2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

utulemek cok zor diyorlar hepsi minik oldugu icin.annem halletcek ama o da erken diyor iste.elimden gelse ben yapcm yoksa.artik 10dk ayakta bile zor durur hale geldik yaa.

Arkadaslar chicco nun baston arabasi ve ana kucagini almistim. ama ben misafirlerimi agirlarken bebek icin ana kucagi istiyorum chicco nun ki sanki olmaz gibi geliyor, siz ayriyeten ne aldiniz. Ben Crystal Baby CB-20 Damla Ana Kucağı / Turuncu , Sunny Baby TY-001 Flora Ana Kucağı / Kırmızı, Tripper Çok Fonksiyonlu Ana Kucağı bunlari sectim hangisini alayim , sizce almalimiyim siz aldiniz mi

Arkadaşlar el ve ayaklardaki sisliklere öneriniz varmı sizlerde yasiyormusunuz? Son 1 haftadır sürekli şişiyor acaba nerede yanlış yapıyorum tuzlu yemiyorum çünkü.

arkadaşlar yarın erkenden dr gitcem gebelik zehirlenme başlangıcı var demişlerdi.kan tahlilleri yapıldı sonuca göre belkide alacaklar beni sezeryana .dua edin bir aksilik olmasın.

Yakında bebek aşağı iner rahatlarsın. Ben bi ara kaburgam delindi sandım çok canımı yakıyordu ama geçti.

Devamli baski yapiyo namaz bile kilamiyorum egilmem mumkun degil yemek yerken corbaya bile egilemiyorum

bilmiyorum aşagıya ne zaman iner ama midem de bulanmaya başladı baskısından...yastıkta kar etmiyor dediğiniz gibi yemek bile yemek zor oluyor....Allahım inşallah son zamanlarda yardım eder de rahat geçiririz hepimiz,resmen ilk 3 aya geri döndüm....

Olası doğum tarihi bdt te göre belirlenir, ultrasonda önde çıkması bişeyi değiştirmiyor ancak doktorunuz geç döllenme tespit etmişse yeni bir bdt belirler o da maksimum 2 hafta oynar. benim bildiğim ultrasonda ne kadar önde olduğu doğum haftasını değiştirmiyor, zaten ultrason verileri ultrason aletleri değiştikçe de değişiyor hatta aynı ultrason cihazı bebeği bazen 2 hafta önde gösteriyor bazen geri gösteriyor. ultrasona göre kesinlikle düşünmeyin o sadece bebeğin nasıl geliştiğini gösteriyor. doğum tarihi son adet tarihinize ve geç döllenme olup olmadığına göre olur. doktorlar da bunları bilirler zaten bence doktorunuza güvenin çok kafanızı karıştırmayın.

40 hafta dolmadan suni sancı verecekse eğer ben olsam bebekte sıkıntı mı var niye beklemiyoruz derim. tatmin olmazsam başka bir doktordan daha fikir alırım.

sezaryen olacak arkadaşlar da neden başkaları için bahane bulmaya çalışıyorsunuz anlamadım, şahsen ben soran olursa sezaryen olucam kendim öyle istiyorum diyorum, kimse de bişey diyemiyor. zaten doğuracak olan benim kime ne, nasıl istersem öyle doğururum, lütfen siz de canınızı böyle şeylerle sıkmayın sonuçta risksiz ya da mükemmel doğum diye bir şey yok, normal de sezaryen de zor. başkalarını bu kadar özel bir konuya dahil etmeye gerek yok. ben eşime bile ne dersin diye sormadım, başkalarını hiç umursamam.

Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah..

benim doktorum ultrasyon görüntüsü sadece kilo yada boyu tahmini verir diyor önemli olan bebeğin ciğer gelişimi diyor onu da sata göre belirleriz diyor adam sezeryan istememe ragmen bebeğin gelişimi için 39.haftadan sonrasında yapıyor sonuçta ultrasyonda iri görünen bir bebek başka bir ölçüm aletinde küçük çıkabiliyor diyor hem benim de hala sancım yok doktorum bazen sancı 41 haftayı bulur diyor kendinizi rahatlatacak doktorlar bulun ve soruların yanıtını almadan dışarı çıkmayın ben öyle yapıyorum...

bende bende sizdenim doğumum yaklaşıyor ve yaklaştıkça nefes alamıyorum halbuki oo kadarda göbegim cıkmamıs olmasına ragmen şişliğim yok ama ruhsal olarak da daralıyorum ne yapcagımı sasırdım durdugum yerde duramıyorum ama teembellikde basa bela acayip bi haller içerisindeyim nedir benim bu halim ilk gebeligim hep bebegime bakabilecekmiyim diye korku içerisindeyim

Yazmayın diyorum dayanamadım.memenizi sikmayin her duyduğumuza inanmayın çocuk doğmadan ne diye ziyan edesiniz ilk sutu.ikinci olacak Allah nasip ederse kimseden hamileyken sütun akıyor mu akmasi lazım diye bişey duymadım.duysamda sikmam zaten yavrumun rızkını.doğum sekliylede alakası yok bebek emerse geliyor emmezse gelmiyor başlarda sıkıntı yazarsanız asla pes etmeyin kızım 5gun emmedi en sonunda sagdim meme ucu çıktı yavaş yavaş tutmaya başladı kasikla verdim biberon verseydim emmezdi 21 ay emzirdim hemşireler tembel bebek emmiyor demesine rağmen

Son düzenleme:

Merhaba esmerguzel oncelikle doğum tarihi sata göre verilir kaç hafta önde çıkarsa çıksın gelişmiş olması erken doğacağı anlamına gelmez.doktorunun normal doğum yanlısı bir doktor olduğundan eminmisin yazdıklarında klasik sezaryen hikâyelerini animsatti.erken müdahale suni sancı ve suni sancidan dolayı bebeğin huzursuz olup kalp atışları yükselme sebebi veya açılma olmaması sebebiyle sezaryen.bende doğuma 20 gün kala açılma kontrolü yapılmadan sıfır sanciyla suyun az gel pazartesi suni sancı verelim denilen biri olarak sezaryenin kıyısından döndüm sonradan duydumki 9ay gittiğim dr zaten sezaryenciymis bu 2.doktorumdu ustelik.ilkide devlette bir bayan dr du zaten kaç çocuk yapacaksinkki bende sezaryen oldum 2defa dedigi icin bırakmıştım.3.doktoruda son 20 gün kala buldum cok şükür normal oldu

Son düzenleme:

Merhaba esmerguzel öncelikle doğum tarihi sata göre verilir kaç hafta önde çıkarsa çıksın gelişmiş olması erken doğacağı anlamına gelmez.doktorunun normal doğum yanlısı bir doktor olduğundan eminmisin yazdıklarında klasik sezaryen hikâyelerini animsatti.erken müdahale suni sancı ve suni sancidan dolayı bebeğin huzursuz olup kalp atışları yükselme sebebi veya açılma olmaması sebebiyle sezaryen.bende doğuma 20 gün kala açılma kontrolü yapılmadan sıfır sanciyla suyun az gel pazartesi suni sancı verelim denilen biri olarak sezaryenin kıyısından döndüm sonradan duydumki 9ay gittiğim dr zaten sezaryenciymis bu 2.doktorumdu ustelik.ilkide devlette bir bayan dr du zaten kaç çocuk yapacaksinkki bende sezaryen oldum 2defa dedigi icin bırakmıştım.3.doktoruda son 20 gün kala buldum cok şükür normal oldu

Son düzenleme:
arkadaşlar yarın erkenden dr gitcem gebelik zehirlenme başlangıcı var demişlerdi.kan tahlilleri yapıldı sonuca göre belkide alacaklar beni sezeryana .dua edin bir aksilik olmasın.

Allah yardımcın olsun cnm neye göre anladı Dr zehirlenme başlangıcını idrarda protein mi çıktı???

arkadaşlar 34+1 deyim 4 haftadır suyum sınırdayıdı azalmış bunun üzerine ecoprin kullandım 1 haftadır clexane kullanıyorum aranızda benim gibi olan varmı suyu nasıl arttırcam ben günde en az 3lt içiyorum zaten

Dun gece ve bu sabah çok fazla gögusum akti sut degil ağiz suyu ama herzamankinden daha fazla avucum kadar hep çok sasirdim babaneme sordun o akşam çok fazla roka yediğimi hatirlatti ondan dedi dank etti roka çok süt yapiyor annem soyluyordu oyuzdenmis demekki :)

Duzenli olarak okuyorum hergun neredeyse sizlerin yazdiklarini..
Dogum yapan arkadaslara bebeslerinizle mutlu uzun bir hayt diliyorum..
Ve biz bekleyenlerede simdiden hayirli dogumlar diiyorum.

Bugun forumdaa central hastanesinin 2014 fiyatlarini okuyunca gozlerim firladi valla...
Ben su son aya kadar baska bir hastaneye gidiyordum.. son bir aydir centrala gidiyorum... dogum fiyatlarini daha konusmamistim ama... baska sayfada yazilan yorumu okuyunca sok oldum... sebebi ise ole bi buccem olmamasi tabi.... maddiyat su ara planladigimiz gibi gitmiyorr ondan.....
Soru 1: 2014 itibari ile orada centralda dogum yapan tanidigi olan var mi acep? Yada tanidigi?fiyat biliormusunuz
Soru2: miyomunu benim gibi sezeryanla aldirmak zorunda kalan arkidaslar yazmis bugun.... siz nerede dogum yapmayi planliyorsunuz...
Soru 3 : devlet hastanesindeki doktor dogum yolunu kapadigini sezeryan olmam gerektigini solemisti...6cm di o zaman.... simdi 8cm oldu... masallahi var cocugum bile bu kadar buyumuyor hizli....ve bebisin kafasinin olmasi gerek yerde miyom odugu ivin bebisin pozusyonunda siknti var,...... doktor kafasi yamuk duruyor dedi bu durum zorunlu sezeryana girmiyor mu sizce? Arada 1000 tl fark oynuyor sanirim istege bagli ile..

Uykularim kaciyor.... cocuk dogal yollarla gelmek istese bile cikicak yer yok :)) zati aylarca kafasini seviyoz diye miyomu sevmisiz :))

Gunaydin gebeciklerr... Memleketin heryerinde bahar havasi var guzel bir gun olsun hepimiz icin. Bakalim yeni gunde neler bekliyor bizi. Neremiz agriycak ne sorunumuz olucak belki de buyuk suprizler yasayip bebegine kavusanlar olucak :)

Saol canim benim de randevu persembe gunu tekrar konusucam artik bakalim

aynı korkular hepimiz de var merak etme kucagına aldığın an anne oluruz hep bunu duyuyorum çevremden içgüdüsel olarak bide haftalar ilerledikçe daha çok dayanıyor yeri daralıyor ve hareket edemiyor öyle olunca da olan bizim kaburgalara oluyor

Günaydın, Bu konuyu geçen hafta bende doktorumla görüştüm. Ben SAT'ımı tam olarak biliyorum. Ama bebek ultrasonda neredeyse 3 hafta önde çıkıyor. Doktor, bebeğin SAT'a göre büyük olması onun organ gelişimini tamamladığı anlamına gelmez. Sadece iri ve tombik bir bebek geleceğini gösterir dedi. Her zaman ilk önce SAT'a göre hareket edilir dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…