2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

ben tiny love marka ana kucağı aldım tatlım.

benim 20-40 arasıydı hatta bi ara 60 a da vurdu ama bir şey yok, haftaya gel dedi.

Ayhh ağzından bal damlıyor canım :)
İnşallah annenin dediği gibi olur valla.. Yani normal doğumu çok istiyorum hayırlısı ile.. Dediğiniz gibi olursa fırt diye çıkarsak ohhh

bugün sabah kontrolümüz vardı her şey yolunda dedi doktorumuz sağlığı yerinde kilosu, boyu çok iyi dedi. 25 Şubat ve 5 mart arasında tekrar gideceğiz, normal doğum görünüyor bir aksilik çıkmazsa kilosu 3500 olmuş bundan sonra daha kilo almamaya çalış kolay olsun doğumun dedi. Dün sancım vardı akşama kadar ama düzenli olmadığı için gitmedim bugünde doğum belki olur hayalleriyle gittim ama abisi gibi kızımda erken gelmeye niyeti yok sanırım oğlumu 41 haftayı tamamlayınca suni sancı ile doğum yapmıştım bu kız diye biraz umutlandım ama tık yok 8,5 ay geçti de 15 gün geçmiyor Allah hayırlısıyla gelmelerini nasip etsin cümlemize.

canım lierac nasıl memnun musun? cildini uzun süre nemli tutuyor mu? bende lierac alayım diorum ama kararsızım

cnm memnunum ama şöyle anlatayım. ben günde bir kez kullanıyordum. üstünde öyle yazıyordu. sonra belim çatladı.4-5 çatlak var her iki yanımda. göbekte yok şükür.. sonra internet sitesine baktım. orada günde 2 kez yazıyormuş. sinir oldum. bu sefer günde 2 kullanmaya başladım. çok şükür sonrasında çatlama olmadı. hatta olanlarda hafifledi. o yüzden alırsan da 2 kez kullan.
bnm cildim inanılmaz kurudur. ergenliğimde de çatlaklarım olmuştu. o yüzden belimde olmasını bekliyordum. göbüşte olmasın da

merhaba kızlar, dün gece şuana kadarki en şiddetli sancıları yaşadım ama düzenli değildi uykusuz bir geceydi.
sabah 5 gibi uykuya dalabildim şuanda agrı yok. bugün 37+0 oldum. Düngece adet sancısı yaşadım hatta sağ bacağımada vuruyordu ağrı.
birde gün içinde mesela yürürken tam adım atıcam yumurtalıklara bir sancı giriyor bıçak saplanması gibi kilitlenip kalıyorum1-2 saniyelik bişey.. bu ağrılar sizde de oluyormu artık?
bu arada dün doktora gitmiştim nst 20-40 arası bazen 40 ı gecen sancılar çıktı ama doktorum nst çok iyi dedi. bir durum olursa ararsın dedi sanki beklediği bişey varmış da panikletmemek için söylemiyor gibi hissettim :)

Benim sat 26 mayis ama sonra 8 hazirana cekildi Ya bi de bu haftaya kadar bisi yoktu birden degisik konusmaya basladi oyuzden endiselendim persembe randevum var bakalim tekrar sorucam ayy surda az bisi kaldi son dakika basima is acmasa bari onun yuzunden annemi de erkenden cagirdim yanima :/ yuruyus rahim agzinin yumusamasi icinmis sabah ogle aksam 1er saat yuruyus dedi ben anca iki saat yuruyebiliyorum

Ben de 11den beri yürüyüş icin hazirlanicam insallah :) yemeği de yedim artik cikmak lazim :)
Ya kizlar ben cuma gunu 37. Haftayi doldurcam herkeste bir sancilanmalar kasilmalar basladi bende tik yok daha. Keyfi cok yerinde herhalde minnakin. Ancak karnimi geriyor hepsi bu. Ben de artik aci cekmek geleceğini hissetmeye baslamak istiyorum :)) şaka bir yana dogum 14 martta görünüyor ama hiç bir belirtim yok gelecegine dair, ne bel agrisi ne bir sıkıntı gayet rahat gezip dolasabiliyorum, agirlasmadim henüz bu da anormal degil mi artik ? Takacak birşey bulamayinca buna mi taktim nedir :)) bir yorum da bana yapin hele :)) geç mi gelecek benim kızım ?

evet yürüyüş doğumu da kolaylaştırıyormuş ama o kdr yürüyemem ben de herhalde. koca göbişle ve çatı kemiklerinin ağrısıyla zor valla.
ztn sezaryen yanlısı doktorlar genellikle son zamana gelince strese sokarlar. hep bi son dk suni sancı sonra hopp sezaryen. sen bi perşembe git bakalım. internettn araştırsana doktorunu. belki bilen vardır tarzını.
belki de 26 mayıstan 8 hazirana çekmemeleri gerekiyordu. o zmn yanlış hesapladılar. Ona göre 2 mart doğum tarihin.
benim anlamadığım adet olduğun günü bu kdr net bildiğine göre nasıl 12 gün ileri kaydırmışlar? 2-3 günü anlarım da 12 gün için hakkaten gününü net bilmemen lazım.

bende bi ara kasılmalar oluyordu. sonra geçti. meğer geçmesinin nedeni magnezyum içmemmiş. bıraktım. gerçi bnm normal doğum olmayacak ama olsun. rahmi serbest bırakmak lazım :)

bu arada merak etme hiç bişi hissetmeyip son dk hissederek tam 40.haftanın dolduğu akşam doğum yapan arkadaşım var:)

biz o sertleşmeler yüzünden nidilat kullandık canım ya erkenden gelmesin sıpam diye
ben en son tedaviye başlamadan önce sarışın olma girişiminde bulundum...yarım yamalak oldu .şimdide dipler beyaz ortalar sarı, uçlar kızıl acilen düzeltmem lazım

maşallah iyi yürüyon valla ben totoyu bi türlü kaldıramıyom

hem sancı falan napcan iyikide yok .. gözüm saatte ne kadar zamanda bi geliyo die doğumdan başka bişey konuşulmaz oldu artık ....

ayy kızlar öğlen eve gidene kadar mahvoldum.acıktığımdan mıdır nedir acayip midem bulandı.(hamileliğimin başında oluyordu en son )bir de geçen cuma karnım sertleşti dediğim gün midem çok bulandı.karnım çook aşağıda kızlar bir de annem görünce şaşırdı.son birşey normalde olan akıntım bu sabah gelirken sıcak sıcak geldi suyum mu acaba dedim ama değildi ,sulu akıntı.açık yeşilimsi ve kıvamı yoğun

dün kontrole gittik 36+4deydik ve bebeğimin kilosu 1900gr doğumumuza 3 hafta kaldı ve bu durumu öğrendiğim andan bu yana çok canım sıkkın

Arkadaşlar el ve ayaklardaki sisliklere öneriniz varmı sizlerde yasiyormusunuz? Son 1 haftadır sürekli şişiyor acaba nerede yanlış yapıyorum tuzlu yemiyorum çünkü.

canım bende de oluyor.tansiyon yüksekliğinden de olabiliyormuş.takip et tnsiyonunu çok önemli çünkü.ayakarını kanepeye dik başın aşağıda birkaç gün böyle yap vakit buldukça bir de ayağını sıkmayan ayakkabı giy geçer(benim böyle geçti )

Gebelikte artan östrojen hormonunun etkisinden dolayı vajinal akıntıda artış olması normaldir. Ancak her vajinal akıntı normal gebeliğe bağlı akıntı olmayabilir. Gebeliğe bağlı görülen normal akıntı kokusuz, beyaz akışkan kıvamda, ince bir akıntıdır. Kötü kokulu, yeşil, sarı, kahbverengi, peynir kesiği gibi olan bir akıntı hamileliğe bağlı normal akıntı değildir. Gebeliğe bağlı artıl gösteren normal akıntı kaşıntıya sebep olmaz eğer vajina dış bölgesinde kaşıntı varsa enfeksiyona bağlı bir vajina iltihabı veya kandida (mantar) vajiniti olabilir.

Hamilelikte akıntı ne zaman başlar?
Gebelikte akıntı gebeliğin ilk aylarından itibaren başlar ve genellikle doğuma kadar devam eder.
Önemli olan akıntının özelliklerini takip etmektir. Eğer akıntı kötü kokulu, yeşil, kahverengi, sarı, pembe kırmızı lekelenme şeklinde ve kaşıntı eşlik eden şekilde akıntı başlarsa hemen doktora başvurmak gerekir. Bazen özellikle gebeliğin son aylarında anne adayları su gelmesi ile akıntıyı karıştırabilirler, su gelmesi gebelikte önemli acil durumlardan birisidir ve annenin bunu akıntıdan ayırması mümkün olmayabilir, şüphe durumunda acilen doktora başvurulması gerekir.(alıntıdır)

magnezyum icmiyorum, dogru düzgün vitamin kullanmadim anca 1 kutuyu bitirmisimdir. Kan hapina bile 1 hafta oldu baslayali o da demirim 11.9 çıktığı icin :)) herseyim fazlasiyla normal kizim cok hareketli ben cok rahatim masallahim var :)) cok da rahat bir hamilelik geçirdim :)) artik birseylerin anormallesmesini istiyorum sanirim bende bir eksiklik var :)) inşallah gününü gecirmez de suni sancilara kalmaz işim.

Yürüyüş için evin yakininda çok guzel bir park var zemini falan özel tartan pist dediklerinden 20dk yürüyüp 5 dk oturuyorum sonra tekrar 20 dk. Tabii ben de hazirlanip evden cikabilirsem. Ama AVM lerde 3 saat dolasabiliyorum :)) dogursak artik da başka konularimiz olsa level atlasak :))

kızlar sezeryandan sonra süt gelir ama normal doğum yapan birine göre birazcık daha geç gelebilir.dün anneme sordum bu konuyu.o şahit olduğu bu durumla özetledi zaten.yengem sezeryan olduğnda yanındaymış.ebe birkaç lt su içsin demiş yengem için.annem diyor yengen suları bi güzel içti ve o kadar sütü geldi ki ben bile şaşırdım dedi.daha hastanedeyken yani....
Allah'ın iziniyle sütümüz boool olacak ve hakikatten kimsenin yanında emzirmemek lazımmış bebeği nazar çok korkunç birşey aman aman.

canım sağol alıntı için...bu akıntı bebek kokusuna benziyor sanki yaa.(bu kısım sizde olmuyor mu kızlar ya )..kötü kokusu yok ama bayadır var bende.haftaya gititğimde dr.a soracağım ve tahlil isteyeceğim zaten.bakalım

dün kontrole gittik 36+4deydik ve bebeğimin kilosu 1900gr doğumumuza 3 hafta kaldı ve bu durumu öğrendiğim andan bu yana çok canım sıkkın
Benim kuzenimde de bebegin gelismesi durmustu bir ara ama sadece son haftasinda 500 gr almıştı bebek. 2870 gr dogdu sezeryanla. Simdi 4 aylik cok da saglikli. Bebegine yarayacak ne varsa tuket arkadasim doktorun zaten söylemiştir, bol bol kirmizi et, süt yogurt ceviz bir de muz benim bildiklerim. Uzme kendini bazen bizi sasirtiyor bu bebeler daha 3 haftan var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…