normal dogum ilk bebegim olmasindan dolayi beni cok korkutmustu.evet adet sancisi nasil bazen artarsa dogum sancisi da oyle artiyor.fakat belli araliklarla giriyor arada dinleniyor gibisin:) ben su anki rahatligimi dusunerek sunu diyebilirim agrinin daha fazlasina da dayanabilir gibi insan.herkesin agri esigi elbette farkli ama ben cok hassas biriydim.kucuk bir carpmada bile cildim morarir gunlerce agrirdi.ama allah kullarinin tasiyamacagi yuku yuklemez ya istediginiz gibi olur ins.sunu tavsiye edebilirim.normal dogumda ebe,hemaiee ve doktorunuzun talimatlarini yapmaya calisin hersey ins kolaylasacaktir.
Evet cnm epiduralsiz yaptım, tabiki çok kolau değil ama inan selimi gördüğüm anda herşey bitti bugün yine doğum yapsam normal yaparım, epidurelin şöyle dez avantajı var ıkınamıyorsun çunku bırsey hıssetmıyorsun ve bebeğimi genelde vakumla alıyorlar, inan bana normal doğum muhteşem bir deneyim, her sancıda bol bol dua okudum, İnan bana Allah kolaylık sağlıyor canım, sağlıkı gönlünce bir doğum dilerim
sanırım çoğunluk doğum yaptı bende 37. haftanın bitiminde suyum azaldığı için doğum yapacaktım ama şükür dualarım kabul oldu suyum sınırda kaldı azalma olmadı normal doğum bekliyoruz şimdi birkaç gün sonra 39 bitecek ama hala tık yok bende nst de bile sancı çıkmıyor doktorum belki 41. haftadan birkaç gün bile alabiliriz diyor bebek gitgide büyüyor çok korkuyorum sanırım genelde sezeryan olmuş herkes benim doktorum ısrarla normal doğum diyor 4 kilo bile olsa doğurabilirsin dedi
benimde nst çok güzel çıkıyormuş yani sancısız :) bebek de daha kanala inmemiş. bugün 39+1 oldum. dün doktora gitmiştim keyfi yerinde gelmeye niyeti yok dedi.. ben 37. haftadan beridir belli olmaz heran gelebilir diyordum gelmedi. artık beklemiyorum bir rahatlık geldi üstüme demek beklemediğim bir anda gelecek. 41 leri beklemek istemiyorum ama açıkçası.. 2 sene bekledim bebeğim olsun diye bişey olur diye korkuyorum
bende çok sabırsızdım ama artık heyecanım kalmadı gibi birşey kasıklarım ağrıyor bazen umutlanıyorum artacak diye yine tık yok hakkımızda hayırlısı bebeğiniz kaç kilo şu anda
sanırım pazar günü 39 haftam bitiyor açıkçası doktorun hesabına göre önümüzdeki hafta içi bitecek ama internetteki hesaplayıcılar haftasonu bitecek gibi hesaplıyor anlamadım bende şu anda 3400 kilosu doktor böylede kalabilir daha fazlada alabilir dedi sanırım almaz çünkü benim iştahım kapandı sütten meyveden sudan ve yumurtadan sıkıldım artık özellikle son 1 haftadır zorla yiyorum bunları kendim çok kilo almadım ama göbeğimde bu hafta çatlaklar oluştu hiç yoktu son aya kadar yani moral olarakta iyi sayılmam sanırım buda bebeğe yansıyorkilo olayıda ayrı bir konu.. dün 3152 gr ölçtü. Geçen hafta 3165 gr dı. nasıl yani kilo mu verdi alacağı yerde dedim doktora? hata payı oluyor ultrasonda dedi gecen hafta fazla ölçmüş olabilir bu hafta kilo almamış demekki dedi. ben grip olmuştum onun etkisi vardır dedi. bir problem yok dedi ama ben çok üzüldüm. hatta keşke sezaryen olsaydım diye baya moralim bozuldu.. ben onun iyiliği için gününü beklesin derken sanki bebeğim içerde kaldığı günler onun zararına oluyormuş gibi düşündüm ama sonra herşeyin bir vakti var deyip bu olumsuz düşünceleri kafamdan atmaya çalıştım..
seninki kaç kilo? tam olarak kaç haftalık oldu bebeğin?
Kasılma derken,sağa sola gerilmeden mi bahsediyorsun?Ben de de oluyor.dr yeri daraldı demişti.Hareketleri önemliymiş,sürekli takip et demişti.Doktoruna sor istersen.
sanırım pazar günü 39 haftam bitiyor açıkçası doktorun hesabına göre önümüzdeki hafta içi bitecek ama internetteki hesaplayıcılar haftasonu bitecek gibi hesaplıyor anlamadım bende şu anda 3400 kilosu doktor böylede kalabilir daha fazlada alabilir dedi sanırım almaz çünkü benim iştahım kapandı sütten meyveden sudan ve yumurtadan sıkıldım artık özellikle son 1 haftadır zorla yiyorum bunları kendim çok kilo almadım ama göbeğimde bu hafta çatlaklar oluştu hiç yoktu son aya kadar yani moral olarakta iyi sayılmam sanırım buda bebeğe yansıyor
yapı olarak karamsarım biraz kızıyorum kendime şükürsüzlük etme diye daha 2 hafta öncesine kadar suyum bitti erken doğum olacak diye üzülüyordum şimdi unuttum o günleri çatlakları dert ediyorum insanoğlu böyle galiba sıkıntıları çabuk unutuyoruz allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah bizde güzel hikayeler yazarız burayamaşallah seninkinin kilosu gayet güzel. aman son günler zaten moralini yüksek tutmaya çalış. bebeğe direk etkisi var maalesef. yakınca meleklerimize kavuşacağız bunları düşünüp hiç bişeye üzülmemeye çalış herşey hallolur..
Kizlar bende ogluma kavustum cok sukur.. Darisi hepinizin basina insallah,dualarim sizinle.Cumartesi gece 12 gibi sancilarim siklasti pazar sabah 5,5 a kadar evde sancilari cektim.. 5 dakikada bir olunca hastaneye gittik. Acilmam 4'5-5 cm di.. Ebe kanalimin dar oldugunu bu irilikte bi bebegi normal dogum yapamayacigimi soyledi,dr u bekledim o da deniyebilecegimi soyledi.. 11 e kadar sanci cektim,sonra suyum geldi derken 1 de acilmam 10 cm oldu ve normal dogum ile oglumu kucagima aldim.. Allah'im isteyen bekleyen herkese bu duyguyu yaşamayi nasip etsin..
teşekkür ederim, sabırlı olmak gerekecek sanırım. İnşallah tahmin ettiğimden daha zor bir doğum olmaz. insan başına ne geleceğini bilmeyince endişeleniyor. Birde ben biraz kontrol delisiyim illa napılıyor bana anlatmaları açıklamaları lazım. Doğum anında bilmesem daha iyi aslında :) yat dr ebe ne derse onu yap diyosun.. umarım sakin kalmayı başarırım. Doktor olgun olduğumu sakin kalmayı başaracağımı söyledi ama inşallah doğru analiz etmiştir :)
Kizlar bende ogluma kavustum cok sukur.. Darisi hepinizin basina insallah,dualarim sizinle.Cumartesi gece 12 gibi sancilarim siklasti pazar sabah 5,5 a kadar evde sancilari cektim.. 5 dakikada bir olunca hastaneye gittik. Acilmam 4'5-5 cm di.. Ebe kanalimin dar oldugunu bu irilikte bi bebegi normal dogum yapamayacigimi soyledi,dr u bekledim o da deniyebilecegimi soyledi.. 11 e kadar sanci cektim,sonra suyum geldi derken 1 de acilmam 10 cm oldu ve normal dogum ile oglumu kucagima aldim.. Allah'im isteyen bekleyen herkese bu duyguyu yaşamayi nasip etsin..
kızlar pazar suyum geldı sabah hastaneye gıttık hemen. sonra gece 1 de sancım basladı pazartesı sabah 8 de noermal dogumla kızım dunyaya geldı ve ben dogumda ıken oglumda baska hastaneye yatırıldı esım aramızda mekık dokudu cok zor zamanlardı cok sukur sımdı hepımız evdeyız oglumda kızımda yanımda evlat gıbısı yok darısı dıger hamıslerın basına
Ben de sanci cektigim zaman surekli ebeyi cagiryordum.simdi soyle sancim var karnim neden boyle vs.sonra kadin elimi tuttu sohbet etmeye basladi:) doktora dogum esnasinda cok soru sordum ikinma biter bitmez bir soru gondeeiyor.soracagiz elbet hem ilk dogum hem de onemli o an.
Slm kizlar buraya yazmaya vakit bulamadim ogluma 26 şubatta kavuştum bugun 1 haftalik olduk ve göbeğimiz düstu doğumumdan bahsetmek istiyorum benim ani kararla 26 şubat oldu suyum azaldigi için 4 gun kala soyledi doktorum 3 gun boyunca ağladim çok korkuyordum ameliyattan birde bebegim kuveze girer diye tabi doguma.gidecegimiz gece kayinvalidem bizde kaldi muhabbet felen derken kafam dağildi kotu olmadim hastaneye 2 araba gittik kalabalik tabi ben donmuş bir sekildeyim konuşmuyorum kimseyle korkudan ama kotu olup aglamadim hastanede cok bekletmediler oyleki odayi bile ben gidince susledi bizimkiler ilk imtihanim sontaydi herkez aciyor dedi ama hiiiiç acimadi anlamadim bile sonra sedyeyle ameliyathaneye giderken eşim yanimdaydi annemi istemedim cunku agladigi icin bende aglicaktim onlara el sallayarak gulerek gittim ameliyat kapisinda esimdende ayrilmam gerekiyordu saat 9 da ameliyat haneye girdigimde korkudan dişlerim birbirine vuruyordu hemsireler benle konusuyor doktorum ellerimi tuttu hic bekletmeden narkozu vermeye basladilar sadece batikonu surduklerini hatirliyorum sonra bayilmisim ayilirken sadece nefes almayi unuttugumu hemsirenin gozde nefes al dedigini hatirliyorum :) kendime hemen geldim hemsireye az dur bi ayilcam diyorum :) aci olarak adet sancisi gibi bir aci hissediyorsunuz kesilen yeri oyle aman aman bir aci yok sadece sedyeden sedyeye geçerken az aciyor nasil girdiysem oyle çiktim gulerek hiic oyle korkulcak birşey değilmis bosuna kasmisim kendimi bebegim 6 saat kuvezde kaldi cok sukur sonra aldim kollarima abartilcak hiç birsey yokmuş sezeryanda meğersem
tecrübeli anneler acilen bir sorum var yardımcı olur musunuz?
nişan kanaması dedikleri nasıl birşey? az önce wc ye gittim çamaşırımda lekeli sümüksü bir akıntı vardı normal akıntılardan farklıydı. nişan olma ihtimali nedir sizce bi fikri olan var mı? doktora gitmeli miyim? doktorumu aradım ama cevap vermedi. hastaneye numaramı bıraktım saat 17.00 den sonra arayacak beni onun için önce sizlere danışayım dedim
Kızlar merhaba,
Epidüralle 24ündr normal doğum yaptığımı daha önce yazmıştım. İyi dileklerini yollayan tüm arkadaşlarıma öncelikle çok çok teşekkür ederim. Darısı hepinizin başına inşallah.
Merak edenler olmuş. Hikayemi paylaşayım...
Hem cumartesi hem de pazar uzun yürüyüşlere çıkmıştık arkadaşlarla. Yorulmuştum. Pazar gecesi koltukta uyukluyordum ama tam dalmamıştım. Bi ara gözümü açtım ayağa kalktım tuvalete gitmek için bir baktım ıslanmışım. Ter zannettim önce. Çok terliyordum çünkü. Ama yok değildi epey bir ıslaklık vardı çamaşırlardan pijamaya hatta koltuğa geçmişti. Eşim mutfakta yemek hazırlıyordu. Seslendim hemen anladı koşa koşa geldi. Suyum gelmiş ama sakin olaşım bir doktorumuzu arayalım dedim. Aradık. Sırt üstü uzansın altına ped koysun o da ıslanırsa tekrar konuşalım demiş eşime. Su mu değil mi emin olmak istedi heralde ama ben emindim çok gelmiş çünkü. Sonra dediğini yaptık ped de ıslandı. Hastaneye geçin geliyorum demiş. Annemlere haber verdik, abimlere haber verdik, yaklaşık 10 dk içinde 3 araba hastane yolundaydık. Yollar boştu hastane de yakın olduğu için 15 dkda hastanedeydik. Zaten doktorum haber vermiş bizi hemen doğum odasına aldılar. Bende sancı hiç yoktu. Nstye falan bağladılar herşey yolundaydı. O kadar rahat ve sakindim ki abimle eşi biz senden paniğiz seni de panikleteceğiz durduk yerde eve gidelim biz bari diyip gittiler :)) Doktorum 23.30 gibi geldi. 1 cm açılma var bebek geliyor dedi. Hemen epidürali bağlatalım rahat et dedi tamam dedim. Epidürali taktı başka bir doktor. Sırtınızda elektriklenme gibi bir şey hissediyorsunuz ve biraz yanma. İğne girerken de biraz acıtıo tabii ama çok ciddi bir şey değil. Sonra suni sancı ve epidüral beraber verilmeye başlandı. Doktorum 2.30da tekrar kontrole gelcem dedi gitti. Sancılar gelmeye başladı. Arada kalkıp yürüyordum koridorda. Eşimle annem yanımdan ayrılmıyorlardı tabii. Neyse 2.30ta doktor tekrar geldi 2 cm olmuş açılma dedi. Ben üzüldüm bu kadar saatte 1 cm mi ilerlemiş diye. Ağrın var mı dedi var dedim. Bacaklarda hafif çok hafif uyuşukluk vardı ama ağrıyı hissediyordum. Hissetmemen lazım dedi. Gitti. Sonra biz epidüralciyi tekrar çağırdık. Ek doz yaptı ağrı için bu sefer de sağ bacağım uyuştu solda tık yok. Ağrılar soldan soldan nasıl vuruyor anlatamam. Çok iyi olan ben 4-5 arası acıdan inlemeye başladım. Baktım olacak gibi değil eşim gidip epidüralciyi çağırdı durumu anlattı. Salak kadın böyle tek taraflı uyuşmalar oluyor arada soluna doğru yat falan dedi ama yemedik tabii. Biz ısrar edince de pidürali söküp yerini değiştirdi. Tekrar taktı yani2 kez acı çektim ama değdi:) 2. Kez taktıktan sonra tüm ağrım acım dindi. Resmen bıçak gibi kesildi. Salak takamamış en baştan. Söylüyoruz ağrım var diye ciddiye de almıyordu o saate kadar. Baktı ben inliyorum ikna oldu aptal. Sinirlendim yine:)) Neyse öyle bir rahatlamışım ki doktor gelene kadar uyumuşum. 5.30da doktor geldi hadi uyan günaydın doğurtuyoruz seni dedi:)) artık ıkınmam gerektiğini açılmanın 10 cm olduğunu herşeyin sadede bana kaldığını söyledi. Ben sancı hissetmediğim için elini karnıma koyan epidüralci ne zaman ıkın derse derin bir nefes alıp o zaman ıkınıyordum. 6ya 5 kala ıkınmaya başladım 6yı 6 geçe 4 ıkınma sonrası kızım kucağımdaydı. Eşim kordonunu kesti hüngür hüngür ağladı. İnanılmaz bir andı. Rabbime şükürler olsun...
Çok güzel ve kolay bir doğum olduğunu söyleyip herkes tebrik etti beni. Eşim bile bu kadarını beklemiyordum senden dedi. Bana saygı duyuyor resmen:) Çatır çatır doğurdum kızlar:)) Hastaneden hemen doğum yaptığımın akşamı çıktım. Ağrı kesici vurdurmayacak kadar iyi hissediyordum kendimi düşünün. Kızımın bugün kontrolü vardı. Herşey yolunda. Sadece anne sütü alan uslu uyumlu uykusu iyi bir bebek. Ben hemen ayaklandım zaten çok çok az kanamalarım devam ediyor.
Dünyanın en güzel duygusu annelikmiş. Biraz fazla uyusun özlüyoruz. Bakmalara doyamor, öpmelere kıyamıyorum resmen. Ağlayınca gözlerim doluyor.
Normal doğumdan korkmayın. İşler yolunda gitseydi nerdeyse sıfır acıyla doğuracaktım düşünün. Sonrası çok kolay oluyor rahat oluyor. Lütfen biraz cesaret. Benden bu kadar. Hepinizi öpüyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Hayırlı doğumlar.
Cnm ilk dogumumda dikisimm çöktü batikonla bakım yaptım 19 günlükken kontrole gittim estetik dikislerim iyilesmisti.ama bu doğumunda batikon kalkmış oğluma göbek bakım seti yazdı doktorum o setteki alkolü sikiyorum sadece ve dikislerimin sıkıntısı azaldıBugün ancak yazabiliyorum cuma günü normal doğum yaptım çok fazla dikişim oldu.içerden yırtılma olmuş o yüzden dikiş fazla oldu daha büyük abdest yapamadım korkudan herhalde dikişler için bir öneriniz varmı sadece batikon verdi doktor ama çok kotuyuum
bir kaç kişiden duymuştum yürüyüş yapmışlar akşamına doğum yapmışlar bugün iki saat aralıksız yürüdüm bana mısın demiyor benim kız yaa hiçbir belirti yok. anlaşıldı keyfi gelmemiş daha yarın kontrolüm var bakalım ne diyecek. çok kilo almadan biran önce doğurmak istiyorum ama sanırım hayırlı zaman gelmemiş daha artık bugünden sonra da stres yapmayacağım bıraktım artık ne zaman gelirse... o değil babamızın izni bitecek kızını çok göremeyecek bir yandan da onun üzüntüsü var ama yapacak bir şey yok tabi...
birde erkek çocuk geç gelir kız çocuk erken gelir ister misin senin ki erkek olsun diyenler var. en son dün birine " erkek olsa ne fark edecek sokağa mı atacağım erkek diye. atarım bütün kıyafetleri yenisini alırım" dedim. kızdım iyice. sanki kız erkek ayrımı yapan var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?