Benim daha 1 ayım var ama kullanmaya başladım krem sürmeye. Doğumdan sonra yara olma hikayesini her anne yaşıyor nerdeyse riske atmak istemem.
Erken doğumu tetikler mi bilmiyorum ama zaten parmağinla hafiften sürüyosun sıkmıyosun ki. Giydiğimiz her kıyafette bu oluyor zaten:)))
35+3 günlük ewet bende bayilcam falan sandim
günaydınn annişlerr....
Bak... Annen ve sen .
O, dokuz ay boyunca seni karnında işte bu şekilde taşıdı.
Mide bulantısı çekti ve sürekli kendini hasta hissetti.
Ayakları şişti, vücudu ödem yaptı, derisi gerildi.
Sen karnındayken en basit işlere bile nefesi yetmez haldeydi..
Çünkü nefesini seninle paylaşıyordu..
Mesela merdiven çıkmak için çok çaba sarfetti.
Ayakkabılarını bağlamak gibi basit bir iş için bile
çabalamak zorundaydı.
Sen onu tekmelerken ve içinde kıvrılırken,
O çok geceyi uykusuz ve ağrılı geçirdi.
Doğumun ise tarifi imkansız bir acı çekmesine yol açtı.
Sana sahip olmaktan başka hiç bir amaç için bu acıya değmezdi.
O senin dadın, hizmetçin, hammalın, öğretmenin, şoförün,
aşçın, temizlikçin, hastabakıcın, en büyük hayranın,
en sadık dostun, en yakın arkadaşın...
Seni hissettiği andan beri sadece senin için yaşadı ve kendini
ikinci plana attı. Sen yedikçe doydu, sen uyudukça dinlendi...
Senin için savaştı, savaşıyor, ve hep savaşacak..
Senin için umut etti, sana dair hayaller kurdu,
senin adına üzüldü, sevindi, kızdı...
ve bunların hepsini karşılıksız yaptı.
Çevrende annesini kaybetmiş,
hatta hiç görememiş insanlar var.
Bu birgün senin de başına gelecek,
olmasa keşke ama yaşanacak..
O'na teşekkür etmek için yeterli zamanı bulamayabilirsin.
Lütfen her fırsatta O'na kendini değerli hissettir,
bunu hala yapabildiğin için de kendini şanslı hisset...
Kaç haftalıksın ?
O çarpıntı bende 17.haftadan beri var
Nasıl bir his olduğunu çok iyi biliyorum. Resmen baygınlık geçiriyorum ben.
Kizlar cok asiri carpintim war nefes alamiyor gibi oluyorum doktora gitmelimiyim elim ayagimdan can kesildi bu durumu yasayan varsa cvp yazabilirmi veya bilgisi olan
canım hayırlı olsun bundan sonra bol bol dinlen ve hamileliğinin tadını çıkar :) bol bol enerji depola çünkü doğumda çok ihtiyacımız olacak :) ben bebişimi hiç göremedim içimde kaldı wallaorgan taramada 4 boyutluda bize poposunu döndü ve eliyle yüzünü kapattı görmeyelim die elinden geleni yaptı yani.. herzamanki doktor kontrolünde de özel hastane olmasına rağmen çok kötü bi ultrason makinesi kullanıolar hiç belli olmuo manavgatta oturuyorum fazla hastane seçeneğimde olmadı için katlanıyorum benim oğlan yüz görümlüğü istio galiba
Gözünaydın canım darısı başıma :)
Bende cuma günü çıkıyorum izne artık yeter :)
Haydi gözün aydın Genic'im. Ama çok kıskandım seni ben yaBen 27 Şubat'a kadar çalışacağım. 27 şubatta doktora gidip iznimi başlatacağım. Benim askerliğim çok daha
kızlar cts kontrole gittik. bebiş 2950 gr 48 cm olmuş. hala makat gelişi ve doktorum artık dönmez dedi. maalesef zamanımızı doldurduk artık. napalım kısmet diilmiş normal doğum. Allah'tan hayırlısını dilemiştim buymuş demek ki.
doktorum 39. haftada alırız dedi. Ben de bir çoğunuz gibi korkuyorum ya erken gelmeye kalkışırsa diye. O yüzden önümüzdeki cts kontrolümde net tarihi belirlerken sorucam.
Daha önce sezeryan olan ya da tarihi netleşip işlemlere başlayan arkadaşlara sorum olacak. Sezeryana karar verilince neler yapılıyor öncesinde? Tetkikler, anestesi dr fln? ve bunları ne zmn yapıyorlar? Erkenden gelmeye karar verirse bebiş, bunları ne ara yapacaklar? çok mu sordum:)
yarın 38 haftayı dolduruyoruz canım ama ultrasonda 1 hafta önde gidiyor maşallah kızımyarın da kontrolümüz var son kontrolümüz olabilir gün vercek doktorum hayırlısı bakalım artık kızımın kendisinin gelmeye pek niyeti yok gibi yarın doktor kilosuna bakarak 3800-4000 kg arası olmuşsa ona göre karar vercek anlayacağın heyecan dorukta
Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah
Maşallah cnm bişiy kalmamış haber ver kontrolden sonra biz daha 35.haftayı yeni bitirdik beklemeye devam, dün kızımızın beşiğini yatak odasına aldık o bile nasıl duygulandırdı eşimle bizi bide gelince nolcak bilmem:)
kızlar bu hafta benimde iş yerinde ki son haftam her kes sen hala burdamısın burada doğuracaksın diyor dahası üstüme iddia da bulunuyorlar 3 güne yok haftaya doğurur diye......
neyse beraber çalıştığım bir erkek arkadaşım var bugün oluşuma altın almış 6-7 ay olamayacaksın eve de gelsem 1 ay geçer şimdiden vereyim dedi...ay çok duygulandım ağladım resmen gerek yoktu bi sağlıkla sıhhatle alaydım kucağıma dedim olsun dedi......
çok kibar biri vede bekar bir arkadaş evlenmeyi çok istioo... Allahım tez zamanda kalbine göre hayırlı bir eş versin inşallah .....
sizde dua edermisiniz Allahım dileğini gerçek kılsın inşallah...
Amin canım.. Ne kadar düşünceli insanlar var.. Allah isteyen herkesin gönlüne göresini versin :)
Benimde işyerinde ki son haftam.. Cuma annem gelicek sonra artık evde beraber bekliycez.. İnşallah bebişlerimiz vaktinden önce gelmek istemezler :)
inşallah inşallah en azından bir hafta 10 gün daha sıksınlar dişlerini
canım çok tebrik ederim allahım hayırlı evlat etsin .sağlıklı uzun ömürler versin aminnn ...Kızlar ben doğum yaptım saat 23.15 de oğlum dünyaya geldi.. Detayları yazıcam bende bebek de çok iyiyiz
ben bu yazdığını okuyana kadar çoktan doğum yapmışsındır umarım kolay bi doğum olmuştur senide tebrik ederim allah analı babalı büyütsünDokuz aylık mecaranin sonuna geldim hayirlisiyla... Saat 8de doguma giriyorum dualarinizi eksik etmeyin lutfen...
kızlar cts kontrole gittik. bebiş 2950 gr 48 cm olmuş. hala makat gelişi ve doktorum artık dönmez dedi. maalesef zamanımızı doldurduk artık. napalım kısmet diilmiş normal doğum. Allah'tan hayırlısını dilemiştim buymuş demek ki.
doktorum 39. haftada alırız dedi. Ben de bir çoğunuz gibi korkuyorum ya erken gelmeye kalkışırsa diye. O yüzden önümüzdeki cts kontrolümde net tarihi belirlerken sorucam.
Daha önce sezeryan olan ya da tarihi netleşip işlemlere başlayan arkadaşlara sorum olacak. Sezeryana karar verilince neler yapılıyor öncesinde? Tetkikler, anestesi dr fln? ve bunları ne zmn yapıyorlar? Erkenden gelmeye karar verirse bebiş, bunları ne ara yapacaklar? çok mu sordum:)
kızlar artık yazmaya karar verdim.uzun zamandır sadece okuyarak takip ediyordum.aranızda benim gibi olan var mı merak ettim. obez olarak gecti kaldım. ben tüp mide ameliyatı düşünüyordum. tasadüfen hamile olduğumu öğrendim. 26 aylık bir oğlum var. şu an 35+3 haftalık kız bebek bekliyoruz. insüllin kullanıyorum. sorularınız olursa cevaplayabilirim. ilk doğumda kordon kanımızı saklattık bunuda saklatmayı düşünüyorum. yazarsam sayfalar sürer kısa keseyim birazcık :)
selam kızlar...işyerinde benim de son haftam...ama yürürken baya zorlanmaya başladım.bebek çok aşağıda ondan sanırım
Aynen canim cok az kaldi bakalim doktorumuz ne dicek yarin gece uyku tutmaz artik:) yarin yazarim.sayili gun cabuk geciyor canim sizin de az kaldi dogum korkusu basladi bende hayirlisi insallahMaşallah cnm bişiy kalmamış haber ver kontrolden sonra biz daha 35.haftayı yeni bitirdik beklemeye devam, dün kızımızın beşiğini yatak odasına aldık o bile nasıl duygulandırdı eşimle bizi bide gelince nolcak bilmem:)
ewwet benimde bazen kafa çıkacak herhalde diyorum ...feci bir bası hissi oluyor ...
hmm...biz kardeşimle bugün karnımın baya indiğini farkettik bir de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?