aile ve Çocuk Gelişimi)

senin msj okuyunca hemen yazmak istedim benimde 5 yaşında kızım var bazen bana babasına şiir yazar
bize okur okuldamı öğrendin diyorum hayır ben kendi kendime buldum diye hikaye kitapları alıyorum bol
resimli onlara bakarak hikayeyi kendi kendine anlatıyo teyzenmi okudu sana diyorum hayır ben öyle olmuştur
diye düşündüm doğrumu anne diyo hayal gücünü geliştirmek için desteklemek için neler yapabilirim
cvp verirsen sevinirim

hımmm bol bol kitap okuyabilirsiniz özellikle görsel olarak renkli birde sen hikayeyi canlardırman
ona büyük büyük anlatman sonra onunda sana anlatmasına fırsat tanıman yapbozlar, tak çıkarlar,
legolar, oyun hamurları deney yapabileceği ne biliyim un, kum dokunması hissetmesi hepsi hepsi

ama en güzeli bence kitap kendimde okumayı çok sevdiğimden belkide :))))))

valla bence sıkıntı yok buraya da yazabilirler biz akşam yemek yapanlara da fikir olur
çünkü bende tıkanıyorum hergün hergün

kızlar bence çok fazla kafaya takmayın sizden kötü durumda olanlar var sizin geçiçi bir durum
hamilelikten sonra bitcek ben ömür boyu diyet yapmak zorundayım ve günde 4 defa insülin

canım yaa Allah yardımcın olsun..ama sen de sağlıklı besleniyorsun öyle düşün canım..

Günaydın kızlar..
Herkese hayırlı cumalar olsun :)

günaydın, hayırlı cumalar efenim:)

Yarencim geçmiş olsun canm, anladığım kadarıyla diyetine, yapman gereken herşeye titizlikle uyuyorsun, inşallah düşer şekerin canım, stress yapmamaya çalış, o çok etkiliyor şekerini..bebişinde de bi sıkıntı olmayacak Allahın izniyle, aklına kötü şeyler getirme canm..

zeka geliştirici çizgifilm yok malesef müzik tercih sebebi

bizim hikayesiz kitaplarımız var mesela karşılıklı iki sayfa düşün orada bir çiftlik/havalimanı/pazar/yangın/kaza resimleri var
hikayeyi tamamen sen kurguluyorsun ve ben/baba her seferinde farklı kurguluyoruz artık o da alıştı o da bize farklı farklı
anlatıyor birde tabii okul/kreş inanılmaz etken çünkü orada öğrendikleri ile yorumlaması çok daha güzel

Hihi ben de kitap okumaya bayılırım.
Kızıma aldığım "uykudan önce" serisini ona okuyorum bile.
Çocuğum daha doğmadan kitapları ezberledi :)
Hamurla oynamaya da bayılırım :)

İnternetten geliştirici aktiviteler araştırıyorum.
Deney filan yapmayı da çok severim çünkü :)

Şurda 100 adet aktivite var. İsimlerine tıklayınca aktivitenin kendisi açılıyor.

Son düzenleme:

Evet olabilir.. Ama böle sanki çocukların gelişimi için iyiymiş gibi gösterilen çizgifilmler varya caliu pepe gibi çok saçma geliyor bana, yani çocuklara ne gibi bi faydası olabilir ki.. Kitap okuması, müzik dinlemesi, arkadaş edinip onlarla vakit geçirmesinden daha faydalı bişey yok bence.

Yaşları 4-5 olduktan sonra bence beraber izlenebilecek çok güzel çizgi filmler var.
Alice harikalar diyarında mesela benim için mükemmeldi. Ötesini bilmiyorum yani hayal gücü için :)

Dur hatta bir sayfa var, hangi film / çizgi film / oyun kaç yaşa uygun diye, bir yere kaydetsin herkes...

http://www.commonsensemedia.org/

O tarz çizgifilmler kesinlikle faydalı, yada şu oyun kuklaları falan tabii belli bir yaştan sonra.. Bizim zamanımızdaki susam sokağı gibi :))
Hemen kaydediyorum canım :)

Günaydın kızlar. Dün gelen cok şükür bebeğimin suyu değilmiş. Ama maalesef erken dogum riskim var. Istirahat verdi doktorum ve de bol bol sıvı tüketmem gerektiğini söyledi. Nidillata basladik, günde dört kere iciyorum. Haftaya da kontrolum var.hem de is göremez raporu alacağım.

geçmiş olsun annene, sen yine de çok şanslıymışsın, anneciğin dibindeymiş, keşke benim ed annem yanımda yaşasaydı ama malesef, yien de Allah bin kez razı olsun böyle acil durumlarda koşturup geliyor, babamdan dsa ALlah razı olsun, annemi ne kadar kalacağı bile belli olmadığı halde gönderiyor yanıma, benim babam da rahatsız, annem onu pek yalnız bırakmk istemiyor, biz de evde yalnız kalmasını istemiyoruz babamın, yola dayanamadığı için gelemedi yanımıza, o eve tek başına kaldı, ama mecburi durumlarda evlat her zaman ön plana geçiyor demekki, Allah ikisinden de razı olsun.

ben ne anne babalar gördüm, kendi evladının doğumuna el gibi gelip giden, şükürler olsun.

ben çok zor durumda kalırsam ya eşim yapıyor ya da görümceleri çağırıyor, onlar yapıyor, onlar yaparken bile benim tüyler diken diken oluyor , illa kendi işimi kendim yapacağım, ama tabi eve kadın almak kadar rahat bir şey olaamaz, hele iki çocukla ve çalıştığım için bu kadar işe nasıl yetişeceğim mecbur ben de göz yummak zorundayım.

O ağrılar kasılma mıymış?
Bütün hikayeyi bir baştan anlatsana bize.. (Üşenmezsen tabi)
Hani olayların başlangıcı ve sonuç olarak doktor ne dedi tam olarak?

geçmiş olsun erken doğum riskini neden dedi acaba doktorun?

aa çok geçmiş osun kızına mı sana mı verdi penisilini evet yaa her çocuğun huyu suyu farklı oluyor, benim kızım inan çok rahat büyüdü, bizi hiç üzmedi yormadı, çevremdeki herkes sen annelik mi yaptın deyip duruyorlar, tabi eleştirmek babında değil kızımı çok uslu olduğunu söylemek için öyle söylüyorlar, ama ben yine de zorlandım, çünkü uzun zamandır kendim için alışverişe bile çıkmadım, herşeyimiz her işimiz çocuğa göre düzenleniyor, hayat çocuktan önce ve çocuktan sonra diye ikiye ayrılıyor, bunu ilk kez bebek büyütecek arakadaşlar yaşayıp ta görecekler.

evet mecbur kalınca gözünü yummak zorundasın, ama rahatlığı da bambaşka tabi, benimki psikolojik bir durum, kıracağım zincirlerimi ama

arkadaşlar bi sorum olacak belki önceki sayfalarda konuşulmuştur ama ben çalıştığım için çok takip edemedim bebeğinize hangi marka şampuanın aldınız? sebamed büchen bide mustela diyolar ama bide deterjan olarak ne aldınız ne zormuş ufacık şeye karar vermek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…