2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Bugun piskopata bagladim oglum cok az
Hareket ediyor sanki yaa yer sıkıntisindan
Dolayimi acaba 36+2 bugun bole sıkintisi
Olan varmi

valla cnm bnm akıntım her zamanki gibi. renk değişimi olmadı. o yüzden tahlil en iyisi. rahatlarsın. bana ztn her ay tahlil yapılıyor. çok şükür bişi çıkmadı

İnşallah canım dualarınızı eksik etmeyin işyerinde yarın son günümüz Allah'ın izniyle bu 3haftayı da evde çok iyi değerlendireceğim inşallah.

Oğlum uyuyor, bir kahve yaptım ve sizlerleyim.
Hayatımdaki herkes, erkekler bile emzirme ve çocuk bakım uzmanı. Çok sıkıldım. Tüm bu yorumlar ve eleştirilerden iki gün önceki akşam kontrolümü kaybedip abime çıkıştım. Bu kadar müdahale etme yeter artık diye. Aslında müdahale etmiyordu ama sürekli ve sürekli yorum yapıyordu. Her şey hakkında bir fikrinin olması ve dahası o fikrin hep yegane doğru olmadı tuhaf değil mi? Mesela bebeğin poposuna pişik olmadın diye krem sürerken bilmem kaçıncı kez yine ve yine bana "orayla çok oynanmaz biliyorsun değil mi?" yorumlarıNda çok çok yoruldum. Ya da bu bebeğin azıcık ağlaması lazım, bırak ağladın yorumları... arkadan annemin "evet evet hiç ağlatmoyor bebeği, hemen yannına gidiyor, ben de diyorum ama dinlemiyor yorumlar"... ben de anneme ağladığını görmek isytiyorsan akşam 11 gibi yatmayacaksın, sabaha kadar benimle otur bak nasıl görrüyorsun ağladığını diye bağırdım. Abim de benim çıkşmam üzerine benimle kavga etti, tartışma büyüdü. Eşini de alıp evi terk etti. Annem onu kovmaktan beter etmişim, böyle söyledi. Ben de ikğ gündür düşünüyorum. Evimizde herkes onu idare eder, tartışmaya girmez. Ben de lohusalığın verdiği birşey mi bilmiyorum ama galiba saldırganlaştım. Onda da anladım ki hiç hatrım yokmuş, hayatında bir kere olsun idare edebilirdi. Çok ağladım. O gece sütüm çok az geldi. Sonraki gün düzene girdi tekrar. Anladım ki insanlar lohusa bir kadını bu yüzden idare ediyormuş, üzülmesin, sütü kesilmesin diye. Anladım ki ben bu konuda biraz şanssızım. Uzun bir süre konuşmayız birbirimizle. Bilriyorum. Anneme de açıkçası çok alındım. O her zaman oğulcudur, biliyorum ama bu sefer biraz daha orta yollu bir tavır takınabilirdi, yapmadı.
Lohusalık döneminde duygusal gitgeller çok fazla oluyor. İnsan çok çok alıngan oluyor. Çevre de yardımcı olmayınca iş çığırından çıkabiliyor. Sizler için herşeyin sorunsuz olmasını diliyorum. Siz bakmayın bana, bu dertlerin dışında tüm gün oğlumu kokluyorum, öpüyorum. Harika anlar yaşıyoruz. Onsuz bunca yıl nasıl yaşamışım inanın bimiyorum. Gözlerimi ondan alamıyorum, dudaklarını burnunu, küçük kollarını seyrediyorum. Güzel anneler, sizleri hayatınızın en güzel zamanları bekliyor... Bol bol keyfini çıkarmanızı diliyorum.

Amargicim ne mutlu ki dünyada herşeyi sana unutturabilecek bir parçan var yanında ağabeyinde, annende anlayacaktır aslında yanlış düşünüp davrandıklarını sen sakın o güzel canını sıkma o minik prensin bir tek sana çok ihtiyacı var sağlık sıhhat huzur hep sizinle olsun oğluşunu kolluyor senide tekrar onu doğurduğun için kutluyorum güzel anne

Yaşadıkların zor,lohusalık çok nazik bir dönemdir, herkesin anlayışlı olması lazım.Ne güzel yazmışsın gözlerimi oğlumdan alamıyorum diye.Hep böyle mutlu ol.

Badem ve muz güzel kilo aldırıyor.bebeklerin çabuk toparladıklarını duymuştum, stres olma yeterki.

Biraz önce bir muz yedik oğlum için bademde evde vardı ama kırılmamış en kısa sürede kırıp onlarıda yiyeceğiz inşallah önerin için çok tşk. Ederim canım dualarınıda bekliyorum

Delipisicik sende kendimi gordum :) ben de 12den beri hadi yuruyeyim, dur 5dk daha uzanayim, hadi simdi kalkayim cikayim derken saati 3 ettim :) cikicam birazdan hayirlisiyla..

Biraz önce bir muz yedik oğlum için bademde evde vardı ama kırılmamış en kısa sürede kırıp onlarıda yiyeceğiz inşallah önerin için çok tşk. Ederim canım dualarınıda bekliyorum

Canim bi iki tavsiyede benden bulgur pilavi yesil mercimek yemegi yap ye
Vitaminlerinide ihmal etme

Delipisicik sende kendimi gordum :) ben de 12den beri hadi yuruyeyim, dur 5dk daha uzanayim, hadi simdi kalkayim cikayim derken saati 3 ettim :) cikicam birazdan hayirlisiyla..

:) ben ciktim yarim saati doldurdum mola verdim :) darısı senin başına canim. Beni engelleyen internet yaa resmen bagimliyim elimden telefonu düşünmüyorum ( halbuki disarda hayat cok daha güzel :) bir yarim saat daha yürüyüp dönerim hadi sen de kalk artik :))

Kızlar ben de cumaya memlekete gidiysem uçakla Dr . Um en son 34. Haftaya kadar binersin demişti ama benim ki 35. Hafta oluyo bi sakıncası olur mu sizce?? Perşembe Dr gidip rapor alacam işte daha

bende erken mi başladı bilmiyorum ama hafiften adet sancısı gibi ağrıyor aşağıya doğru baskı ve ordaki kemiklerde ağrı hissediyorum karnim sertlesiyor yavaş yavaş alıştırma yapıyoruz sanırım
mutluluğun huzurun hep daim olsun canım diğerleri geceer gider ..

benim doktorum karar yollucuğu için 35.haftada izin vermişti uçak daha rahat olur sanırım yinede dr danışın derim...

Kızlar ben de cumaya memlekete gidiysem uçakla Dr . Um en son 34. Haftaya kadar binersin demişti ama benim ki 35. Hafta oluyo bi sakıncası olur mu sizce?? Perşembe Dr gidip rapor alacam işte daha

muzla beraber,süt yada yatarken yenen yoğurt gün içinde yenen ceviz bebişler için çok faydalı kiloya takılma arkadaşım 2.750 doğurdu sütü iyi geldi bebişimiz şimdi 5 kiloyu geçti önemli olan sağlıklı olması kilo önemsiz

kızlar perşembe kontrol var sanırım son hazırlıklar olacak anestezi uzmanı ile görüşecem kan tahlili için doğum anını mı bekler bilmiyorum ama kan tahlili alacaklar sanırım ve günümüz belli olacak korkular fena bastırmaya başladı iyi anne olur muyum yada bebeğin durumu nasıl sağlıklı mı kafayı yiyorum sanırım......

Son düzenleme:
dün kontrole gittik 36+4deydik ve bebeğimin kilosu 1900gr doğumumuza 3 hafta kaldı ve bu durumu öğrendiğim andan bu yana çok canım sıkkın
canım bebeği beslenyen yiyecekleri ye ve sola yat kan akışı sol taraftan daha kolay olduğundan beselnmesine de yardımcı olur canım
Bugun piskopata bagladim oglum cok az
Hareket ediyor sanki yaa yer sıkıntisindan
Dolayimi acaba 36+2 bugun bole sıkintisi
Olan varmi
öyle oluyor günde 10 kez falan hareket etse yeter demişlerdi bazen biz hissetmiyoruz hareketlerini mesela geçen kontolde ben hissetmedim dr tekme yedik dedi oysa ben hissetmemiştim elimi koyunca hissediyorum mesela

canım öyle oluyor sen bildiğini oku ben de ağlatmadım kucağımdan indirmedim neden ağlasın yaaaa bana da çok kucakçı bu demişlerdi ben de kaç yaşına kadar kucağımda olacak ki mesela 9 aydır kucapıma alamadım oğlumu hamilelikten dolayı
ben nasıl istersem öyle yetiştirdim zaten 3 yaşından sonra sosyallesiyorlar ve senden bağımsız kendi fikirleri düşünceleri ve hareketleri oluyor
mesela ben uyku saatine özen gösterdim yengem boşver dedi bırak oynasın hayır dedim saat 9 1 yaşındaki bebek uyumalı der götürür uyuturdum şimdilerde arkadaşı varsa uyumasınagerek görmüyorum ama kimse yoksa saatten taviz yok ,
alıngan olman normal herşey yeni düzenini oturtacaksın bunu kendinyapacaksın insanlar farketmiyor malesef
daha çok şey var çok giymiş az giymiş aç bu tok bu
oy boşver hehehehehe de ge.ç ben öyle yaptım sütüne yazık aman

yasadıklarının benzerini ben e ilk oglumda yasamiştim, lohusa falan demiyor insanlar, biraz daha anlayıs bekliyorsun ama yok, en iyi cok takmamak kimseyi, dinler gibi gozukup he diyip gecmek..ben de ilkinde cok takmıstım, eger basarabilirsem bu sefer herkesin dediklerine he deyip gecmeyi planliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…