gözün aydın canım allah kurtarmış sağlıklı sıhhatli büyüyün inşallah darısı bizim başımızaGeçen hafta ben de doğurdummm
Ben de bekliyorummn zmn gelirse artik pasamiz bakalim.. Hayirllisi..
Bu arada beklerken biseyler okumaya da calisiyorum emzirme donemi ile ilgili, tomrisin emzirme notlari mukemmel eger beklerken sikilan anneler varsa tavsiye ederim okuyun cok guzel :) onun disinda evde kendimi bi oraya bi buraya atiyorum, devriliyorum daha dogrusu :) Yuruyuse cikmaya calisiyorum gunde yarim saat anca yuruyebiliyorum, cok ayakta kalinca bi an belime bi agri girio kaliyorum oyle sonra geciyorartik dayanicazz.. aci yok anneler gucludur..
Toplamda aldigim kilo 15 oldu, boyle tamamlarim umarim.. :)) sizin kilolar ne alemde?
Onun disinda bebek sekerlerimi yaptim bitti.. Kurabiyeleri siparis verdim, 50tane yeter insallah..
Benden de haberler boyle kizlar.. :)
zinnurcum kontrole gittin mi? gelişmelerden haberdar et, normal mi sezeryan mi olacak?
Yoooo ben varım Çarşamba sabahı kavuşuyorum oğluma Allah'ın izniyle :)
benim usg de 6-12 mart arası yazıyor ama bdt 16 mart 2014 görünüyor...yani ben de bekleemdeyim
Bu arada beklerken biseyler okumaya da calisiyorum emzirme donemi ile ilgili, tomrisin emzirme notlari mukemmel eger beklerken sikilan anneler varsa tavsiye ederim okuyun cok guzel :) onun disinda evde kendimi bi oraya bi buraya atiyorum, devriliyorum daha dogrusu :) Yuruyuse cikmaya calisiyorum gunde yarim saat anca yuruyebiliyorum, cok ayakta kalinca bi an belime bi agri girio kaliyorum oyle sonra geciyorartik dayanicazz.. aci yok anneler gucludur..
Toplamda aldigim kilo 15 oldu, boyle tamamlarim umarim.. :)) sizin kilolar ne alemde?
Onun disinda bebek sekerlerimi yaptim bitti.. Kurabiyeleri siparis verdim, 50tane yeter insallah..
canım usg'de söylenen kilosuyla aynımı doğdu? yani usg'yle gerçeği tutuyor mu merak ediyorum.
Kızlar merhaba,
Epidüralle 24ündr normal doğum yaptığımı daha önce yazmıştım. İyi dileklerini yollayan tüm arkadaşlarıma öncelikle çok çok teşekkür ederim. Darısı hepinizin başına inşallah.
Merak edenler olmuş. Hikayemi paylaşayım...
Hem cumartesi hem de pazar uzun yürüyüşlere çıkmıştık arkadaşlarla. Yorulmuştum. Pazar gecesi koltukta uyukluyordum ama tam dalmamıştım. Bi ara gözümü açtım ayağa kalktım tuvalete gitmek için bir baktım ıslanmışım. Ter zannettim önce. Çok terliyordum çünkü. Ama yok değildi epey bir ıslaklık vardı çamaşırlardan pijamaya hatta koltuğa geçmişti. Eşim mutfakta yemek hazırlıyordu. Seslendim hemen anladı koşa koşa geldi. Suyum gelmiş ama sakin olaşım bir doktorumuzu arayalım dedim. Aradık. Sırt üstü uzansın altına ped koysun o da ıslanırsa tekrar konuşalım demiş eşime. Su mu değil mi emin olmak istedi heralde ama ben emindim çok gelmiş çünkü. Sonra dediğini yaptık ped de ıslandı. Hastaneye geçin geliyorum demiş. Annemlere haber verdik, abimlere haber verdik, yaklaşık 10 dk içinde 3 araba hastane yolundaydık. Yollar boştu hastane de yakın olduğu için 15 dkda hastanedeydik. Zaten doktorum haber vermiş bizi hemen doğum odasına aldılar. Bende sancı hiç yoktu. Nstye falan bağladılar herşey yolundaydı. O kadar rahat ve sakindim ki abimle eşi biz senden paniğiz seni de panikleteceğiz durduk yerde eve gidelim biz bari diyip gittiler :)) Doktorum 23.30 gibi geldi. 1 cm açılma var bebek geliyor dedi. Hemen epidürali bağlatalım rahat et dedi tamam dedim. Epidürali taktı başka bir doktor. Sırtınızda elektriklenme gibi bir şey hissediyorsunuz ve biraz yanma. İğne girerken de biraz acıtıo tabii ama çok ciddi bir şey değil. Sonra suni sancı ve epidüral beraber verilmeye başlandı. Doktorum 2.30da tekrar kontrole gelcem dedi gitti. Sancılar gelmeye başladı. Arada kalkıp yürüyordum koridorda. Eşimle annem yanımdan ayrılmıyorlardı tabii. Neyse 2.30ta doktor tekrar geldi 2 cm olmuş açılma dedi. Ben üzüldüm bu kadar saatte 1 cm mi ilerlemiş diye. Ağrın var mı dedi var dedim. Bacaklarda hafif çok hafif uyuşukluk vardı ama ağrıyı hissediyordum. Hissetmemen lazım dedi. Gitti. Sonra biz epidüralciyi tekrar çağırdık. Ek doz yaptı ağrı için bu sefer de sağ bacağım uyuştu solda tık yok. Ağrılar soldan soldan nasıl vuruyor anlatamam. Çok iyi olan ben 4-5 arası acıdan inlemeye başladım. Baktım olacak gibi değil eşim gidip epidüralciyi çağırdı durumu anlattı. Salak kadın böyle tek taraflı uyuşmalar oluyor arada soluna doğru yat falan dedi ama yemedik tabii. Biz ısrar edince de pidürali söküp yerini değiştirdi. Tekrar taktı yani2 kez acı çektim ama değdi:) 2. Kez taktıktan sonra tüm ağrım acım dindi. Resmen bıçak gibi kesildi. Salak takamamış en baştan. Söylüyoruz ağrım var diye ciddiye de almıyordu o saate kadar. Baktı ben inliyorum ikna oldu aptal. Sinirlendim yine:)) Neyse öyle bir rahatlamışım ki doktor gelene kadar uyumuşum. 5.30da doktor geldi hadi uyan günaydın doğurtuyoruz seni dedi:)) artık ıkınmam gerektiğini açılmanın 10 cm olduğunu herşeyin sadede bana kaldığını söyledi. Ben sancı hissetmediğim için elini karnıma koyan epidüralci ne zaman ıkın derse derin bir nefes alıp o zaman ıkınıyordum. 6ya 5 kala ıkınmaya başladım 6yı 6 geçe 4 ıkınma sonrası kızım kucağımdaydı. Eşim kordonunu kesti hüngür hüngür ağladı. İnanılmaz bir andı. Rabbime şükürler olsun...
Çok güzel ve kolay bir doğum olduğunu söyleyip herkes tebrik etti beni. Eşim bile bu kadarını beklemiyordum senden dedi. Bana saygı duyuyor resmen:) Çatır çatır doğurdum kızlar:)) Hastaneden hemen doğum yaptığımın akşamı çıktım. Ağrı kesici vurdurmayacak kadar iyi hissediyordum kendimi düşünün. Kızımın bugün kontrolü vardı. Herşey yolunda. Sadece anne sütü alan uslu uyumlu uykusu iyi bir bebek. Ben hemen ayaklandım zaten çok çok az kanamalarım devam ediyor.
Dünyanın en güzel duygusu annelikmiş. Biraz fazla uyusun özlüyoruz. Bakmalara doyamor, öpmelere kıyamıyorum resmen. Ağlayınca gözlerim doluyor.
Normal doğumdan korkmayın. İşler yolunda gitseydi nerdeyse sıfır acıyla doğuracaktım düşünün. Sonrası çok kolay oluyor rahat oluyor. Lütfen biraz cesaret. Benden bu kadar. Hepinizi öpüyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Hayırlı doğumlar.
çok teşekkürler amin darısı başınıza inşallah sağ salim yavrularınıza kavuştursun Rabbim
sezeryan oldum ben spinal anestezi ile
zaten o gün hemen yürümeye başladım hastanede bigün kaldım
hastaneden çıkınca zaten ağrı falan yoktu orda da sürekli ağrı kesici yapıldı
evde ilk gün rahat yürüsem de kalkıp oturmak biraz zorladı ama sonra hemen iyileştim
şimdi Allah'a şükür her işimi yapabilecek durumdayım
doğumum da rahattı çok şükür rahat geçirdim doğum evresini
ya ben bir şeyi merak ediyorum doğum yapan hanımlar belki saçma olacak ama doğuma giderken kıyafet olarak üstünüzde ne vardı? ben hamileliğimde kendime hamile eşofmanı filan almadım eşimin eşofmanlarını giyerek idare ettim boyları çok uzun olsa da evin içinde idare ettim. doğum başladığında kıyafet düşünülmez pek ama elimin altında duran bir şey olması gerekir mi? bu konuda hiçbir fikrim yokta
hayırlı olsn baloncuk Allah analı babalı büyütsün.genel anestezimi spinalmi diye düşünüyordn, sezaryan istiyordun hayırlısıyla kurtulmana sevindik.darısı doğuramayanların başına.sancın gelmişmiydi ameliyata alınmadan önce.ben de sezaryan istiyorum ama belirtiler başladıktan sonra hastaneye gittiğimde sezaryana almazlar normal doğurttururlar diye korkuyorum
Baloncuk tebrik ederim sağlıkla büyüsün yavrun uzun mutlu bir ömür dilerim bebişimize
Bu lekelenmeler ne kadar sürmüştü bende de krengi bi akıntı oldu da yakın mı ki acaba doğum tedbir alayım ona göre
Arkadaşlar doğum yapanlara öncelikle hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün
bi konuda bizi aydınlatırsa çok sevinecem doğum sonrası emzirme konusunda nelerle karşılaştılar ve bizlere neler önerirler
bilgi verirseniz çok seviniriz :)
çok teşekkürler amin darısı başınıza inşallah sağ salim yavrularınıza kavuştursun Rabbim
sezeryan oldum ben spinal anestezi ile
zaten o gün hemen yürümeye başladım hastanede bigün kaldım
hastaneden çıkınca zaten ağrı falan yoktu orda da sürekli ağrı kesici yapıldı
evde ilk gün rahat yürüsem de kalkıp oturmak biraz zorladı ama sonra hemen iyileştim
şimdi Allah'a şükür her işimi yapabilecek durumdayım
doğumum da rahattı çok şükür rahat geçirdim doğum evresini
teşekkür ederim canım,
evet son haftalarda herkesin ağrısı farklı oluyor.
benimde yoğun şekilde kalçam ağrıyor,
umarım geçer bu ağrılar.
perşembe randevum var,söyleyeceğim doktoruma bende..
aynısı benimde aklımda
ben lcw den falan hamile eşofmanı almıştım 2 tane.
fakat bi çok kez bende eşiminkileri giydim(hatta şuan bile üzerimde eşimin eşofmanı var)
anneme sordum.o da doğuma giderken orta halli çok kaliteli olmayan bol bi gecelik giy dedi.
(normal doğum için)
sancı vs çekerken altlı üstlü giymek bunaltır dedi.
ama sezeryan olacaksa ve tarihi belliyse rahat bir takım(yine eşininkiler olabilir) işini görür.
benim şuan normal doğum gibi gözüküyor,perşembe netleşecek.
eğer normal olursa ve ani sancılarla gidersem hemen üzerime genişçe aldığım geceliği geçireceğim.
eğer sezeryana dönerse o zaman işim daha kolay.
arkadasim ben ilk dogumuma giderken gunluk giydigim kiyafetimle gitmistim.zaten hastanede giymemiz icin onluk gibi bisey veriyorlar.gecelik de giyseniz onlarin verdigi onlugu giyiyorsunuz.tabi hastaneye gore degisir mu bilemem.
Canim ben her zaman kullandigim kiyafetlerimi giymeyi dusunuyorum zaten artik uniformam gibi oldu :)) spor ayakkabi hamile pantolonu genis bi tunik bi de hic usumedigim icin ustune hirka :))
evt canm,yine vajinal baktı açıklık yok ama yumuşama var dedi hanii silinme dedikleri heralde daha sonra açıklık oluyomuş
bu haftalar da artık olur dedi va diğer pazartesiye tekrar randevu verdi tahminine göre salı günü de doğum inşlh
çatı muayenesini uygun buldu dolayısıyla hala normal diyor ve ben elim kolum bağlı önce Allah sonrra dr ma güvendim
bi kendime güvenemiyorumbu mazareti de dr kabul etmiyor
hayırlı kolay güzel bir doğum olsun inşlh ayy ne heyecanlı valla
hadi hayırlısı sağlıcakla gelsinler birer birer meleklerimiz inşlh
ben de okumak istiyorum bişiler ama konsantre olamıyorum doğum heyecanı ve stresinden
aslında okumak lazım
bende sonunda oğlumla kavuştum....darısı kalanlara olsun sevgili mart anneleri bebişim şubatta doğdu :)
ya ben bir şeyi merak ediyorum doğum yapan hanımlar belki saçma olacak ama doğuma giderken kıyafet olarak üstünüzde ne vardı? ben hamileliğimde kendime hamile eşofmanı filan almadım eşimin eşofmanlarını giyerek idare ettim boyları çok uzun olsa da evin içinde idare ettim. doğum başladığında kıyafet düşünülmez pek ama elimin altında duran bir şey olması gerekir mi? bu konuda hiçbir fikrim yokta
biraz önce doktordan geldim bebeğim sağlıklı çok şükür 3450 gram olmuş doktor çok iyi dedi. ancak ne sancı ne açılma hiçbir şey yok bebek kanala bile inmemiş doktor sezeryan yolu gözüküyor dedi. çatı muayenesi oldum açılma olsun diye çok zorladı şimdide kanamam olmuş hafif ilk defa kanamam oluyor hamileliğim süresince umarım normaldir. merakla geleceği günü bekliyordum artık gün saymıyorum nasip ne olursa artık üzülmedim değil. hatta ağladım doktor sezeryan diyince ama Rabbim hayırlısını versin.
biraz önce doktordan geldim bebeğim sağlıklı çok şükür 3450 gram olmuş doktor çok iyi dedi. ancak ne sancı ne açılma hiçbir şey yok bebek kanala bile inmemiş doktor sezeryan yolu gözüküyor dedi. çatı muayenesi oldum açılma olsun diye çok zorladı şimdide kanamam olmuş hafif ilk defa kanamam oluyor hamileliğim süresince umarım normaldir. merakla geleceği günü bekliyordum artık gün saymıyorum nasip ne olursa artık üzülmedim değil. hatta ağladım doktor sezeryan diyince ama Rabbim hayırlısını versin.
aa evet ilk kez bende sonra bdt si olan bir mart annesi gördüm
desene en son ikimiz kalacağız topikte
canım kurabiyeler çok uygun fiyata geldi,sağolsun mrs_lowett adlı arkadaş bu işe yeni başladığından tanıtım amaçlı oldukça uygun yaptı.
konuları var istersen bak
bana istediğim modeli seçmemi söyledi,ne seçersem seçeyim 1 tl ye yapacaktı: )
netten bu modeli görüp beğendim o da sağolsun yaptı.
50 tane yaptırdım ve 50 tl tuttu.
bu 50 taneyi ankaraya aileme yollayacağım.bizim bütün akrabalarımız orada çünkü.
doğumdan sonrada ben 15 20 tane daha yaptıracağım.
burada gurbetteyiz ama arkadaşlarım eşimin arkadaşları falan gelirse ikram etmek için yaptıracağım.
parça parça yaptırmamın sebebide,kurabiyelerin ömrü 1 ay,1 aydan sonra sadece süs olarak kullanılabiliyor.
annem ve kv hemen dağıtacak.
ama burada doğumun ne zaman olacağı kesin olmadığından bi kısmını doğumdan sonra yaptırmak üzere anlaştık.
Slm kıslar bizimde doğum tarihimiz belli oldu cuma günü öğlen kızımı kucağıma alıcam Allah'ın izniyle, dualarınızı bekliyorum bende size edicem sağlıkla alalım inşallah bebişleri kucağımıza...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?