selam kızlar misafirlikten geliyoruz, birsürü moral bozukluğunu depoladım geldimyok niye sezeryan oluyormuşum, yok ben delimiymişim, sezeryan olup ANNE mi olacağımı zannediyormuşum, sezeryanın hikmeti neymiş ohh biz çatır çatır normal doğurduk çocuklarımızı bla bla bla... bide 2 tane hamile daha vardı biri 4 biri 7 aylık, ikisinin de sütü gelmiş bende tık yok. neyse bunları boşverip bebişime odaklanayım ben şafak 20
bende bugun musafirlikteydm ayni muhabbeti banada yapip durdular.yok normal dogumda gunahlar affolunurmus yok en iyisiymis neden boyle yapiyomusum diye ustume geldiler.herkesin kendi karari saygi gostermek zorundalar.eski kafalara takilmiyorm artik ben.siz dogm sancisi cektiniz diye herkes cekmek zorundami dedim.sanki kiskanclikta sezdim ozellikle abimin karisinda:)
içimi rahatlattın loveli, iğneyi 3 gün önce bırakıp spinal sezeryan olma konusunda cesaret aldım bakalım hayırlısı olsun..
bende hiborkullanıyorum.benimde içime su serptiniz.zaten bir arkadaş da 3 gün kala kesmişti.ama sizden de duyunca iyice rahatladım.benim dr.umda 36 hafta kes demişti nekadar da olsa insan tedirgin oluyor.
iyi olmana çok sevindim canım ..biliyosundur ama yinede sancı sıklığına dikka et ..az kaldı yavrunu kucağına alıcan darısı hepimizin başına ...Bodrum canım.. Bu arada sancıların sıklığı azaldı ama şiddeti çoğaldı ama iyiyim..
bende makineyle alıyodum ağdayı düşündüm ama başkasına gösteremem utanırım...mecburen jiletle alıyorum ...venüs kullanıyorum çokta memnunum..kızlar ben normalde makinayla alıyorum ama artık göremediğim için cesaret edemedim jilet vurmayıysa hiç istemiyorum. ağda fobim var onu da yaptıramıyorum. dün tüy dökücü krem aldım ama pişman oldum. öyle yaktı ki makinayla uğraşmayı tercih ederim. bikaç gün geçsin tekrar makinayla almayı düşünüyorum olduğu kadar artık.
herşeyin iyi olmasına sevindim maşallah kuzucunda gelişimi güzelbugün doktordaydım çok şükür herşey yolunda 3100 gr olmuşuz ayın 24ünde gel gün kararlaştıralım dedi 3 mart iyiye benziyo dedi takvime bakarak.. siz haftanın hangi gününe tarih almayı planlıyorsunuz?
rica ederim canım ne demek krem mevzuu mühim bi çok kişi göğüs ucu yarasından çekiyo önlemini almak lazımSagol iyi oldu hatirlattigin sali gunu kontrolum var tekrar goruseyim bu konuyu diger kremi ilk kez duydum tesk cnm
nası yaa sezeryan olunca anne olunmuyomuş kızz yoksa biz baba mı olcazselam kızlar misafirlikten geliyoruz, birsürü moral bozukluğunu depoladım geldimyok niye sezeryan oluyormuşum, yok ben delimiymişim, sezeryan olup ANNE mi olacağımı zannediyormuşum, sezeryanın hikmeti neymiş ohh biz çatır çatır normal doğurduk çocuklarımızı bla bla bla... bide 2 tane hamile daha vardı biri 4 biri 7 aylık, ikisinin de sütü gelmiş bende tık yok. neyse bunları boşverip bebişime odaklanayım ben şafak 20 takma canım ya saçmalamışlar resmen ....
benimde süt gelmeye başlamadı bekliyoruz kiminin doğumdan bikaç gün sonra geliyomuş no problem ...
tüy dökücünün böyle bi etkisi olduğunu bilmiyodum ...makineyle görmeden iyi cesaret valla ben oramı buramı kıstırırım diye yapmıyorumSormayın kızlar o kıllardan kurtulmak tam bir eziyet. yalnız tüy dökücü krem kullanmayın aman!! ben de bir dönem kullanmaya başlamıştım sonra dediler ki bebeği zehirliyormuş, benim de 2 gün yanıyordu o bölgem, üstüne idrar yolları enfeksiyonumun olduğu dönemdi, iyice artmıştı akıntım. zaten mantığı jilet gb onun da tüylenmeyi arttırıyor, jilet kullansan daha iyi. beni sorarsanız denemediğim şey kalmadı, jilet de vurmak istemiyorum, her banyoya girişimde azar azar epilasyon aletiyle ne tutturabilirsem almaya çalışıyorumhiç çıkmasını uzamasını beklemiyorum doğum çantama da bir jilet attım olur da çok hazırlıksız yakalanırsam hastanede tuvalette 2 dk.da toparlarım diye :)
canım aklına takıldıysa doktorunu ara sor kafanda şüphe kalmasın ..sancılar düzenli olmadıkça korkacak bişey yok..benimde sancım oluyo takip ediyorum hiç sıklaşmadı...Günaydın kızlar kasılma normal dediniz umarım öyledir:)dün akşam da belime sancı girdi sonradan karnıma girdi...
bugün doktordaydım çok şükür herşey yolunda 3100 gr olmuşuz ayın 24ünde gel gün kararlaştıralım dedi 3 mart iyiye benziyo dedi takvime bakarak.. siz haftanın hangi gününe tarih almayı planlıyorsunuz?
Nedir bu fanatiklik anlamıyorum. Yaaa normal yaparsın bir de sezeryan yaparsın arasındaki farkı kıyaslayıp yorum yapabilirsin de normsl doğurup sezeryanı ne biliyon da kötülüyosun.bende bugun musafirlikteydm ayni muhabbeti banada yapip durdular.yok normal dogumda gunahlar affolunurmus yok en iyisiymis neden boyle yapiyomusum diye ustume geldiler.herkesin kendi karari saygi gostermek zorundalar.eski kafalara takilmiyorm artik ben.siz dogm sancisi cektiniz diye herkes cekmek zorundami dedim.sanki kiskanclikta sezdim ozellikle abimin karisinda:)
slm kızlar GÜNAYDIN
gecenin 4.30 da ben hala uykusuz nete takılıyorum geçmişi okuyodum.. durumum vahimm... gece gündüz daha şimdiden kaydı Allah yardımcımız olsun ben uykuyla imtihandayım :)
doğum sancılarıyla ilgili bilgi verecek arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşın valla gaz sancısını doğum zannedip hastanede yatmak istemiyorum...
bazı arkadaşlar karnın gerilmesi olayına değinmiş benim kızım bir dayanıyor kedi gibi esnetiyo kendini.. dikkat etttim çok yorulunca daha çok yapıyor..
gögüs kremini bende aldım ama geçmiş sayfalarda çok çelişki var kimi dr doğumdan hemen sonra başlasın demiş kimi 1 ay önce kimi 2 hafta önce ne yapayım şaşırdım çok kuru gögüs uçlarım nemlendirmek için sürsemmmi bilemedim?
hepinize iyi uykular , mutlu göbüşler ..
canm çokkk teşekkür ederim
gerçekten kolaymış sen de gayet net anlatmışşsın
bi avazda doğur inşlh
Ayyyy ne güzel dua ettin sen öyle:)) Allah razı olsun
Sen mutlu ol ve istediğin olsun da gerisi önemli değil göbüşdaşım:))
aferin madalyalariniz nerede deseydin:))
ne sekilde dogurursan dogur annesin sen boyle sacma laf mi olur?
takma sen bu laflari bosuna
benim de komsum 7 aylik hamile gogsumden sut yere damladi.bile dedi, bende de tik yok ama sonra dusundum de bu is moralle de ilgili, bosver gelecektir biz inanalim
kalan günlerimizi pozitif insanlarla geçirelim arkadaşlar,benim ilk hamileliğimde süt falan gelmedi doğuma kadar,doğumdan iki gün sonra geldi damla damla ve artarak gitti,şimdi ise azıcıkta olsa geliyor farkediyorum,önemli bir konu değil araştırabilirsiniz,gelmesi de normal gelmemesi de bu sütünüzün olmayacağı anlamına gelmez,önemli olan gelmese bile emzirmek,olumlu düşünmek ve bol su tüketmek.
en iyisi kimseyi takmamak.. dogumuma 2 hafta kala, hala keske kız olsaydi, biz kız olmasını bekliyorduk diyenlere karsı o zaman sen dogur kız yap demek geliyor içimden
sağolun dostlar benim tarafımı tuttuğunuz içinallahım nasıl bir zihniyet ya analık doğurmakla olaydı yetiştirme yurdunda normal doğan hiçbir çocuk olmazdı
günah af oluyormuş ya bizimki ben bedenimi 7 kat kestiriyorum ölümü göze alıyorum bir ömür boyu benimle olacak bir yara taşıyorum bir süre hareketlerimi yapamayacağım ama buna rağmen yavrularıma canım acısa da bakacağım valla çok sinirleniyorum bu konuya allahtan etrafımda böyle dengesiz tipler yok olaydı valla gözümü kakratıp açardım ağzımı yumardım gözümü
ilahi destinanası yaa sezeryan olunca anne olunmuyomuş kızz yoksa biz baba mı olcaztakma canım ya saçmalamışlar resmen ....
benimde süt gelmeye başlamadı bekliyoruz kiminin doğumdan bikaç gün sonra geliyomuş no problem ...
.
aynısı bende de oluyor canım, psikolojik olarak bende etkileniyorum acaba rahatsız mı oluyor diye düşünüyorum. ama artık yarı yatar yarı oturur pozisyonda arkama birsürü yastık koyarak yatıyorum. zaten az kaldı hayırlısıyla..Günaydın kızlar ..gece ne tarafa yatsam kızım ordan hareketleniyor acaba rahatsız mi oluyor eşim de bi yandan üstüne mi yattin diye sürekli bakıyor oturcam nerdeyse doktorum bana yatma konusunda birşey soylemedi hatta sırt üstü yat ayaklarını yüksek koy bel agrilarin için demisti ay hayırla bi ciksaydi bebislerimiz
bende hiborkullanıyorum.benimde içime su serptiniz.zaten bir arkadaş da 3 gün kala kesmişti.ama sizden de duyunca iyice rahatladım.benim dr.umda 36 hafta kes demişti nekadar da olsa insan tedirgin oluyor.
aynısı bende de oluyor canım, psikolojik olarak bende etkileniyorum acaba rahatsız mı oluyor diye düşünüyorum. ama artık yarı yatar yarı oturur pozisyonda arkama birsürü yastık koyarak yatıyorum. zaten az kaldı hayırlısıyla..
ya bu doktorları anlamak çok zor, bana sezeryan masasına kadar iğneni yapacaksın eğer epidural istiyorsan 3 gün önce bırak ama riske atma genel anestezi ol diyor, 3 günü risk sayıyor, başka doktorlar 36-37. haftalarda bıraktırıyor hiçbirşey anlamıyorum :44::44:
bir de kızlar su gibi akıntısı olan var mı?
Nedir bu fanatiklik anlamıyorum. Yaaa normal yaparsın bir de sezeryan yaparsın arasındaki farkı kıyaslayıp yorum yapabilirsin de normsl doğurup sezeryanı ne biliyon da kötülüyosun.
bende de oluyor bazen beyazla beraber geliyor 17.haftamda bu yüzden hastanede yatmıştım o zaman da nedenini bulamamışlardı şimdide geliyor doktor ultr. bakıyor su normal bebek hareketi iyi diyor anlayacagın çözemedim gitti.....
kızlar normal doğum ve sezeryan konuşuluıyor bende sezeryan olmak istiyorum ve doktorum da kabul etti ama 39+3 te sezeryana almak istiyor bende diyorum ki o zamana kadar sancım gelirse en yakın hastaneye gitmek zorunda kalırım yani devlete ordada sonuna kadar uğraşmdan sezeryana almıyorlar 38+5 te sezeryan istesem çok mu erken olur sizin doktorlar kaçıncı haftayı önerdi....
bende de oluyor bazen beyazla beraber geliyor 17.haftamda bu yüzden hastanede yatmıştım o zaman da nedenini bulamamışlardı şimdide geliyor doktor ultr.idrar bakıyor su normal bebek hareketi iyi diyor anlayacagın çözemedim gitti.....
canım ben de dün hastaneye gittim, akıntı mı amniyon sıvısı mı diye, ped verdiler ordan amniyon sıvısı değil dedi, her gittiğimde yaptıkları gibi nst çekildi, açıklık bakıldısorun yokmuş ama bebeğin suyuysa 24 saat içinde bebedğin alınması gerekiyormuş yoksa enfeksiyon riski artıyormuş hem bebek hem de anne için. onun dışında bebeğin suyu akıntı gibi gelip kesilmezmiş, az da olsa sürekli akarmış. bebek suyu değilse akıntıdır diyorlar işte, zaman zaman akıntı şekil değiştirip su gibi olabiliyormuş, gebeliğin sonlarına doğru da farketmeden idrar da kaçabiliyormuş akıntıyla birlikte. akıntı mı yoksa amniyon sıvısı mı anlamanın en iyi yolu pedler bence. eczanede de al-sense diye pedler var, onlardan bulamıyorsanız doğumhanedeki ebelere durumu anlatıp turnusollu ped alabilirsiniz. ben bunları bilmiyordum mesela kaç gün endişeyle geçti, bilmeyen arkadaşlara yardımı olur inşallah.
Reyyan senin de amniyon sıvısı değil demekki, çok kafanı takıp canını sıkma canım, akıntı olabilir, suyun iyiyse sorun yok zaten. Allah hayırlısıyla bebeklerimizi kucaklarımıza versin inşallah..
genelde 38 + da alıyorlar zaten, bence erken değil dr un da kabul eder gibi geliyor. zaten 38+5 nerdeyse 39 oluyor. insan sezaryana karar verince de bebek erken gelirse diye korkuyor bu seferde. Allah hayırlısını versin...
İdrar yolu enfeksiyonu olunca da akinti cok oluyoby
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?