cnmcm üzülme ve bol bol protein tüket. bebeğe kilo aldıran protein.
canım sağol alıntı için...bu akıntı bebek kokusuna benziyor sanki yaa.(bu kısım sizde olmuyor mu kızlar ya )..kötü kokusu yok ama bayadır var bende.haftaya gititğimde dr.a soracağım ve tahlil isteyeceğim zaten.bakalım
Benim kuzenimde de bebegin gelismesi durmustu bir ara ama sadece son haftasinda 500 gr almıştı bebek. 2870 gr dogdu sezeryanla. Simdi 4 aylik cok da saglikli. Bebegine yarayacak ne varsa tuket arkadasim doktorun zaten söylemiştir, bol bol kirmizi et, süt yogurt ceviz bir de muz benim bildiklerim. Uzme kendini bazen bizi sasirtiyor bu bebeler daha 3 haftan var
İnşallah tatlım daha dikkatli olumam bu kısa süre içinde
Oğlum uyuyor, bir kahve yaptım ve sizlerleyim.
Hayatımdaki herkes, erkekler bile emzirme ve çocuk bakım uzmanı. Çok sıkıldım. Tüm bu yorumlar ve eleştirilerden iki gün önceki akşam kontrolümü kaybedip abime çıkıştım. Bu kadar müdahale etme yeter artık diye. Aslında müdahale etmiyordu ama sürekli ve sürekli yorum yapıyordu. Her şey hakkında bir fikrinin olması ve dahası o fikrin hep yegane doğru olmadı tuhaf değil mi? Mesela bebeğin poposuna pişik olmadın diye krem sürerken bilmem kaçıncı kez yine ve yine bana "orayla çok oynanmaz biliyorsun değil mi?" yorumlarıNda çok çok yoruldum. Ya da bu bebeğin azıcık ağlaması lazım, bırak ağladın yorumları... arkadan annemin "evet evet hiç ağlatmoyor bebeği, hemen yannına gidiyor, ben de diyorum ama dinlemiyor yorumlar"... ben de anneme ağladığını görmek isytiyorsan akşam 11 gibi yatmayacaksın, sabaha kadar benimle otur bak nasıl görrüyorsun ağladığını diye bağırdım. Abim de benim çıkşmam üzerine benimle kavga etti, tartışma büyüdü. Eşini de alıp evi terk etti. Annem onu kovmaktan beter etmişim, böyle söyledi. Ben de ikğ gündür düşünüyorum. Evimizde herkes onu idare eder, tartışmaya girmez. Ben de lohusalığın verdiği birşey mi bilmiyorum ama galiba saldırganlaştım. Onda da anladım ki hiç hatrım yokmuş, hayatında bir kere olsun idare edebilirdi. Çok ağladım. O gece sütüm çok az geldi. Sonraki gün düzene girdi tekrar. Anladım ki insanlar lohusa bir kadını bu yüzden idare ediyormuş, üzülmesin, sütü kesilmesin diye. Anladım ki ben bu konuda biraz şanssızım. Uzun bir süre konuşmayız birbirimizle. Bilriyorum. Anneme de açıkçası çok alındım. O her zaman oğulcudur, biliyorum ama bu sefer biraz daha orta yollu bir tavır takınabilirdi, yapmadı.
Lohusalık döneminde duygusal gitgeller çok fazla oluyor. İnsan çok çok alıngan oluyor. Çevre de yardımcı olmayınca iş çığırından çıkabiliyor. Sizler için herşeyin sorunsuz olmasını diliyorum. Siz bakmayın bana, bu dertlerin dışında tüm gün oğlumu kokluyorum, öpüyorum. Harika anlar yaşıyoruz. Onsuz bunca yıl nasıl yaşamışım inanın bimiyorum. Gözlerimi ondan alamıyorum, dudaklarını burnunu, küçük kollarını seyrediyorum. Güzel anneler, sizleri hayatınızın en güzel zamanları bekliyor... Bol bol keyfini çıkarmanızı diliyorum.
Yaşadıkların zor,lohusalık çok nazik bir dönemdir, herkesin anlayışlı olması lazım.Ne güzel yazmışsın gözlerimi oğlumdan alamıyorum diye.Hep böyle mutlu ol.Oğlum uyuyor, bir kahve yaptım ve sizlerleyim.
Hayatımdaki herkes, erkekler bile emzirme ve çocuk bakım uzmanı. Çok sıkıldım. Tüm bu yorumlar ve eleştirilerden iki gün önceki akşam kontrolümü kaybedip abime çıkıştım. Bu kadar müdahale etme yeter artık diye. Aslında müdahale etmiyordu ama sürekli ve sürekli yorum yapıyordu. Her şey hakkında bir fikrinin olması ve dahası o fikrin hep yegane doğru olmadı tuhaf değil mi? Mesela bebeğin poposuna pişik olmadın diye krem sürerken bilmem kaçıncı kez yine ve yine bana "orayla çok oynanmaz biliyorsun değil mi?" yorumlarıNda çok çok yoruldum. Ya da bu bebeğin azıcık ağlaması lazım, bırak ağladın yorumları... arkadan annemin "evet evet hiç ağlatmoyor bebeği, hemen yannına gidiyor, ben de diyorum ama dinlemiyor yorumlar"... ben de anneme ağladığını görmek isytiyorsan akşam 11 gibi yatmayacaksın, sabaha kadar benimle otur bak nasıl görrüyorsun ağladığını diye bağırdım. Abim de benim çıkşmam üzerine benimle kavga etti, tartışma büyüdü. Eşini de alıp evi terk etti. Annem onu kovmaktan beter etmişim, böyle söyledi. Ben de ikğ gündür düşünüyorum. Evimizde herkes onu idare eder, tartışmaya girmez. Ben de lohusalığın verdiği birşey mi bilmiyorum ama galiba saldırganlaştım. Onda da anladım ki hiç hatrım yokmuş, hayatında bir kere olsun idare edebilirdi. Çok ağladım. O gece sütüm çok az geldi. Sonraki gün düzene girdi tekrar. Anladım ki insanlar lohusa bir kadını bu yüzden idare ediyormuş, üzülmesin, sütü kesilmesin diye. Anladım ki ben bu konuda biraz şanssızım. Uzun bir süre konuşmayız birbirimizle. Bilriyorum. Anneme de açıkçası çok alındım. O her zaman oğulcudur, biliyorum ama bu sefer biraz daha orta yollu bir tavır takınabilirdi, yapmadı.
Lohusalık döneminde duygusal gitgeller çok fazla oluyor. İnsan çok çok alıngan oluyor. Çevre de yardımcı olmayınca iş çığırından çıkabiliyor. Sizler için herşeyin sorunsuz olmasını diliyorum. Siz bakmayın bana, bu dertlerin dışında tüm gün oğlumu kokluyorum, öpüyorum. Harika anlar yaşıyoruz. Onsuz bunca yıl nasıl yaşamışım inanın bimiyorum. Gözlerimi ondan alamıyorum, dudaklarını burnunu, küçük kollarını seyrediyorum. Güzel anneler, sizleri hayatınızın en güzel zamanları bekliyor... Bol bol keyfini çıkarmanızı diliyorum.
Badem ve muz güzel kilo aldırıyor.bebeklerin çabuk toparladıklarını duymuştum, stres olma yeterki.
Bugun piskopata bagladim oglum cok az
Hareket ediyor sanki yaa yer sıkıntisindan
Dolayimi acaba 36+2 bugun bole sıkintisi
Olan varmi
Ben de 11den beri yürüyüş icin hazirlanicam insallah :) yemeği de yedim artik cikmak lazim :)
Ya kizlar ben cuma gunu 37. Haftayi doldurcam herkeste bir sancilanmalar kasilmalar basladi bende tik yok daha. Keyfi cok yerinde herhalde minnakin. Ancak karnimi geriyor hepsi bu. Ben de artik aci cekmek geleceğini hissetmeye baslamak istiyorum :)) şaka bir yana dogum 14 martta görünüyor ama hiç bir belirtim yok gelecegine dair, ne bel agrisi ne bir sıkıntı gayet rahat gezip dolasabiliyorum, agirlasmadim henüz bu da anormal degil mi artik ? Takacak birşey bulamayinca buna mi taktim nedir :)) bir yorum da bana yapin hele :)) geç mi gelecek benim kızım ?
Biraz önce bir muz yedik oğlum için bademde evde vardı ama kırılmamış en kısa sürede kırıp onlarıda yiyeceğiz inşallah önerin için çok tşk. Ederim canım dualarınıda bekliyorum
Delipisicik sende kendimi gordum :) ben de 12den beri hadi yuruyeyim, dur 5dk daha uzanayim, hadi simdi kalkayim cikayim derken saati 3 ettim :) cikicam birazdan hayirlisiyla..
bende erken mi başladı bilmiyorum ama hafiften adet sancısı gibi ağrıyor aşağıya doğru baskı ve ordaki kemiklerde ağrı hissediyorum karnim sertlesiyor yavaş yavaş alıştırma yapıyoruz sanırımmerhaba kızlar, dün gece şuana kadarki en şiddetli sancıları yaşadım ama düzenli değildi uykusuz bir geceydi.
sabah 5 gibi uykuya dalabildim şuanda agrı yok. bugün 37+0 oldum. Düngece adet sancısı yaşadım hatta sağ bacağımada vuruyordu ağrı.
birde gün içinde mesela yürürken tam adım atıcam yumurtalıklara bir sancı giriyor bıçak saplanması gibi kilitlenip kalıyorum1-2 saniyelik bişey.. bu ağrılar sizde de oluyormu artık?
bu arada dün doktora gitmiştim nst 20-40 arası bazen 40 ı gecen sancılar çıktı ama doktorum nst çok iyi dedi. bir durum olursa ararsın dedi sanki beklediği bişey varmış da panikletmemek için söylemiyor gibi hissettim :)
mutluluğun huzurun hep daim olsun canım diğerleri geceer gider ..Oğlum uyuyor, bir kahve yaptım ve sizlerleyim.
Kızlar ben de cumaya memlekete gidiysem uçakla Dr . Um en son 34. Haftaya kadar binersin demişti ama benim ki 35. Hafta oluyo bi sakıncası olur mu sizce?? Perşembe Dr gidip rapor alacam işte daha
Biraz önce bir muz yedik oğlum için bademde evde vardı ama kırılmamış en kısa sürede kırıp onlarıda yiyeceğiz inşallah önerin için çok tşk. Ederim canım dualarınıda bekliyorum
canım bebeği beslenyen yiyecekleri ye ve sola yat kan akışı sol taraftan daha kolay olduğundan beselnmesine de yardımcı olur canımdün kontrole gittik 36+4deydik ve bebeğimin kilosu 1900grdoğumumuza 3 hafta kaldı ve bu durumu öğrendiğim andan bu yana çok canım sıkkın
öyle oluyor günde 10 kez falan hareket etse yeter demişlerdi bazen biz hissetmiyoruz hareketlerini mesela geçen kontolde ben hissetmedim dr tekme yedik dedi oysa ben hissetmemiştim elimi koyunca hissediyorum meselaBugun piskopata bagladim oglum cok az
Hareket ediyor sanki yaa yer sıkıntisindan
Dolayimi acaba 36+2 bugun bole sıkintisi
Olan varmi
Oğlum uyuyor, bir kahve yaptım ve sizlerleyim.
Canim bi iki tavsiyede benden bulgur pilavi yesil mercimek yemegi yap ye
Vitaminlerinide ihmal etme
canım bebeği beslenyen yiyecekleri ye ve sola yat kan akışı sol taraftan daha kolay olduğundan beselnmesine de yardımcı olur canım
Önerini denilen canım çok tşk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?