2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

cnm valla hiç bundan dolayı sezeryana yönlendirileni duymadım. yorum yapmayayım ama internetten sezeryan sebeplerini okuduğumda hiç boy yazmıyordu. Türkiye'de yaşayan kadınların boy ortalamasının genelde kısa olduğunu düşünürsek sezeryan patlaması olması lazımdı yıllardır

kızlarrrr bizim bebeğimiz dün dünyaya geldiii darısı başınıza...

anammmmm mart anneleri sırayla şubatta çatır çatır doğuruyor maşallah
bu gidişle martta kimse kalmayacak hehehehe.

Allah analı babalı büyütsün cnm. upuzuuuun ve sağlıklı bi hayat nasip etsin

biz oğlumu 3. gün yıkadık ve göbeği düştü yıkarken o yüxzden bu sefer daha geç yıkayacağım ben o zamana kadar sılak bezle sileceğim bebeğimi
kızlar kızıma GÜLCE ismi nasıl? anlamı gül gibi, güle benzeyen, gül kadar güzel,tam açmamış gül, küçük gül
arkaşdaşımın kızını adı akıllı maşallah

elif başak güzelmiş canım
Kizlar uyku tutmadi sabah 8 de sezeryana gircez nasipse dua edin bize detaylari yazicam
allah hayırlısıyla doğurmanı evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin şimid doğmuştur kuzu emmeye bile başlamıştır

bir avazda doğur inşallah canım

Fetusun kalp atışlarının seyrini ve bebek hareketleriyle olan ilişkisini temel alarak "fetal distres", yani bebeğin oksijensiz kalma olasılığının taramasında kullanılan bir testtir ("nonstres": doğum eylemi "stresi" yok anlamında kullanılan bir kelimedir). Bu nedenle nonstres test her zaman doğum başlamadan önce yapılan bir test olma özelliğine sahiptir. Bu amaçla kullanılan alete NST veya kardiyotokografi cihazı adı verilir. Anne adayının karnına biri bebeğin kalp atışlarını, diğeri kasılmaları algılayan iki adet ayrı prob yerleştirilir.

Bazı doktorlar sadece riskli durumlarda NST uygularken, bazı doktorlar belli bir gebelik haftasından itibaren her muayenede rutin olarak NST incelemesi yapar.

Riski olmayan gebeliklerde NST uygulamasının 36. gebelik haftasından sonra haftada bir, 40. gebelik haftasından sonra ise 2-3 günde bir tekrarlanması önerilir. NST işlemi öncesi annenin karbonhidrattan zengin diyetle karnını doyurarak tok olması önerilir. 28 haftadan küçük fetuslarda NST yapılmaz çünkü fetus henüz bu tür tepkiler verecek kadar gelişmemiştir. Fetusun uykuda olması da testi yanlış gösterebilir.

hayırlı cumalar kızlar maşallah doğum yapanlara çok sevindim güzel haberlerini alınca innşallah sırayla darısı başımıza ..sırt aprılarım çok fazla kemiklerim sanki ayrılıyor birbirinden ve ayağa kalkınca kasıklarımda yoğun bi baskı ağrı hissediyorum bebek iyice aşağı mı indi acaba ..günler çabuk geçsin istiyorum geçmiyooor

Ben çok kötüyüm kızlar
Tam evime geldim eşime kavuştum derken oğluumun 36. haftada durduğunu öğrendik. Şimdi evdeim ama cumartesi hastaneye yatıp 24 saatlik idrar birikimine bakıcaklarmış. Yaklaşık 3 hafta geriden geliyor oğlum Tansiyonum hala yüksek 2 haftalık geç döllenmem var ama çocuk 3 hafta hiç beslenemiş gözüküyor hatta kilo bile vermiş gibi 2,500 gr gözüküyor çok üzülüyorum ne yapacağımı şaşırdım Karnımda aşağı iyice indi Hala makat gelişli Hamiş arkadaşlarım ne olursunuz dua edin...

Allah yardimcin olsun canim.allahin izniyle atlatacaksin saglikli kavusacaksin bebegine iyi dusun

ben de aynıyım canım belim sırtım kopuyor resmen...ben hep yatiştayım 30 dan beri sol tarafıma, ona bagliyordum agrilari... geceleri bu agrilar yuzunden uyuyamiyom da..

moralini hic bozma, insallah saglıkla alcaksin bebişi kucagina..cumartesine kadar evde de hep sol tarafına yat... bebege giden kan akısını hızlandiriyor o sekilde yatmak..kilo vercegini sanmam, yanlıs olcmus olabilir.. dogum tarihini hesaplarken 2 haftalık gec dollenmeni gozonunde bulunduruyor di mi doktor?

Evet canım göz önünde bulunduruyor da 3 hafta önce ki ölçümlerle bu hafta ki ölçümleri aynı hiç bir gelişme yok 3 doktora gittik 3 ü de aynı ölçtü Tek umudum makat gelişli bebeklerin ölçümleri yanlış olabiliyormuş duruş pozisyonundan dolayı inş. benim oğlumda öyledir de sağlığı iyidir

Canım üzülmemeye ve iyi beslenmeye çalışman lazım. Tansiyon sorunu daha öncede var mıydı? Yeni mi fark edildi ? Sen kendine ve bebeğine dikkat et. Dualarımız seninle.

hayırlı cumalar canım öncelikle.. çok geçmiş olsun çok üzüldüm dualarım seninle inşallah sağ sağlim alırsın yavrunu kucağına..

Allah yardımcın olsun canım dualarımdasın elbet, 36. Hafta iyi bi hafta şimfi alsalar sağlıkla yaşar maşallah
Gecen hafta erken dığum riskim olduğunda 34. Haftada idik doktor bu hafta için bile çok endişelenecek bişey yok demişti
Kaldı ki bazen hatalı ölçümler de olabiliyo derinden ğzülme tansiyonun daha çok etkilenmesin

canım 30. haftadan beri benimde sırt ağrısı zirvelerde.. geceleri kıvranıyorum resmen çook oturarak uyuduğum oldu sırtıma yastıklar koyarak. ama 1 haftadır çok rahatladım bebek aşağı indi galiba yani sürekli ayakları yukarda duruo ve hıçkırığını kasığımda hissediyorum benim doktor hiç sölemez öyle şeyleri dönmüş iyi veya kötü bi bilgi vermez ama sanırım döndüğü için sırtımdaki yük azaldı baya bi rahatladım.

bence çok stres yapma bizim bir arkadaş vardı ona da doktor gelişimi durmuş iki hafta geride falan demişti ama maşallah arkadaşım Aralık ayında doğumunu yaptı kızıda büyüyor ve sağlıklı. yanılmıyorsam 2300 lerdeydi kilosuda. Allah sizinde yardımcınız olsun inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…