Kesinlikle canım.. Bebeğin kilosu çoğunlukla genetik, o yüzden yediğimize içtiğimize dikkat ettikten sonra, bebeğimiz sağlıklı olduktan sonra gerisi hiç öenmli değil..
nasıl yani suyu cm le mi ölçüyorlar ki? ben her hafta kontrole giidyorum, doktorum hiç şu kadar cm demedi, bilmiorum ama çok sınırda olduğunu ve ilerleyen haftalarda yetmeyeceğini söylüyor, erken doğum olacağı kesin diyor, ama hangi hafta olacağı bebeğin hareketlerine bağlı diyor, her gün tekme sayıyorum, 10 dan az atması riskmiş, eğer 10 dan az atarsa hemen nst ye gelmen lazımd iyor, artık görüşmeyi haftada 2 güne çıkardı. perinotolog profesöre gittim, ona kalsa geçtiğimiz hafta cumartesi alacaktı bebeği, bu bebek en fazla 10 gün dayanır dedi bana, resmen şok oldum, kendi doktorma da danışacağım dedim, kendi doktorum baktı , bebekte gelişme var 2 hafta daha dayanır dedi, bir haftası geçti bakalım, geriye kaldı bir hafta, bugün de kontrolüm var, bakalım ne diyecek çok emrak ediyorum, bebek iyi diyecek mi yoksa haftaya alalım mı diyecek göreceğiz, inşallah dayanır der diye dua ediyorum
nasıl yani suyu cm le mi ölçüyorlar ki? ben her hafta kontrole giidyorum, doktorum hiç şu kadar cm demedi, bilmiorum ama çok sınırda olduğunu ve ilerleyen haftalarda yetmeyeceğini söylüyor, erken doğum olacağı kesin diyor, ama hangi hafta olacağı bebeğin hareketlerine bağlı diyor, her gün tekme sayıyorum, 10 dan az atması riskmiş, eğer 10 dan az atarsa hemen nst ye gelmen lazımd iyor, artık görüşmeyi haftada 2 güne çıkardı. perinotolog profesöre gittim, ona kalsa geçtiğimiz hafta cumartesi alacaktı bebeği, bu bebek en fazla 10 gün dayanır dedi bana, resmen şok oldum, kendi doktorma da danışacağım dedim, kendi doktorum baktı , bebekte gelişme var 2 hafta daha dayanır dedi, bir haftası geçti bakalım, geriye kaldı bir hafta, bugün de kontrolüm var, bakalım ne diyecek çok emrak ediyorum, bebek iyi diyecek mi yoksa haftaya alalım mı diyecek göreceğiz, inşallah dayanır der diye dua ediyorum
bizimki su azlığı nedeni ile beslenemiyor malesef, o nedenle kilo alamıyor, o nedenle suyu artmıyor, Allahtan kan akışı bari var , ve tekme atıyor 29. haftadan beri her hafta doğdu doğacak korkusu yaşıyorum, dile kolay 5 hafta olmuş, 5 haftadır ne eziyet çekiyorum ama bu hafta çok rahattım çünkü artık 34. haftam bitiyor, erken doğsa bile küvözde kalsa bile çok klmayacak çok büyük sorun yaşamayacağız diye umut ediyorum, ciğer geliştirici iğnamizi de olduk, erken doğacağı kesin olduğu için artık durumu özümsemiş durumdayım, herkes ister bebeğini zamanında doğurmayı, bebeği için hazırlıkları keyfi keyfince yapmayı ama bena kısmet olmadı, olmayacak ta anlaşılan, olsun sağlıklı olsun sağlıklıca doğsun, yoğun bakımda kalmasın bunlar benim için en büüyk sevinç kaynağıdır.
bizimki su azlığı nedeni ile beslenemiyor malesef, o nedenle kilo alamıyor, o nedenle suyu artmıyor, Allahtan kan akışı bari var , ve tekme atıyor 29. haftadan beri her hafta doğdu doğacak korkusu yaşıyorum, dile kolay 5 hafta olmuş, 5 haftadır ne eziyet çekiyorum ama bu hafta çok rahattım çünkü artık 34. haftam bitiyor, erken doğsa bile küvözde kalsa bile çok klmayacak çok büyük sorun yaşamayacağız diye umut ediyorum, ciğer geliştirici iğnamizi de olduk, erken doğacağı kesin olduğu için artık durumu özümsemiş durumdayım, herkes ister bebeğini zamanında doğurmayı, bebeği için hazırlıkları keyfi keyfince yapmayı ama bena kısmet olmadı, olmayacak ta anlaşılan, olsun sağlıklı olsun sağlıklıca doğsun, yoğun bakımda kalmasın bunlar benim için en büüyk sevinç kaynağıdır.
Ben uzuluyorum cok suan benim bebegim masallah hep kilosu iidi 30 haftalikken 1960 di iki hafta onden gidiyordu simdi erken dogum tehlikesi yuzunden bi suu igne vuruldum haftasina geri donmus yani bukundugum haftada hatta bazi degerler bi hafta gri ve kilo almamis bile ;( 2040 grm cok uzgunum cok neden bole oldu anlamiyorum simsi o kadar ilac igne olmastdik belki benimkide 2500 yada senn kilolarinda okurdu ama bunada sukur uzuldum ;((
Eline sağlık harika olmuşlar :))) bende bebeğimin mevlütü için netten bulduğum bir mağnet yaptım.minik minik patikler ördüm 80 tane kadar mavi ve sarı içinede tülle sardığım lavantaları yerleştirdim üzerinide kurdela ve incilerle süsledim arkasınada mıknatıs yapıştırdım görenler çok beyendi :)) evde sepetlerim vardı 3 tane boy boy hepsini mavi kurdela ve tüllerle süsledim süper oldular en minik sepetime de çarşıdan aldığım minik mavi tül keselere renkli dırajeler koyup öyle dağıtmayı düşünüyorum ayrca çikolatamız içinde süslü çikolata kutumuzda var :) orta boy sepetimize yaptıklarımızın bir kısmını koyup hastaneye götürcez ziyeretçiler ve hemşireler için kısmetse böyle düşündüm ben :))) ha bir tek eksiğimiz yaptığım süslerin üzerine isim kağıdı zımbalamak kaldı onuda nereden teymn edicem açıkcası bilmiyorum :S
ay gül gül altıma kaçırıyodum neredeyse annenin sözlerine ama küçük bebişler daha erken gelişiyo allah sağlık versin cnm kiloha tamaaaam, o ırsilik bir bizim bebişlere geçmiyor arkadişşben 172 boyundayım eşim 190 , bu ikinci bebeğimiz, ilki 35 haftalık doğdu 2340 gr, bunun da erken doğma riski var, her an bekliyoruz bu da şimdilik 2000 gr ı bile görmedi
annem bile diyor ki kısa kısa boylu kadınlar tokaç gibi çocuk dorğuyor da şu boyla posla yumruk kadar çocuk doğurup duruyon diyor
off temizlik bizim ev biz hazırız hadi kalk gidelim diyo bende biraz daha durun sonra gidersiniz diyorum :)ben çok zor durumda kalırsam ya eşim yapıyor ya da görümceleri çağırıyor, onlar yapıyor, onlar yaparken bile benim tüyler diken diken oluyor , illa kendi işimi kendim yapacağım, ama tabi eve kadın almak kadar rahat bir şey olaamaz, hele iki çocukla ve çalıştığım için bu kadar işe nasıl yetişeceğim mecbur ben de göz yummak zorundayım.
bizdede pek küçük yok cnm ama okadar iride yok ben ilk bebiş 3 kilo doğdu erken doğumdu şekerden dolayı sürekli diyetahh şu anneler.. Bende ilk iri bebek falan dediğinde dr çok kafama taktım, bide nette araştırdığım kadarı ile çokda sağlıklı bişi değil iri bebek olması ama abim 5 kilo doğmuş annem anlatır margarin paketinden çıkmış gibi bembeyaz yağ bağlamış üstünü o derece iriymiş ben 4,5 kilo doğmuşum o yüzden sanırım bizimkide böle..
Sağlıkla kucaklarımıza alalımda gerisi önemli değil :)
cnm senin ilk bebişte erken geldi benimde çok zor ama içimiz rahat biliyoruzki korkulcak bişey yok bizim kız küveze bilenasıl yani suyu cm le mi ölçüyorlar ki? ben her hafta kontrole giidyorum, doktorum hiç şu kadar cm demedi, bilmiorum ama çok sınırda olduğunu ve ilerleyen haftalarda yetmeyeceğini söylüyor, erken doğum olacağı kesin diyor, ama hangi hafta olacağı bebeğin hareketlerine bağlı diyor, her gün tekme sayıyorum, 10 dan az atması riskmiş, eğer 10 dan az atarsa hemen nst ye gelmen lazımd iyor, artık görüşmeyi haftada 2 güne çıkardı. perinotolog profesöre gittim, ona kalsa geçtiğimiz hafta cumartesi alacaktı bebeği, bu bebek en fazla 10 gün dayanır dedi bana, resmen şok oldum, kendi doktorma da danışacağım dedim, kendi doktorum baktı , bebekte gelişme var 2 hafta daha dayanır dedi, bir haftası geçti bakalım, geriye kaldı bir hafta, bugün de kontrolüm var, bakalım ne diyecek çok emrak ediyorum, bebek iyi diyecek mi yoksa haftaya alalım mı diyecek göreceğiz, inşallah dayanır der diye dua ediyorum
bizdede pek küçük yok cnm ama okadar iride yok ben ilk bebiş 3 kilo doğdu erken doğumdu şekerden dolayı sürekli diyet
yapıyodum bişey yemiyodum yeseydim ne olurdu :) allah sağlıkla gününde almayı nasip etsin
Dün kontrolümüz vardı... Oğluşum 2750 gr olmuş boyuda 52 cm olmuş.. Dr küçük bir süt danası geliyor dedi bakalım :))
Günaydın kızlar. Dün gelen cok şükür bebeğimin suyu değilmiş. Ama maalesef erken dogum riskim var. Istirahat verdi doktorum ve de bol bol sıvı tüketmem gerektiğini söyledi. Nidillata basladik, günde dört kere iciyorum. Haftaya da kontrolum var.hem de is göremez raporu alacağım.
33 hftlik hmisler bbginiz kilosu kac
canım yaa Allah yardımcın olsun..ama sen de sağlıklı besleniyorsun öyle düşün canım..
günaydın, hayırlı cumalar efenim:)
Yarencim geçmiş olsun canm, anladığım kadarıyla diyetine, yapman gereken herşeye titizlikle uyuyorsun, inşallah düşer şekerin canım, stress yapmamaya çalış, o çok etkiliyor şekerini..bebişinde de bi sıkıntı olmayacak Allahın izniyle, aklına kötü şeyler getirme canm..
maşallah tosun paşayasüt danası lafına da çok güldüm ama senin oğluş böyle giderse normal doğum biraz zor olur sanki:26::26::26:hakkında hayırlısı olur inşallah..
bense tam tersi devlet hastanesi doktorlarına hiç güvenmiyorum, baştan savma bakıyorlar, ilgilenmiyorlar, soru sorduğun zaman azarlar gibi cevap veriyorlar, en bariz örneği bu yaz yaşadım, daha önce özelde çalışan bir doktor vardı, kızımı bir kaç kez ona götürmüştüm, çok ilgiliydi, sevecen ve güleryüzlüydü, devlet hastanesine geçmiş, ona götüreyim dedim, Aman Allah 'ım resmen burnundan kıl aldırmıyordu, muhabbet açmak istedim, daha çnce özeldeyken de size geliyorduk falan diye, surat beş karış başını bile kaldırmadı, resmen hayal kırıklığı yaşadım, buna benzer çok örnek verilebilir. Benim evim devlet hastanesinin dibinde ama ben acil durumlarda bile özele gidiyorum, çok muhtaç olmadığım sürece devlete gitmiyorum.
bu arada sezeryan sonrası normal doğum yapmak istediğini söylemişsin, bizim burada bunu destekleyen bir doktor dahi görmedim, kimse risk almak istemiyor sanırım, onlar risk alamıyorsa ben hiç almam mantığı ile ben normal doğumu hiç düşünmüyorum, ama İstanbul da yaşıyorsan bir bayan doktor varmış, bazı arkadaşlar ona gidiyorlar, sezeryan sonrası normal doğum yaptıryormuş, muaynesi biraz tuzluymuş, haliyle doğumu da öyle, ama normal doğum yapmak isteyip te parayı gözden çıkaranlar belki gitmek isterler diye söyleyeyim dedim.[/QUO
Amin canım inşallah.. Dr söyleyince bizde çok güldük eşimle. :))
Hem ilk bebeğim olduğu için hemde sağlıklı olması için normal doğumu çok istiyorum.. İnşallah çatım geniştir ve bebişim normal yollarla gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?