canım iki sigortayı hatta sgk+özel sigorta+özel sigortayı aynı zamanda kullanabiliyorsun.
sgk anlaşmalı olmadığı için ben sgk yı denemedim ama 2 özel sigortayı nasıl kullanabileceğini anlatayım.
Mesela a sigortası ve b sigortası var. Hastanen a sigortası ile daha iyi fiyatlarda anlaşmış durumda. sen a sigortasını kullanarak işlemlerini yaptırıp sana kalan ödemeyi yapıyorsun. Ödemeyi yaptıktan sonra faturanı,doktorun verdiği hasta/muayene kağıdını ve eğer tahlil istediyse tahlillerin bulunduğu kağıdın örneklerini alıyorsun hastaneden. Sonra bunları b sigortasına gönderiyorsun kargoyla. Onlar onu inceledikten sonra kendi limitlerince senin hesabına gereken parayı gönderiyolar.
Mesela ben sana kendimden örnek vereyim. 2 li test örneğinden gidersek: Acıbadem hastanesinde 1450 tl idi. Acıbadem sigortası ile anlaşması 450 TL imiş. 450 tl nin 300ü için provizyon aldık. geri kalan 150 tl yi ödedik. Sonra dediğim evrakları toparlayıp Güneş sigortaya gönderdim onlarda bana 120 tl sini iade etti. 2 li test bana 30 tl ye gelmiş oldu:))
Umarım anlatabilmişimdir..
Benimde öyle ıslanıor bazen ondan korktum inş normaldir
Cnm kötü hissetme önlem almak daha iyi sonuçta bilmeden devam etsek daha kötü, Dr normal idrar tahlili yaptı ama idrar kültürü yapmadı 20 gün önce yapmıştı idrar kültürünü temiz çıkmıştı ben tekrar etsin istedim ama gerek yok dedi neyse takip edeyim çok rahatsız olursam tekrar idrar kültürü isterim....
Çok sağol Emelcim sayende gözüm açılmış oldu valla 2 seferdir pahalı pahalı ödüyodum
Son bi soru daha sıkmsdıysam seni
Bu acıbadem ya da güneş sigortadan biri eşinin sigortası mı peki
yok canım ne sıkması :)))
evet canım acıbadem eşimin güneş benim. Güneş daha pahalı diye ben acıbademi kullanıyorum.
öyle mi diyosunya çok kzıdım kendime daha dikkatli olmalıydım bide bunu ben yaptım bi psikolog olarak, normalde daha dikkatliyimdir aslında :26: ya biz burda bunca hamile bayan birbirimizi göremesekte yazarak hergün bir nevi grup terapisi ortamı yaşıyoruz aslında, o yüzden burası bize çok iyi geliyor, grup terapisinde de önemli unsurlardan biri evrensellik yani birinin yaşadığı olayı bir başkasınında yaşayabileceğinin farkına varmak, ''bu sadece benm başıma geldi'' demek insanı daha büyük bir tavmaya iter oysa ''bak bunu yaşayan başkalarıda varmış''ı bilmek bi nebze osa rahatlatır, ben o nedenle sadem'e destek amaçlı yazmıştım ama daha detaylı düşünmeliymişim, iki saattir kafamı kurcalıyo bu, lütfen kusura bakmayın kızlaaaaaaar hepinizi öperim
31 ocak 2014 saat 20:45 bebeğim begümüm dünyaya geldi
ama nefes almıyor kalbi atmıyor çünkü salı günü içimde kıpır kıpır hissettiğim prensesim bir aydır gelişmiyormuş
bana yavrun 8 aydır kendinden çok onu düşündüğün onun için yediğin içtiğin kuzun ölmüş dediler
normal doğum yaparsan senin için daha iyi dedi doktor
etrafımdaki herkes dayanamazsın sunii sancıya dediler
teh suni sancı ne ki ben evlat acısına dayanacam bu saatten sonra
ama susmadılar sürekli bişeyler dediler sırf sussunlar diye sezaryen oldum
ben bi umut belki görürüm diye normal olsun diye düşünmüştüm oysa
göremedim kuzumu babası sabah buz gibi morgdan alıp köye götürdü gömmüşler ama onada göstermemişler
amcası dayısı gördü de biz göremedik
kuzum cennet meleği oldu inşallah orda buluşuruz
Özel hastaneler gerçekten uçmuş durumda ama devletlerinde pek bi farkı yok.. Benim doğum yapacağım hastanede epidural falan herşey dahil 1350 TL, arkadaşım devlete gidiyor ondanda 800 TL dr parası istemişler epidural olursanda 500 TL iğne parası var demişler..
Dedim ne anladım böyle devlet hastanesinden.. Hayır yasal olarak bıçak parası falan yasak ama işte bi şekilde alıyorlar yinede parayı, vermezsen ilgilenen yok. Sonuçta canını teslim ediyorsun para görmüyor gözün..
Allah hepimizin yardımcısı olsun..
öyle mi diyosunya çok kzıdım kendime daha dikkatli olmalıydım bide bunu ben yaptım bi psikolog olarak, normalde daha dikkatliyimdir aslında :26: ya biz burda bunca hamile bayan birbirimizi göremesekte yazarak hergün bir nevi grup terapisi ortamı yaşıyoruz aslında, o yüzden burası bize çok iyi geliyor, grup terapisinde de önemli unsurlardan biri evrensellik yani birinin yaşadığı olayı bir başkasınında yaşayabileceğinin farkına varmak, ''bu sadece benm başıma geldi'' demek insanı daha büyük bir tavmaya iter oysa ''bak bunu yaşayan başkalarıda varmış''ı bilmek bi nebze osa rahatlatır, ben o nedenle sadem'e destek amaçlı yazmıştım ama daha detaylı düşünmeliymişim, iki saattir kafamı kurcalıyo bu, lütfen kusura bakmayın kızlaaaaaaar hepinizi öperim
Canımsın ya.. kötü hissetme tabiii.. biz burda birbirimizin en büyük destekçisiyiz.. her konuda burada okumasaydım dr um idrar tahlili bile istememişti benden..
sadece hatırlamış ve önlem almış oldum sayende bugün gidip idrar tahlili istiycem tekrar ilerleme gerileme var mı diye eger yoksa ilaç almam artık bol su içerim dua edin.. beraber yürüdük biz bu yollarda
Öyle düşünme canım, ben gayet senin niyetinin farkındayım, herkes tahlillerini düzenli yaptırsın böyle şeyler yaşanmasın kimsenin canı yanmasın diye söyledin ve çok doğru söyledin bence , kendini suçlu hissetme
ya bugün ben çok üşüyorum yaaaa niyeyseeee klima kapatmadım hiç adanada güneş var ama üşüyorum
aaaa çok iyiymiş o zaman ...ben İzmir'de oturuyorum canım.. Aslında biz de şöyle bir durum var.. Eşimin çok yakın bir arkadaşı (o da İstanbulda oturuyor bu arada) bu hafta sonu İzmire gelicek ve ısrarla bebek arabasını biz alalım sizin beğendiğiniz bişi olsun diyor... biz de pahalı birşey olmasın onlara da ayıp olmasın istiyoruz... konuşabilirsen çok sevinirim ya da numarasını falan verebilirsen ben de irtibata geçerim... Peki portbebe almasam da olur mu acaba?? hem biraz daha ucuz olur hem de çok kullanır mıyım emin olamadım.... Çok çok çok teşekkür ederim bu arada... çok iyi oldu.... inşallah halledebilirim...
Belim felaket
Bel ağrısı için ne yapıyosunuz arkadaslar
niye mi ? cnm ben sabah dondum resmen, güneşe aldanıp ince giyindim bide işyerinin kapısında 10 dk. beklemek sorunda kaldım burnum, ellerim dondu dondu, geçen hafta bende odada klima açmıodum sade kalorifer yetiyodu şimdi sabahtan beri açık klima, kuru soğuk var, zaten havadurumundada diyodu yaamurlar kesildi ama kuru soğuk olcak diye, dikkat etmek lazım hastalık havası
esiyor klima bile bana kar etmiyor oğlum uyusa ben de uyusam aslında ama uyumaz geç kalktık bugün
ya bugün ben çok üşüyorum yaaaa niyeyseeee klima kapatmadım hiç adanada güneş var ama üşüyorum
aman dikkat et o zman cnm hasta fln olmazsın inşallah
Lovelicim güneş var ama çok serin . Aman üşütme, son zamanlar iyi bak kendine.
Ya nedirntam olarak bu bıçak parası mevzusu geçen gün birinden daha duydum da sgk olunca devlet tamamen ücretsiz olmuyor mu?? Ben bu hafta bi devlete kontrole gidecem bi doktoru çok tavsiye ediyolar bi gidrlim bakalım belki içimiz ısınır o kadar para vermeyiz diye düşündük ama doktorra ne diye soracam ücreti??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?