2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

ben grip oldum maalesef salgın var bağışıklık da düştüğü için kolay yakalanıyoruz. bal zencefil limon karışımı içiyorum ve istirahat biraz toparladım. tavsiye ederim, son günler Allah şifa versin hepimize..

senin nişan da gelmişti galiba değilmi? hadi hayırlısı bende de hala tık yok bekliyorum. belim ağrıyor, hafif adet ağrısı da oluyor ama devamı yok..

senin nişan da gelmişti galiba değilmi? hadi hayırlısı bende de hala tık yok bekliyorum. belim ağrıyor, hafif adet ağrısı da oluyor ama devamı yok..

evet nişan gelmişti ama şimdi ne sancı var ne bişey bu gece de olmayacak gibi duruyor hiçbir belirti yok. pazartesiye kadar gelmezse suni sancı dedi. sen ne zaman gittin doktora birşey dedi mi?

benim bebeğim doğum pozisyonunda ama henüz kanala inmemişti. vajen bölgesinde ağrıyı eger sandalye yada koltukta dik oturmuşsam uzun süre ayağa kalkınca yürüyemeyecek kadar şiddetli hissediyorum. istirahat halinde öyle bir sancı yok..bide bebek hareket ederken bazen yumurtalıklarıma şiddetli anlık sancılar giriyor bıçak saplanması gibi.. bende böyle..

maşallah, Allah yavrunuzu nazarlardan saklasın

evet nişan gelmişti ama şimdi ne sancı var ne bişey bu gece de olmayacak gibi duruyor hiçbir belirti yok. pazartesiye kadar gelmezse suni sancı dedi. sen ne zaman gittin doktora birşey dedi mi?

hiç belli olmaz canım bunları yazarken aniden sancılanıp hastanenin yolunu da tutabilirsin :) inşallah suni sancıya gerek kalmadan en doğal haliyle doğururuz bu kadar bekletti sıpalar :)

ben salı günü gitmiştim nst de sancı çıkmamıştı, bebek için keyfi yerinde yukarda daha demişti. işte pazartesi randevumm var. benimde o tarihte hala bir gelişme yoksa suni sancı önereceğini düşünüyorum ama ben suni istemiyorum tartışacağız doktorla bu konuyu sanırım ikna etmesi lazım :)
eğer açılma olduysa doğum başladıysa ve sancım yetersizse ancak o şekilde kabul ederim, hiç başlamadıysa sezaryan da bir doğurma yöntemi sonuçta zorlamanın gereği yok diye düşünüyorum 40. haftamız dolmuş olacak artık.. bakalım kısmettt

Sevgili mart anneleri ancak yazabiliyorum.24/02/2014 saat 13:15 te 38+4 iken bebeğimi sezeryan ile dünyaya getirdim.3 kg. 49 cm. doğdu.Maşallah sağlığında da bir sıkıntı yok.İsmi Mahir.Çok tatlı bir bebek.Umarım sizlerde meleklerinize en kısa sürede kavuşursunuz.Yaklaşık iki haftadır forumu takip edemiyorum.Fırsat bulursam okumak istiyorum.Hepinizi merak ediyorum.Sizlerden çok şey öğrendim.Paylaşımlarımızın devam etmesi dileği ile.

ahhh ne güzel canım yaa walla böyle okudukça bian önce doğsun istiyorum :) Rabbim sağlıkla hayırla büyütmeyi nasip etsin inşallah..

Allah hepimizi bir avazda kurtarsın....herkese hayırlı doğumlar diliyorum arkadaşlar :) doğum yapan arkadaşlara da çok geçmiş olsunnn ......

34. Haftada suyun sınırda demişti ama bir açıklama yapmadı, neden olur nasıl geçer bişey söylemedi ben araştırdım internetten ve okuduklarımı söyledim doktora,
Bir sorun yok internetteki herşey doğru değil dedi, 37 de normal doğum olmaz çocuğu sakatlarız, kordon sarkar dedi mecbur kabul ettik sezeryani, bir hafta geçti bir düzelme olmadıysa yarın gün verecek
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım seninle benim durumum sanırım aynı hatta bian okurken benim daha önce yazdığım yazı sandım bende 30. haftada kasılma ve sancıdan 1 gün hastanede yattım hatta ciğer geliştirici iğne yaptılar.tam 36'ya girdiğim gün adet sancısı tarzı ağrılar başladı ertesi gün bi uyandım elim ayağım şişmiş akşama kadar berbat halde dolaştım komple bi ağrıyla ve hiç geçmeyen bir adet ağrısı belimdeydi ara ara kasıklarımada giriyordu hatta kesin sabaha doğar dedim. ertesi gün baya hafifledi ama devam ediyordu dün tamamen azalmıştı ama buseferde karnım taş gibiydi baya sertleşti karnım ve kasılıp duruyordu doktora gittik nst'ye girdim sancı vardı hatta 100leri bile gördüm ama düzensiz olduğu için sanırım doktor önemsemedi herşeyi normal dedi 15gün sonrasına verdi randevu yine.bugün bi uyandım bomba gibiyim hiç ağrım yok şişliklerim inmiş hatta bıraksalar koşabilirdim hamileliğim boyunca kendimi hiç böyle hissetmedim. anlamadım ne oldu bende fırsat bu fırsat temizlik yaptım :) benimde 36+5 bugün 3200gr 47cm olmuş doğsada fazla küçük sayılmaz heralde. senin nekadarmış bebişin?

ayrıca bebeğin aşağıda olduğunu ben hemen anlamıştım çünkü tam kasıkta hareket edio yağ gibi kayıyo sanki. ebeye dedim oda bakayım dedi benim baktığım şekilde baktı ve evet baya aşağıda dedi kanala girmiş dedi. sırtüstü yattım elimi tam rahmin üstüne koydum kasığıma yani heraket ettiiğinde ayağı falan kadar hareket etmio kafası ama elinin altında bişey kayıyo hissi oluo.benim ki 30 yada 32.de indi aşağıya. zaten karnımın şeklinden anladım hatta eşime karnımda bi değişiklik varmı dedim oda aa senin karnın küçülmüş dedi aşağıda duruyor dedi..kendim zayıf olupta kocaman bi karnım olunca baya dikkat çekio şekil değişikliği

Canım gelen giden telaştan ancak cvp yazabiliyorum kusura bakma :)
Bebişim 4030 gr doğdu.. Ultrasonda 4100 gr dı son kontrolümde..

ya kızlar ben artık baya sabırsızlanıyorum artık doğsun istiyorum bir an önce ama daha çok erken sanırım bugün 36+6 olduk. Bir de çevremden duyduğum bir kaç öneriyi paylaşmak istiyorum sizlerle doğumdan çıkınca göğsünüze önce tuzlanmış soğan sürüp sonra onu silip bal sürecekmişiz sonra onu da silip öle emzirecekmişiz bu meme ucu yarası için bire birmiş. Sütün bol olması için de asidi giderilmiş maden suyu ile meyve suyunu karıştırıp içecekmişiz bu da bol süt yapıyormuş. Bir de doğar doğmaz bebeğe mercimekten bile küçük hurma verip bir damla kadar hatta daha az zemzem verecekmişiz fakat bunun mantığı nedir onu bilmiyorum. Bunların hepsi duyum ben deneyeceğim umarım işe yararlar.

hurma ile zemzemin nedenini de ben söyleyeyim hurmayi zemzemin içinde yumuşatıp (zemzem kutsal ve sifali diye)agzinin içinde şöyle vbir dolastirilir çocuğun agzinda aft olmaması için küçücük bir parca verilmesinin diğer bir nedeni ise emme konusunda acemi olan bebeklerin ya da sütü hemen gelmeyen annelerin bebeklerinin sekerlerinin düşmemesi...Bir de bizde çocuk sarilik olmasin diye şekerli su verirler anne de her gün 1 maden suyu içer...yaptin mi derseniz evet yaptim 1.ci de aaa koca kari metodu diye umursamadim sarilik olduk hastanede yattik doğar doğmaz ben sezeryan olunca emziremdigim için bebegin kan şekeri düştü 3 gün serum yedik falan filan....bu Doğumum da hurma ve zemzem uyguladik...cay bardaginin 1/4 üne 2 kesme seker atip ara ara icirdik(arkasından suda verdik aman ciğerleri yanmasin diye)kotu etkilenmesin anlamında neyse soda da içtim yarin 1haftalik oluyor sarilik cok az şükürler olsun ne etkili oldu bilmiyorum... Uygulayin diyemem uygulamayin da demem...ama ben üni. mezunu olarakuyguladim.alternatif topa ve anneanne uygulamalarina inanıyorum

bende aynı bende cok sabırsızım 38+3 olduk zamn gecmıo mınnoş kızımında gelmeye nıyetı yok hıc :)hayırlısı dıoruz hurma ve zemzem suyu konusuna gelınce bende aldım hurma ve zemzem suyu bulduk ıkısınede yasın okucam dualar etcem bızde yenı dogunca hastanede damlatcaz agzına yıyenımede aynısını yaptık sarılık da olmadı allaha sukur ınsallah ıse yarar

valla yıyenıme uyguladık aynılarını hıcde kocakarı lafı fılan deıl ben eskılerden şaşma derım arkadas annelerımız bızı ole buyutmus neyımız var aksıne sımdıkı gbı ılgınc ılgınc hastalıklar sut almamalar emmeler vs bı suru sorun yokmus eskıden sımdı sımdı daha da yayıldı bunlar bende ınsallah bebsıme yapcam buldum zemzem suyu ve hurma okucam bı guzel ılk gun ıcın ınsallah....

Benim oluşum geldi dünyaya teyzeleri......

Kızlar selam ne zamandır evdeydim hatırlarsanız en son 21 Şubat'ta izne çıkmıştım... Bu hafta salı günü Dr randevumuz vardı randevuya annemle gitmiştim neyse Dr um muayene etti herşey iyi gayet normal kafası doğum kanalında iyi falan dedi ohh mis ... Kilomuz 3400 38+4 çıktı ultrasonda Bildiğiniz üzere myomlarım vardı ve bebikimden görünmüyordu... Sezeryanmı normalmi karar verememiştim. Neyse Dr uma normal düşünüyorum deneyeceğim olmazsa sezeryan yaparız dedim oda bencede deneyelim denemekte fayda var en doğalı en iyisi dedi bi nst ni görelim dedi... Neyse ben kahvaltı yapıp gitmiştim daha 1 saat oldu bizim sıpada hareket yok kalp atışı normal neyse dediler git tatlı ye meyve suyu iç dediler gittik çikolata meyve suyu çikolata falan yedim 3 katı yürüyerek çıktım tekrar nst ye girdik bu seferde kalp atışların da bi azalma var hareketler yine çok fazla değil 2 kere falan hemşire kız Dr yine beğenmeyecek dedi gitti...
sonra Dr um geldi darkangel canım seni sancı odasına alalım bi serum bağlayalım tekrar nst ye bağlayalım bi terslik var iyiki bugün gelmişsin bizde tek arter tek ven damarı vardı bebikimden göbek bağında bu durumda olabiliyor çocuğun oksijeni çok azalmış dedi tabi sakin olmaya çalışıyorum ama yok eşimle giderdim hep kontrollere 3 sefer gitmedim bunddan böyle oldu neyse ..... Dedim bir tersliğimiz var eşimi çağırayımmı? Oda iyi olur seni bugün göndermeme iyi olur gelsin ortada böyle çıkarsa sezeryana alabilirim dedi bu arada saat 2 ye geliyor..
annem yatışımı yaptırdı bana damaryolu falan serum nst ben yatıyorum annem başımda okuyo eşimi aradım yolda gelmeye çalışıyor...bir saat orda serumla nst de kaldım bu arada yandaki odada biri normal doğum sancısı çekio onun sesi duydukça benim sancı çıkmaya başladı 40-50-60 hatta biara 100 gördüm anneme diyorum bugün burdan çıkmasak doğsakdiyorum... Dr um geldi canım acil sezeryana almalıyız seni dedi tabiimi ben :18: Oldum daha eşim gelmedi yolda diyorum oda çok vaktimiz yok acil almam lazım yarım saate bilemedin 1 saate alıyorum ameliyat haneyi hatırlatıyorum diyor ben panik biyandan eşimi arıyorum çabukkk garibim içine doğmuş gibiduruo aralar işe arabaylamı gitsem dedi ve arabayı bana bıraktıydı hastaneye gideyim die ... Hemen dolmuştun inmiş taksiye binmiş..biyandan ablamı arıyorum beni sezeryana alıyorlar die o gelmeye çalışıo.
dr uma sordum epiduralmi genelimi yapcaz diye hep baştan beri normal diye konuşuyorduk çünkü o epidural dedi ben kitlendim. Neyse sedde geldi hadi dedi ben hayır eşimi görmeden gidemem diyorum az kaldı diyorum tamam dediler ağlıyorum doğum çantam hazır ev 10 dk mesafede o yok yanımda panik ki ne panik eşim geldi ben ağlıyorum garibim nasip böyleymiş Dio sadece siz sağ salim gelinde Dio .... O hemen eve gitti çanta için ben ameliyata dedim cep tel alayım foto çekersiniz olurdu dediler çıktık ameliyathaneye epiduralim yapıldı uyuştum dr um geldi başladılar ben dedim hissediyorum bidaha dediğimi hatırlıyorum ondan sonrası yok beni direk genel anesteziye çevirmişler odaya indiğimde herşey net değil ama bayağı vardı insanlar çok korkmuşum genel anesteziye Dr um mecbur döndük kendini çok kastın dedi nasip böyleymiş diyorum yani arkadaşlar kontrole gidip kendi tarihime göre 37+6 iken bebiş e göre38+4 iken doğduk 3710 gr 52 cm bir oluşum var dünyanın en güzel varlığı Allahım evlatlarımızı bize bağışlasın hayırlı birşekilde...

çok uzattım kusura bakmayın arada Dr um sezeryan yapmak istedide böyle oldu diyorum ama oluşumu sağ sağalım kucağıma aldım ya sezeryanın evet sonrası zormuş değiyormu evet deyiyor nasıl tatlınız teyzelerimiz..Allahım hepimizi kurtarsın inşallah oluş kalkacak sanırım paşam benim hepinizi öperim bebişi olanlarında bebişlerini Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.......

masallah canmya zevkle hevesle okudum dogumunu cok gecmıs olsun allah bagıslasın supersınızdarısı basımıza ınsallhahhhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…