canım benimm yaa senin adına çok sevindim ne güzel yazmışsın darısı başımıza inşallah.. yazının hepsini alıntılayamadım malum baya uzunkeşke bütün doğum yapanlar senin kadar uzun ve ayrıntılı yazsa bebişinle sağlıklı mutlu günler geçir canım inşallah..
Canim bende clexan kulkaniyorum doktorum banada belden uyusturmayi onermedi igneden dolayi ama ne olucagini soylemedi kotude olsa duymak istiyorum eger belden anestezi istersek ne gibi sorun cikabikirmiş
kızlar benim doktorumun dediklerini anlatayım ama birçok spinal yada epidural yapan var kan sulandırıcı kullanıp da, hani eğer doktorunuz belden uyuşturmadan yanaysa bence geneli hiç düşünmeyin derim, bana benim doktorum çok abartıyor gibi geldi, hatta anlatırken bile hastalara en kötüsünü söyleyeceksin ki ona göre kararlarını versinle diye diye anlalttı. ama elim kolum bağlı yapabileceğim birşey yok adam yapmam diyor genel anestezi dışında. kanaman fazla olabilir dedi doktorum, ayrıca beynine pıhtı atabilir ve beyin ameliyatı yada omurilik ameliyatı olmak zorunda kalabilirsin hatta felç olabilirsin dedi. ayrıca iğneyi bıraktığın 3 gün içinde bebek karnınnda ani bi şekilde ölürse mesuliyet almıyorum dedi. mavera benim doktorum epidural yada spinal ikisini de öönermiyor genel anestezi ol iğneyi bırakmana gerek yok dedi, bir gün önce akşamdan iğneni olursun sabah ameliyat yaparız dedi canım..canım bebişin kilosuna takılma sağlıklı olsun önemli olan o. bu arada epidurali zaten önermiyolar kan sulandırıcı kullananlara benim bildiğim..spinal öneriliyor. benim doktorum da spinal öneriyor ama ben de kan sulandırıcı kullandığım için korkuyorum. kendi kendime bi genel olayım diyorum bi spinal..daha karar veremedim. senin doktor da spinal mi demek istedi acaba? nasıl riskleri varmış? madem öyle genel olalım yaa:18::18::18::18::18:
canım sen normalde acıbademe mi gidiyorsun yoksa sadece ameliyathanesini mi kullanacaksınız doktorunla? bide sen iğneyi günde bir mi yapıyorsun iki mi? bir yapıyorsan zaten 24 saatte bir yapıyorsun demektir 36 saate pek birşey kalmıyor. bana 72 saat demişti baya uzun bi süreya ne zor iş bunlar.. benim dr da acıbadem de yapacak, igneyi 36 saat evvel bıraktiriyor ..dedim o 36 saatte birsey olursa, o da dedi ki, hemen bişi olmaz, vana gibi birsey değil..vanayı kapayinca su kesilmesi gibi değil o olay dedi.. ama acıbademdeki anestezici ile gorusmem gerektigini soyledi.. pazartesi onunla da gorusecegim bakalım genel mi epidural mi diyecek...
36 haftalık oldum ama dr dogumla ilgili bişey soylemiyor34 te gittim en son 2400 çıktı kilosu hicbirsey anlamadim bn bu işten
canım sen normalde acıbademe mi gidiyorsun yoksa sadece ameliyathanesini mi kullanacaksınız doktorunla? bide sen iğneyi günde bir mi yapıyorsun iki mi? bir yapıyorsan zaten 24 saatte bir yapıyorsun demektir 36 saate pek birşey kalmıyor. bana 72 saat demişti baya uzun bi süre
doktorum bazı gebelerde plasentanın erken yaşlandığını o yüzden suyun kendi kendine azaldığını söyledi çünkü rahimde açılma yok sızıntı yok hiçbirşey yoksu nasıl bitmiş sende akıntı falan oldumu.kendiliğinden mi kaybolmuş.ben olsam bi hastaneye daha giderdim içimin rahat etmesi için.
başka dr a görün derim...Allah allah dr un niye öyle söylemiş olabilir ki?
bence kesınlıkle baska doktora gıt hatta baska bıtaneye daha gıt 2 farklı dr ye gıt bakalım kım ne dıo sonrada yaz lutfen merak ettım
doktorum bazı gebelerde plasentanın erken yaşlandığını o yüzden suyun kendi kendine azaldığını söyledi çünkü rahimde açılma yok sızıntı yok hiçbirşey yok
o kadar zor durumda kaldımki yarın sabah 8 de kendi doktoruma randevum var doğum için gidecektim bugün gidebileceğim tek yer acil olacak yinede gideceğim bugünde doktor su normal derse ne yaparım bilmiyorum ben 8. aydan sonra doktor değiştirmiştim suyun azalmış diyen doktorumdan o kadar memnundumki eğer yanıldıysa yine hastanemi değiştireceğim off ya rabbim hakkımda hayırlısını versin
Güzel haberlerle gelcnm inşallah Allah yardımcın olsunhastaneye gidiyorum. doğum olabilirde olmayabilirde emin değilim. kolaylıkla oğlumu kucağıma alayım; dua edin
Maşallah size cnm iyi olmanıza çok sevindimKizlar guzel dilekleriniz ve dualariniz icin cok sagolun Allah razi olsun.Allahima sukur bebegim cok iyi masallah guzel de emiyor ben biraz daha iyim ama hala toparlanamadim.evet kizlar spinal sezeryan oldu.cleksan ve coraspirin kullaniyordum.doktorum sezerya turune baglamadi kanamayi bebegi riske atmamak icin 1 gun once biraktirmisti cleksani coraspirini de 3 gun once biraktirmisti.cleksan kullandigim icin boyle bir durumla karsilasacagimizi biliyordum dedi sagolsun cok ilgilendi doktorum.kizlar Allah sizlere de hayirli saglikli dogumlar nasip etsin insallah biraz daha toparlanayim detaylari yazicam hoscakalin
Başka bir Dr a daha git cnm mutlaka için rahat etsiniyi geceler herkese bugün buraya yazmıştım suyum bittiği için doktorum pazartesi günü doğumu başlatacağını söylemişti bu gece bebek hareketlerini hissedemediğim için başka bir hastanenin aciline gitmek zorunda kaldım oradaki doktor kim söyledi sana bunu bebek su içinde yüzüyor herşey gayet normal dedi aklım iyice karıştı ne yapacağımı kime inanacağımı şaşırdım
Iyi okmaniza sevindim.Kizlar guzel dilekleriniz ve dualariniz icin cok sagolun Allah razi olsun.Allahima sukur bebegim cok iyi masallah guzel de emiyor ben biraz daha iyim ama hala toparlanamadim.evet kizlar spinal sezeryan oldu.cleksan ve coraspirin kullaniyordum.doktorum sezerya turune baglamadi kanamayi bebegi riske atmamak icin 1 gun once biraktirmisti cleksani coraspirini de 3 gun once biraktirmisti.cleksan kullandigim icin boyle bir durumla karsilasacagimizi biliyordum dedi sagolsun cok ilgilendi doktorum.kizlar Allah sizlere de hayirli saglikli dogumlar nasip etsin insallah biraz daha toparlanayim detaylari yazicam hoscakalin
Yazilanlari tek tek almadim kiLar bende clexan 0., 4 kullaniyorum .carsamba gunu sezeryan olacam sabah 8 de.yarin aksam 8 de son ignemi vuracam 36 saat once birakmis olacam yani.aspirin hic kullanmadim bu hamilelihimde .ilkinde kullandim 32. Haftada birakmistim.igem yine ayni 36 saat once.ve spinal anestezi ile dogum yaptim .herhangi bir sorun olmadi cok şükür. Bence sizde korkmayin spinalden.olsa bisi hemen bayiltiyorlar zaten.narkozcu basinizda bekliyor .kötü yu dusunup kotuyu cagirmayin.hatta igne kullanan tum arkadaslarim spinal du.biri epidural oldu.insallah hepimiz aksilik olmadan atlatirizcanım ben gunde 1 kez 0.6 lık clexane yapiyorum. Dr.um un kendi yeri var oraya g,idiyorum kontrole.. ama memorial ile anlasmalı dr. benim dr. da memorial ı onermişti anestezi dr.ları iyiymiş, kan sulandırıcı ve epidural konusunda.Dr.um da epidural anestezi oneriyor ama orda onemli olan anestezi dr.u diyor....ama benim acıbadem sigortam var, memorial da dogum cok pahalı geldigi için.. Kadıkoy acıbadem de yapacagim ama acıbadem in anestezi dr.ları nasıldır bilemiyorum. Pazartesi gidip konusacagiz, kan sulandırıcı kullananlara nasıl anestezi oneriyolar, riskleri nedir diye...
Günaydın benim de Hamilelik boyunca 3-4 defa elimde ayağım da kaşıntı oldu hatta ellerimi kasimaktan gece uyuyamazdim. Ama doktora da gitmedim önceden de kullandığım bir krem vardı onu kullandım geçti kaşınma. Travazol Kremin adiKizlar gunaydin 1 haftadir ellerimde ve ayaklarimda kasintilar var geceleri dahada artiyor gebelik kolestazi olabilir yarin tahlil yaptiracagim hayirlisi nette kotu seylerde yaziyor geceden beri hic uyumadim boyle durumda olan varmibyada duyan acil yardim edin ne olur cok kötüyüm
Günaydın benim de Hamilelik boyunca 3-4 defa elimde ayağım da kaşıntı oldu hatta ellerimi kasimaktan gece uyuyamazdim. Ama doktora da gitmedim önceden de kullandığım bir krem vardı onu kullandım geçti kaşınma. Travazol Kremin adi
kızlar benim doktorumun dediklerini anlatayım ama birçok spinal yada epidural yapan var kan sulandırıcı kullanıp da, hani eğer doktorunuz belden uyuşturmadan yanaysa bence geneli hiç düşünmeyin derim, bana benim doktorum çok abartıyor gibi geldi, hatta anlatırken bile hastalara en kötüsünü söyleyeceksin ki ona göre kararlarını versinle diye diye anlalttı. ama elim kolum bağlı yapabileceğim birşey yok adam yapmam diyor genel anestezi dışında. kanaman fazla olabilir dedi doktorum, ayrıca beynine pıhtı atabilir ve beyin ameliyatı yada omurilik ameliyatı olmak zorunda kalabilirsin hatta felç olabilirsin dedi. ayrıca iğneyi bıraktığın 3 gün içinde bebek karnınnda ani bi şekilde ölürse mesuliyet almıyorum dedi. mavera benim doktorum epidural yada spinal ikisini de öönermiyor genel anestezi ol iğneyi bırakmana gerek yok dedi, bir gün önce akşamdan iğneni olursun sabah ameliyat yaparız dedi canım..
canım sen normalde acıbademe mi gidiyorsun yoksa sadece ameliyathanesini mi kullanacaksınız doktorunla? bide sen iğneyi günde bir mi yapıyorsun iki mi? bir yapıyorsan zaten 24 saatte bir yapıyorsun demektir 36 saate pek birşey kalmıyor. bana 72 saat demişti baya uzun bi süre
Cevabin icin tesekkur ederim peki nekadar surdu kaşıntı ve kacinci haftada basladi hatirliyormusun acaba cok endiseliyim
Vay bunedir korktum resmen benim doktorum anestezi uzmani icin sorun olmaz ama ben riske atmak istemiyorum genel anestezi oneriyorum igne kullanan hastalarimda dedi riske atmayalim dedim en son girtigimdede agladim stres yaptim bayilmaktan korkuyorum diye bayiltmayalik tamam belde nuyusturalim dedi yani oyle yok beyinmis omurilikmis felen one yaw :s
o stresi hiç sorma cnm sabahtan beri ağlıyorum , günlerdir aklıma her geldikçe ağlıyorum ki zaten hiç aklımdaan çıkmıyorben doktoruma genel anesteziden korkuyorum dediğimde öyle her istediğin de olmuyor işte deyip başka hastasıyla ilgilenmeye başlamıştı sağolsun kendimi çok yıpratıyorum şu an bile ağlıyorum elimde değil . sen eğer doktorun tamam spinal de olur ama riske atmayalım diyorsa spinali dene bence. çok çok kanaman olursa bayıltırlar bu kadar. keşke benim doktorum da deseydi spinalde kanaman fazla olabilir ama eğer olursa bayıltırız sorun olmaz deseydi bu kadar ağır konuşmasaydı depresyona girdim resmen yemeden içmeden kesildim çok korkuyorum çooook
ben 2011 de oğluma genel anestezi oldum hiiiiiiçç korkulacak bir tarafı yok gayet rahat uyudum rüya görüyodum uyandırdılar bitti dediler :) bende epidural spinal falan bunlardan korkuyorum gözlerini ellerini oynatıyon ama ayaklar yok panik olurum felçli gibi.. bide organları karıştrır gibi sarsıyolarmış ama sen elledikleri kısmı hissetmiyon fena bi his olsa gerek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?