- 11 Temmuz 2011
- 369
- 31
- 98
Eki Görüntüle 964693
ÇATI MUAYENESİ (PELVİS MUAYENESİ, PELVİK MUAYENE)
Çatı muayenesi gebeliğin son haftalarında (37 haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin) yani doğum yolunun değerlendirilmesi için yapılır. Bu muayeneye göre doğum yaklaşmadan önce normal doğumun gerçekleşebilme ihtimali değerlendirilir. Doğumun sezaryenle gerçekleşeceği kesin olan bir hastada çatı muayenesi yapılmasına gerek yoktur, örneğin daha önce sezaryen olmuş veya bebeğin eşi doğum yolunu kapatıyorsa veya ikiz, üçüz gebelik gibi..
Çatı muayenesi nasıl yapılır?
Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını - genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirmek yapar. Doğum başlamadan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayenesinde rahim ağzı kapalı olduğu için bebeğin kafasına veya diğer organlarına temas edilemez.
Çatı muayenesi sırasında veya sonrasında ağrı, kanama olur mu?
Çatı muayenesi ağrılı bir muayene değildir. Hamileliğin son haftalarında vajina dokusunda esneme olduğu için gebe olmayan kadınlara göre daha rahat bir şekilde vajinal muayene yapılabilir. Kanama genellikle hiç olmaz, bazen lekelenme veya az miktarda pembe, kırmızı kanama olabilir. Kanama olsa dahi çatı muayenesinin bir zararı veya riski yoktur, aksine faydası vardır.
ben de oonu çok merak ediyorum vallaGözün aydın canım. Sen toparlanmaya başladın, bebeğin seninle daha ne olsun. Ben kızını da merak ediyorum. O nasıl? Kardeşini nasıl karşıladı ? Zor kısmını atlattınız bundan sonra mutluluğunuz daim olsun.
daha önceden doğum yapmış arkadaşlar özellikle size sorayım netten pijama aldım tam oldu çok az bi genişleme payı var göbek kısmında sizce bu saatten sonra çok karın büyür mü? değiştirmek bi yandan istemiyorum nasılsa doğum yaptıktan sonra giyineceğim göbek iner diye sizce napsam şuan çok dar değil güzel oldu bi beden büyük alsam bacakları çok geniş olacak
Bizi iyice tatil moduna girdik yaaa... çıkabilecek miyiz bakaılım son üç gün...
bu arada bir odamız tamam mis gibi oldu koltukları ben sildim duvarları pencereleri yerleri eşim... beraber kitaplıgı sildik.. arada foto çekiyoruz meloşa hazırlık diye... çok güzel oluyo böyleee..
sonra akşam güzel bi yemek ve romantik dakikalar
seviyorum ben bu adamı yaaa..
kızlar sizdede bacak arası ve göbek altında aşırı agrı oluomu yatakta dönmekte ve kalkmakta cok zorlanıyorum bugünlerde acaba sancı bumu yoksa açılma falan mı anlamıorumda
Kızlar merhaba 11 günün sonunda oğlumu kucağıma almayı allah nasip etti çok şükür bugün ilk defa emzirdim cumartesi günü bebeğime kavuşuyorum bir daha hiç ayrılmamacasına allahın izniyle emzirme alıştırmaları yaptık bakalım emecek mi diye annesini sanki aylardır emiyor ve tanıyormuş gibi emdi oğlum şükürler olsun yarın 4 te tekrar gidip emziricem yarını iple çekiyorum emzirmek çok başka bir duyguymuş gerçekten anne olduğumu hissettim allah hepinize nasip etsin bundan sonra gözyaşım hep mutluluktan akar inşallah oğlum cumartesî evine geldiğinde tamam olucaz inşallah
Kızlar merhaba 11 günün sonunda oğlumu kucağıma almayı allah nasip etti çok şükür bugün ilk defa emzirdim cumartesi günü bebeğime kavuşuyorum bir daha hiç ayrılmamacasına allahın izniyle emzirme alıştırmaları yaptık bakalım emecek mi diye annesini sanki aylardır emiyor ve tanıyormuş gibi emdi oğlum şükürler olsun yarın 4 te tekrar gidip emziricem yarını iple çekiyorum emzirmek çok başka bir duyguymuş gerçekten anne olduğumu hissettim allah hepinize nasip etsin bundan sonra gözyaşım hep mutluluktan akar inşallah oğlum cumartesî evine geldiğinde tamam olucaz inşallah
canım biz gecen yil gelmistik oralara okadar beğendik ki ..fırat kıyısında harika fotoğraflar çektik şifalı sudan ictik orda meyve sebze hali gini bi yerin girisinde adı gibi şirin bi yerde yemek yedik hala unitamiyoruz.nasib olursa ilerde bebegimizle de gitme planları yapıyoruzŞanlıurfa birecik ilçesi fırat nehri kıyısında çok güzel yaptılar kıyıyı bekleriz
Bebek arabamizz geldii evde geziniyomm
Casual cadillac trio 2014 yeni cikmis
Bi goz atin isterseniz benn cok sevdim
Canım benim, çok mutluyum. Herşey yoluna giriyor, eminim daha da iyi olacak. Oğlum bir gün kuvözde kalmıştı, sabahı nasıl ettim bir ben bilirim. Senin neler hissettiği tahmin bile edemiyorum. Sen çok iyi bir annesin barbie. Oğluna çok çok iyi bakacaksın, eminim. Hayatının geri kalanında seni muhteşem anlar bekliyor olacak. Başta oğluşun ve tüm ailen sağlıkla mutlulukla yaşayın. Yan yana yaşayın...
Sezeryan sonrası deneyimlerimi bir türlü fırsat bulup da paylaşamadım sizlerle. Başta belirtmek iserim; hiç düşündüğüm kadar korkutucu ve zor değildi. Anestezi doktoru kadın bir harikaydı. Epidural öncesi bana neler yapacağını adım adım anlattı. Ayrıca her bir işlem öncesi bana haber vereceğini de söyledi, öyle de yaptı. Hiç anımı yakmadı. Sizlere söyle söyleyebilirim, damar yolu açmak veya kalçadan iğne yaptırmak çok çok daha can acıtıcı. Neyse. Bacaklarım uyuştu. Çok hantallaştı. Lginçtir yapılan işlemlerin farkındasınız ama acı ve ağrıdan eser yok. Çok ilginç bir histi. İnsan iç organları itip kakılıyor gibi hissediyor. Biraz tuhaftı ama can acıtıcı değildi. O gün yürüttüler ve tuvalete çıkabildim. İki gün sonra da ayaklandım. Size şöyle söyliyeyim oğlum son üç gündür yatmadan önce banyo yapıyor ve bizzat ben yaptırıyorum. O kadar iyi hissediyorum. Elbette ani hareketlerde ameliyat yerim gerçekten acıyor. Ama genel anlamıyla iyiyim.
Sevgili anneler bu arada süt ve emzirme konusunda başka insanların deneyimlerine veya anlattıklarına kulak asmayın. Rahat olun, sezeryan veya normal doğum, fark etmiyor, süt hemen geliveriyor. İlk gün bebeğimi göremememe rağmen süt geldi. Az az gelğyor ve her geçen tur artarak geliyor. Sakın stres yapmayın. İlk gün 10 cc gelince bebeğimin de kuvözde olmasının verdiği baskıyla çok ağladım. Hemşireler miktarın gayet iyi olduğunu ve artarak devam edeceğini döyledi ama inanmadım. Gerçekten de öyle oldu. İlk gün 10 cc, ikinci gün 15cc akşamı 20 cc gibi. O yüzden hiç stres yapmayın. Göreceksiniz çok kolay olacak. Offf yazma istediğim çok şey var. Kuzucuk mıkırdanıyor.
gözün aydın canım Allah bir daha ayırmasınKızlar merhaba 11 günün sonunda oğlumu kucağıma almayı allah nasip etti çok şükür bugün ilk defa emzirdim cumartesi günü bebeğime kavuşuyorum bir daha hiç ayrılmamacasına allahın izniyle emzirme alıştırmaları yaptık bakalım emecek mi diye annesini sanki aylardır emiyor ve tanıyormuş gibi emdi oğlum şükürler olsun yarın 4 te tekrar gidip emziricem yarını iple çekiyorum emzirmek çok başka bir duyguymuş gerçekten anne olduğumu hissettim allah hepinize nasip etsin bundan sonra gözyaşım hep mutluluktan akar inşallah oğlum cumartesî evine geldiğinde tamam olucaz inşallah
Sezeryan sonrası deneyimlerimi bir türlü fırsat bulup da paylaşamadım sizlerle. Başta belirtmek iserim; hiç düşündüğüm kadar korkutucu ve zor değildi. Anestezi doktoru kadın bir harikaydı. Epidural öncesi bana neler yapacağını adım adım anlattı. Ayrıca her bir işlem öncesi bana haber vereceğini de söyledi, öyle de yaptı. Hiç anımı yakmadı. Sizlere söyle söyleyebilirim, damar yolu açmak veya kalçadan iğne yaptırmak çok çok daha can acıtıcı. Neyse. Bacaklarım uyuştu. Çok hantallaştı. Lginçtir yapılan işlemlerin farkındasınız ama acı ve ağrıdan eser yok. Çok ilginç bir histi. İnsan iç organları itip kakılıyor gibi hissediyor. Biraz tuhaftı ama can acıtıcı değildi. O gün yürüttüler ve tuvalete çıkabildim. İki gün sonra da ayaklandım. Size şöyle söyliyeyim oğlum son üç gündür yatmadan önce banyo yapıyor ve bizzat ben yaptırıyorum. O kadar iyi hissediyorum. Elbette ani hareketlerde ameliyat yerim gerçekten acıyor. Ama genel anlamıyla iyiyim.
Sevgili anneler bu arada süt ve emzirme konusunda başka insanların deneyimlerine veya anlattıklarına kulak asmayın. Rahat olun, sezeryan veya normal doğum, fark etmiyor, süt hemen geliveriyor. İlk gün bebeğimi göremememe rağmen süt geldi. Az az gelğyor ve her geçen tur artarak geliyor. Sakın stres yapmayın. İlk gün 10 cc gelince bebeğimin de kuvözde olmasının verdiği baskıyla çok ağladım. Hemşireler miktarın gayet iyi olduğunu ve artarak devam edeceğini döyledi ama inanmadım. Gerçekten de öyle oldu. İlk gün 10 cc, ikinci gün 15cc akşamı 20 cc gibi. O yüzden hiç stres yapmayın. Göreceksiniz çok kolay olacak. Offf yazma istediğim çok şey var. Kuzucuk mıkırdanıyor.
öncelikle tekrar gözün aydın
bebişin ve eşin hiç ayrılmayın inşallah
kanaman çok olmadı mı
nasıl bir ped kullanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?