2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Kırmızı kanlı bir lekeydi benim ki de bakalım beklemekten başka çare yok keyifleri ne zaman yeterse o zaman gelecekler artık

merhaba mart anneleri. ben ocak annesiyim. 1 alık minik bi kızım var. benim gibi ilk çocuğunuzsa , acemi annesiniz demektir :)
benim doğumdan sonra 2 haftam çok zor geçti. sütüm ilk 3 gün kolostrum geldi,sonra sütüm yetmedi,bebek kilo kaybetti, sarılık oldu. her bebek bi miktar kilo kaybederama benimki tehlikeli sınıra kadar gelmişti. sizde bunları yaşamayasınız diye birkaç önerim olacak.
öncelikle ne lohusa geceliğinizin şekli ne de hastane çantanızın içeriği önemli. onlar bilşekilde halledilir. en önemli probleminizin bebeğin beslenmesi, sütünüzün gelmesi, beslenme sıklığı gibi konular olduğunu unutmayın. belki yazdıklarımı biyerlerden okudunuz ama mutlaka uygulayın. doğumdan sonra ilk bir saat içinde mutlaka bebeğinizi emzirin. bu sütünüzün gelmesi için ilk ve en önemli uyarandır. sütünüz yoksa bile bırakın bebeğiniz emsin. mümkünse belden yukarı çıplak olun. bebeğin teniyle temas çok önemli.
ilk bir iki gün " kolostrum" denen ilk sütünüz gelecek, daha sarımsı. on u ziyan etmeden vermeye çalışın. kuralımızı unutmayın " süt gemiyorsa bile bebek emsin" o emdikçe siz farketmeseniz bile gelir süt. buna çok şaşıracaksınız ama göğüsleriniz hissediyor! o yüzden doğum yaklaşınca ve doğurduktan sonra ,(ben hala bu yöntemi kullanıyorum) emzirme konusunda istekli olun. sürekli "bebeğime sütümü vericeem, büyüyecek, bebeğimin bu süte ihtiyacı var, birsürü sütüm var".. vb şeyler diyin. bunları söylerken bebeğinizin yüzünü masumluğunu hayal edin. inanın çook işe yarıyor.
doğumdan 2-3 gün sonra göğüsleriniz sertleşip taaş gibi olacak. çok ağrıyacak. korkmayın , içi süt dolmaya başladı. bu aşama çok önemli. mutlaka hastaneden, bir yakınınızdan veya satın alarak süt sağma makinesi edinin. bu sertliği ilerlemeden makineyle çekin. çünkü yavrunuzun midesi henüz hepsini emip bitirecek kadar büyük değil. sağdığınızı ya bebeğe verin veya dondurucuda saklayın. ve ihtiyaç duydukça sağın sütünüzü. siz sağdıkça beyine mesaj gidiyor. "daha çok süte ihtiyaç var"
eğer yavrunuzu mamayla beslemek istemiyorsanız, bu konuya özel ilgi gösterin. çünkü ilk aylarda annelik=bebeği besleme!
en önemli göreviniz bu olacak. bu konuyla ilgili araştırın, okuyun, fazlasını öğrenin. yazamadığım çok şey var. okudukça göreceksiniz. bunlar benim tecrübelerim.
biri bana daha önce bunları söyleseydi, belki yavrum ilk ayında mama kullanmak zorunda kalmayacaktı. İnşallah boool boool sütünüz olur.
sağlıkla yavrularınıza kavuşunn.

slm kızlar benimde pazartesi kontrolüm vardı nstde sancım çıktı ama ben bişey hisstmediğimi söyleyince doktor açılmama bakmadı ama o gün bugün geceleri çok sancım var birde grip oldum annem illak gidelim sancın varsa diyor ama evde sancı çekmek daha iyi değilmi sizce oraya gidince suni sancı mancı kaç gün orada yatacağıma evde olmak daha ii değilmi sizce

kızlar merhaba
dogumum oldu cok sukur. bebegım makat gelısı oldugundan sezaryen olmak durumunda kaldım. spınal epıdural sezaryen oldum. kesı ızım cok ınce.doktorum cok ılgılendı sagolsun. amelıyathane ortamı cok ıyıydı. hemsırelerden bırı elımı tuttu. dıgerı sureklı nasıl oldugumu sordu. bı hemsıreye de foto makınesı vermıstık. sagolsun o da bır suru guzel foto cekmıs:)
odam harıkaydı.

yıne de yıne de bın kere olsa bın kere daha soylerım. normal dogum sezaryenden daha ıyı. aynı gun ayaga kalkıp ıyılesmıs ve sadece 1 gun kalarak taburcu olmus bırı olarak bıle bunu soyluyorum. kesınlıkle ama kesınlıkle ıstege baglı sezaryen olmayn. kesı ızı gecene dek bebegınızle ılgılenmenız cok zor oluyor. kı benım acı eşığım cok yuksektır.

bebegıme yanı tatlı kızım mira'ya gelince: 3400 gr dogdu. aynı babası heheheh
sutum ılk gun bır ıkı damla geldı. 3. gun tam anlamıyla geldı. bıkmadan yılmadan emzırın. gelecek mutlaka.

sezaryen olacaklara tavsıye: gecelıkten baska bısı gıyemedım. dıkıslere degmemesı gerekıyor cunku. ayrıca ılk gun sonda oldugundan zaten pıjama gıydırmıyorlar.
ılk gun aksam yuruttuler. ılk 3 denemem basarısız oldu. basım dondu bayılacaktım. 4.de kalktım yurudum. gaz cıkarmadan taburcu etmıyorlar. ılk gun o yuruyusumde gaz cıkardım. ertesı gun taburcu ettı doktorum hemen.

bu sekılde. aklıma gelen olursa anlatırım. bebegı emzırmeyle gecıyor gunum. lansınoh meme ucu kremını 15 gun once kullanmaya baslamıstım.ıyıkı de oyle yapmısım. yarasız kurtardık.

hepınıze dua etmeyı de unutmadım :)

sevgılerrr

Bebegim uyumusken hikayemi yaziyim en son kontrole gittigimizde sanci falan yoktu 41 haftaliktim doktor sezeryani onerdi bebek kucuk ve suni sanci riskliydi ilk dogumum normaldi ve kizimi iki yasinda kaybetmistik o yuzden tehlikeye atmayalim dedik 14 subata gun aldik eve gittik ohh ne guzel sanci olmayacak dedim aksama kadar yattim herkesi aradim sanki sezeryan kotu gibi herkes bana uzuldu neyse aksam belime agri girdi gecer dedim gecmedi gece sancilarim geldi sabaha kadar durdum sabah sancilar siklasti ama halen evdeyim ilk dogumum kotu gecmisti gereksiz yere hemen gitmeyecektim kayinvalidemi cagirdim o hemen hastaneye yetistirdi dogum baslamisti yatis yapildi ve o sevmedigim suni sanci verildi yarim saaat sonra dogumum oldu birde bana sorun o yarim saati dogum basladigi icin doktorum sanciyi verdi cok sukur bitti gitti Allahim tum evlatlara saglik versin acilarini gostermesin kirkimiz ciksin ablasini ziyarete gidecegiz insallah biliyorum o hep yanimizda :2:

Ben evde cektim 5 dakikaya dusunce git hastaneye benim fikrim tabi hastane mesafesini de hesaba kat

hurma ye dicem ama sekerı olanlar yıyebılıyomu bılmıyorum canım.. ama hurmanın dogumu baslattıgını bılıyorum.. sen bılırsın .

hurma ye dicem ama sekerı olanlar yıyebılıyomu bılmıyorum canım.. ama hurmanın dogumu baslattıgını bılıyorum.. sen bılırsın .

hurma çok yükseltiyor şekeri ama bugün nişan kanaması gelince saldım şekeri filan yeter sıkıldım valla akşam yatarken yerim bi kaç tane

hurma çok yükseltiyor şekeri ama bugün nişan kanaması gelince saldım şekeri filan yeter sıkıldım valla akşam yatarken yerim bi kaç tane

hadi hayırlı olsun :)) inşallah sabaha alırsın bebegını kucagına :)) dogum hıkayenı de paylasmayı unutmazsın dımı :))

annişler doktorunuz size bebeği ne kadar zamanda bir emzirin dedi? bana 2 saatte bir dedi ama bebeğimi uyandıramıyorum yaa 4-5 saat uyuyor bir uyumada ne yapacam bilmiyorum benim durumumda olan varmı topuğunu sıkıyorum ağzıyla burnuyla oynuyorum yok olmuyor, illa kendi istediği saatte uyanacak

canım öncelikle teşekkür ederim çok güzel bilgiler paylaşmışsın.. benim göğsüm de doğumdan 1-2 gün sonra taş gibi kocaman olmuştu şimdi indi eski haline döndü, bende üzülüyordum bu aralar çok strese girdim ondan sütüm çekildi ve göğüslerim küçüldü sanyordum ama demek normalmiş bu durum.. benim bebeğim 6 günlük oldu ve sana bir sorum olacak, doktorun bebeği emzirme sıklığı konusunda ne dedi? bana 2 saati geçirme dedi ama bir türlü uyandıramıyorum miniğimi. 4-5 saat uyuyor birde göbek bağı için ne önerdi doktorun düşene kadar? bana batikonla pansuman yapacaksın dedi günlük. birde bebeğin altı için pudra mı iyi pişik kremi mi ve her alt değiştirmede uyguluyor musun bunları?

hadi hayırlı olsun :)) inşallah sabaha alırsın bebegını kucagına :)) dogum hıkayenı de paylasmayı unutmazsın dımı :))

inşallah ama henüz hiçbir belirtim yok inşallah dediğin gibi olur hayırlısıyla. elimden geldiğince çabuk paylaşmaya çalışacağım ama ev çok kalabalık olacak annem kayınvalidem vs. hep evde olacaklar bakalım müsait olduğum ilk fırsatta yazarım:)

Merhaba hanimlar dun saat 17.40 ta kizima normal dogumla kavustum.sabah 8 de suni sanci vermeye basladilar ilk zor acildi saatlerce 3 cm de kaldi 4 cmdeb sonra gerisi geldi.ama size sancilarin verdifi agriyi anlatamam artik son anlarda nolur alin bebegi cok kotuyum diye bagirdigimi hatirliyorum.ama 2 ikinmada pit diye cikti xok sukur.bikac tane dikisim var bi onun agrisi kaldi.ilk andan itibaren masallah guzel emiyor kizim sutum hemen geldi.Allah herkese hayirli guzel agrisiz dogunlar nasip etsin ..

hayırlı akşamlar arkadaşlar bebeklerini kucaklarına alanları tebrik ediyorum, mutlu sağlıklı günler bebişlerinizle. Ben de yarın 7.30 da hastaneye yatış yapacağım ve 8 gibi de epidural sezeryan olacağım inşallah. Yarın doğuma girecek olanlara da hayırlı doğumlar diliyorum. İnşallah herkesin doğumu çok güzel ve gönlündeki gibi geçer.

Benimki de oyle ya hic uyumuyor bazen 10saat uyumuyor ardindan 5saat uyuyor.2saatte bir emzirmeye calisiyorum.

stres sütü azaltır. hep olumlu düşün. sütüm çok de.evet çok normal, herkeste öyle oluyor zaten.
evet ilk ay 2 en fazla 3 saatte bir emzirmek gerek.
gece 4-5 saat uyuması normal ama bu da 2-3 haftadan sonra olursa rahat olabilirsin. seninki daha çok minik. uyusa bile 3. saatte mutlaka emzir. nemli bir bezle yüzünü silerek uyandır veya altını temizle. uyanır bu şekilde. hem sen emzirdikçe sütün geleceği için , saatini bile yazabilirsin bi kağıda. günde 8-10 kez emzirmiş olman gerek. benb ilk 2 hafta yazmıştım hep. çiş kaka sayısınıda yazıyordum. sonuçta beslendiğini gösteren şey çişi kakası. günde 5-6 kaka yapıyorsa iyi.
göbek bağımız geç düştü, 17. gün. ben yurtdışındayım. burda hiçbişey kullanmaa demişlerdi. bende göbek düşmeden 2 kez banyoı yaptırdm. ve iltihaplandı. batikon yeterli canım eğer yıkayacaksanda mutlaka göbeği kurut iyice.
bebeğin altına zeytinyağı sürdüm. pişik olunca da desitin aadlı pişik kremi kullanıyorum. herzaman kullanmıyorum yani.. pudrada artık zararlı olduğu biliniyor. kullanmamak lazım. sevgiler..

bugün gittim doktora nst'ye bağladılar sancım vardı ama düzensizdi yani yalancı sancılarmış nst'de 100leri bile gördüm sancıda ama doğum sancısı düzenli oluyormuş..kilosu 3200 olmuş boyu 47-48 cm dedi sanırım iyi. herşey yolunda gözüküyor çok şükür.Rabbim hepimize yardım etsin inşallah gerçekten anne olmak çok zormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…