bekliyoruz zeynep benimkiler hala bekliyor kestim birleşmesi lazım onu yapmam lazım bugün daha içine lavanta mıknatıs almak lazımmm yetişir umarımkızlar bugün bebek şekerlerimin ve sepetimin örgü kısmını bitirdim sonunda geriye sadece süsleme ve yapıştırma olayları kaldı inşallah bu hafta sonu gelmeden sizlerle paylaşacağım :) walla kendimi aştım yaa hala inanamıyorum yapabildiğime eline hiç tığ almamış biri sayılırım ama yaptım iştebuarada bebek sepetimi kına sepetimden yaptım onu bozup yaptım yani örgülerle sizlerle paylaşmak için can atıyorum
yarın da ben nstye gireceğim umarım sancım çıkmaz dün çok oldu dün gitseydim doğum tarihimi öne alırdı bakalım ne olacak hakkımızda hayırlısıDr.dan geldim kızlar, hareketlerinde sorun yok cok sukur.. Ama NST e baglandim ve duzenli kasılmalar cıktı:-( ve ben o kasılmaların hicbirini hissetmedim.. Carsamba gene gircem NST e.. 1 hafta daha beklese cok iyi olur.Dogum tarihi 3 mart olarak kararlastirdik ama o kadar bekler mi bilemiyorum.
sata göre ayarlanıyor mesela benim oğlan da bir hafta önden geliyor ama sata göre 38.haftada almak istiyor drYa kizlar allah askina biri bana doktorun dogum tarihini neye gore soyledigini aciklayabilir mi? Kimi ultrasona gore diyor kimi sata gore diyor ultrasona gore bebek iki hafta onden gidiyor bebegin onde olmasi erken dogacagi anlamina gelmiyormus ama doktorun bana verdigi tarih ultrasonda gozuken tarih nst de sanci cikmayinca beni de panik yaptirdi su an sancin olmasi lazim gunde 3 saat yuruyeceksin dedi doktoruma guveniyordum ama verdigi cevap beni tatmin etmedi cocugumu erkenden dogurtmak istiyo gibi geldi sanci olmayinca suni sanci verecek o da olmazsa sezeryan dedi
geçmiş olsun umarım sıkıntı edecek bişey yokturarkadaşlar yarın erkenden dr gitcem gebelik zehirlenme başlangıcı var demişlerdi.kan tahlilleri yapıldı sonuca göre belkide alacaklar beni sezeryana .dua edin bir aksilik olmasın.
ben hiç ellemiyorum zaten gelen bişey yok oğlum da da gelmedi hemşire çok uğraştı o zaman ama meme ucum küçük olduğu için tutamadı hemşire hatta meem yokki bebek ne yapsın refleks var maşallah vakum gibi de uçta bişey yok demişt kaşıkla almıştı kolostrumu bunu verin bebeğe ziyan etmeyin demişti sonra mama verin azcık aç kalmasın dedi kaşıkla verdik o süreçte biberon vermedik annem verirsek ona alışır seni tutmaz dedi kaşıkla verdik mamayı ben de 20 ay emzirdimYazmayın diyorum dayanamadım.memenizi sikmayin her duyduğumuza inanmayın çocuk doğmadan ne diye ziyan edesiniz ilk sutu.ikinci olacak Allah nasip ederse kimseden hamileyken sütun akıyor mu akmasi lazım diye bişey duymadım.duysamda sikmam zaten yavrumun rızkını.doğum sekliylede alakası yok bebek emerse geliyor emmezse gelmiyor başlarda sıkıntı yazarsanız asla pes etmeyin kızım 5gun emmedi en sonunda sagdim meme ucu çıktı yavaş yavaş tutmaya başladı kasikla verdim biberon verseydim emmezdi 21 ay emzirdim hemşireler tembel bebek emmiyor demesine rağmen
Dun gece ve bu sabah çok fazla gögusum akti sut degil ağiz suyu ama herzamankinden daha fazla avucum kadar hep çok sasirdim babaneme sordun o akşam çok fazla roka yediğimi hatirlatti ondan dedi dank etti roka çok süt yapiyor annem soyluyordu oyuzdenmis demekki :)
Mrb kizlar bende sizleri takip ediyorum cok yazamasamda herpinizi taniyorum.kizlar bu benim 2.oglum olcak insallah,ilk oglumu normal dogumumla 41.hafta kucagima almistim cok zorlu bi dogum olmustu.suni sanci vermislerdi ve oglumu vakumla cekmislerdi.oglumun zeka gelisiminde biraz zor anlar yasadik yasitina gore gec ogreniyordu,yurumesi konusmasi hep gec oldu.tabi dogumdan olmaz deselerse ben hep doguma bagladim.beyin emarinda 1sn oksijensiz kalmis ve igne ucu kadar bosluk olusmus.normalde bulundugum ulkede sezarayani ancak mecbur sartalarda yapiyorlar yani annen in yada bebegin hayatinda risk bulunursa uyguluyorlar.ama benim sansimki turk bi doktorum var oda hastene heyetini ikna edip sezaryana yonlendirdi.birdaha ayni pskolojiyi yasama diyor,normal dogum olur ama dogum aninda hersey olabikir yine diyor.yani ben suni sanci ve vakum istemiyorum.neyse 24 mart normal dogum tarihim 17 martta cekildi sizce ne yapmaliyim ben?
günaydın hanımlar:
akşam öyle bir sancım oldu ki gece doğururum herhalde dedim. çok acayip bir şeydi hem katlanılabilir hem katlanılamaz gibiydi. bir süre sonra geçti yalancı sancıymış sanırım bu haftalarda oluyormuş. insan ne kadar kendini hazırlasa da heyecan yapıyor çok ilginçti.geri sayım 20 gün ama 8 ayı devirdik şu 20 gün geçmiyor gibi geliyor bana bel ağrılarım arttı artık sandalyede filan oturmak işkence gibi muhakkak bel boşluğuna yastık filan koymak durumunda kalıyorum.
göğsünden süt gelmiyor diye üzülenler varmış. şahsen doğumdan önce sütüm gelse paniklerim ben. hiç duymadım illa önceden gelmesi gerekiyor diye. kendinizi strese sokmayın lütfen geleceği varsa da gelmez sütünüzün.
bu arada belki ilerde söyleyemem şimdiden söyleyeyim. hanımlar en çok nazar değen şeylerden birisi süttür. süte çok nazar değer. sütünüz çoksa ki inşallah hepimizin öyle olur kimseye bahsetmeyin. nazara çok inanan biri olarak belirtmek istedim. tabi inanıp inanmamak size kalmış:)
yarın kontrolümüz var bugün kuaföre gideceğim ağda için. ondan sonra da bir daha gitmem doğuma kadar nasipse
benden şimdilik bu kadar. iyi bakın kendinize ve bebişlere:)
Geçmiş olsun canım..
Nazara bende çok inanırım.Şu yalancı sancı nasıl bişi çok merak ediyorum. Arada benim kasıklarıma sancı giriyor ama doğum sancısı belden karna doğru oluyormuş. Annemde sürekli soruyo hiç belirti yokmu falan diye.. Bende yooo diyorum
Bende perşembe gidicem kuaföre cuma kontrolüm var. Zaman yaklaştıkça insanı heyecan basıyor gerçekten..
Artık kimse buraya yazmıyor sanırım..:44:
herkesin farklı oluyor kasıktan vuranda oluyormuş benim belden değildi adet sancısı gibi de değildi. kasıklarımda şiddetli bir sancıydı. normal değildi yani farkediyor insan
ben hala işteyim yaaa.. yoksa bir yazacağım pir yazacağım.. ama şimdilik 2 dakkalık molalarda okuyorum
yarın da ben nstye gireceğim umarım sancım çıkmaz dün çok oldu dün gitseydim doğum tarihimi öne alırdı bakalım ne olacak hakkımızda hayırlısı
bekliyoruz zeynep benimkiler hala bekliyor kestim birleşmesi lazım onu yapmam lazım bugün daha içine lavanta mıknatıs almak lazımmm yetişir umarım
benimkiler mıknatıslı değil ayakta duran kedicikler ama ben de arkası için lavanta ve tül siparişi verdim onu bekliyorum. bugün sabah göndermişler umarım yarın gelir de bian önce biter bu işler. çünkü bitmediği için bebek gelecek diye tedirgin oluyorum işlerim bitmiş olsa rahatlayacağım nezaman gelirse gelsin artık bebişim ben hazırım diyebilirim.
Günaydın, Bu konuyu geçen hafta bende doktorumla görüştüm. Ben SAT'ımı tam olarak biliyorum. Ama bebek ultrasonda neredeyse 3 hafta önde çıkıyor. Doktor, bebeğin SAT'a göre büyük olması onun organ gelişimini tamamladığı anlamına gelmez. Sadece iri ve tombik bir bebek geleceğini gösterir dedi. Her zaman ilk önce SAT'a göre hareket edilir dedi.
slm kızlr bir dr kontrolünden gelen de benim.. dr umuz makat gelişi yani çocuğun ters olduğunu söyledi normal doğum yapmayı çok istememe rağmen yapacak bişey yok biraz internette araştırdım ışık ,ses ve duruşla ilgili bişeyler var ama kesin sonuç verecek şeyler değil gibi takdir i ilahi diye düşünmek lazım galiba (yada öyle düşünüp kendimi motive etsem ii olacak) Allah sağlık versin kızıma napalım :9
Bende sormuştum dr ma.. Merak etme doğum sancısını çok rahat hissedersin demişti..
Allaha şükür henüz öle şiddetli bi sancım olmadı ama artık karnım çok sık sertleşiyo. O da belirtiler arasındaymış.
Daha 21 gün olsada elimiz kulağımızda bekliyoruz işte..
Benimde saçlarım bembeyaz hiç boyatmadım hamileliğim boyunca doğumu bekledim.. Perşembe ağda işini hallediyim, haftayada inşallah saçlarımı boyatacağım.. Oğlumu güzel karşılamalıyım
Ya kizlar allah askina biri bana doktorun dogum tarihini neye gore soyledigini aciklayabilir mi? Kimi ultrasona gore diyor kimi sata gore diyor ultrasona gore bebek iki hafta onden gidiyor bebegin onde olmasi erken dogacagi anlamina gelmiyormus ama doktorun bana verdigi tarih ultrasonda gozuken tarih nst de sanci cikmayinca beni de panik yaptirdi su an sancin olmasi lazim gunde 3 saat yuruyeceksin dedi doktoruma guveniyordum ama verdigi cevap beni tatmin etmedi cocugumu erkenden dogurtmak istiyo gibi geldi sanci olmayinca suni sanci verecek o da olmazsa sezeryan dedi
kızlar ben bişey daha soracağım size ki eminim biçok kişinin derdidir buçatlaklar bu aya kadar çatlak olmadı ama bu aydan sonra çatlama olurmu karında ve çatladığını nasıl anlarsınız? bana kuzenim o doğumdan sonra belli olur çatlayıp çatlamadığı dedi moralim bozuldu bu aya kadar mustela kullandım ama 2 hafta önce bitti sadece normal kakao ve badem yağı sürüyorum acaba tekrar alsam mı diye kararsız kaldım yani bu aya kadar çatlamayıp son ay çatlayanlar var mı
cnm bnm arkadaşım doğuma gideceği gün çatladı. o yüzden sakın ihmal etme kremleri. nolur nolmaz. cildimiz şu an en gergin halinde. bi arkadaşımın da doğumdan sonra oldu çatlak. o da doğum sonrası kullanmadı diye. ben lierac kullanıyorum. üzerinde ilk adetinizi görene dek kullanmaya devam edin yazıyor. o yüzden öyle yapıcam. cilt gerilip bir anda içi boşalınca da sıkıntı oluyor demekki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?