- 25 Mayıs 2010
- 414
- 36
- 118
Çok şükür normal doğum kısmet oldu canım. Sana da çok sevindim maşallah:) Valla güya 1 cmde yapıldı ama hiç bir faydasını göremedim canımTekrar takıldığında benim de 4-5 cmdi sanırım açıklığım. Hatta daha bile fazla olabilir çünkü çok canım yanıyordu. Senin nasıl oldu? Acısız mı oldu tamamen?
Ğunaydin kizlar
21 subatta sezeryanla dogum yaptim bayadir takip edemiyorum cunku hala toparlanamadim ustune de grip oldum benden kizima da gecti oksururken dikislerim patlicakmis gibi aci hissediyorum sezeryan sonrasi cok kanamam olmustu en son kontrolumde de rahimde kan pihtilasmasi okdugunu ogrendim doktorum ilac verdi gecmezse operasyonla alcak haftaya kizlar hem kizimin hem de benim dualariniza ihtiyacimiz var en son da diyecegim su ki hickimseye sezeryani tavsiye etmiyorum cok zorunda kalmadan dusunmeyinl derim
Kizlar gunaydin
Dogum yapan arkadaslar gozunuz aydin darisi basimiza insallah
Ben gece hic yatamadim sanci sifir moral sifir basima ne gelecegini bilmiyorum onun endisesi var sagolsun annem de kayinvalidem de tirsak onlarin beni yatistirmasi lazimken ben onlari pışpışlıyorum sabah esimi ise gonderirken bi de ona çıkıştım sozde şaka yapiyo ama artik cidden dayanamiyorum yok bugun dogurmam lazimmis girmek istemedigi bi toplanti varmis ona girmemek icin ay dedim şaka misiniz siz alip basimi gidicem tek basima dogum yapicam destekten cok köstek oldunuz duymak istemiyorum dedim off
Merhaba herkese saat 2 de bende prensesimi kucağıma aldım daha önce suyum azaldığı için sürekli kontrole geldiğimi yazmıştım bugün iyice azaldığını gördü doktorum ve acil sezeryana aldı miniğimin kilosu 3400 epidural oldum bacaklarımı hala hissetmiyorum allah herkese hayırlı doğum nasip etsin
canım seninle benim durumum sanırım aynı hatta bian okurken benim daha önce yazdığım yazı sandımbende 30. haftada kasılma ve sancıdan 1 gün hastanede yattım hatta ciğer geliştirici iğne yaptılar.tam 36'ya girdiğim gün adet sancısı tarzı ağrılar başladı ertesi gün bi uyandım elim ayağım şişmiş akşama kadar berbat halde dolaştım komple bi ağrıyla ve hiç geçmeyen bir adet ağrısı belimdeydi ara ara kasıklarımada giriyordu hatta kesin sabaha doğar dedim. ertesi gün baya hafifledi ama devam ediyordu dün tamamen azalmıştı ama buseferde karnım taş gibiydi baya sertleşti karnım ve kasılıp duruyordu doktora gittik nst'ye girdim sancı vardı hatta 100leri bile gördüm ama düzensiz olduğu için sanırım doktor önemsemedi herşeyi normal dedi 15gün sonrasına verdi randevu yine.bugün bi uyandım bomba gibiyim hiç ağrım yok şişliklerim inmiş hatta bıraksalar koşabilirdim hamileliğim boyunca kendimi hiç böyle hissetmedim. anlamadım ne oldu bende fırsat bu fırsat temizlik yaptım :) benimde 36+5 bugün 3200gr 47cm olmuş doğsada fazla küçük sayılmaz heralde. senin nekadarmış bebişin?
ayrıca bebeğin aşağıda olduğunu ben hemen anlamıştım çünkü tam kasıkta hareket edio yağ gibi kayıyo sanki. ebeye dedim oda bakayım dedi benim baktığım şekilde baktı ve evet baya aşağıda dedi kanala girmiş dedi. sırtüstü yattım elimi tam rahmin üstüne koydum kasığıma yani heraket ettiiğinde ayağı falan kadar hareket etmio kafası ama elinin altında bişey kayıyo hissi oluo.benim ki 30 yada 32.de indi aşağıya. zaten karnımın şeklinden anladım hatta eşime karnımda bi değişiklik varmı dedim oda aa senin karnın küçülmüş dedi aşağıda duruyor dedi..kendim zayıf olupta kocaman bi karnım olunca baya dikkat çekio şekil değişikliği
Nişanın gelmiş işte. Doğum yakın:)
Benim de bugün adet sancısı gibi sancım var ama nişan filan yok ortada.
Salı günü sezaryenn
Ay pazar günü doluyorrrrr günüm bu kız inatçı ya:)
5te yapılacaktı doktorun gecikmesi benim şiddetli sancılarimla6cm oldu.nerde bu doktor hemen gelsin diyip duruyordum :) ama şükür ilk dogumum cok zordu acilmam yavaş oluyordu cok cektim bu kez daha kisa surdu ama dediğim gibi cok memnunum normali beklemek bile cok heyecanli dogumu hayatim boyunca unutamayacağım ve tebessümle hatirlayacagim
selam hanımlar;
bende hala sancı vs bişey yok. nişan geldi 1cm açıklık var ama başka da bişey yok. artık evdekilerin her dakika sancın var mı diye sormalarından bıktım. her dakika aynı muhabbet neden doğmuyor diye kimseyi kırmak istemiyorum ama bunaldım iyice.
birde benim moralim çok bozuk eşim yüz felci oldu onun sıkıntısı var bir yandan. Rabbim dermansız dert vermesin kimseye
Allah yardımcın olsun canım. Acil şifalar diliyorum. kızınla sana sağlıklı mutlu huzurlu uzun ömürler nasip etsin Rabbim
aynı dert bende de var esmergüzel. her dakika sancın var mı lafından bunaldım. inan sancım olsa da kimseye söylemeyi planlamıyorum hastaneye gitme vakti gelince söylemeyi planlıyorum bunalttılar iyice kimseyi kırmak ta istemiyorum ama sinirlerim tavan yapmış durumda
Allah bağışlasın evladını. sana da çok geçmiş olsun darısı başımıza
Bebegine kavusan tum anneleri tebrik ediyorum mutlulugunuz daim olsun darisi da bizim gibi bekleyenlerin basina :) ya kizlar bebegi asagi inmeyen varmi ben 38+ 3 oldum hala oglum yukarda gogsumun altinda inmesi mi gerekiyodu simdiye kadar. Acaba inmezmi Cok korkuyorum aglamak geliyo icimdeninmesi icin yapilabilecek bisey var mi sizce ? Psikolojim cok bozuldu artik herkes dogurmadinmi daha diyo kimi arasam hemen telaslaniyo iyimisin diye. Ama boyle giderse oglumun dogmaya hic niyeti yok asagi inecegine yakinda bogazimdan cikacak !!!
hanımlar bugün öğleden sonra nişan kanaması oldu ama şu an hiçbir belirti yok bende merakla sancıları bekliyorum ama tık yok. pazartesi doktor normal doğum zor gibi demişti. bebek kanala inmemiş demişti. iki gün çok fena kasık ağrısı çektim sizce iki günde kanala iner mi bebek?
Merhaba herkese saat 2 de bende prensesimi kucağıma aldım daha önce suyum azaldığı için sürekli kontrole geldiğimi yazmıştım bugün iyice azaldığını gördü doktorum ve acil sezeryana aldı miniğimin kilosu 3400 epidural oldum bacaklarımı hala hissetmiyorum allah herkese hayırlı doğum nasip etsin
Bebegine kavusan tum anneleri tebrik ediyorum mutlulugunuz daim olsun darisi da bizim gibi bekleyenlerin basina :) ya kizlar bebegi asagi inmeyen varmi ben 38+ 3 oldum hala oglum yukarda gogsumun altinda inmesi mi gerekiyodu simdiye kadar. Acaba inmezmi Cok korkuyorum aglamak geliyo icimdeninmesi icin yapilabilecek bisey var mi sizce ? Psikolojim cok bozuldu artik herkes dogurmadinmi daha diyo kimi arasam hemen telaslaniyo iyimisin diye. Ama boyle giderse oglumun dogmaya hic niyeti yok asagi inecegine yakinda bogazimdan cikacak !!!
Kızlar merhaba,
Epidüralle 24ündr normal doğum yaptığımı daha önce yazmıştım. İyi dileklerini yollayan tüm arkadaşlarıma öncelikle çok çok teşekkür ederim. Darısı hepinizin başına inşallah.
Merak edenler olmuş. Hikayemi paylaşayım...
Hem cumartesi hem de pazar uzun yürüyüşlere çıkmıştık arkadaşlarla. Yorulmuştum. Pazar gecesi koltukta uyukluyordum ama tam dalmamıştım. Bi ara gözümü açtım ayağa kalktım tuvalete gitmek için bir baktım ıslanmışım. Ter zannettim önce. Çok terliyordum çünkü. Ama yok değildi epey bir ıslaklık vardı çamaşırlardan pijamaya hatta koltuğa geçmişti. Eşim mutfakta yemek hazırlıyordu. Seslendim hemen anladı koşa koşa geldi. Suyum gelmiş ama sakin olaşım bir doktorumuzu arayalım dedim. Aradık. Sırt üstü uzansın altına ped koysun o da ıslanırsa tekrar konuşalım demiş eşime. Su mu değil mi emin olmak istedi heralde ama ben emindim çok gelmiş çünkü. Sonra dediğini yaptık ped de ıslandı. Hastaneye geçin geliyorum demiş. Annemlere haber verdik, abimlere haber verdik, yaklaşık 10 dk içinde 3 araba hastane yolundaydık. Yollar boştu hastane de yakın olduğu için 15 dkda hastanedeydik. Zaten doktorum haber vermiş bizi hemen doğum odasına aldılar. Bende sancı hiç yoktu. Nstye falan bağladılar herşey yolundaydı. O kadar rahat ve sakindim ki abimle eşi biz senden paniğiz seni de panikleteceğiz durduk yerde eve gidelim biz bari diyip gittiler :)) Doktorum 23.30 gibi geldi. 1 cm açılma var bebek geliyor dedi. Hemen epidürali bağlatalım rahat et dedi tamam dedim. Epidürali taktı başka bir doktor. Sırtınızda elektriklenme gibi bir şey hissediyorsunuz ve biraz yanma. İğne girerken de biraz acıtıo tabii ama çok ciddi bir şey değil. Sonra suni sancı ve epidüral beraber verilmeye başlandı. Doktorum 2.30da tekrar kontrole gelcem dedi gitti. Sancılar gelmeye başladı. Arada kalkıp yürüyordum koridorda. Eşimle annem yanımdan ayrılmıyorlardı tabii. Neyse 2.30ta doktor tekrar geldi 2 cm olmuş açılma dedi. Ben üzüldüm bu kadar saatte 1 cm mi ilerlemiş diye. Ağrın var mı dedi var dedim. Bacaklarda hafif çok hafif uyuşukluk vardı ama ağrıyı hissediyordum. Hissetmemen lazım dedi. Gitti. Sonra biz epidüralciyi tekrar çağırdık. Ek doz yaptı ağrı için bu sefer de sağ bacağım uyuştu solda tık yok. Ağrılar soldan soldan nasıl vuruyor anlatamam. Çok iyi olan ben 4-5 arası acıdan inlemeye başladım. Baktım olacak gibi değil eşim gidip epidüralciyi çağırdı durumu anlattı. Salak kadın böyle tek taraflı uyuşmalar oluyor arada soluna doğru yat falan dedi ama yemedik tabii. Biz ısrar edince de pidürali söküp yerini değiştirdi. Tekrar taktı yani2 kez acı çektim ama değdi:) 2. Kez taktıktan sonra tüm ağrım acım dindi. Resmen bıçak gibi kesildi. Salak takamamış en baştan. Söylüyoruz ağrım var diye ciddiye de almıyordu o saate kadar. Baktı ben inliyorum ikna oldu aptal. Sinirlendim yine:)) Neyse öyle bir rahatlamışım ki doktor gelene kadar uyumuşum. 5.30da doktor geldi hadi uyan günaydın doğurtuyoruz seni dedi:)) artık ıkınmam gerektiğini açılmanın 10 cm olduğunu herşeyin sadede bana kaldığını söyledi. Ben sancı hissetmediğim için elini karnıma koyan epidüralci ne zaman ıkın derse derin bir nefes alıp o zaman ıkınıyordum. 6ya 5 kala ıkınmaya başladım 6yı 6 geçe 4 ıkınma sonrası kızım kucağımdaydı. Eşim kordonunu kesti hüngür hüngür ağladı. İnanılmaz bir andı. Rabbime şükürler olsun...
Çok güzel ve kolay bir doğum olduğunu söyleyip herkes tebrik etti beni. Eşim bile bu kadarını beklemiyordum senden dedi. Bana saygı duyuyor resmen:) Çatır çatır doğurdum kızlar:)) Hastaneden hemen doğum yaptığımın akşamı çıktım. Ağrı kesici vurdurmayacak kadar iyi hissediyordum kendimi düşünün. Kızımın bugün kontrolü vardı. Herşey yolunda. Sadece anne sütü alan uslu uyumlu uykusu iyi bir bebek. Ben hemen ayaklandım zaten çok çok az kanamalarım devam ediyor.
Dünyanın en güzel duygusu annelikmiş. Biraz fazla uyusun özlüyoruz. Bakmalara doyamor, öpmelere kıyamıyorum resmen. Ağlayınca gözlerim doluyor.
Normal doğumdan korkmayın. İşler yolunda gitseydi nerdeyse sıfır acıyla doğuracaktım düşünün. Sonrası çok kolay oluyor rahat oluyor. Lütfen biraz cesaret. Benden bu kadar. Hepinizi öpüyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Hayırlı doğumlar.
ben de pazartesi sabahtan sezeryan olacağım 2.doğumum ..normal doğum yapamadığım için kendimi hep kötü hissettim güçsüz bir anne gibi oluyorsunuz bi arkadaşımız rahimde kan pıhtılaşması oldu rahim alınabilir yazmış neden oldu çok korktum şu an :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?