Hayirli olsun.. Bol sutlu saglikli gunleriniz olsun kizinla insallah..
Dogum yapan diger arkadaslarimi da tebrik ediyorum. Birden fazla alinti nAsil yapiliyor beceremedimHepimizin sutu huzuru sagligi bol olsun insallah :)
Ben de halen dogurmayanlardanim, yarin kontrolum var cati muayenesi yapacak doktorum, dua edin bize de kizlar her sey yolunda olsun.. Biraz da halsizligim war nezle olacak gbiyimumarin olmammm....
Hepinizi opuyoruz oglusumla.. Iyi geceler.. Belki bu gece de bi bebis gelir
az önce doktordan geldim 1 cm açılmam varmış. alttan muayene etti baya bi zorladı açılma artsın diye ben normal doğumu çok istiyorum diye doktorda elinden geleni yapıyor sağolsunbakalım bugün yarın doğum olabilir dedi eğer olmazsa 10 martta suni sancıyla doğumu başlatırız dedi. hepimiz için hayırlısı. dua edin kızlar heyecanlı bekleyiş başladı bende
senin nişan da gelmişti galiba değilmi? hadi hayırlısı bende de hala tık yok bekliyorum. belim ağrıyor, hafif adet ağrısı da oluyor ama devamı yok..
kızlar doğum yapanları gördükçe onlar adına nasıl mutlu oluyorum, ben çok sıkıntılıyım 36 haftaya dün girdim ve 30. haftadan beri kasılmalar yüzünden dertliyim, 2 gündür de sancı çekiyorum sanki dün hele ölüyordum hem belimden hem kasıklarımdan geldi ama 7 dk bir geliyordu, dr suyun gelirse kanaman olursa sancılar 3-4 dk bir gelirse acil geleceksin dedi diye gitmeye de çekimser oldum dr sezeryana alabilirim diyor bende daha küçük az daha dursa diye çekiyorum kasılmaları sancıları ,20 marta kadar Rabbim müsade etsede dursa kuzum ben çekmeye razıyım
bebekleri doğum pozisyonu alanlara sormak istiyorum ben vajen bölgemde baskı bazen batma tarzı hissediyorum bazende acı oluyor acaba bebek kanalamı girdi, hareket ettikçede sezeryan yerim resmen bıçak girip çıkar gibi saniyelik acı veriyor
Kizlar merhaba, cuma sabaha karsi suyum geldi, hastaneye gittik 2,5 saat dogum sancilarini yasadim ve o sabah epidural sezeryan ile kizim dunyaya geldi.
Dogum yapanlara saglik, sabir, bol sut ve dinlenme molalari diliyorum.
Dogum yapacaklara da hayirli dogumlar, saglikli bebekler ve bol sut diliyorum.
evet nişan gelmişti ama şimdi ne sancı var ne bişey bu gece de olmayacak gibi duruyor hiçbir belirti yok. pazartesiye kadar gelmezse suni sancı dedi. sen ne zaman gittin doktora birşey dedi mi?
5 martta yani dün oğlum dünyaya geldi. Normal Doğum ve suni sancıyla oldu. Hala hastanede yiz bu akşam çıkarız heralde.
Sevgili mart anneleri ancak yazabiliyorum.24/02/2014 saat 13:15 te 38+4 iken bebeğimi sezeryan ile dünyaya getirdim.3 kg. 49 cm. doğdu.Maşallah sağlığında da bir sıkıntı yok.İsmi Mahir.Çok tatlı bir bebek.Umarım sizlerde meleklerinize en kısa sürede kavuşursunuz.Yaklaşık iki haftadır forumu takip edemiyorum.Fırsat bulursam okumak istiyorum.Hepinizi merak ediyorum.Sizlerden çok şey öğrendim.Paylaşımlarımızın devam etmesi dileği ile.
kızlar doğum yapanları gördükçe onlar adına nasıl mutlu oluyorum, ben çok sıkıntılıyım 36 haftaya dün girdim ve 30. haftadan beri kasılmalar yüzünden dertliyim, 2 gündür de sancı çekiyorum sanki dün hele ölüyordum hem belimden hem kasıklarımdan geldi ama 7 dk bir geliyordu, dr suyun gelirse kanaman olursa sancılar 3-4 dk bir gelirse acil geleceksin dedi diye gitmeye de çekimser oldum dr sezeryana alabilirim diyor bende daha küçük az daha dursa diye çekiyorum kasılmaları sancıları ,20 marta kadar Rabbim müsade etsede dursa kuzum ben çekmeye razıyım
bebekleri doğum pozisyonu alanlara sormak istiyorum ben vajen bölgemde baskı bazen batma tarzı hissediyorum bazende acı oluyor acaba bebek kanalamı girdi, hareket ettikçede sezeryan yerim resmen bıçak girip çıkar gibi saniyelik acı veriyor
Hayırlı uğurlu olsun! Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah :) ne güzel normal doğum yapabilmişssiniz ben de korkuyorumbenim bebeğim de iri galiba, 36.0 da kilomuz 3094 tü. Sizin bebiş kaç kg doğdu acaba? Bi de ultrasyon kilosuyla farklı mı doğdu , ne kadarlık bi oynama oldu?
hurma ile zemzemin nedenini de ben söyleyeyim hurmayi zemzemin içinde yumuşatıp (zemzem kutsal ve sifali diye)agzinin içinde şöyle vbir dolastirilir çocuğun agzinda aft olmaması için küçücük bir parca verilmesinin diğer bir nedeni ise emme konusunda acemi olan bebeklerin ya da sütü hemen gelmeyen annelerin bebeklerinin sekerlerinin düşmemesi...Bir de bizde çocuk sarilik olmasin diye şekerli su verirler anne de her gün 1 maden suyu içer...yaptin mi derseniz evet yaptim 1.ci de aaa koca kari metodu diye umursamadim sarilik olduk hastanede yattik doğar doğmaz ben sezeryan olunca emziremdigim için bebegin kan şekeri düştü 3 gün serum yedik falan filan....bu Doğumum da hurma ve zemzem uyguladik...cay bardaginin 1/4 üne 2 kesme seker atip ara ara icirdik(arkasından suda verdik aman ciğerleri yanmasin diye)kotu etkilenmesin anlamında neyse soda da içtim yarin 1haftalik oluyor sarilik cok az şükürler olsun ne etkili oldu bilmiyorum... Uygulayin diyemem uygulamayin da demem...ama ben üni. mezunu olarakya kızlar ben artık baya sabırsızlanıyorum artık doğsun istiyorum bir an önce ama daha çok erken sanırım bugün 36+6 olduk. Bir de çevremden duyduğum bir kaç öneriyi paylaşmak istiyorum sizlerle doğumdan çıkınca göğsünüze önce tuzlanmış soğan sürüp sonra onu silip bal sürecekmişiz sonra onu da silip öle emzirecekmişiz bu meme ucu yarası için bire birmiş. Sütün bol olması için de asidi giderilmiş maden suyu ile meyve suyunu karıştırıp içecekmişiz bu da bol süt yapıyormuş. Bir de doğar doğmaz bebeğe mercimekten bile küçük hurma verip bir damla kadar hatta daha az zemzem verecekmişiz fakat bunun mantığı nedir onu bilmiyorum. Bunların hepsi duyum ben deneyeceğim umarım işe yararlar.
Istanbul da hizmet hastanesinde yaptim.belkide benimdir :)) o ssncilarla neler demisimdr allah bilir
ya kızlar ben artık baya sabırsızlanıyorum artık doğsun istiyorum bir an önce ama daha çok erken sanırım bugün 36+6 olduk. Bir de çevremden duyduğum bir kaç öneriyi paylaşmak istiyorum sizlerle doğumdan çıkınca göğsünüze önce tuzlanmış soğan sürüp sonra onu silip bal sürecekmişiz sonra onu da silip öle emzirecekmişiz bu meme ucu yarası için bire birmiş. Sütün bol olması için de asidi giderilmiş maden suyu ile meyve suyunu karıştırıp içecekmişiz bu da bol süt yapıyormuş. Bir de doğar doğmaz bebeğe mercimekten bile küçük hurma verip bir damla kadar hatta daha az zemzem verecekmişiz fakat bunun mantığı nedir onu bilmiyorum. Bunların hepsi duyum ben deneyeceğim umarım işe yararlar.
hurma ile zemzemin nedenini de ben söyleyeyim hurmayi zemzemin içinde yumuşatıp (zemzem kutsal ve sifali diye)agzinin içinde şöyle vbir dolastirilir çocuğun agzinda aft olmaması için küçücük bir parca verilmesinin diğer bir nedeni ise emme konusunda acemi olan bebeklerin ya da sütü hemen gelmeyen annelerin bebeklerinin sekerlerinin düşmemesi...Bir de bizde çocuk sarilik olmasin diye şekerli su verirler anne de her gün 1 maden suyu içer...yaptin mi derseniz evet yaptim 1.ci de aaa koca kari metodu diye umursamadim sarilik olduk hastanede yattik doğar doğmaz ben sezeryan olunca emziremdigim için bebegin kan şekeri düştü 3 gün serum yedik falan filan....bu Doğumum da hurma ve zemzem uyguladik...cay bardaginin 1/4 üne 2 kesme seker atip ara ara icirdik(arkasından suda verdik aman ciğerleri yanmasin diye)kotu etkilenmesin anlamında neyse soda da içtim yarin 1haftalik oluyor sarilik cok az şükürler olsun ne etkili oldu bilmiyorum... Uygulayin diyemem uygulamayin da demem...ama ben üni. mezunu olarakuyguladim.alternatif topa ve anneanne uygulamalarina inanıyorum
Benim oluşum geldi dünyaya teyzeleri......
Kızlar selam ne zamandır evdeydim hatırlarsanız en son 21 Şubat'ta izne çıkmıştım... Bu hafta salı günü Dr randevumuz vardı randevuya annemle gitmiştim neyse Dr um muayene etti herşey iyi gayet normal kafası doğum kanalında iyi falan dedi ohh mis ... Kilomuz 3400 38+4 çıktı ultrasonda Bildiğiniz üzere myomlarım vardı ve bebikimden görünmüyordu... Sezeryanmı normalmi karar verememiştim. Neyse Dr uma normal düşünüyorum deneyeceğim olmazsa sezeryan yaparız dedim oda bencede deneyelim denemekte fayda var en doğalı en iyisi dedi bi nst ni görelim dedi... Neyse ben kahvaltı yapıp gitmiştim daha 1 saat oldu bizim sıpada hareket yok kalp atışı normal neyse dediler git tatlı ye meyve suyu iç dediler gittik çikolata meyve suyu çikolata falan yedim 3 katı yürüyerek çıktım tekrar nst ye girdik bu seferde kalp atışların da bi azalma var hareketler yine çok fazla değil 2 kere falan hemşire kız Dr yine beğenmeyecek dedi gitti...
sonra Dr um geldi darkangel canım seni sancı odasına alalım bi serum bağlayalım tekrar nst ye bağlayalım bi terslik var iyiki bugün gelmişsin bizde tek arter tek ven damarı vardı bebikimden göbek bağında bu durumda olabiliyor çocuğun oksijeni çok azalmış dedi tabi sakin olmaya çalışıyorum ama yok eşimle giderdim hep kontrollere 3 sefer gitmedim bunddan böyle oldu neyse ..... Dedim bir tersliğimiz var eşimi çağırayımmı? Oda iyi olur seni bugün göndermeme iyi olur gelsin ortada böyle çıkarsa sezeryana alabilirim dedi bu arada saat 2 ye geliyor..
annem yatışımı yaptırdı bana damaryolu falan serum nst ben yatıyorum annem başımda okuyo eşimi aradım yolda gelmeye çalışıyor...bir saat orda serumla nst de kaldım bu arada yandaki odada biri normal doğum sancısı çekio onun sesi duydukça benim sancı çıkmaya başladı 40-50-60 hatta biara 100 gördüm anneme diyorum bugün burdan çıkmasak doğsakdiyorum... Dr um geldi canım acil sezeryana almalıyız seni dedi tabiimi ben:18: Oldum daha eşim gelmedi yolda diyorum oda çok vaktimiz yok acil almam lazım yarım saate bilemedin 1 saate alıyorum ameliyat haneyi hatırlatıyorum diyor ben panik biyandan eşimi arıyorum çabukkk garibim içine doğmuş gibiduruo aralar işe arabaylamı gitsem dedi ve arabayı bana bıraktıydı hastaneye gideyim die ... Hemen dolmuştun inmiş taksiye binmiş..biyandan ablamı arıyorum beni sezeryana alıyorlar die o gelmeye çalışıo.
dr uma sordum epiduralmi genelimi yapcaz diye hep baştan beri normal diye konuşuyorduk çünkü o epidural dedi ben kitlendim. Neyse sedde geldi hadi dedi ben hayır eşimi görmeden gidemem diyorum az kaldı diyorum tamam dediler ağlıyorum doğum çantam hazır ev 10 dk mesafede o yok yanımda panik ki ne panik eşim geldi ben ağlıyorum garibim nasip böyleymiş Dio sadece siz sağ salim gelinde Dio .... O hemen eve gitti çanta için ben ameliyata dedim cep tel alayım foto çekersiniz olurdu dediler çıktık ameliyathaneye epiduralim yapıldı uyuştum dr um geldi başladılar ben dedim hissediyorum bidaha dediğimi hatırlıyorum ondan sonrası yok beni direk genel anesteziye çevirmişler odaya indiğimde herşey net değil ama bayağı vardı insanlar çok korkmuşum genel anesteziye Dr um mecbur döndük kendini çok kastın dedi nasip böyleymiş diyorum yani arkadaşlar kontrole gidip kendi tarihime göre 37+6 iken bebiş e göre38+4 iken doğduk 3710 gr 52 cm bir oluşum var dünyanın en güzel varlığı Allahım evlatlarımızı bize bağışlasın hayırlı birşekilde...
çok uzattım kusura bakmayın arada Dr um sezeryan yapmak istedide böyle oldu diyorum ama oluşumu sağ sağalım kucağıma aldım ya sezeryanın evet sonrası zormuş değiyormu evet deyiyor nasıl tatlınız teyzelerimiz..Allahım hepimizi kurtarsın inşallah oluş kalkacak sanırım paşam benim hepinizi öperim bebişi olanlarında bebişlerini Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?