2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
bekliyoruz zeynep benimkiler hala bekliyor kestim birleşmesi lazım onu yapmam lazım bugün daha içine lavanta mıknatıs almak lazımmm yetişir umarım
yarın da ben nstye gireceğim umarım sancım çıkmaz dün çok oldu dün gitseydim doğum tarihimi öne alırdı bakalım ne olacak hakkımızda hayırlısı
sata göre ayarlanıyor mesela benim oğlan da bir hafta önden geliyor ama sata göre 38.haftada almak istiyor dr
arkadaşlar yarın erkenden dr gitcem gebelik zehirlenme başlangıcı var demişlerdi.kan tahlilleri yapıldı sonuca göre belkide alacaklar beni sezeryana .dua edin bir aksilik olmasın.
geçmiş olsun umarım sıkıntı edecek bişey yoktur
ben hiç ellemiyorum zaten gelen bişey yok oğlum da da gelmedi hemşire çok uğraştı o zaman ama meme ucum küçük olduğu için tutamadı hemşire hatta meem yokki bebek ne yapsın refleks var maşallah vakum gibi de uçta bişey yok demişt kaşıkla almıştı kolostrumu bunu verin bebeğe ziyan etmeyin demişti sonra mama verin azcık aç kalmasın dedi kaşıkla verdik o süreçte biberon vermedik annem verirsek ona alışır seni tutmaz dedi kaşıkla verdik mamayı ben de 20 ay emzirdim

demekki rokaya ara vercen yuksektopuk onu doğumdan sonraya bırak tamam mı

Canım kötü bir deneyim yaşamışsın. Bence kendini hangisinde daha güvende hissedeceksen onu yap. Sezeryan tarihini de normal doğum tarihine çok yakın vermişler. Yani sezeryan için gayet iyi bir tarih. Burada normalden 10-12 gün öncesine veriyorlar genelde.
Hakkında hayırlısı olsun.

günaydın hanımlar:

akşam öyle bir sancım oldu ki gece doğururum herhalde dedim. çok acayip bir şeydi hem katlanılabilir hem katlanılamaz gibiydi. bir süre sonra geçti yalancı sancıymış sanırım bu haftalarda oluyormuş. insan ne kadar kendini hazırlasa da heyecan yapıyor çok ilginçti. geri sayım 20 gün ama 8 ayı devirdik şu 20 gün geçmiyor gibi geliyor bana bel ağrılarım arttı artık sandalyede filan oturmak işkence gibi muhakkak bel boşluğuna yastık filan koymak durumunda kalıyorum.

göğsünden süt gelmiyor diye üzülenler varmış. şahsen doğumdan önce sütüm gelse paniklerim ben. hiç duymadım illa önceden gelmesi gerekiyor diye. kendinizi strese sokmayın lütfen geleceği varsa da gelmez sütünüzün.

bu arada belki ilerde söyleyemem şimdiden söyleyeyim. hanımlar en çok nazar değen şeylerden birisi süttür. süte çok nazar değer. sütünüz çoksa ki inşallah hepimizin öyle olur kimseye bahsetmeyin. nazara çok inanan biri olarak belirtmek istedim. tabi inanıp inanmamak size kalmış:)

yarın kontrolümüz var bugün kuaföre gideceğim ağda için. ondan sonra da bir daha gitmem doğuma kadar nasipse

benden şimdilik bu kadar. iyi bakın kendinize ve bebişlere:)

Geçmiş olsun canım..
Nazara bende çok inanırım. Şu yalancı sancı nasıl bişi çok merak ediyorum. Arada benim kasıklarıma sancı giriyor ama doğum sancısı belden karna doğru oluyormuş. Annemde sürekli soruyo hiç belirti yokmu falan diye.. Bende yooo diyorum
Bende perşembe gidicem kuaföre cuma kontrolüm var. Zaman yaklaştıkça insanı heyecan basıyor gerçekten..

herkesin farklı oluyor kasıktan vuranda oluyormuş benim belden değildi adet sancısı gibi de değildi. kasıklarımda şiddetli bir sancıydı. normal değildi yani farkediyor insan

kızlar benimde yarın kontrolum var ama kuaför konusunda kararsızım çünki yarın catı muaynesi yapılrmı bilmiyorum. kuaför içinde biraz erken benim için birazdaha bekleyip yaptırsam daha iyi olur kararsızım. bu arada göğüsden süt gelmesinden bahsetmişsiniz bundan bir ay önce benim gögüslerimin iucuna sanki bıcak atılmıs gibi acımaya basladı baya bigün falan acıdı sonra sarı bi su geldi ne oldugunu merak ettim sonrada pek üzerinde durmadım belki kanallar acılıyordur diye. anladıgım kadarıyla her gebelik farklı yasaanıyor. ve zor bir olay boşuna denmemiş cennet anaların ayakları altındadır diye. dile getirdim ama yine söylemek istiyorum sanırım son zamanlara dogru benim piskolojimde dalgalanmalar yasanıyor. daralıyorum bunalıyorum nefes alamıyorum ruhum daralıyor sanki kalbimi biri avucuna almış sıkıyor. korkularım basladı dogum korkusu vaarr dogarken bebegime bişey olur korkusu ya doguramazsam korkusu ya dogurduktan sonra iyi bir anne olmazsam korkusun bende durum bu işte kızlar ne yaptıgımı bilmez halde dolanıp duruyorum zavallı eşimide daraltıyorum rabbim onada banada sabır versin.

herkesin farklı oluyor kasıktan vuranda oluyormuş benim belden değildi adet sancısı gibi de değildi. kasıklarımda şiddetli bir sancıydı. normal değildi yani farkediyor insan

İşte benimde arada kasıktan oluyo sancım.. Daha belden hiç yaşamadım..
Mart gelmeden de yaşamak istemiyorum açıkcası :)

yarın da ben nstye gireceğim umarım sancım çıkmaz dün çok oldu dün gitseydim doğum tarihimi öne alırdı bakalım ne olacak hakkımızda hayırlısı

ben de yarın sabahtan tekrar gircem bakalim ne gorcez...Kagıtta 2 grafik oluyor. Ustteki bebegin kalp atısını gosteriyor, alltaki kasılmayı.. Bendeki kasılmaların degeri 15-30 arasında cıkmıstı.. ve 20 dakika boyunca yaklasık 5-6 kasılma oldu...Hicbirini de hissetmedim.NST de kacları gorunce iyice panik olmaliyiz bilemyorum da bu degrlerle 3 gunde bir takibe aldı beni.. bakalım senin nasıl cıkacak degerler, umarim hepimiz zamanında dogum yapariz saglıkla.

ozaman bebeği erken almaya kalkarlarsa engel olmak lazım. çünkü dediğim gibi benim doktor farketmez dedi satı söylediğim halde o usg.ye göre tarih yazıyor hatta her gittiğimde farklı bi doğum tarihi verio. bazen bi bakıorum mart 25 diyor bazen bi bakıyorum nisan 6-7 diyor bazen 30 mart oluyor bende karmakarışık oldum walla :) ben kendimi mart sonu nisan başı olarak düşüneyim en iyisi

cnm o yazanları denedim ben hep 34. haftadan beri. yerlerde emeklemediğim mi kaldı, kalça altına yastık koyup 45 derece açıyla ayaklarımı havaya dikmediğim mi? müzikte dinlettim alt taraftan. olmadı olmadı. kısmet diilmiş. bizim kızlar inatçı çıktı. popolarının üstüne oturdular dönmüyorlar

benim o sancılar ve kasılmalar 30.haftada başladı hatta 30. haftada nts'ye bağladılar ve sancı çıktı hastanede kaldım 1 gün ve ciğer geliştirici iğne yapıldı. benim annem 4 çocuk doğurdu 4'üde normal doğum ve 7 yaşındada bi kardeşim var :) ona söylediğimde kasılmaları rahimdeki bıcak saplanır gibi ağrılar olduğunu oda sen bana çekmissin ozaman ve çok rahat doğum yapacaksın dedi. bunlar kolay doğum yapılacağına işaretmiş. benim annem hastaneye yattığıyla doğum yapanlardanmış. halam falan anlatır daha biz yatış işlemlerini yapmadan gözünüz aydın die geliodu hemşireler diye o yüzden bu kasılmalarımız ve sancılarımız iyiye işaret erken doğuma değil sanırım..

cnmcm normalde beklenen doğum tarihi son adet tarihine göre hesaplanıyor. internetteki hesaplayıcılardan yararlanabilirsin. 9. - 10. haftalarda ultrasona baktıklarında adet tarihini ileri geri çekebiliyor doktorlar. böylece geç dölllenme erken döllenme olayı netleşmiş oluyor. örneğin bnm son adet tarihim 7 hazirandı ama 5 hazirana çekti. ve bundan sonra ultrasona her girdiğinde bana 5 haziran diyeceksin dedi. ona göre de doğum tarihi 12 marta denk geliyor. şu an için 2 hafta önden geriden gitmesi o an aldığı kilolarla fln alakalı olabilir. neden hmn böyle strese soktu seni anlamadım. benim de bi gittiğimde önde bi gittiğimde normal tarihine dönmüş olabiliyor ama dr. 12 mart tarihini değiştirmiyor hiç.
nst konusuna gelince; 2 arkadaşımın da doğumundan 2 gün önce hiç sancı çıkmadı. tam doğuma gittiğinde sancı çıktı. illa 2 jafta önceden nst de sancı çıkması gerekmiyor ki. doktor hatta 42. haftaya kdr beklicez dedi. o zamana kdr kendi gelmezse sezaryen dedi.(tabi suyu, kilosu gibi faktörler hariç)

3 saat nasıl yürünür o da ilginç. ben dayanamam şahsen.

cnm bnm arkadaşım doğuma gideceği gün çatladı. o yüzden sakın ihmal etme kremleri. nolur nolmaz. cildimiz şu an en gergin halinde. bi arkadaşımın da doğumdan sonra oldu çatlak. o da doğum sonrası kullanmadı diye. ben lierac kullanıyorum. üzerinde ilk adetinizi görene dek kullanmaya devam edin yazıyor. o yüzden öyle yapıcam. cilt gerilip bir anda içi boşalınca da sıkıntı oluyor demekki.

canım lierac nasıl memnun musun? cildini uzun süre nemli tutuyor mu? bende lierac alayım diorum ama kararsızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…