Dün kontrolümüz vardı... Oğluşum 2750 gr olmuş boyuda 52 cm olmuş.. Dr küçük bir süt danası geliyor dedi bakalım :))
Valla ilk söylediğinde bende korktum, çünkü bu haftalarda 2 kilo falan olması gerek ama dr iri bi bebek anne babadan kaynaklı dedi bizi gösterip. Ben eski basketbolcuyum boyum 1.81 eşimde eski sporcu o da 1.87 falan dr da sizden küçük bi bebek çıksaydı şaşırın dedi. Şimdi tek korkum irilikten dolayı normal doğum yapamazsam..
Süt danası da çok tatlıymış yaa
Bence bebişin iriliği ile normal doğum korkusu yaşama çünkü sen minyon bebek iri durumu yok.
Kendi vücuduna göre de bebişin var maşallah
Ayy inşallah öle olur yani çok istiyorum evet ama hep hayırlısı için dua ediyorum özeliklede kendimi şartlandırmak istemiyorum ne normal doğuma ne sezeryana neyse hayırlısı o olsun :)
Ben de öyle
Yani gönlümden normal doğum geçiyor
Ama Allah korusun doktor mecbur sezaryen derse de kendimi üzmem
Sağlıkla bebeklerimize kavuşalım da
Selamlar,
topikte doğum yapan yok dimi?
İki kişi var :)
Gerçekten mi kim onlar :26: Kaç haftalık doğdular ve sebep neydi?
Benim erken doğum riskim var kasılmalarım normalden çok fazla :/
Birinin idrarda protein ve tansiyon yüzünden doktor önerisiyle sezeryan oldu.
Diğerinin ikiz kızları erken gelmeye karar vermiş.
Kasılmaları olup ilaç kullanan arkadaşlar da var.
Senin doktor ne dedi? Nst'de mi çıktı kasılmalar? İlaç verdi mi?
Selam arkadaşlar. Artık 2 haftada bir gidicez herhalde doktora demi ben bugün gittim 2 hafta sonra tekrar gel bundan sonra sıklaşacak dedi. Devlet hastanesine gidiyorum da doktora sordum çatı muayenesi ne zaman olacak diye oda özellerin sezaryene bahanesi için yapılan bi uygulama biz yapmıyoruz dedizaten korkuyordum hafif ama doğum anında çocuğun kafası ne kadar olacak o doğumdan önce belli olmaz zaten dedi. Kafam karıştı zaten ultrason sadece doktorun görebileceği şekilde duruyo eşleri de almıyolar çıkana kadar göremicem çocuğu bu durumlar yüzünden 5ten beri uyuyamıyorum eşimin de içine sinmiyo ama özele giderken huzursuzluk çıkardığı için bi daha özele gitmek istemiyorum zaten gittiklerimizin devletten bi farkı yok en az 20 dk bekletmeden almıyolar içeri hayırlısı ile bi doğursak
ben kendim için üzülmüyorum inanki sadece yüksek çıkınca bebeğe etkisi ne olur diye endişeleniyorum göbek çevresi 10 gün ilerde acaba bebeğim etkilenir mi diye kafama takıyorum.yüksek dediğim de 148 oluyo işte en fazla.Bi de benim babam da şeker hastası eğer genetikse doğumdan sonra geçmeyebilir de...bakalım görücez.Bu arada yürüyüş yapıyorum hiç ihmal etmem suyumu da içiyorum gerekn miktarda. Toplamda aldığım kilo 6 buçuk 30.haftam.ama işte bunlara bakmıyo demek ki bünye meselesi .
için rahat olsun bebeği etkilemesi için çok yüksek olması lazım 300 lü 500 lü sayılarda olursa
ki ben strese girdiğimde 250 300 ü gördü çok şükür şimdilik bişey yok hamilelik yükseltiyo
birazda stres oluyosa ondandır cnmn yoksa yükselmez hatta ben arada kendime ödül
veriyorum azıcıkta olsa tatlı yada çikolata abartmamak şartıyla
Şans meselesi nasıl bir doktora düştüğüne bağlı ki senin özelde güvendiğin doktorununda iyi bir hekim olmadığı işini severek yapmadığı ne kadar para okadar güleryüz mantığında çalıştığı aşikar böyle bir doktora özelde de olsa devlette de olsa nekadar güvenebilirsinki zaten benimde yumuşamamı fikrimin değişmesini devlet doktorum sağladı herkesin tecrübeleri başına gelenler farklı evlilik yıldönümüzde eşimin acaip sancısı vardı özelin aciline gittik bütün batın ultrasonu gereklili gereksiz bütün tahliller yapıldı seum yedi hemşire tamam serumunuz bitti çıkabilirsiniz dedi ağrınız geçicek dedi gönderdi sonra danışman arkamızdan bağrarak doktor onay vermeden çıkamazsınız dedi biri git diyor biri gitme birbirlerinden haberi yok doktor hemşireyi azarlıyo felan filan üstelik eşimdede hiç bir değişim yok eşime yalvardım üniversite hastanesi bize çok yakın gidelim surtasız olabilirler ama işini yapan uzman doktorlarla dolu mesai bitince herdala bakabileceğine inanan ve tahlilerle uğraştırıp parasını tahlillerden kazanan bir pratisyen hekim ve dizilerden kafalarını kaldırmayan özel hemşireler yok evet çok fazla hasta var ister istemez ilgi eksikliği var ama bütün tetkiklerini yapıp müşade altına alıp kalbine kadar araştıran ve taş düşürdüğünü anlayanda devlet doktorları bu tabi benim fikrim inşallah dilediğin gibi rahat bir doğum geçirsin inşallah bende dilediğim gibi sağlıklı sıhatli sezeryan sonrası normal doğumumu nasibimde varsa tuzsuz bir şekilde devlet hastanesinde yaparım olacağı varsa olur zaten paralı olunca ne riski azalır nede olmazı oldurursun
bense tam tersi devlet hastanesi doktorlarına hiç güvenmiyorum, baştan savma bakıyorlar, ilgilenmiyorlar, soru sorduğun zaman azarlar gibi cevap veriyorlar, en bariz örneği bu yaz yaşadım, daha önce özelde çalışan bir doktor vardı, kızımı bir kaç kez ona götürmüştüm, çok ilgiliydi, sevecen ve güleryüzlüydü, devlet hastanesine geçmiş, ona götüreyim dedim, Aman Allah 'ım resmen burnundan kıl aldırmıyordu, muhabbet açmak istedim, daha çnce özeldeyken de size geliyorduk falan diye, surat beş karış başını bile kaldırmadı, resmen hayal kırıklığı yaşadım, buna benzer çok örnek verilebilir. Benim evim devlet hastanesinin dibinde ama ben acil durumlarda bile özele gidiyorum, çok muhtaç olmadığım sürece devlete gitmiyorum.
bu arada sezeryan sonrası normal doğum yapmak istediğini söylemişsin, bizim burada bunu destekleyen bir doktor dahi görmedim, kimse risk almak istemiyor sanırım, onlar risk alamıyorsa ben hiç almam mantığı ile ben normal doğumu hiç düşünmüyorum, ama İstanbul da yaşıyorsan bir bayan doktor varmış, bazı arkadaşlar ona gidiyorlar, sezeryan sonrası normal doğum yaptıryormuş, muaynesi biraz tuzluymuş, haliyle doğumu da öyle, ama normal doğum yapmak isteyip te parayı gözden çıkaranlar belki gitmek isterler diye söyleyeyim dedim.[/QUO
ben cerrahpasaya devlet hastanesıne gıdıyrum doktorumda profosor ve cok memnunum ama sole bır durum var devlet hastanelerınde esımın zıyarete gelmesı sadece belırlı saatlerde bırde 12 yas altı cocuk hastaneye almıyorlarmıs kızım benı gormeden napar 2 gun oyuzden vazgecıcem sanırım cok kararsız kaldım... hatta kuzenımız cocuk doktoru ona da sorduk nerde yapsak dıe dedıgı suydu " cerrahpasada prof. varken ne dıye baska operatorlere yada uzmanlara dogum yaptırcaksınız"
Şans meselesi nasıl bir doktora düştüğüne bağlı ki senin özelde güvendiğin doktorununda iyi bir hekim olmadığı işini severek yapmadığı ne kadar para okadar güleryüz mantığında çalıştığı aşikar böyle bir doktora özelde de olsa devlette de olsa nekadar güvenebilirsinki zaten benimde yumuşamamı fikrimin değişmesini devlet doktorum sağladı herkesin tecrübeleri başına gelenler farklı evlilik yıldönümüzde eşimin acaip sancısı vardı özelin aciline gittik bütün batın ultrasonu gereklili gereksiz bütün tahliller yapıldı seum yedi hemşire tamam serumunuz bitti çıkabilirsiniz dedi ağrınız geçicek dedi gönderdi sonra danışman arkamızdan bağrarak doktor onay vermeden çıkamazsınız dedi biri git diyor biri gitme birbirlerinden haberi yok doktor hemşireyi azarlıyo felan filan üstelik eşimdede hiç bir değişim yok eşime yalvardım üniversite hastanesi bize çok yakın gidelim surtasız olabilirler ama işini yapan uzman doktorlarla dolu mesai bitince herdala bakabileceğine inanan ve tahlilerle uğraştırıp parasını tahlillerden kazanan bir pratisyen hekim ve dizilerden kafalarını kaldırmayan özel hemşireler yok evet çok fazla hasta var ister istemez ilgi eksikliği var ama bütün tetkiklerini yapıp müşade altına alıp kalbine kadar araştıran ve taş düşürdüğünü anlayanda devlet doktorları bu tabi benim fikrim inşallah dilediğin gibi rahat bir doğum geçirsin inşallah bende dilediğim gibi sağlıklı sıhatli sezeryan sonrası normal doğumumu nasibimde varsa tuzsuz bir şekilde devlet hastanesinde yaparım olacağı varsa olur zaten paralı olunca ne riski azalır nede olmazı oldurursun
ben cerrahpasaya devlet hastanesıne gıdıyrum doktorumda profosor ve cok memnunum ama sole bır durum var devlet hastanelerınde esımın zıyarete gelmesı sadece belırlı saatlerde bırde 12 yas altı cocuk hastaneye almıyorlarmıs kızım benı gormeden napar 2 gun oyuzden vazgecıcem sanırım cok kararsız kaldım... hatta kuzenımız cocuk doktoru ona da sorduk nerde yapsak dıe dedıgı suydu " cerrahpasada prof. varken ne dıye baska operatorlere yada uzmanlara dogum yaptırcaksınız"
birazcıkta ordaki görevliye bağlı bir çoğu iltimas geçiyor sonuçta kardeşini ve annesini görmek isteyen bir çocuğu kimse kıramaz doğum ünitesi karantinaya alınmış bir bölüm yada hastalık değilki en nihayetinde özel oda durumu olsa eşin işinde iyi olabilirdi ilkinde özel oda tutmuştum ben bayada rahat gelen gidenimde fazlasıyla çoktu şimdi kaldırılmış o sistem ama doktorum merak etme genellikle boş oda olduğunda yada açıldığında hastanın refakatçının rahat edebilmesi adına 2 yataklı suit odaya geçiriyorlarmış:) dilerim herşey gönlünce olur
birazcıkta ordaki görevliye bağlı bir çoğu iltimas geçiyor sonuçta kardeşini ve annesini görmek isteyen bir çocuğu kimse kıramaz doğum ünitesi karantinaya alınmış bir bölüm yada hastalık değilki en nihayetinde özel oda durumu olsa eşin işinde iyi olabilirdi ilkinde özel oda tutmuştum ben bayada rahat gelen gidenimde fazlasıyla çoktu şimdi kaldırılmış o sistem ama doktorum merak etme genellikle boş oda olduğunda yada açıldığında hastanın refakatçının rahat edebilmesi adına 2 yataklı suit odaya geçiriyorlarmış:) dilerim herşey gönlünce olur
ozel odaları gayet guzel zaten esım devlette yapmama karsıydı bakalım nolcak:)
Allahım ne kadar rahatım ben ya daha hala karar vermedım bakalım nolcak:)
küvöze alındı mı peki bebekler?
benim kasılmalarım 20li haftaların başından beri var. 2 haftadır nstye giriyorum orda da çıkıyor. ilaç olarak da progestan kullanıyorum. aslında doktor beni hastaneye yatırmak istiyor :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?