bebeklere televizyon izletme mevzusu açılmış. bu konuda bazı şeyler söylemek istiyorum müsadenizle :)
ben bir sınıf öğretmeniyim. çocuklarımla birebir ilgilenme fırsatım oluyor. hem kendileriyle hem aileleriyle. çocuklarımızın en büyük problemi televizyon ve bilgisayar. maalesef gelişen teknoloji gelişmesi duran zihinler olarak karşımıza çıkıyor. öğrencilerimde üzüntüyle farkettiğim en büyük sorun hayal güçlerinin gelişmemiş olması. ne resim yapabiliyorlar (elbette her birinin birer picasso olmasını beklemiyoruz) ne şiir yazabiliyorlar ne yazı hikaye ne masal yazabiliyorlar. üzücü ama gerçek. her sene elimize gelen çocuklar bir adım daha gerilemiş oluyorlar. hayal kurmasını bilmeyen çocuklarımız oluyor yeri geliyor. bizler kitap okurken kitapta yazanları hayalgücümüzü kullanarak tasvir edip gözümüzde canlandırabiliyoruz. işte günümüz çocuklarının çoğunda maalesef bu yok. işte o sebepten kitap okumaktan zevk bile almıyorlar. çok uzatmak istemiyorum bunlar benim gözlemlerim.
gelelim bana:
bu benim ilk bebeğim olacak nasipse. televizyon konusunda şiddetle karşı olduğum için ilk 3yaşına kadar izletmeyi düşünmüyorum. bakıcıya vereceğim. onun izletmesini engellemek içinse televizyon kablolarını saklayacağım. hem gözlerine hem zihnine verdiği tahribat oyalanmasından daha önemli benim gözümde. bunları çevremde kiminle paylaştıysam herkes alaycı bir şekilde güldü bana. hele bir çocuğun olsun da gör laflarından nefret ediyorum. büyük konuşmuyorum ama benim idealim bu kendime bir hedef koydum. babası bana pek uymayı düşünmüyor ama kendi bilir. zaten bütün gün işte oluyoruz çocuğumla kaliteli vakit geçirmek istiyorum onun için odasında zaman geçirmeyi planlıyorum. misafirliğe gittiğimde sırf ben rahat rahat sohbet edeyim diye çocuğuma televizyon açmak istemiyorum. öyle bir anne olmak istemiyorum. bunun için Rabbimden en büyük isteğim " Allahım bana istediğim gibi çocuk yetiştirme sabrı ver" . her zaman bu şekilde dua ediyorum. inşallah büyük konuşmuyorumdur..
neyse çok uzattım kızlar kusura bakmayın bu konuda çok dertliyim. öğrencilerimden dolayı. başınızı ağrıttım kusuruma bakmayın öpüyorum hepinizi
1-2 yaşlarına geldiklerinde asıl onlarla oyun oynamak inanılmaz zevkli olacak.
Hayal gücü benim de çok önem verdiğim bir konu.
Kendi sevdiğim özelliklerimden biridir, çok iyi bir hayal gücüne sahip olmak.
Çocuğumun da Allah kısmet ederse, hayal gücünü geliştirmek için herşeyi yapmaya hazırım :)
Kızlar hamilelerle pek yemek konuşulmaz ama bazen sıkılıyorum tıkanıyorum, özellikle evde olanlar, öğlenleri ne yapıyorsunuz?
Eğer başkalarının canı çeker diye düşünürseniz önerileri mesaj olarak da yazabilirsiniz :)
kızlar bence çok fazla kafaya takmayın sizden kötü durumda olanlar var sizin geçiçi bir durum
hamilelikten sonra bitcek ben ömür boyu diyet yapmak zorundayım ve günde 4 defa insülin
Günaydın kızlar..
Herkese hayırlı cumalar olsun :)
Kızlar benim durumumda olanlar bişey desin ya moralim çok bozuluyor. 3 gün önce insüline başladı dahiliyeci sabah öğlen akşam yemek öncesi vuruyorum iğneleri bunu yazmıştım zaten.öğlen akşamda sıkıntı yok ama sabahları 1.saat hep 148-142 civarı seyrediyor yani ben anlamıyorum insülinden önce sadece diyet yaptığım dönemde 130 lara düştüğü de oldu ama şimdi 1.saatte hiç inmedi 140 ın altına yani günde 3 kere iğne 9 kere parmak del kan al yarı aç gez diyete uy hala düşmesin hala düşmesin üzülüyorum ...
Kesinlikle sana katılıyorum canım.. Özellikle kendini kadın programlarına kaptırıp çocuklarınıda esir eden ev hanımı anneleri şiddetle kınıyorum.. Zeka geliştirici çizgifilmlerede inanmıyorum.. O yüzden bende tv den uzak tutmak için ne gerekiyorsa yapıcam.
Bence çocukların 2-3 yaşına kadar tek istediği ilgi, sevgi ve onlarla oyun oynamak..
senin msj okuyunca hemen yazmak istedim benimde 5 yaşında kızım var bazen bana babasına şiir yazar
bize okur okuldamı öğrendin diyorum hayır ben kendi kendime buldum diye hikaye kitapları alıyorum bol
resimli onlara bakarak hikayeyi kendi kendine anlatıyo teyzenmi okudu sana diyorum hayır ben öyle olmuştur
diye düşündüm doğrumu anne diyo hayal gücünü geliştirmek için desteklemek için neler yapabilirim
cvp verirsen sevinirim
hımmm bol bol kitap okuyabilirsiniz özellikle görsel olarak renkli birde sen hikayeyi canlardırman
ona büyük büyük anlatman sonra onunda sana anlatmasına fırsat tanıman yapbozlar, tak çıkarlar,
legolar, oyun hamurları deney yapabileceği ne biliyim un, kum dokunması hissetmesi hepsi hepsi
ama en güzeli bence kitap kendimde okumayı çok sevdiğimden belkide :))))))
valla bence sıkıntı yok buraya da yazabilirler biz akşam yemek yapanlara da fikir olur
çünkü bende tıkanıyorum hergün hergün
zeka geliştirici çizgifilm yok malesef müzik tercih sebebi
bizim hikayesiz kitaplarımız var mesela karşılıklı iki sayfa düşün orada bir çiftlik/havalimanı/pazar/yangın/kaza resimleri var
hikayeyi tamamen sen kurguluyorsun ve ben/baba her seferinde farklı kurguluyoruz artık o da alıştı o da bize farklı farklı
anlatıyor birde tabii okul/kreş inanılmaz etken çünkü orada öğrendikleri ile yorumlaması çok daha güzel
Evet olabilir.. Ama böle sanki çocukların gelişimi için iyiymiş gibi gösterilen çizgifilmler varya caliu pepe gibi çok saçma geliyor bana, yani çocuklara ne gibi bi faydası olabilir ki.. Kitap okuması, müzik dinlemesi, arkadaş edinip onlarla vakit geçirmesinden daha faydalı bişey yok bence.
Yaşları 4-5 olduktan sonra bence beraber izlenebilecek çok güzel çizgi filmler var.
Alice harikalar diyarında mesela benim için mükemmeldi. Ötesini bilmiyorum yani hayal gücü için :)
Dur hatta bir sayfa var, hangi film / çizgi film / oyun kaç yaşa uygun diye, bir yere kaydetsin herkes...
http://www.commonsensemedia.org/
Ahhh Ahhh anneler olmasa ne yapardık dime? geçtiğimiz bütün hafta annem bendeydi daha öncede ara ara gelip yemek temizlik yapıp gidiyordu.geçen hafta sağolsun temizliği toptan bitirdi bana sadece günlük temizlikler kaldı.pimapenleri cifledi,mutfağı baştan aşayağıya ben dr..kontrulümdeyken temizlemiş ince işlerin hepsini yapmış...gelir gelmez uzanıp yattım kalktığımda koca bir tencere sarma yapmış Allah razı olsun ondan..aynı semtte bile oturmuyoruz kız kardeşimde hamile ve erken doğum tehlikesi var bende oda mutfağa giremiyoruz yemek yapmaya(( kocalarımız bıktı dışardan yemekten bizde bıktık açıkcası annem gelince 4-5 tencere yemek yapıp dolaba bırakıp gidiyor kendi evine oraya temzilik yemek yapıp geçiyor kız kardeşime offfff kadın perişan oluyor resmen şimdide grip oldu yatıyor evinde ((( aslına sorarsanız ben bile annemden bu performansı beklemezdim sevgisini belli etmeyen çocuklarını hep eleştiren hiç bir şeyi beyenmeyen anne tiplerindendir de kendisi sağolsun
Aynen canım bende öyleyim, hastayım diye annecim geldi ama inanır mısın o dahil başkasının kendi işlerimi yapmasından çok rahatsız oluyorum hemen müdahale edesim geliyo ama mecbur kalınca insan herşeyi kabulleniyo
Günaydın kızlar. Dün gelen cok şükür bebeğimin suyu değilmiş. Ama maalesef erken dogum riskim var. Istirahat verdi doktorum ve de bol bol sıvı tüketmem gerektiğini söyledi. Nidillata basladik, günde dört kere iciyorum. Haftaya da kontrolum var.hem de is göremez raporu alacağım.
Günaydın kızlar. Dün gelen cok şükür bebeğimin suyu değilmiş. Ama maalesef erken dogum riskim var. Istirahat verdi doktorum ve de bol bol sıvı tüketmem gerektiğini söyledi. Nidillata basladik, günde dört kere iciyorum. Haftaya da kontrolum var.hem de is göremez raporu alacağım.
benim kızımda 25 aylık ve okadar zorlanıyorumki kucağıma alamıyorum bebeğe bişey olur diye ve bana düşkün babasına asla gitmeyen kızım şimdi bana hiç gelmiyor akşama kadar işteyim eve geliyorum gel sarılayım diyorum yok.okadar zor büyüdüki sese karşı çok hassas bir yere misafirliğe gitsem sesten uyumaz ve hırçınlaşır sinirli olur kayınvalidemde bir kaç ayda bir gece kalıyoruz gece yarısı 2de uyumuyor diye arabaya atlayıp dödndüğümüzü bilirim büyük konuşmamak gerek çok zor büyüyorlar.bu haftasonu ilk defa kızımı anneme bıraktık sınav görevimiz vardı.mutfaga masa almam gerekiyor 2 yılda çarşıdaki mağazalar değişmiş yenileri açılmış2 saat gezdik normalde asla bu kadar merveyle gezemeyiz huzursuzlanır herşeye şükür yeterki rabbim sağlık versin evlatlarımıza şimdi acilden geldik penisilin verdi 5 tane.
33 hftlik hmisler bbginiz kilosu kac
Ben de öyleydim canım ana gecen hafta bi gayret ayarladım birini yapamayıncs mecbur pencereler temizlendi haftsya da duvarları sildiricem sonrs rutin temizlik için yarım gün çağrıcam bu dönem ihtiyacımız var yardıma mevbu r
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?