canım benim arka dşim kırıldı. diş dr.muza sorduk o da kendi dr. sor dedi ben de bugün kontrolüm vardı ve kendi dr.uma sordum. çok sinirlendi. 5 yıl okuyorlar ama neredeyse dişi bize çektirecekler. böyle yaparak tüm sorumluluğu bizim üzerimize atıyorlar.. arayıp şu tedaviyi veya şu ilacı kullanacam uygun mudur diye soracaklarına tümüyle topu bize atıyorlar.. ben git tedavi etsin derim ama ne bilecem hangi ilacı hangi anestezi yöntemini kullanacak sonra bi aksilik olursa da ee senin dr.un demişti diyecekler.. bizim dr. bu konuda çok doluydu.. bi dokunduk bin ah işşitik..bir ilaç yazdı çok ağrın olursa kullan, geçmezse diş dr. git dedi..
ben gebelikte ağdaya başladım.. ilki inanılmaz acılı geçti ama şimdi çok da acımıyor zaten fazla uzamadan alıyorum. bu hafta sonu tekrar gidecem bi de doğumdan bir-iki gün önce gitmeyi düşünüyorum.
cnm ben cumartesi gittiğimde bir gün önce bir bayana daha ağda yaptığını o bayanında pazartesi doğum yapcağını söyledi kuaförüm, banda doğumdan iki üç gün önce gel dedi ne zararı olabilirmişki , evet eskiye göre daha hassas oluyoz biraz daha çok acıyo ama yavaş yavaş alıyo beimki bitnce çok rahat oluyo zaten eskisinden daha az uzuyo artık benim tüylerim, bebeğimde kıpır kıpır oluyo ağda sırasında ben kakılıyorum diye galibagöbeğim dalga dalga oluyo bende skainleştiriyorum onu tamam annecim bişi yok, az sonra bitcek, anne çok rahat etcek fln diyorum
Kizlar biraz once doktordan geldik bebisim 31 haftalık 1700 gram sanki biraz az gibi bende az da olsa enfeksiyon cikti antibiyotik ve fitil werdi fazla ayakta durma dedi bebegim nasil yapio anlamadım ama resmen ayaklarini basina getirio cok komikdi gozlerini acip kapatiyordu
Ya benim kızımda açken hiç durmuyor yemekten sonra uyuyor acaba yemek gönder mi diyor banaHiç merak etme sen. Zaten ne yapman gerektiğini o kadar güzel ifade etmişsin ki! Bu arada şy an bebeği şki aylık olan çok ayakın arkadaşımla onun 34. Hftasıydı sanırım, film izliyorduk. Birde bağırmaya başladı. Aynı senin tarif ettiğin gibi. Hemen onun eşini aradım. Onu arabaya attığım gibi hastaneye götürdüm. Ultrasonda göründü, küçük kızı annesinin karnında tam tur atmış. Yani aşağı doğru dönmüş. Ağrısı en 2 saat devam etmişti. Seninki de ondan olailir. Bu arada 30 haftadan sonra bu bebekler çok hızlı kilo alıyorlar. Ben senin kızının 2 kilonun üZerinde doğacağına eminim. Zaten o ölçüm ortalama, biliyorsun, oynama olabiliyor. Hatta şu anda. Bile 2 kilo olabilir, bilemeyiz. Ama öyle olmasa bile artık bebekler çok obur oluyorlar.
Şu anda oğlum ta bir bebek gibi davranıyor. Önceden ben yemek yediğimde oynama başlardı. Şimdi ise açken o ayaklarıyla o kadar canımı yakıyor ki anlatamam. Bir iki lokma birşey yersem rahatlıyor, gevşiyor. Son bir haftadır böyle. Sen de sık sık birşeyler atıştır. Meyve, fındık, yoğurt süt gibi. Bunlar hafif ama bebek için çok besleyici. Bir daha ki kontrol sonrası bizlere de haber et. Öpücükler...
cnm ben yıkama ütülemeye geçen hafta içi başlamışltım haftasonun anca bitti hepsini çekmeceler yerleştirdim üstlerinede tülbent örtü fln örttüm tozlanmasınlar diye ama çantamı hazırlamadım daha.
güzel olmuş cnm, lavanta kesesi bence çok iyi fikir, magnet yapma bence çekmece dolap için olsun , ellerine sağlık, maşallah bişleler yapmalara doyamıyosun sende :)
evet cnm bende geçenlerde yün hırkalar aldım, çok indirim vardı, güle güle kullansı bebişin çok güzeller
çok güzel olmuş cnm ellerine sağlık, bebeğin eteğini biraz daha küçültsen daha iyi olur sanki ay daha çok ortaya çıkar böyleceşahsi fikrim
cnm kuaförün eskiden beri gittiğin kuaförse eve çağır, yani ben gidemeseydim öyle yapcaktım evde almaya gelcekti benimik sağolsun ama gidiyorum ben bi problem yok, hatta en son cumartesi gittim bi dahakine artık doğum öncesi son ağda olur
çok geçmiş olsun cnm, benim de ilk haftala rolmuştu yirmilik dişim çıkıyodu berbat bi ağrıydı bolca parol içtim, dr. müdahale edemeyiz dedi, uykulardan uyandırıyodu resmen, hayattan soğumuştum o derce, karanfil rhatlatıyo, çiğ patates zeytin çekirdeği benim dednediğim yollardı, birde buz :)
QUOTE=_smasher_;33602890]Ben ağdaya gidiyorum acaba bende mi jilet yapsam doğuma yakın :44:
herkese güzel bir hafta diliyorum. ağdadan bahsedilmiş, erken doğum riski olanlar ya da riskli gebeliği olanlar ağda doğumu tetikler mi? bilgisi olan var mı?
canım tetikler mi ben de emin olamiyorum , benim de erken dogum riskim var, rahim ağzında dikiş var, riskli hamileyim, ya tetiklerse diye cesaret edemedim, bugun yarım yamalak alt bacagi sir ile aldim ama diger yerleri jilet ile alcam sanirim... kanatmamam da lazım kan sulandiricilar kullaniyorum cunku, fıskırır vaziyette cıkar yoksa kan:-(
Aynen cnm boş durasım yok hiç hem bu sefer masrafınız oldu artan malzemelerle yapçam bunu sadece lavanta alırım, dün bunları çıkardım ama kalpliyi yapmıycam sanırım eşim diğer ikisini beğendi....Ya benim kızımda açken hiç durmuyor yemekten sonra uyuyor acaba yemek gönder mi diyor bana
bence ağdaya devam sona gelmişken hiç vazgeçme
kızlar epilasyon işini nasıl hallediyorsunuz? Riskl,i gebe oldugum için devamlı yatistayim kuafore gidemiyorum...evde kendim jilet vs deniyim diycem ama gobegim dısında hicbir yeri goremiyorum, nasıl olcak bu iş şaştim kaldim.
Küçük aynadan bir tane de banyoya aldım ben, jilete devam ediyorum hala.
sac kremi ve bebe yagi cok iyi yaaa ben hic dusunememistim benim az zaten yaa lazerle cozmustum isimi ama son seanslara gidemedim hamilelikten kizlar saclariniz ne alende bu arada... benimkiler super parlak ve cok guclu banyodan sonra havluyla kurutuyoum sadece artik oylece yatiyoum sabaha tepemde birikmesi gerekirken sanki fon cekmidim gibi dalgali ve tararken bile bir tek tel dahi gormuyorum hep boyle olsa keskeee
emelcim hala duzelemedin mi canim yaa..bu hastalk dinlenmeyle geciyo ama haberon olsun canim..
sütün kansızlık yaptığını söylediler diye içmeyi bıraktım ve dişşim çürümeye başladı
Ayy o ihtimalleri düşünmek bile çok ürkütücü.. Allah korusun hepimizi, tuzlu su gibi doğal şeyleri deniycem ve dayanabildiğim kadar dayanıcam valla.. Dişçiye gitmem hayatta bu saatten sonra..
Kabiz oldum sinir oldum ya ;((( liseden beri henoroidim var ikinamiyorumda?
MErhaba kızlar
Amargi senin adına inan çok sevindim. SÖylediğin tarihte 36+0 oluyorsun yani 37. HAFtanın başı. INAn hiçde erken değil. BENde 37. HAftada doğmuşum yirmibeş gün varmış doğumahiç bir sağlık problemi de yaşamamışim. Senin bebeğin de çok sağlıklı doğacak inan bana.
Bu arada kızlar rüyalar ne alemde. Ben sürekli bebeği karnımda severken ya ayağıni ya kafasını ittirip cikartiyor karnımdan bizde mecbur almak zorunda kalıyoruz bebeği. DEfalarca böyle bi doğum sahnesi gördüm 3 değil 5 değil yani. Sonrasında yaşıyor bebek banyo yapıp giyindiriyoruz falan bi sıkıntı yok ama sürekli o sahne canımı sıkmaya başladı. Anlamı ne olabilir acaba size ne çağrıştırıyor :26:
kızlar hep kabız olan ben şimdi ishal olmuşum midem bulanıyor belim kemiklerim çok fena iştahsızlık var
Kizlar biraz once doktordan geldik bebisim 31 haftalık 1700 gram sanki biraz az gibi bende az da olsa enfeksiyon cikti antibiyotik ve fitil werdi fazla ayakta durma dedi bebegim nasil yapio anlamadım ama resmen ayaklarini basina getirio cok komikdi gozlerini acip kapatiyordu
canım aynısı bende de oldu dünden önceki gün sancım başladı aynı senin gibi sabah adet ağrısı öğlen kasılmalar falan acile gittik nst'ye girdim sancı çıktı ama açılma yok bide mantar var akıntım çoktu. ciğer geliştirici iğne verdi yaptık bugün. ama bu sabaha'da sancıyla başladım öğlen 3'e kadar yine devam etti ama sonra baya baya geçti şimdi daha iyiyim. banada erken doğum riski dediler ama suyum gelmediği için ve kanamam olmadığı için sakinim.. zaten sakin olmak gerekiyor yoksa bebişimizde hissedip huzursuz olacak..bol bol dinlenelim bakalım umarım zamanında ve sağlıkla alırız kucağımıza yavrularımızı..çok geçmiş olsun canım
Hiç merak etme sen. Zaten ne yapman gerektiğini o kadar güzel ifade etmişsin ki! Bu arada şy an bebeği şki aylık olan çok ayakın arkadaşımla onun 34. Hftasıydı sanırım, film izliyorduk. Birde bağırmaya başladı. Aynı senin tarif ettiğin gibi. Hemen onun eşini aradım. Onu arabaya attığım gibi hastaneye götürdüm. Ultrasonda göründü, küçük kızı annesinin karnında tam tur atmış. Yani aşağı doğru dönmüş. Ağrısı en 2 saat devam etmişti. Seninki de ondan olailir. Bu arada 30 haftadan sonra bu bebekler çok hızlı kilo alıyorlar. Ben senin kızının 2 kilonun üZerinde doğacağına eminim. Zaten o ölçüm ortalama, biliyorsun, oynama olabiliyor. Hatta şu anda. Bile 2 kilo olabilir, bilemeyiz. Ama öyle olmasa bile artık bebekler çok obur oluyorlar.
Şu anda oğlum ta bir bebek gibi davranıyor. Önceden ben yemek yediğimde oynama başlardı. Şimdi ise açken o ayaklarıyla o kadar canımı yakıyor ki anlatamam. Bir iki lokma birşey yersem rahatlıyor, gevşiyor. Son bir haftadır böyle. Sen de sık sık birşeyler atıştır. Meyve, fındık, yoğurt süt gibi. Bunlar hafif ama bebek için çok besleyici. Bir daha ki kontrol sonrası bizlere de haber et. Öpücükler...
Canım kloroben gargara var ondan kullanabilirsin bebeğe zarar vermiyor ve dişleri çok rahatlatıyor. Eğer antibiyotik kullanman gerekiyorsa rovamicine diye bir antibiyotik var ondan başkasını kullanma. Eşimin kuzeni diş hekimi o bana tavsiye etmişti. Fakat kullanmama gerek kalmadı. Gargara işi çözdü. İnş sende çözersin canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?