göbek bağı 1 hafta 10 günde düşüyo bildiğim kadarıyla....
çatı muayenesinden korktukları halde normal doğum yapmak isteyen arkadaşlar sanırım bir şeyi atlıyorlar, normal doğumda doğum olana kadar sık aralıklarla açılma kontrolü yapılıyor, ebeler sık sık kontrol ediyor arada doktor gelip bakıyor. yani korkutmak istemem ama alttan kontrol normal doğumun rutini, ve bence gereksiz yere korkuyorsunuz, defalarca açılmam kontrol edildi ve ben de alttan muayeneden korkan biriydim. şunu söyliyim büyütülecek bir şey değil, bir kaç saniye sürüyor, biraz canınız acıyor ama abartılacak kadar değil. normal doğum istiyorsanız bunlar olacak, kafanızda büyütmeyin rahat olun, doktor ya da ebe aşağıya bakmıyor bile hemen elini sokup iki parmağını çevirip çıkartıyor. çatı kontrolü adı altında kontrol olmadım ama farklı değil anladığım kadarıyla. uzattım ama bence kendinizi alttan kontrollere hazırlayın ve bunu çok normal olduğunu unutmayın. boşyere de korkmayın..
Ben de hic cati muayenesini falan dert etmiyorum tek derdim agda kıl tuy isini cozmeden bakmak zorunda kalmasin doktor 37. Hafta yaptiricam ondan sonra oglum dogsa bile hic sorun degil benim icin delimiyim ne :))
Bu gun kontrolum vardi 34+1 gunluk oglum 2450 gr boyu da 48 cm. Bizim oglan pek hareketli degil zaten pek tembel hatta cogu zaman korkuyorum hareketsizliginden stresten agladigim bile oluyo. Karnimda 6 rakami seklinde duruyo kafa asagida sol tarafta ve benim karnim sadece kafasinin oldugu yerden yirtildi. Bundan sonra ben her hafta gidicem kontrole nst ye 36. Haftadan sonra bakicaz dedi doktorum.
çatı muayenesinden korktukları halde normal doğum yapmak isteyen arkadaşlar sanırım bir şeyi atlıyorlar, normal doğumda doğum olana kadar sık aralıklarla açılma kontrolü yapılıyor, ebeler sık sık kontrol ediyor arada doktor gelip bakıyor. yani korkutmak istemem ama alttan kontrol normal doğumun rutini, ve bence gereksiz yere korkuyorsunuz, defalarca açılmam kontrol edildi ve ben de alttan muayeneden korkan biriydim. şunu söyliyim büyütülecek bir şey değil, bir kaç saniye sürüyor, biraz canınız acıyor ama abartılacak kadar değil. normal doğum istiyorsanız bunlar olacak, kafanızda büyütmeyin rahat olun, doktor ya da ebe aşağıya bakmıyor bile hemen elini sokup iki parmağını çevirip çıkartıyor. çatı kontrolü adı altında kontrol olmadım ama farklı değil anladığım kadarıyla. uzattım ama bence kendinizi alttan kontrollere hazırlayın ve bunu çok normal olduğunu unutmayın. boşyere de korkmayın..
Benim de sıkıntım bu kıl tüy olayı aslında bi de doğum sonrası da kontrol vs olursa uzun süreli bi çöxüm bulmak lazım ağdaya gitmek zor geliyor((((PPP
Kıskanırım valla daha şimdiden babacı olmasınlar yaasahi daha umut var döner değil mi :) doktor çok ters duruyor bu kız dedi ya bakalım :) doğsunlar da bizim elimize bir düşsünler, görsünler anne mi lazım baba mı:)
En çok neyden korkuyom biliyor musun oğlanı koklarken bayılıp uyuyakalırsam öyle miss ler içinde....Ya bir yerini ağrıtırsam...
Haklısın canımda doğum beklerken yapılan kontrol o an umrumda olmaz gibi geliyor.. Yani dakikalar belki saatler sonra bebişlerimizi kucağımıza alıcağımızı bildiğimiz için o an farklı bi alemde olurum gibi geliyo..
Ama işte şu önceki haftalarda yapılması gereken çatı muayenesi beni geriyo.. O da gelip geçicek tabii yapcak bişi yok
Sende mi benim gibi planlı sezeryann istiyorsun canım bende aşırı normal doğum korkusu var bu gidişimde konuşacak doktorumla ben sezeryann istiyorum diyeceğim. Bende doktorun keyfi yere sezeryann yapmam demesinden korkuyorum
peki şimdi ben ilk sancılarda hastaneye gitsem.. bana deseler ki doğum başlamış henüz açılma yok ya da 1 santim filan. bende tamam desem eve dönsem 5-4 dakikada bir gelene kadar evde geçirsem olmaz mı? yani ilk muayenede doğum başlamış diye beni hastanede tutarlar mı? en iyi sancı çekme bence evde, hastanede tanımadığın insanlar, doğumhane de bekliyosun filan birde nst ye bağlıyuorlar hareket edemiyorsun.. evde paşa paşa beklerim ben
Loveli senin ilkide sezaryendi yazmistin 2. Bebis zorunlu sezaryen zaten ben normal doğum isteyen hamisler için yazdım yanlış anlasilmasinvalla planlı sezeryan olacağından ben sancı beklemeyeceğim
bende normalden tirsiyorm.anne bebkbicin normal daha saglikli diyolar ama sezaryaninda daha saglikli oldugu durumlar var.normalde neyle karsilasacagini bilmiyorsn sonucta.bende dr um yapmam demesinden korkuyordm ama cok sasirdm tamam olur dedi.bagirsak hastaligim var onu bhane ederek konustm.dr artk herkes normal istiyor dedi sasirdi benm sezaryn istememe.bi ara sezaryan modasi vardi simdi normal moda dedi:) benm sezaryenden tek cekindigm nokta bebegin gelmek istedigi an olmamasi.bebegime haksizlik edermiyim diye dusunuyorm.ama normal dogmda karsilasacagi zorluklarda fazla.kendimden cok onu dusundugm icin boyle tiyirm aslinda.pisman olmam insallah.her gece kabuslarima giriyor bu kafa karisikligi
Kıskanırım valla daha şimdiden babacı olmasınlar yaasahi daha umut var döner değil mi :) doktor çok ters duruyor bu kız dedi ya bakalım :) doğsunlar da bizim elimize bir düşsünler, görsünler anne mi lazım baba mı:)
Evet evet işte hayellerim bunlar
Ayaklarını ısırıyım,popişini ısırayım offf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?