2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

cnm umudunu kırmak istemem ama bnm bdt senden sonra olmasına rağmen dr daha dönmez dedi. bebek 3kg artık. kıpırdayamıyorki rahat rahat. nasıl dönsün senin kaç gr olmuş?

aynı heyecan hatta daha faazlası oluyor canım 2. de herseyi bildigin için pimpiriklenme artşyor.

Dr.dan geldim kızlar, hareketlerinde sorun yok cok sukur.. Ama NST e baglandim ve duzenli kasılmalar cıktı:-( ve ben o kasılmaların hicbirini hissetmedim.. Carsamba gene gircem NST e.. 1 hafta daha beklese cok iyi olur.Dogum tarihi 3 mart olarak kararlastirdik ama o kadar bekler mi bilemiyorum.

SEZARYENDEN SONRA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Anne genellikle sezaryen ameliyatından bir veya iki gün sonra bebeği ile birlikte taburcu edilir. Bundan genellikle bir hafta sonra tekrar hastaneye kontrole gelir. Bu arada evde geçireceği bir hafta içerisinde ve sonrasında dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır:
- Bebeğinizi sık sık ve her istediğinde emzirin. Sezaryen ameliyatı olanlarda süt hemen gelmez veya az gelir sözü doğru değildir bu sizin emzirmenizle ilgili bir durumdur. Emzirme bebek ve anne açısından çok önemli bir konudur.
- Genellikle ameliyattan 3 gün sonra banyo yapılmasına ve dikiş bölgesinin ıslanmasına izin verilir ancak bu konu dikişinizin durumuna ve doktorunuzun önerilerine göre değişebilir. Bu konuda doktorunuzun önerisine uymalısınız.
- Dinlenmeye ve uyumaya fırsat buldukça vakit ayırın. Bu dönem bebekten dolayı yorucu bir dönem olduğu için bebeğin müsade ettiği her fırsatta dinlenmeye ve uyumaya özen göstermelisiniz.
- Her gün 20-30 dakika yürüyüş yapmaya çalışın. Bu gebelik sonrası vücudunuzun eski haline dönmesine, karın - göbek şişliğinin düzelmesine, fazla kiloların verilmesine faydalı olacaktır. İlk haftalarda yürüyüş dışında ağır egzersiz ve sporlardan kaçının.
- Sezaryenden sonra az miktarda vajinal kanama olması normaldir. Bu bir ay kadar azalarak devam eder. Bunun için sadece hijyenik kadın pedleri kullanılmalıdır, tampon kullanılmamalıdır. Vajina içerisini yıkamak gibi işlemler asla uygulanmamalıdır.
- Doktorunuz izin verirse ameliyattan 4 - 6 hafta sonra cinsel aktiviteye başlayabilirsiniz.
- Düzenli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. Bol su ve sıvı gıdalar tüketmelisiniz.
- Fazla miktarda kanama, ateş, kötü kokulu vajinal akıntı, dikiş yerlerinde açılma veya akıntı, kanama, göğüslerde aşırı ağrı ve kızarma, bacaklarda ani şişme ve kızarıklık görülmesi gibi durumlarda hemen doktora başvurulmalıdır. Hiçbir şikayet olmasa dahi doktorunuzun belirlediği tarihte mutlaka kontrole gitmelisiniz, bu genellikle ameliyattam 7 - 10 gün sonrası olur.
- Hastaneden taburcu olurken size reçete edilen ilaçları mutlaka aksatmadan kullanmalısınız. (alıntıdır)

Son düzenleme:
slm kızlr bir dr kontrolünden gelen de benim.. dr umuz makat gelişi yani çocuğun ters olduğunu söyledi normal doğum yapmayı çok istememe rağmen yapacak bişey yok biraz internette araştırdım ışık ,ses ve duruşla ilgili bişeyler var ama kesin sonuç verecek şeyler değil gibi takdir i ilahi diye düşünmek lazım galiba (yada öyle düşünüp kendimi motive etsem ii olacak) Allah sağlık versin kızıma napalım :9

yalnız olmadığımızı bilmek güzel. sen biraz sert yazmışsın ama ben şunu demek istemiştim. kilolarımdan hayatım zorlaşıyor. ben şanslıyım ki bir oğlum var birde kızım olcak. sağlıklılar da çok şükür. eşim de kilolarımı sorun etmiyor. ama ben oğlumun peşinden koşamıyorum, iş yaparken zorlanıyorum, kıyafet bulamıyorum vs... artı sistemik hastalıklar ...

zaten şimdiden sonra gelmio diye değil gelirmi die dert edecem galiba

selam hanımlar
eşim geldi çok şükür onun için giremiyorum çok sık. doğum yapanlar hayırlı olsun Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. darısı başımıza
ooooo gözün aydın ..gelme tabii kocişkonla hasret gider allah muhabbetinizi artırsın

cnmm çok sağ ol cevabın için. o zmn cts kontrolüm olacağına göre, pzt de tetkikleri isterler benden
bize karar verdiğimiz gün yapıldı tahlilller...

canım inşallah bekler ..kasılmaları nası farketmiyosun anlamadım bi anlatsana nası oluyo bi değişiklik hissediyomusun?????

ahh canım tam içimizden geçenleri yazmışsın aynen öyle daha dün 13. haftamda mide bulantım geçmemişti ve artık geçmeyecek 9 ay böyle yaşıcam deip ağlamıştım o 8 ay çabuk geçti de bu son 1 ay geçmek bilmiyor sanki hepimiz çok heyecanlıyız ve hepimiz çok acemiyiz.. yeri geldi yaşadığımız bir panik durumunu burdaki dostlarımız sayesinde atlattık.birçok şeyi birbirimizden öğrendik. bende çok teşekkür ederim herkese.. RABBİM HEPİMİZE SAĞLIKLI HAYIRLI VE UZUN ÖMÜRLÜ EVLATLAR NASİP ETSİN İNŞALLAH..

Ya kizlar allah askina biri bana doktorun dogum tarihini neye gore soyledigini aciklayabilir mi? Kimi ultrasona gore diyor kimi sata gore diyor ultrasona gore bebek iki hafta onden gidiyor bebegin onde olmasi erken dogacagi anlamina gelmiyormus ama doktorun bana verdigi tarih ultrasonda gozuken tarih nst de sanci cikmayinca beni de panik yaptirdi su an sancin olmasi lazim gunde 3 saat yuruyeceksin dedi doktoruma guveniyordum ama verdigi cevap beni tatmin etmedi cocugumu erkenden dogurtmak istiyo gibi geldi sanci olmayinca suni sanci verecek o da olmazsa sezeryan dedi

kızlar ben bişey daha soracağım size ki eminim biçok kişinin derdidir bu çatlaklar bu aya kadar çatlak olmadı ama bu aydan sonra çatlama olurmu karında ve çatladığını nasıl anlarsınız? bana kuzenim o doğumdan sonra belli olur çatlayıp çatlamadığı dedi moralim bozuldu bu aya kadar mustela kullandım ama 2 hafta önce bitti sadece normal kakao ve badem yağı sürüyorum acaba tekrar alsam mı diye kararsız kaldım yani bu aya kadar çatlamayıp son ay çatlayanlar var mı

canım değişik hicbirsey hissetmedim, ama dogum sancısının oncusu imiş sanirim bunlar.Dogum sancısı kendini hissetiirince illa ki hissedermişim ben de... Sanırım planlanan tarihe kadar 3 gunde 1 NST e girecegim..

Canım eger SAT ından eminsen kesinlikle SAT a gore tarihi verir doktor sezaryanda... Hatta gec dollenme oldu ise de SAT ı ona gore ayarlar..

canım dün aynı soruları bende sordum benimde öyle 2 hafta önden gidiyor. işte benim anlatmaya çalıştığım buydu sorumda. yani bana göre daha varken ultrasona göre geçmiş olacak ben napacam demiştim :) herkes bebeğin gelişimine göre tarihin belirlendiğini söyledi yani ultrasona göre sanırım. neyse sana gelen cevapları bende takip edeceğim çünkü bu gerçekten beni çok tedirgin eden bi konu..seni çok iyi anlıyorum..

Canım eger SAT ından eminsen kesinlikle SAT a gore tarihi verir doktor sezaryanda... Hatta gec dollenme oldu ise de SAT ı ona gore ayarlar..

Canim satimi biliyorum ama gec dollenme olmus dendi ilk zamanlar kesem sata gore gozukmesi gerekirken gozukmuyordu simdi normal sata gore dogmasi gereken tarihi soyluyor doktor ama hani gec dollenmisti? Ustune basa basa sordugum halde duzgun anlatmadi bana randevular haftada bire indi ama galiba baska doktora da muayene olacagim surekli icimi kemiriyor

Hadi yaa gercekten mi kacirmisim :/ yaa saglikli olsun da oylesi boylesi farketmez ama hersey yolunda giderken birden nerden cikti anlamadim normal zamanimi beklemek varken tabii ki iki hafta once sancim olmayabilir ama simdiden tedirgin etti beni belki bekleyince zamani gelince sancim kendiliginden gelecek? Niye suni sanciya ya da sezeryana ihtiyac duyayim ay iki gundur bunu dusunmekten fenalik geldi son dakika baska doktora da gitmek istemiyorum sinir oldum

Mrb kizlar bende sizleri takip ediyorum cok yazamasamda herpinizi taniyorum.kizlar bu benim 2.oglum olcak insallah,ilk oglumu normal dogumumla 41.hafta kucagima almistim cok zorlu bi dogum olmustu.suni sanci vermislerdi ve oglumu vakumla cekmislerdi.oglumun zeka gelisiminde biraz zor anlar yasadik yasitina gore gec ogreniyordu,yurumesi konusmasi hep gec oldu.tabi dogumdan olmaz deselerse ben hep doguma bagladim.beyin emarinda 1sn oksijensiz kalmis ve igne ucu kadar bosluk olusmus.normalde bulundugum ulkede sezarayani ancak mecbur sartalarda yapiyorlar yani annen in yada bebegin hayatinda risk bulunursa uyguluyorlar.ama benim sansimki turk bi doktorum var oda hastene heyetini ikna edip sezaryana yonlendirdi.birdaha ayni pskolojiyi yasama diyor,normal dogum olur ama dogum aninda hersey olabikir yine diyor.yani ben suni sanci ve vakum istemiyorum.neyse 24 mart normal dogum tarihim 17 martta cekildi sizce ne yapmaliyim ben?

Aynen cnm ben de senin gibi zaman yaklaştıkça korku basıyo sanki.bi de millet normal yap sezeryan yapma diyo ama ben normal istemiyorum korkuyorum.ben de daha hazırlamadım bebiş kıyafetlerini

banada oyle diyo hep millet.bosverdm artk.bagirsak hastaligim var diyorm anlamiyolar yine.simdide kafa buyuklugu bariz cikti.inanmazlar bahane derler.kasamam kendimi valla.ebe gelecek varmi aciklik yokmu girmedik el kalmayacak.ama tum bunlari goze alip normal isteyen arkadslari tebrik takdir ediyorm tabi.ben yapamam kendime guvenmiyorm napiyim.

bence sen her ihtimale karşı doktoruna sat'ını söyle ve normalde bu tarihte doğması gerekiyordu ultrasonda niye önde çıkıyor anlamadım falan die ayak yap :) belki doktor senin satını bilmiordur usg'ye göre söylüodur sen mutlaka belirt. gerçi geçen ay bende gittiğimde 30 haftalıktım ve doktor 32 haftalık dedi bende şaşırdığımı belirttim neye göre hesaplayacağım nasıl yani ben daha 30 haftalığım hangisine göre olacak doğum dedim oda bi yandan gebe kartıma 32 yazdı yinede bi yandanda beklediğimiz bi durum 1-2 hafta oynayabilir bişey olmaz dedi.. bende bilmiyorum walla yarından sonra kontrole gideceğim tekrar sorarım artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…