kızlar sancı gelmeden suni sancı ile doğumu deneyecek olan var mı doktorum taktı önce normali deneyelim diyor...haftaya tekrar bakacak batı benle aymı olanlara çoktan sezeryan tarihi verilmiş benim doktorum 39 dan sonra sezeryan yaparım diyor onun öncesi olmaz dedi....
bence kesınlıkle baska doktora gıt hatta baska bıtaneye daha gıt 2 farklı dr ye gıt bakalım kım ne dıo sonrada yaz lutfen merak ettım
Merhaba cadica, bende yarin suyum azaldigi icin sezeryana girecegim. Bebegimin gelisimi gayet iyiydi 35 haftadan sinra kilo alimi yavasladi ve doktorum yakin takibe aldi ve suyumun azaldigini tespit etti. Rahimde hic aciklik yok suyun azaldigini bizim anlamamiz cok zor bende senin gibi ikinci hi doktora gttim o da bana bi ped verdi bu pedi aksam taki sabaha eger rengi degismisse evvet sivi kaybiniz vaddir dedi ve gercekten sabah pede sanki camasir suyu drgmis gibi rengi acilmisti bikac damla kadar yani hergun bikac damla kayip olsa farketmemis mumkun deil icini ferah tut doktorun seni rakip ediyor suyun hamgi seviyedeydi ne kadar azalmis biliyor birke gittigin doktor suyun daha once ne kadar oldugunu ne kadar azaldigini bilemeZ. Moralini bozma allaha emanet ol hakkimozda hayirlisi olsuniyi geceler herkese bugün buraya yazmıştım suyum bittiği için doktorum pazartesi günü doğumu başlatacağını söylemişti bu gece bebek hareketlerini hissedemediğim için başka bir hastanenin aciline gitmek zorunda kaldım oradaki doktor kim söyledi sana bunu bebek su içinde yüzüyor herşey gayet normal dedi aklım iyice karıştı ne yapacağımı kime inanacağımı şaşırdım
Oğlum uyuyor, bir kahve yaptım ve sizlerleyim.
Hayatımdaki herkes, erkekler bile emzirme ve çocuk bakım uzmanı. Çok sıkıldım. Tüm bu yorumlar ve eleştirilerden iki gün önceki akşam kontrolümü kaybedip abime çıkıştım. Bu kadar müdahale etme yeter artık diye. Aslında müdahale etmiyordu ama sürekli ve sürekli yorum yapıyordu. Her şey hakkında bir fikrinin olması ve dahası o fikrin hep yegane doğru olmadı tuhaf değil mi? Mesela bebeğin poposuna pişik olmadın diye krem sürerken bilmem kaçıncı kez yine ve yine bana "orayla çok oynanmaz biliyorsun değil mi?" yorumlarıNda çok çok yoruldum. Ya da bu bebeğin azıcık ağlaması lazım, bırak ağladın yorumları... arkadan annemin "evet evet hiç ağlatmoyor bebeği, hemen yannına gidiyor, ben de diyorum ama dinlemiyor yorumlar"... ben de anneme ağladığını görmek isytiyorsan akşam 11 gibi yatmayacaksın, sabaha kadar benimle otur bak nasıl görrüyorsun ağladığını diye bağırdım. Abim de benim çıkşmam üzerine benimle kavga etti, tartışma büyüdü. Eşini de alıp evi terk etti. Annem onu kovmaktan beter etmişim, böyle söyledi. Ben de ikğ gündür düşünüyorum. Evimizde herkes onu idare eder, tartışmaya girmez. Ben de lohusalığın verdiği birşey mi bilmiyorum ama galiba saldırganlaştım. Onda da anladım ki hiç hatrım yokmuş, hayatında bir kere olsun idare edebilirdi. Çok ağladım. O gece sütüm çok az geldi. Sonraki gün düzene girdi tekrar. Anladım ki insanlar lohusa bir kadını bu yüzden idare ediyormuş, üzülmesin, sütü kesilmesin diye. Anladım ki ben bu konuda biraz şanssızım. Uzun bir süre konuşmayız birbirimizle. Bilriyorum. Anneme de açıkçası çok alındım. O her zaman oğulcudur, biliyorum ama bu sefer biraz daha orta yollu bir tavır takınabilirdi, yapmadı.
Lohusalık döneminde duygusal gitgeller çok fazla oluyor. İnsan çok çok alıngan oluyor. Çevre de yardımcı olmayınca iş çığırından çıkabiliyor. Sizler için herşeyin sorunsuz olmasını diliyorum. Siz bakmayın bana, bu dertlerin dışında tüm gün oğlumu kokluyorum, öpüyorum. Harika anlar yaşıyoruz. Onsuz bunca yıl nasıl yaşamışım inanın bimiyorum. Gözlerimi ondan alamıyorum, dudaklarını burnunu, küçük kollarını seyrediyorum. Güzel anneler, sizleri hayatınızın en güzel zamanları bekliyor... Bol bol keyfini çıkarmanızı diliyorum.
ilk uyanma anlarından çok korkuyorum cnm, senin için zormuydu nasıl geçti ilk zamanlar, bide ben zaten ufacık baş ağrısına bile dayanamayan biriyim bünyem zayıf ağrı eşiğim düşük, genelde uyanmalar çok ağrılı oluyor diyorlar korkuyorum. her bünye bir değil tabiki ama ne bileyim işte uyuma ve uyanma anları korkulu rüyam resmen
hastaneye gidiyorum. doğum olabilirde olmayabilirde emin değilim. kolaylıkla oğlumu kucağıma alayım; dua edin
Ben de dogum yaptim bebegimiz iki hafta oncesinde geldi.normal dogum oldu ilk dogumum ama kolay oldu sukur.normal dogumdan ben de cok korkuyordum dun olumlu dogum hikayeleri okurken bi den suyum geldi sonra hastanede sancim basladi.suni sanci vermediler 2 saat sonra da dogum gerceklesti.simdi evimdyim iyiyiz sukur.normal isteyenler sadece biraz sabir,ebe ve hemsirilerin talimatlarina uymak ve doktora birakmak zaten doktor son 15dk da yanimdaydi.ve hersey bitti hepinize hayirli guzel dogumlar biran once bebeklerinizi kucaginiza almaniz dilegiyle hepinizi opuyprum
ay ne güzel yaaAllah bize de böyle kolay doğum nasip etsin.çok sevindim adına.bebişini de kokla benim için,sağlıkla büyüsün inşallah :)
Merhaba cadica, bende yarin suyum azaldigi icin sezeryana girecegim. Bebegimin gelisimi gayet iyiydi 35 haftadan sinra kilo alimi yavasladi ve doktorum yakin takibe aldi ve suyumun azaldigini tespit etti. Rahimde hic aciklik yok suyun azaldigini bizim anlamamiz cok zor bende senin gibi ikinci hi doktora gttim o da bana bi ped verdi bu pedi aksam taki sabaha eger rengi degismisse evvet sivi kaybiniz vaddir dedi ve gercekten sabah pede sanki camasir suyu drgmis gibi rengi acilmisti bikac damla kadar yani hergun bikac damla kayip olsa farketmemis mumkun deil icini ferah tut doktorun seni rakip ediyor suyun hamgi seviyedeydi ne kadar azalmis biliyor birke gittigin doktor suyun daha once ne kadar oldugunu ne kadar azaldigini bilemeZ. Moralini bozma allaha emanet ol hakkimozda hayirlisi olsun
Ben de dogum yaptim bebegimiz iki hafta oncesinde geldi.normal dogum oldu ilk dogumum ama kolay oldu sukur.normal dogumdan ben de cok korkuyordum dun olumlu dogum hikayeleri okurken bi den suyum geldi sonra hastanede sancim basladi.suni sanci vermediler 2 saat sonra da dogum gerceklesti.simdi evimdyim iyiyiz sukur.normal isteyenler sadece biraz sabir,ebe ve hemsirilerin talimatlarina uymak ve doktora birakmak zaten doktor son 15dk da yanimdaydi.ve hersey bitti hepinize hayirli guzel dogumlar biran once bebeklerinizi kucaginiza almaniz dilegiyle hepinizi opuyprum
arkadaşım bende sana örnek olabilirim diye kendi hikayemi kısaca anlatayım..
7 yıllık evliyim 4 yıl önce eşim varikosel ameliyatı oldu. 3yıl önce 2 aşılama yapıldı ve son aşılamadan 2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım 3 aylıkken kalbi durdu. tam olarak geçtiğimiz kasım ayında tüp bebek yaptırmayı düşünürken temmuzda hamile kaldığımı öğrendim 2.ayımda baya bir kanamam oldu 3 ay yattım ve çok şükür şimdi fıldır fıldır gezip her gün allahıma şükredip kızımı kucağıma alacağım günü bekliyorum. benim için hamile kalmak mucizeyken 9.ayıma girdim karnımda kızım hareket ettikçe şükür ediyorum..
her ay acaba bu ay hamile kalırmıyımla beklemek ne demek ben çok iyii biliyorum bana nasip oldu işallah rabbim tüm isteyenlere versin sanada en kısa zamanda nasip etsin. rüyaydı gerçek oldu inancını hiç yitirme bu ay adet olduysan önümüzdeki aya hala şansın var demek ben öyle dedim menapoza kadar ümitliydim :)
Mrb kızlar uzun zaman oldu giremeyelli nette sorun oldu çarşamba günü doğum yapcam allah kısmet ederse prenses uç buçuk kg enson epidural sezeryan olcak sabah olcak şekerim düşmeden olması lazimmis dua edin olurmu herşey yolunda gitsin kimleer doğum yaptı bilmiyorum ama gözlerim aydın olsun
Tesekkur ederim ama o esnada hep aklimdaydiniz umarim benden daha kolay bir dogum gecirir anne adaylarimiz diye dua ettim.ins oyle de olur.siteye pek yaxamadim ama yazilarinizda kendim hep guzel.,destekleyici mesajlar buldum hepnize tesekkur ederim
ayy kızlar kaşınmaktan öleceğim ayağım, karnım bacağım başım offfffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?