2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

cnmcm ağrın sıktılar diye olmayabilir. benden başka yaşayan var mı bilmiyorum ama nst ye girdiğim gün ve ertesi gün kendime gelemiyorum. daha doğrusu karnım taş gibi oluyor. bebek huzursuz oluyor. gergin gergin geziyoruz. ve ağrım da çok oluyor.
bazı bebekler rahatsız olabiliyormuş nst den.
bi arkadaşım anlattığına göre ne zmn bağlansa bebeği o zımbırtıları iterek resmen düşürmeye çalışıyormuş. çok sinirli sizinki herhalde demiş hemşire.
yani demem o ki, ben 2 gün kendime gelemiyorum canım acıo resmen.ondan olabilir. bu sefer gittiğinde çok sıktı dersin gevşetirler

ağrım tam sıktıkları yerde oluyor. daha öncede girdim nts'ye 32.haftada sancım var diye ama ozamanki bizim ebeler değildi 1 tane daha yeni hemşire olmuş bi kız vardı o hiç sıkmamıştı bende dün heralde o acemi olduğu için sıkmamıştı die düşünmüştüm. ozaman nts'ye girdiğimde aynı dediğin gibi vura vura düşürmüştü o cihazları hep eşim düzeltti geri. hatta baya gülmüştük ozaman onun haline nasıl sinirlenmişti acayip vuruyordu. ama dün kımıldayamadı garibim.onu geçtim ben bile kımıldayamadım. sonuna kadar sıkmıştı ebe ve canım acıyordu. off yaa bilseydim kendim açardım biraz ne bileyim bende heralde böyle sıkınca bebekte kasılma varsa anlaşılıo die düşündüm

işte ondan da emin değilim normal mi durumum. doktora gitmek de istemiyorum kendi sancım gelsin diye.
dün öğlen geldi sonra az az yine devam etti. bu sabah yine geldi.

Gebelik süresince rahim ağzında oluşan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkaç olarak adlandırılır. Bu tıkaç bebeği dış etkenlerden korur, enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür. Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar ve bu mukus tıkaç düşer, buna nişan gelmesi denir. Kişi bunu çamaşırında bulabilir ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Çoğu zaman nişan ile birlikte koyu kahverengiden açık kırmızıya ve pembeye kadar değişen renkte bir miktar akıntı da görülür. Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir. Akıntı açık kırmızı renge dönerse ve miktarı artarsa zaman kaybetmeden doktora başvurmanız gereklidir, bu nişan gelmesi değil kanama olabilir. 36 haftadan küçük gebeliklerde böyle kanlı sümüğümsü bir yapı geldiğinde mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz. Eğer hamileliğiniz 36 haftadan büyük ise endişe etmenize gerek yoktur.

Doğum ne zaman başlar?
Nişan gelmesi doğumun ilk belirtilerinden biri olmakla birlikte nişan gelmesinden ne kadar sonra doğumun başlayacağını söylemek mümkün değildir. Bazen saatler sonra, bazen günler hatta haftalar sonra doğum başlar.

Yok canım ben daha bugün girdim hiç acımadı asla sıkmıyorlar ipleri.

canım benim de cok sıktılar, üst koyduklarını yani kasılmayı hissedecekleri yerdekini sıktılar.. sanırım kasılma var mı yok muyu bu sekilde daha net anliyorlar.. hatta hemsire sıktı, dr gelip kontrol etti biraz daha sıktı...hangisi dogru ben de bilemiyorum ama benimki de o sekilde idi.

benimkide erken gelecek gibi diye 38+1 de alacak .oğlumda 38+6 da sancılanmıstım .bu kez risk almak istemedim.gelişimde ileride zaten dedi .seninkide alır bence

bizim makyaj işi yattı desene :)

hanımlar hatırlarsanız salı günü hastaneye gitceğimi söylemiştim gittim gebelik zehirlenmesinden dolayı sezeryene aldılar.oğlum oldu 3.200 gr 46 cm çok şükür ikimizde iyiyiz evimize bugun geldik..darısı başınıza hanımlar

ozaman benim doktor biraz sallıyor beni sözde özele gidiyorum..

valla bilmiyorum ama benimkide gereksiz çok çağırıyor gibi geliyor.. sonuçta riskli bir gebelik geçirmedim herşeyim normal sezeryan olucam herhafta nst niye? para için diyorum.. çünkü önceki hamileliğimde bir kere nstye girdim düşün..

aaaa benimle aynısın ve doğurdunmu? Allah analı babalı büyütsün maşallah bebeğine sağlığı yerinde.. darısı başımıza

ahhh canım walla rahatladım şimdi :) tek olduğumu düşünmeye başlamıştım.. zaten bundan sonraki gittiğimde 39 haftalık olacağım heralde sonraki gitmem de doğum olur.. yani bida nts 2 defa anca görürüm ben.. heralde 39.haftada da 1 ay sonra gel demez

canım çok sevindim iyi olmanıza. Rabbim sağlıkla ve kolaylıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.gözün aydın darısı başımıza artık :)

ama bildiğim kadarıyla bütün doktorlar haftada 1 çağırıo 36'dan sonra. çünkü sen hissetmesende bazen bebek sancı çekebiliyormuş. kız kardeşimin öyle oldu. kendi hissetmemişti ama bebek sancı çekiyormuş. benimkide ayda 1 olması fazla uzun sanki bi ortası yokmu bunun yaw :) napaım 1 ay beklerim artık zaten gittiğimde de bişey yaptığı yok. dün ilk kez yarım yamalak belli olan bi usg fotosu verdi en azından oğlumun ayağını görebildim keşke yüzünü görebilseydim hep içimde kalacak bu boy boy pipi fotosu,1 tane popo ve 1 tane de ayağımız var artık

Allah analı babalı büyütsün canım.çok sevindim iyi olmanıza :) darısı başımıza :)

Kislar gecen hasta nst ye girdigimde hemsire biraz
Acemiydi ki ilk defa sıkı takti lastigi makina
Biraz yazdirdiktan sonra az kopardi kagidi doktora
Gostermeye gitti baktim doktor geldi
Lastikleri sıkı baglamissin gevset dedi hemsireye
Banada donup sancin cok cikmis dedi
Gevsetip takip edelim birazda dedi 10 dk.hicbisey
Cikmadi ki zaten oglum cildirmisti lastigi sıkınca

Ya ben hiç NST'ye girmedim. İlk gebeliğimde de girmedim. Rutin bir şey biliyorum da lüzum görmedi doktorum. Benim gibi olan var mı? Mutlaka girmem mi gerek? Özel muayeneye gittiğim için böyle bir imkan yok. Hastaneye telefon ettim 30 tl dediler NST için, neden giriyorsunuz?

doktor banada çok hareket etmiş dedi ama gerçekten benimde çok sıkıydı lastikler hatta çıkarınca çok rahatladım belkide ondan o kadar tepindi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…