Arkadaslar chicco nun baston arabasi ve ana kucagini almistim. ama ben misafirlerimi agirlarken bebek icin ana kucagi istiyorum chicco nun ki sanki olmaz gibi geliyor, siz ayriyeten ne aldiniz. Ben Crystal Baby CB-20 Damla Ana Kucağı / Turuncu , Sunny Baby TY-001 Flora Ana Kucağı / Kırmızı, Tripper Çok Fonksiyonlu Ana Kucağı bunlari sectim hangisini alayim , sizce almalimiyim siz aldiniz mi
ben de yarın sabahtan tekrar gircem bakalim ne gorcez...Kagıtta 2 grafik oluyor. Ustteki bebegin kalp atısını gosteriyor, alltaki kasılmayı.. Bendeki kasılmaların degeri 15-30 arasında cıkmıstı.. ve 20 dakika boyunca yaklasık 5-6 kasılma oldu...Hicbirini de hissetmedim.NST de kacları gorunce iyice panik olmaliyiz bilemyorum da bu degrlerle 3 gunde bir takibe aldı beni.. bakalım senin nasıl cıkacak degerler, umarim hepimiz zamanında dogum yapariz saglıkla.
benim o sancılar ve kasılmalar 30.haftada başladı hatta 30. haftada nts'ye bağladılar ve sancı çıktı hastanede kaldım 1 gün ve ciğer geliştirici iğne yapıldı. benim annem 4 çocuk doğurdu 4'üde normal doğum ve 7 yaşındada bi kardeşim var :) ona söylediğimde kasılmaları rahimdeki bıcak saplanır gibi ağrılar olduğunu oda sen bana çekmissin ozaman ve çok rahat doğum yapacaksın dedi. bunlar kolay doğum yapılacağına işaretmiş. benim annem hastaneye yattığıyla doğum yapanlardanmış. halam falan anlatır daha biz yatış işlemlerini yapmadan gözünüz aydın die geliodu hemşireler diyeo yüzden bu kasılmalarımız ve sancılarımız iyiye işaret erken doğuma değil sanırım..
canım lierac nasıl memnun musun? cildini uzun süre nemli tutuyor mu? bende lierac alayım diorum ama kararsızım
cnmcm normalde beklenen doğum tarihi son adet tarihine göre hesaplanıyor. internetteki hesaplayıcılardan yararlanabilirsin. 9. - 10. haftalarda ultrasona baktıklarında adet tarihini ileri geri çekebiliyor doktorlar. böylece geç dölllenme erken döllenme olayı netleşmiş oluyor. örneğin bnm son adet tarihim 7 hazirandı ama 5 hazirana çekti. ve bundan sonra ultrasona her girdiğinde bana 5 haziran diyeceksin dedi. ona göre de doğum tarihi 12 marta denk geliyor. şu an için 2 hafta önden geriden gitmesi o an aldığı kilolarla fln alakalı olabilir. neden hmn böyle strese soktu seni anlamadım. benim de bi gittiğimde önde bi gittiğimde normal tarihine dönmüş olabiliyor ama dr. 12 mart tarihini değiştirmiyor hiç.
nst konusuna gelince; 2 arkadaşımın da doğumundan 2 gün önce hiç sancı çıkmadı. tam doğuma gittiğinde sancı çıktı. illa 2 jafta önceden nst de sancı çıkması gerekmiyor ki. doktor hatta 42. haftaya kdr beklicez dedi. o zamana kdr kendi gelmezse sezaryen dedi.(tabi suyu, kilosu gibi faktörler hariç)
3 saat nasıl yürünür o da ilginç. ben dayanamam şahsen.
Benim sat 26 mayis ama sonra 8 hazirana cekildi Ya bi de bu haftaya kadar bisi yoktu birden degisik konusmaya basladi oyuzden endiselendim persembe randevum var bakalim tekrar sorucam ayy surda az bisi kaldi son dakika basima is acmasa bari onun yuzunden annemi de erkenden cagirdim yanima :/ yuruyus rahim agzinin yumusamasi icinmis sabah ogle aksam 1er saat yuruyus dedi ben anca iki saat yuruyebiliyorum
Ben de 11den beri yürüyüş icin hazirlanicam insallah :) yemeği de yedim artik cikmak lazim :)
Ya kizlar ben cuma gunu 37. Haftayi doldurcam herkeste bir sancilanmalar kasilmalar basladi bende tik yok daha. Keyfi cok yerinde herhalde minnakin. Ancak karnimi geriyor hepsi bu. Ben de artik aci cekmek geleceğini hissetmeye baslamak istiyorum :)) şaka bir yana dogum 14 martta görünüyor ama hiç bir belirtim yok gelecegine dair, ne bel agrisi ne bir sıkıntı gayet rahat gezip dolasabiliyorum, agirlasmadim henüz bu da anormal degil mi artik ? Takacak birşey bulamayinca buna mi taktim nedir :)) bir yorum da bana yapin hele :)) geç mi gelecek benim kızım ?
biz o sertleşmeler yüzünden nidilat kullandık canım ya erkenden gelmesin sıpam diye
Bende sormuştum dr ma.. Merak etme doğum sancısını çok rahat hissedersin demişti..
Allaha şükür henüz öle şiddetli bi sancım olmadı ama artık karnım çok sık sertleşiyo. O da belirtiler arasındaymış.
Daha 21 gün olsada elimiz kulağımızda bekliyoruz işte..
Benimde saçlarım bembeyaz hiç boyatmadım hamileliğim boyunca doğumu bekledim.. Perşembe ağda işini hallediyim, haftayada inşallah saçlarımı boyatacağım.. Oğlumu güzel karşılamalıyım
maşallah iyi yürüyon valla ben totoyu bi türlü kaldıramıyomBen de 11den beri yürüyüş icin hazirlanicam insallah :) yemeği de yedim artik cikmak lazim :)
Ya kizlar ben cuma gunu 37. Haftayi doldurcam herkeste bir sancilanmalar kasilmalar basladi bende tik yok daha. Keyfi cok yerinde herhalde minnakin. Ancak karnimi geriyor hepsi bu. Ben de artik aci cekmek geleceğini hissetmeye baslamak istiyorum :)) şaka bir yana dogum 14 martta görünüyor ama hiç bir belirtim yok gelecegine dair, ne bel agrisi ne bir sıkıntı gayet rahat gezip dolasabiliyorum, agirlasmadim henüz bu da anormal degil mi artik ? Takacak birşey bulamayinca buna mi taktim nedir :)) bir yorum da bana yapin hele :)) geç mi gelecek benim kızım ?
Arkadaşlar el ve ayaklardaki sisliklere öneriniz varmı sizlerde yasiyormusunuz? Son 1 haftadır sürekli şişiyor acaba nerede yanlış yapıyorum tuzlu yemiyorum çünkü.
dün kontrole gittik 36+4deydik ve bebeğimin kilosu 1900grdoğumumuza 3 hafta kaldı ve bu durumu öğrendiğim andan bu yana çok canım sıkkın
ayy kızlar öğlen eve gidene kadar mahvoldum.acıktığımdan mıdır nedir acayip midem bulandı.(hamileliğimin başında oluyordu en son )bir de geçen cuma karnım sertleşti dediğim gün midem çok bulandı.karnım çook aşağıda kızlar bir de annem görünce şaşırdı.son birşey normalde olan akıntım bu sabah gelirken sıcak sıcak geldi suyum mu acaba dedim ama değildi ,sulu akıntı.açık yeşilimsi ve kıvamı yoğun
magnezyum icmiyorum, dogru düzgün vitamin kullanmadim anca 1 kutuyu bitirmisimdir. Kan hapina bile 1 hafta oldu baslayali o da demirim 11.9 çıktığı icin :)) herseyim fazlasiyla normal kizim cok hareketli ben cok rahatim masallahim var :)) cok da rahat bir hamilelik geçirdim :)) artik birseylerin anormallesmesini istiyorum sanirim bende bir eksiklik var :)) inşallah gününü gecirmez de suni sancilara kalmaz işim.bende bi ara kasılmalar oluyordu. sonra geçti. meğer geçmesinin nedeni magnezyum içmemmiş. bıraktım. gerçi bnm normal doğum olmayacak ama olsun. rahmi serbest bırakmak lazım :)
bu arada merak etme hiç bişi hissetmeyip son dk hissederek tam 40.haftanın dolduğu akşam doğum yapan arkadaşım var:)
Yürüyüş için evin yakininda çok guzel bir park var zemini falan özel tartan pist dediklerinden 20dk yürüyüp 5 dk oturuyorum sonra tekrar 20 dk. Tabii ben de hazirlanip evden cikabilirsem. Ama AVM lerde 3 saat dolasabiliyorum :)) dogursak artik da başka konularimiz olsa level atlasak :))biz o sertleşmeler yüzünden nidilat kullandık canım ya erkenden gelmesin sıpam diye
ben en son tedaviye başlamadan önce sarışın olma girişiminde bulundum...yarım yamalak oldu .şimdide dipler beyaz ortalar sarı, uçlar kızıl acilen düzeltmem lazım
maşallah iyi yürüyon valla ben totoyu bi türlü kaldıramıyom
hem sancı falan napcan iyikide yok .. gözüm saatte ne kadar zamanda bi geliyo die doğumdan başka bişey konuşulmaz oldu artık ....
Benim kuzenimde de bebegin gelismesi durmustu bir ara ama sadece son haftasinda 500 gr almıştı bebek. 2870 gr dogdu sezeryanla. Simdi 4 aylik cok da saglikli. Bebegine yarayacak ne varsa tuket arkadasim doktorun zaten söylemiştir, bol bol kirmizi et, süt yogurt ceviz bir de muz benim bildiklerim. Uzme kendini bazen bizi sasirtiyor bu bebeler daha 3 haftan vardün kontrole gittik 36+4deydik ve bebeğimin kilosu 1900grdoğumumuza 3 hafta kaldı ve bu durumu öğrendiğim andan bu yana çok canım sıkkın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?