ben tecrübeli değilim ama, dün akıntı olayını doktoruma sormuştum. Yeşil sarı renkli akıntı, peynirimsi akıntı varsa enfeksiyon dedi. diğer akıntılar normal dedi. nişan olması için akıntıyla karışık pembe kırmızı kan gelmeli diye biliyorum ben. Enfeksiyon yoksa biraz daha bekle belki kanaman gelir inşallah doğum habercisidir :) bdt miz yakın bende bekliyorm senin gibi..
doğumhanede kalış süreni hatırlıyomusun? genelde 10-30 dk arası doğum gerçekleşiyormuş bunu duymak beni rahatlatmıştı :)
slm kızlar benimde pazartesi kontrolüm vardı nstde sancım çıktı ama ben bişey hisstmediğimi söyleyince doktor açılmama bakmadı ama o gün bugün geceleri çok sancım var birde grip oldum annem illak gidelim sancın varsa diyor ama evde sancı çekmek daha iyi değilmi sizce oraya gidince suni sancı mancı kaç gün orada yatacağıma evde olmak daha ii değilmi sizce
Rabbim yavrularınızı size bağışlasın. maşallah hem bebişlere hem size darısı başımıza inşallah
bende hala tık yok kızlar yaa en büyük stresim eşimin izni bitti son günleri bebek gelmezse görev yerine dönmek zorunda. Rabbim herşeyin hayırlısını versin elbette ama biz iyice sabırsızlanmaya başladık. hiçbir belirtim yok. beklemekten o kadar sıkıldım ki diyeti filan da bıraktım şekeri filan ölçmüyorum artık. diyete dikkat etsem bile bu stresle fırlıyordur şeker zaten :44::44:
hurma ye dicem ama sekerı olanlar yıyebılıyomu bılmıyorum canım.. ama hurmanın dogumu baslattıgını bılıyorum.. sen bılırsın .
hurma çok yükseltiyor şekeri ama bugün nişan kanaması gelince saldım şekeri filan yeter sıkıldım valla akşam yatarken yerim bi kaç tane
merhaba mart anneleri. ben ocak annesiyim. 1 alık minik bi kızım var. benim gibi ilk çocuğunuzsa , acemi annesiniz demektir :)
benim doğumdan sonra 2 haftam çok zor geçti. sütüm ilk 3 gün kolostrum geldi,sonra sütüm yetmedi,bebek kilo kaybetti, sarılık oldu. her bebek bi miktar kilo kaybederama benimki tehlikeli sınıra kadar gelmişti. sizde bunları yaşamayasınız diye birkaç önerim olacak.
öncelikle ne lohusa geceliğinizin şekli ne de hastane çantanızın içeriği önemli. onlar bilşekilde halledilir. en önemli probleminizin bebeğin beslenmesi, sütünüzün gelmesi, beslenme sıklığı gibi konular olduğunu unutmayın. belki yazdıklarımı biyerlerden okudunuz ama mutlaka uygulayın. doğumdan sonra ilk bir saat içinde mutlaka bebeğinizi emzirin. bu sütünüzün gelmesi için ilk ve en önemli uyarandır. sütünüz yoksa bile bırakın bebeğiniz emsin. mümkünse belden yukarı çıplak olun. bebeğin teniyle temas çok önemli.
ilk bir iki gün " kolostrum" denen ilk sütünüz gelecek, daha sarımsı. on u ziyan etmeden vermeye çalışın. kuralımızı unutmayın " süt gemiyorsa bile bebek emsin" o emdikçe siz farketmeseniz bile gelir süt. buna çok şaşıracaksınız ama göğüsleriniz hissediyor! o yüzden doğum yaklaşınca ve doğurduktan sonra ,(ben hala bu yöntemi kullanıyorum) emzirme konusunda istekli olun. sürekli "bebeğime sütümü vericeem, büyüyecek, bebeğimin bu süte ihtiyacı var, birsürü sütüm var".. vb şeyler diyin. bunları söylerken bebeğinizin yüzünü masumluğunu hayal edin. inanın çook işe yarıyor.
doğumdan 2-3 gün sonra göğüsleriniz sertleşip taaş gibi olacak. çok ağrıyacak. korkmayın , içi süt dolmaya başladı. bu aşama çok önemli. mutlaka hastaneden, bir yakınınızdan veya satın alarak süt sağma makinesi edinin. bu sertliği ilerlemeden makineyle çekin. çünkü yavrunuzun midesi henüz hepsini emip bitirecek kadar büyük değil. sağdığınızı ya bebeğe verin veya dondurucuda saklayın. ve ihtiyaç duydukça sağın sütünüzü. siz sağdıkça beyine mesaj gidiyor. "daha çok süte ihtiyaç var"
eğer yavrunuzu mamayla beslemek istemiyorsanız, bu konuya özel ilgi gösterin. çünkü ilk aylarda annelik=bebeği besleme!
en önemli göreviniz bu olacak. bu konuyla ilgili araştırın, okuyun, fazlasını öğrenin. yazamadığım çok şey var. okudukça göreceksiniz. bunlar benim tecrübelerim.
biri bana daha önce bunları söyleseydi, belki yavrum ilk ayında mama kullanmak zorunda kalmayacaktı. İnşallah boool boool sütünüz olur.
sağlıkla yavrularınıza kavuşunn.
hadi hayırlı olsun :)) inşallah sabaha alırsın bebegını kucagına :)) dogum hıkayenı de paylasmayı unutmazsın dımı :))
Benimki de oyle ya hic uyumuyor bazen 10saat uyumuyor ardindan 5saat uyuyor.2saatte bir emzirmeye calisiyorum.annişler doktorunuz size bebeği ne kadar zamanda bir emzirin dedi? bana 2 saatte bir dedi ama bebeğimi uyandıramıyorum yaa 4-5 saat uyuyor bir uyumada ne yapacam bilmiyorum benim durumumda olan varmıtopuğunu sıkıyorum ağzıyla burnuyla oynuyorum yok olmuyor, illa kendi istediği saatte uyanacak
canım öncelikle teşekkür ederim çok güzel bilgiler paylaşmışsın.. benim göğsüm de doğumdan 1-2 gün sonra taş gibi kocaman olmuştu şimdi indi eski haline döndü, bende üzülüyordum bu aralar çok strese girdim ondan sütüm çekildi ve göğüslerim küçüldü sanyordum ama demek normalmiş bu durum.. benim bebeğim 6 günlük oldu ve sana bir sorum olacak, doktorun bebeği emzirme sıklığı konusunda ne dedi? bana 2 saati geçirme dedi ama bir türlü uyandıramıyorum miniğimi. 4-5 saat uyuyorbirde göbek bağı için ne önerdi doktorun düşene kadar? bana batikonla pansuman yapacaksın dedi günlük. birde bebeğin altı için pudra mı iyi pişik kremi mi ve her alt değiştirmede uyguluyor musun bunları?
canım benim allah yardım etsin çok tereddütte kalma bence gidip nst ye gir belki doğum sancılarındır
kendini yorma aynı zamanda
ben bilmediğim için evet veya hayır diyemiyorum ama telaş yapma mantıklı hareket edersen herşey kolay olur inşAALLAH
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?