selam hanımlar:
dün kontrolümüz vardı önce nst sonra ultrason. bir sıkıntımız yok çok şükür ama bebeğim bir haftada 300 grama yakın kilo almış doktor inanamadı 3 kere ölçtü. bebeğim çok hızlı kilo alıyor 3200 g olmuş. sağlıklı olması benim için en önemlisi ama bu kadar hızlı kilo alması normal mi? bu haftalarda sizin bebişlerinizin kilosu nasıl? neden bu kadar hızlı kilo alıyor sizce. birde diyetteyim diye seviniyorum... off off kafam çok karışık
bu arada 12gün sonraya randevu verdi sanırım bir sorun görmediği için çünkü bir öncekinde bundan sonra her hafta geleceksin demişti.
Slm kıslar eskisi gibi yazamıyorum biras tansiyon sorunumuz var biras da tırsma sorunumuz, belki de tansiyonda o yüzden çıkıyor bilmiyorum korku sardı beni iyice bi sağ salim alsak bebişi kucağımıza rahatlıcam inşallah....
cnm benim doktorum 32-34-36 da çağırmıştı. Yani 32 den beri 15 güne bir gidiyorum.36 dan sonra da haftada bire düştü kontroller. Bir sıkıntın yoksa 36 dan itibaren de nst ye bağlıyorlar.
15 mart epey geç olmuş. Zaten ondan bir hafta sonra doğum tarihin:44:
Zeynep sen manavgattaydın değil mi? kime gidiyorsun? Ben de manavgattayım.
ben de salı günü gittim 2 haftada 450 gr almış kilosu 3050 gr olmuş bir haftada 300 gr baya çok ama acaba ultrasondan mı kaynaklanıyor. başka bir yerde ölçtürme imkanın var mı acaba?
aa süper yaa bende manavgattan biri varmıdır die merak ediordum ama yoktur die sormadım hiç. sevgi'ye gidiorum ertuğrul bey'e. peki sen nereye gidiosun?
ya düşünmüyor değilim ama ne bileyim devlete gitmek istemiyorum diğer özel hastaneye de bu haftada gitmek işime gelmiyor onların hastası değilim diye kararsız kaldım
Ben akdeniz tıp fakültesine gidiyorum bir de devlet hastanesinde Zeki Bey'e gidiyorum.
kızlar anne cantası aldiniz mi? Ben almak istiyorum ama hangiis kullanıslı genş bolmeli bilemedim, dısari da cıkamiyorum devamlı yatiştayım... bi de benim 2.cocuk , 2 si için ayrı ayrı canta tasımayayım, tek cantaya ikisinin üstünü basını koyabileyim istiyorum... siz hangi cantalardan aldiniz?
normal doğum mu düşünüosun o yüzden mi korkuyorsun? eğer normal doğumdan korkuyorsan bence hiç korkma rabbim yardım eder mutlaka ve ben normal doğumun en zorunu yaşadım ilk bebeğimde 4 aylık sonlandırıldı normal doğumla 13 saat suni sancı yedim yüksek dozda.o yüzden korkma geçiyor bi şekilde o acılar ve normal şartlarda olan doğum daha kolay çünkü bebekte çıkmak için sana yardım edecek ve Allahın izniyle bi bakmışsın hoop herşey geride kalmış kucağında cennet kokulu bir kuzu olacak ve o anda herşeyi unutacaksın :)
Belli bi kilo sınırlaması yok diye biliyorum.. Annenin çatısı müsaitse 4500 gr mı bile normal doğurabiliyormuş.. Ama çatısı müsait değilse 2500 gr ı bile doğuramıyormuş.. Dr umun bana anlattığı bu şekilde.
biz de öyle pazar 37 oluyoruz hayırlsııyla ve normal istiyorum.baklım bir aksilik olmazsa tabi...
senle zaten aynı gidiyoruz ağrı sızı vs bebişlerimiz birbirine çok benzeyecek galibaaynen dediğin gibi bende de öyle
arkadaşlar dünkü kontrolde nts'ye girdim ve bu nts'yi bağladıkları ipi öyle sıktılar ki nefes alamaz haldeydim zaten bebeğim yazık hareket etmeye çalışıodu ama kımıldayamıyordu. normal mi bu yani herkese mi öyle bağlıyorlar? dünden beri bağladıklar yer özellikle üstteki yerin orası karnımın içine kramp giriyor yani böyle diken batıyor gibi doğal mı bu?
yaa sorma bende anlamadım doğuma ne kalıyor ki 15 marttan sonra.bende hep öyle duyuyorum 32.haftadan sonra 36'ya kadar 2 haftada 1 sonrasında haftada 1 çağırıolar die. bu adam beni hep ayda bir çağırıyor. o deil 15 martta gittiğimde de 1 ay sonra gel derse şaşırmamayrıca 32. haftamda sancıyla gittim ve nts.de sancı çıktı erken doğum riskin var deyip hastaneye yatırdılar ve ciğer geliştirici iğne yaptı madem riskim var beni daha sık çağırması gerekmio mu?yada ozaman vardı şimdi geçmişmi bu risk? kesin sırf para için yatırdılar demekki beni ozaman benimde aklıma bu geliyor şimdi..
arkadaşlar dünkü kontrolde nts'ye girdim ve bu nts'yi bağladıkları ipi öyle sıktılar ki nefes alamaz haldeydim zaten bebeğim yazık hareket etmeye çalışıodu ama kımıldayamıyordu. normal mi bu yani herkese mi öyle bağlıyorlar? dünden beri bağladıklar yer özellikle üstteki yerin orası karnımın içine kramp giriyor yani böyle diken batıyor gibi doğal mı bu?
aaaa ne diye o kdr sıktılar yahu. bi dahakine söyle tatlım. ben ikidir giriyorum tam tersi az daha gevşek taksalar düşecek. o kdr sıkmasınlar ne gereği var
kızlar benim doktorum 39. haftada alırız demişti sezeryana. (bebiş ters ya bnm)
5 martta 39+0 oluyorum. acaba istesem 1 martta yani 38+3 te alır mı bebeği? bi sıkıntı olur mu bebek için?o zamana kdr kendi kendine gelmeye kalkışır diye de korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?