2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Grdim cnm kndi doktorymda suan bi sknti yok allah sukur bbgim nst ultrason ve ksilma englleyn igneleri ymk ten iki gafta onde gdn suan yavasladi
.."(

tam ne yazdığını anlayamadım ama sanırım bebeğin iyi durumda, artık stres yapmayı bırak, daha sakin ol ki bebeğin karnında mutlu mutlu büyüsün.bugün ben de gideceğim kontrole, inşallah iyi haberler duyar gelirim.

Günaydın geçmiş olsun erken doğum riski neden? banada doktor iş göremez raporu verecekmiş.suyum normalin altında aynen istirahat ve bol sıvı dedi.zaten 2 haftadır gripten yatıyorum.

Dün kontrolümüz vardı... Oğluşum 2750 gr olmuş boyuda 52 cm olmuş.. Dr küçük bir süt danası geliyor dedi bakalım :))

Ben uzuluyorum cok suan benim bebegim masallah hep kilosu iidi 30 haftalikken 1960 di iki hafta onden gidiyordu simdi erken dogum tehlikesi yuzunden bi suu igne vuruldum haftasina geri donmus yani bukundugum haftada hatta bazi degerler bi hafta gri ve kilo almamis bile ;( 2040 grm cok uzgunum cok neden bole oldu anlamiyorum simsi o kadar ilac igne olmastdik belki benimkide 2500 yada senn kilolarinda okurdu ama bunada sukur uzuldum ;((

sebamed aldım şampuan köpük losyon hepsini

bak sen 33 haftalıksın ve bebeğin 2040 gr mmış, senin beeğenmediğin o kiloyu biz hala göremedik bile, ama ben stres yapmıyorum, çünkü önemli olan sağlıklı doğması kaç kilo doğduğu da önemli tabi ama elimden geldiğince beslenmeme dikkat eidyorum, elimden geleni yapıyorum, olmuyorsa doğduktan sonra beslenecek, yapacak bir şey yok, napalım, ben sağlıklı olduğuna, organnlarında bir sıkıntı olmadına şükrediyorum ve bunlarla mutlu oluyorum

Şampuan mustela aldık, deterjanda dalin sıvı bebe detarjanı aldık canım.

Günaydın geçmiş olsun erken doğum riski neden? banada doktor iş göremez raporu verecekmiş.suyum normalin altında aynen istirahat ve bol sıvı dedi.zaten 2 haftadır gripten yatıyorum.

benim de 29. haftamdan beri baş belası su azlığı sıkıntım var, ben de bu 2. haftam oldu izne yarıldım, izne ayrıldığım ilk hafta bebeğim nasıl olduysa 300 gr almış, belki gerçekten istirahat yaradı bilemiyorum, şimdi ikinci haftanın sonundayım, bugün bir kez dhaa kontrolüm var, eğer bu hafta da kilo aldıysa istirahat gerçekten işe yaramış diyeceğim, inaşallah kilo almıştır.

Karnıma ara ara bıçak saplanır gibi ağrılar giriyordu. Oturduğum yerden esimin destegi ile kalkabiliyordum ve de karnımda ara ara sertlik hissetmeye başlamıştım. Doktorumu arayıp,şikayetlerimi anlatınca sancıların kaç dk da bir girdiğini sordu ve de hemen gelmem gerektiğini söyledi.nst ye bağladılar ve de o ağrılarımin kasilmadan olduğunu söyledi doktorum.bir de hastane de su gelince bacaklarımdan cok korktum. Ama geldin bebeğimin suyu değilmiş,bir de kilosu da bes gün geriden geliyormuş. Ona da cok uzuldum😞artık bol bol balik ve et yiyeceğim mecburen. Ve de yatacağım . 37. Haftaya kadar çalışıp, dogum sonrasına aktarırım iznimi diyordum ama olmayacak 😞😞😞bebisi bırakıp ise gitmek cok zor gelecek. Bir de isten geç çıkmak var😞😞😞offfffff!!!!!

neeee maşallah ama çok fazla değil mi bu kilo ve boy

Valla ilk söylediğinde bende korktum, çünkü bu haftalarda 2 kilo falan olması gerek ama dr iri bi bebek anne babadan kaynaklı dedi bizi gösterip. Ben eski basketbolcuyum boyum 1.81 eşimde eski sporcu o da 1.87 falan dr da sizden küçük bi bebek çıksaydı şaşırın dedi. Şimdi tek korkum irilikten dolayı normal doğum yapamazsam..

iyi çok şükür, evde dinlenirsin bol bol, yatakta yatması çok zor biliyorum ama iş yapmamaya çalış lütfen

Canım sakın üzülme haftasında gitmesi aslında en sağlıklısı.. Banada bebeğin geri kalmasın muz ye ceviz ye hergün yumurta ye dediler şimdide önüne geçemiyoruz kilosunun.. Yani sende o şekilde takviye yapabilirsin aslında hergün mutlaka bi tane muz ye mesela.. Muz direk bebeğe kilo aldıran bişey. Ama dediğim gibi haftasında gitmesi en sağlıklısı sakın üzülme..

ha tamaaaam, o ırsilik bir bizim bebişlere geçmiyor arkadişş ben 172 boyundayım eşim 190 , bu ikinci bebeğimiz, ilki 35 haftalık doğdu 2340 gr, bunun da erken doğma riski var, her an bekliyoruz bu da şimdilik 2000 gr ı bile görmedi

annem bile diyor ki kısa kısa boylu kadınlar tokaç gibi çocuk dorğuyor da şu boyla posla yumruk kadar çocuk doğurup duruyon diyor

öğlen genelde çorba ya da makarna türü yapıyorum, sabah kahvaltısından sonra eşim öğlen yemeğe gelecek ve kızım okula gidecek diye hemen ocağa bir çorba koyuyorum öğlen onlar yerken bizim de yemek işimiz çıkıyor aradan, akşam yemeğini ayrıntılı yapıyorum ben.

Kesinlikle canım.. Bebeğin kilosu çoğunlukla genetik, o yüzden yediğimize içtiğimize dikkat ettikten sonra, bebeğimiz sağlıklı olduktan sonra gerisi hiç öenmli değil..

inşallah almıştır canım suyun kac cm biliyormusun? benim bebeğim az kilo almıştı 1500 gr doktor normal dedi ama az sanki.suyumda 4 cm

bense tam tersi devlet hastanesi doktorlarına hiç güvenmiyorum, baştan savma bakıyorlar, ilgilenmiyorlar, soru sorduğun zaman azarlar gibi cevap veriyorlar, en bariz örneği bu yaz yaşadım, daha önce özelde çalışan bir doktor vardı, kızımı bir kaç kez ona götürmüştüm, çok ilgiliydi, sevecen ve güleryüzlüydü, devlet hastanesine geçmiş, ona götüreyim dedim, Aman Allah 'ım resmen burnundan kıl aldırmıyordu, muhabbet açmak istedim, daha çnce özeldeyken de size geliyorduk falan diye, surat beş karış başını bile kaldırmadı, resmen hayal kırıklığı yaşadım, buna benzer çok örnek verilebilir. Benim evim devlet hastanesinin dibinde ama ben acil durumlarda bile özele gidiyorum, çok muhtaç olmadığım sürece devlete gitmiyorum.

bu arada sezeryan sonrası normal doğum yapmak istediğini söylemişsin, bizim burada bunu destekleyen bir doktor dahi görmedim, kimse risk almak istemiyor sanırım, onlar risk alamıyorsa ben hiç almam mantığı ile ben normal doğumu hiç düşünmüyorum, ama İstanbul da yaşıyorsan bir bayan doktor varmış, bazı arkadaşlar ona gidiyorlar, sezeryan sonrası normal doğum yaptıryormuş, muaynesi biraz tuzluymuş, haliyle doğumu da öyle, ama normal doğum yapmak isteyip te parayı gözden çıkaranlar belki gitmek isterler diye söyleyeyim dedim.

ahh şu anneler.. Bende ilk iri bebek falan dediğinde dr çok kafama taktım, bide nette araştırdığım kadarı ile çokda sağlıklı bişi değil iri bebek olması ama abim 5 kilo doğmuş annem anlatır margarin paketinden çıkmış gibi bembeyaz yağ bağlamış üstünü o derece iriymiş ben 4,5 kilo doğmuşum o yüzden sanırım bizimkide böle..
Sağlıkla kucaklarımıza alalımda gerisi önemli değil :)

inşallah almıştır canım suyun kac cm biliyormusun? benim bebeğim az kilo almıştı 1500 gr doktor normal dedi ama az sanki.suyumda 4 cm

nasıl yani suyu cm le mi ölçüyorlar ki? ben her hafta kontrole giidyorum, doktorum hiç şu kadar cm demedi, bilmiorum ama çok sınırda olduğunu ve ilerleyen haftalarda yetmeyeceğini söylüyor, erken doğum olacağı kesin diyor, ama hangi hafta olacağı bebeğin hareketlerine bağlı diyor, her gün tekme sayıyorum, 10 dan az atması riskmiş, eğer 10 dan az atarsa hemen nst ye gelmen lazımd iyor, artık görüşmeyi haftada 2 güne çıkardı. perinotolog profesöre gittim, ona kalsa geçtiğimiz hafta cumartesi alacaktı bebeği, bu bebek en fazla 10 gün dayanır dedi bana, resmen şok oldum, kendi doktorma da danışacağım dedim, kendi doktorum baktı , bebekte gelişme var 2 hafta daha dayanır dedi, bir haftası geçti bakalım, geriye kaldı bir hafta, bugün de kontrolüm var, bakalım ne diyecek çok emrak ediyorum, bebek iyi diyecek mi yoksa haftaya alalım mı diyecek göreceğiz, inşallah dayanır der diye dua ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…