Doktorumun bana werdiği tarih 32+0 a denk gelio o zaman bırakicam bencorasprin kullanan arkadaslarım, sizler kacinci haftanızda bırakcaksiniz bunu... dr.unuz birsey dedi mi?
ölçüden çok bebeğinin en uzun kullanacağı dönemi düşün
mesela 3 yaşına kadar mı yoksa kısa süreli mi olmalı ben tahta beşiği 1.5 yaşına kadar kullandım 3 yaşına kadar park yatak kullandım şimdi arabalı yatağı var
yok bende de emzik biberon falan eksik park yatagımız geldi bugun onu kurduk içine yatak alıcam ana kucagı aldık.. ıvır zıvırlar kaldı tırnak makası falan onları da alıcam bu hafta sonra cantamızı hazırliycam.. mart anneleri de dogum yapmaya baslayınca heyecan yaptım hemen bitsin her şey nolur ne olmaz :18: senin neler eksik canımbide bez ve ıslak mendil ne alıcaksınız ben bez prima diyodum ama bazıları cok pişik yapıyo dediler :18: ıslak mendil de uni baby diyorum sizce??
aynı şey bendede var dik oturmazsam felaket baskı hissediyorum bazen de geriniyor sanırım kafada sağda sanırım ağrı yapıyor
park yatak bizimde alındı içine visko aldık yataği aynen ben,mde ıvır zıvır eksik internetten kendime aldim gögüs ucu kremi gögüs pedi vs pijama aldım filan bebiş için hastane çıkış takımları filan alindi bebek arabası filan...
eksiklere geleyim canım hamak tarzı bişey alcaz karar veremedim tırnak makası ateş ölçeridir burun aspiritörü vs emzik biberon hp eksik ana malzemeleri aldim işte banyo vs eksik... valla uni babyden aldım ıslak pamuk herkes onu tavsiye ediyo. beze gelince üniversite zamanında 6 yıl önce filan primada çok çalıştım stand görevlisi olarak en mantıklısı prima premiurm care ama ben deplamıcam bebeğe uymazsa değiştiririz bence 1 2 paket alcam oda 1 numara alcam bebek erken doğarsa her markette var canım eşler gidip alır:):) benimde çanta hazır değil offf dgt 31 mart diye rahatım ama mart anneleri doğurmaya başladı
Canim begenmedigimi nerden cikardin ben hep sukrediyorum bebegimn kilosuna sagligina ama benm uzuldugum onde giderken birden durmasi yoksa ona dokunmasi yoksa gercktn zayf vs onemli dgl ben tabiki hep allaha sukrediyorum yoksa cocugumun kilosunu begenmemezlik yaptigim yok ikimizde cok yiprndik bu hafta ben ona uzuluorum sadece bu kadar.
aybüke sen sırf böyle pozitif düşündüğün için herşey yolunda gidecek arkadaşım
pozitif olmaya devam et lütfen ve bebeğinde inşallah seni üzmeden zamanında
gelecek
evet canım cm le ölçüyorlar benim doktorumda söylemiyordu ben sordum ısrarla.benim doktorum azalırsa hastaneye yatırırım diyordu demekki seninde suyun çok düşük değil.inşallah gününe kadar dayanır canım.bu sular nereye gitti anlamadım.armut ye diyorlar sende ye.doktordan sonra bana bir haber verirsin dimi bekliyorum.34 haftayı geçtinmi
aybüke mehmet şimşek'e gittin değil mi perinatolog
birde bugünkü kontrolün saat kaçta
doktordan sonra hemen yaz da aklımız sende de kalmasın
hanımlar dun dr gittim 75 lık seker yuklemesının sonucu 145 çıktı diyet verdiler normalde bebek 32+2 ama bebimki 34 hafta görünüyormuş iri bir bebek dedi 2 460 kg mış ilk doğumum sezeryan olduğu için buda sezeryan olcakmıs gün veremıyorlarmıs ağrın olunca gel acil doğuma alırız dedı.birde cinsiyetini erkeğe benzetti buyuduğu için tam göremiyorum dedı.bçyle işte benden haberler..
aybükeee yaz meraktayızzzzzzz
yalnız değilim sevindim
Aybukenin kontrolu iyi geçmiş kizlar bebisin kilosu 2 yi geçmiş biraz:) gobek cevresi hala geri ama cok asiri deil anladigim kadariyla demis.
corasprin kullanan arkadaslarım, sizler kacinci haftanızda bırakcaksiniz bunu... dr.unuz birsey dedi mi?
Adaşım yaptıklarını okuyunca bile yoruldum bu ne enerji maşallah canım. Ama çok şanslısın ögleden sonrası senin ne güzel:)))oğlum daha kreşe gitmiyor ama ona abi partisi yapabilirim güzel fikir olur
gelmezler canım düzen devam eder baktın oluyor geliyorlar uyarırsın ilk zamanlar çat kapı gelinmez sen lohusasın bebek yeni düzen yen, zordur yani
sağlıkla çıkarlar inşallah canım
bence yıka ve bir yere yerleştir üstlerini ört dolap gelince alır yerleştirirsin canım
ben de acemiydim ne pompa ne kalkan ne mama bişey almadım bilmiyordum aklıma gelmedi valla ama meme ucu küçük oğlan tutamıyor hemşire oğlan olsa tutacak ama sen de meme yok dedi üniv hast. yaptım orda bişey de demediler hemşire geliyordu tutturmaya çalışıyordu sarı sıvıyı verip gidiyordu annem mama verelim kızım dedi de eşim gitti aldı geldi ama tabi sarılık oldu tam 3 ay sarılık çekti yavrum sarılıktan uyanamıyordu memeyi tutamıyordu falan 1 hafta önce annem memeyi verdiriyordu 20 dk sonra mama veriyordu allahtan annem bendeydi o çok rahat olduğğundan panik olmadım ne yapması gerekiyorsa tak kızım bu böyle yapılır gel sen de yap derdi hem yapardı hem yaptırırdı 1 hafta sonra oğlum memeyi tuttu ama sütüm besleyici değildi çok değildi ne formullerle 20 ay emzirdim oğlumu şimdi hazırlıklıyım heheheheh
onlar derler size siz heeheheh der bildiğinizi yaparsınız baktınız siz yapıyorsunuz onlar değiştiriyor siz de değiştirin ben ilk çocukta herkesten uzakta olduğumdan kendi kafama göre yetiştirdim bu ikinici olacağından karışan olmaz zaten biliyorum ki gelen olmaz heheheh
beslenmene dikkat tatildesin diye olmuştur o düzenli beslenmeye devam canım
süper fikir bunu yapacağım ben de bi de hediyeler hazırlıyorum kardeşin istedi ben aldım diye
annem tam tersi ilk zamanlar ver sonra hemen bıraktır demişti öyle yaptım 6 aylıkken biberon ve emziği kestik
ben de iki çanta almaya karar verdim bebek bakıma bebeğimin eşyaları diğerlerine de kendi eşyalarımı
ben de de oluyor ama yapıyorum mesela kv rahatsızdı eşim götüremezdi okula hep sınıfta rahat durmazdı bırakacak yer olmayınca yanımda götürdüm sağolsun öğrencilerim arkadaşlarım ilgilendiler ama her işine ben koştum çocuklara top veriyorum bu hafta son haftaya giriyoruz bi de ders anlatamıyorum artık diye eve geldik sitenin bahçesinde bisiklete bindi kaydırağa bindi koşturdu ki sabah 7den beri dışardaydık 12.30 eve girdik hemen el yıkama faslı yemek yedik ardından banyoya soktum oğlumu yıkadım babaya yolladım o giydirdi makineye çamaşır attım sizi okuyorum bunları yazdıktan sonra bulaşık makinesindekiler boşaltıp yemek yapmam lazım ayrıca ailecek en fazla oğlum hala topralanamadığından meyve suyu hazırlamam lazım
makine de çamaşır var onları sermem teldekileri toplama gerek odaları toplamadım geç oldu bu sefer olsun dedim genelde kalkar kalkmaz yapardım bugün olmadı anlayacağın ben 9 da anca doğru dürüst oturuyorum eşimle karşılıklı 1 -2 çay içip yatıyorum 2.30 kalkıp oğlumu tuvalete götürüyorum benim de geldiğinden heheheh
düşünüyordum ama fikrim değişti gibi planlı sezeryan benimki babaanneye bırakırım gibi geldi nasıl dayanırım bilmem sonra eşim getirir diye düşünüyorum bilmiyorum eşimle daha konuşmadık
oğlum da öyle gelip seviyor bana sarılırken tam sarılamıyor canım acır diye daha 3 yaşında kuzummmm
acaba gece yatmadan bişeyler yesen mesela conflekx süt gibi az bişey uzuzn süre aç kalmamış olursun
mesela ben gece yatmadan 3-4 diyet biskuvi yiyip yatıyorum ilaçlarımı ancak yutabiliyorum
peppe ve caiyu faydalıydı mesela bakıcımız sadece peppeyi açardı ona şekilleri renkleri öğrendi
caioudan da teşekkür etmek paylaşmak vs öğrendi
şimdi daha fazla izliyor sabahları babaanneye yalvarıyor bizimki kadıncağız kıyamıyor açıyor izlemese de sesini duymak istiyor
ama hayal gücü yüksek bazen öyle hikayeler anlatıyor ki
mesela anne ben bugün okulda arkadaşımla oynuyordum öğretmen bana dedi ki mert eren sen bu resmi yap ben bunu asarım dedi yaptım arkadaşıma da dedi o da yaptı sonra arkadaşım bahçede düştü ben onu kucakladım öğretmene götürdüm o da dr götürdü konuşmaman lazım dedi arkadaşıma o da konuşmadı sonra babam geldi beni aldı kiii oğluma babaanne bakıyor evde
dinlenmek gerçekten faydalı güzel haberlerini bekliyoruzzzzz
ben cerrahpasaya devlet hastanesıne gıdıyrum doktorumda profosor ve cok memnunum ama sole bır durum var devlet hastanelerınde esımın zıyarete gelmesı sadece belırlı saatlerde bırde 12 yas altı cocuk hastaneye almıyorlarmıs kızım benı gormeden napar 2 gun oyuzden vazgecıcem sanırım cok kararsız kaldım... hatta kuzenımız cocuk doktoru ona da sorduk nerde yapsak dıe dedıgı suydu " cerrahpasada prof. varken ne dıye baska operatorlere yada uzmanlara dogum yaptırcaksınız"
ama doğuma girmk için illa profesör şartına gerek yok ki, kontrol için belki iyi olabilir ki riskli gebeliğin yoksa profesör olmasına da gerek yok bence doktorunun ama doğuma illa profesör girmesine gerke yok bence. kaçak göçek girdirmezler mi acaba yani rica minnet bir kez görsen yeter zaten kızını, özellerde de almıyorlar, yani bizim buradaki özellerde, ama kardeşi ise rica minnet soktuğumuz oldu, belki sizin için de öyle bir duurm oluşabilir.
armut da yiyorum ama bu mevsimde öyle yaz mevsimideki gibi sarı renk sulu sulu armut yok ki, yeşil renk sert artmut var, işe yarıyor mu bilmiyorum,daha çok muzlu süt içiyorum, ve günde 3-4 Lt su tüketiyorum, gün içinde meyveyi bol yiyorum. sabah yumurtamı yiyorum, akşam protein ağırlıklı besleniyorum. ve bol bol uzanıp dinleniyrum. o suların nereye gittiğini profesör açıkladı bana, su dediğimiz şey bebeğin çişinden oluşuyormuş, bebek ne kadar çok çiş yaparsa o kadar çok suyu olurmuş, bebeğin çiş yapabilmesi için de iyi beslenmesi gerekiyormuş, beslenemeyen bebek haliyle çişi de az yapıyormuş, bunun için bebeğin plesantada iyi beslenmesi gerekmiş, bizimki ya plesanta yetmediği için ya da çok stresli olduğumuz için beslenemiyor malesef, bu nedenle ne kadar kilo alırsa bebiş o kadar çiş yapacak, bol bol dinlenmek ve beslenmek lazım. 34. haftam bitti 35 e gireceğiz artık
Aybuke sen antalyalisin herhalde doktorun kim hangi hastane ye gidiyorsun dogumu nerde yapacaksın
Inan dunynin seyini yiyorum c vutmini aliorum muz ceviz et cok kilo aldiriyomus allahim annelik ne guzel ve zor bisey
Ya aybuke arkaasimiz birden teoki vrrince uzuldum oda hakli yani sagsalim bebislerimize kavusalim isallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?