2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Tesekkurler amargi :) yine yardimimiza kostun :)

Of ben de doktor konusunda emin degilim. Bu doktor tam olmasi gerekeni soylemis. Bizim sumuk sebebimiz de bu muhtemelen. Oda cok sicak.

dun 1 aylik kontrolumuz vardi bebegimin huysuzlugu gaz sancisiymis doktor oyle soyledi koliklerin arasina biz de katildik bir surup bide damla verdi gazi icin umarim ise yarar. Bide oglum sinirli bi bebekmis doktor dedi anlamstm zaten dedm cenesi titriyo aciktiginda falan. 1 kg almis kilosu da iyi mama verme dedi cok sukur. 3 ay katlanicaz bu aglamalara. Bu arada mercimek sogan lahana bunlari yeme dedi ee sut yapiyo diyolar ne yapcagmi sasirdm dedm yemeyin dedi.

inşallah iyileşir..
ben bır de sogan basıp ustune bal sürün diye bişey duymuştum..
ne kadar etkılı olur bılmem ama onu catlamadan once yapman gerekıyor sanırım.. yoksa sogan yakar be :S :44:

walla denemediğim hiçbişey kalmadı galiba deney labarotuarına döndü ev. bugün de ayva çekirdeğini denedim.. neyin faydası oldu bilmiyorum ama göğsümdeki iltihap geçti sadece çatlaklar ve kabuklar kaldı bugün sağ göğsümü biraz verebildim sol hala kötü yarına iyileşirde tam anlamıyla verebilirim inşallah artık..

canım yaa oda sıcaklığı 19-21 demişlerde soğuk olmuyormu o? yani ben hep 28de çalıştırıyorum çok mu bunaltıyorum çocuğu hatta altını açacağım zaman 30 yapıyorum.kundağından ayrı bide başka ince bir battaniye örtüyorum sen öyle deince abartıyorum mu acaba dedim şimdi.bide nekadarlık olduktan sonra dışarda gezdirmeye başlanıyor acaba? 40'ı çıkar çıkmaz dışarı çıkarabilirmiyim ki? daha benimki 15 günlük olacak yarın.

bende aynı senin gibi ıslatsa bile değiştiriyorum dikkat ediyorum ama yine oldu. tabi olmasının nedeni annemin ısrarla tuzlama isteği bide 1 gün bekletecekti öyle tuzlu tuzlu 1-2 saat sonra altını bi açtım kıpkırmızı kabarmış hemen yıkattım ertesi günde mustelanın pişik oluştuktan sonra kullnılan kremini aldım baya geçti şükür..

Ben de ozelde yaptim. Bize vermediler oyle bur recete yaa.
Icinde neler vardi?

otri bebe burun temizleyici,göz damlası,pişik kremi,göğüs ucu çatlak kremi (lansinoh lanonin),bebek vucud losyonu,laktamil,humana çay,bebek göbek pansuman seti
hatırladığım bunlar vardı canım. size niye vermediler ki? yani sonuçta sağlık bakanlığının reçetesi yani her hastaneye vermiş olmaları gerekirdi..

emziriyorum canim.aglatiyo baze ama napiyim. ilk tutarken aciyo zaten.bi tutabilse sonrasi acimiyo aslinda. tutmayi ogrenemedi benimki hala. memeyi ilk tutcagi zaman epey cebellesiyoruz. acili ve yorucu oluyo. tuttuktan sonra sorun yok

ahh canım başlarda benimde öyleydi ilk verirken acıyordu sadece sonra alışıyordu ama baya bi parçalandı ve iltihapta olunca emmeye devam ettiği sürece ağrı oluyordu. zaten en son sol göğsümü verdiğimde yavrum yüzünü buruşturarak çekti bi baktım ucu patlamış iltihap çıkmış sanırım yavrumun ağzına gitti şimdi cesaret edip emziremiyorum bide benim göğsümün kenarları bıçakla kesilmiş gibi oldu doğru şekilde emiyor ama benim yaramazım damaklarıyla bastırıyor yani ısırıyor gibi iyileşmek yerine daha kötüye gitti malesef...

off yaa eskiden ne güzel online kullanıcılara bakıyordum en az 6-7 kişi oluyordu şimdi bakıyorum hep 1-2 kişi oluyor bende sizleri özleyenlerdenim walla
keşke eskisi gibi dolu dolu olsa burası ama çok güzel bi paylaşım oldu sizlerle hepinize çok teşekkür ederim canlarım..

Ben de yeniyim bu sitede :) güzel ve hoş bir ortam

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım benim oğlumda da pişik sorunu oldu.Sudocrem ve sebamed kullandım fayda etmedi.Eltim vazelinin pişik kremini önerdi.Pişiği çok düzeldi çok az kaldı.Onunda oğlunda ciddi anlamda pişik vardı.Öyleki yaraları çok açılmıştı.Başka bir hastalıktan şüphe edip parça alıp test bile yaptılar.Onda da vazelin etkili olmuş.Dün 1 aylık kontrolümüz vardı.Doktorumuz desitin aldırdı.Oda çok iyi geldi.Oğlun çok sık kaka yaptığı için oluyordur.Benimkini de vazelin iyileştiriyordu.Birgün çok kaka yaparsa ertesi gün tekrarlıyordu.Bağırsakları gelişimini tamamlayınca bu kadar kaka yapmayacaklar.O zaman bu sorun da düzelir.Mama konusunda ben de veriyorum.Bu durum beni çok rahatsız etsede sütüm yetmediği için mecbur kaldım.Gaz sancısı için Milupanın CONFORMİL mamasını önerdiler.Aptamil 1 ile yarıyarıya veriyorum.İyi geldi.Çok geçmiş olsun canım.

Emzirme Esnasında:
Anne sütü bir mucize. Bir memedeki sütü "Çorba-Ana yemek-Tatlı" gibi düşünün. Yani yavrukuş emmeye başladığında memeden önce susuzluğu gideren süt gelir, karbonhidrat ağırlıklıdır. Emmeye devam ettikçe geriden protein ve yağ bakımından zengin olan, asıl besleyici olan süt gelir (son süt). Bu sebeple, bir memedeki süt bitmeden diğer memeye geçmemekte fayda var emzirirken; bu sayede bebeğiniz sütün besleyici kısmından faydalanabilir. Eğer iki göğsünüzden de azar azar emzirirseniz sadece karbonhidrat ağırlıklı olur bebeğinizin beslenmesi, sık acıkır, kakası yeşile döner.
canım biyerde okudum kakası yeşil deince aklıma sen geldin belki bundan kaynaklanıyor olabilir diye düşündüm. umarım faydası olur bu bilginin size..

canım emin ol bir çoğumuz senin yaşadıklarını yaşıyoruz. yani birçok hayal ettiğimiz şey yalan oldu.benimde yanımda kendi annem var. inan bazen kafayı yiyorum ama bişey diyemiyorum şakayla karışık söylüyorum darılmasın diye.. mesela 5 günlükken sarılık olduk ama tesadüfen öğrendik bebeğin 5. günde sağlık ocağı randevusu olunca çıktı ortaya ve 4 gün yoğun bakımda yattık sağlık ocağındaki ebe umarım beynine zarar vermeden kurtarılır diyerek bana kafayı yedirtti. 1 gece öncesi bebek emmiyor diye ben uyayamıyorum uyandıracağım diye canım çıkıyor uyanınca göğüs ucu yarasından dolayı almak istemiyor ve emmiyor buarada bende annemden fırça yiyorum paso bebeği bi rahat bırak o emmek istese emer uyanır zaten demekki aç değil diyerek beni çıldırttı en son aldı kucağımdan yatırdı yanına acıkınca ağlar diye ama sarılık ilerleyince bebek uyanmazmış emmek istemezmiş zaten fazla emziremediğim ve doyuramadığım için oldu mama versemmi acaba dediğimde annem ne maması emip duruyo çocuk işte dedi seni bırakır diye karşı çıktı göğüs koruyucu kullanayım dedim bide memeni almaz dedi yaralarım ilerledi ve hiç alamaz oldu tuzladılar pişik oldu,boyun altları bile kızardı.. anlayacağın bende böyle hayal etmemiştim..üstüne sütümde azaldı artık sağıyorum ama 2 göğsümden 50 ml gelse şükreder oldum ama napalım yaşayacağız bunları ben hala sabrediyorum ve oğlumla konuşarak ona şarkılar söyleyerek mutlu olmaya çalışıyorum.. daha 15 günlüğüz ve 40mızın çıkmasına çok var. şimdiden kendimizi bırakmamalıyız daha önümüzde koca bir ömür var rabbim daha kötülerinden korusun meleklerimizi..

Facebook olayi burayi bitirmis malesef. Subat anneleri hala birarada konusuyor...

Bilmem ki. Biz de aldik bunlari eninde sonunda gerci :) laktamil kullanmiyorum ben onun yerine multivitamine devam :)

28-30 cok cok cok fazla...
O sicaklikta (yazin filan) cam acik sekilde body ile birakmak lazim.

24 derece bizim ev. Surekli burnu tikaniyor. Cam acip evi serinletiyoruz.

Merhaba kızlar,
Çoook uzun zaman oldu görüşmeyeli. Ben 10 Mart'ta sezeryan ile 4.300 gram 52 cm olarak kızımı kucağıma aldım. O zamandan bu zamana da giremedim bir türlü foruma. Çok şükür her şey yolunda. Çok hafif bir sarılık ve hala kurumayan göbek deliği dışında bir sorun olmadı çok şükür.
Sarılığı çok hafif atlattı, beslenme ile bir haftada geçti.
Şimdi geriye dönük iki sayfa okudum. Pişik sorunu yaşayanlar olmuş. Size önerim Oksizinc %40 krem. İlk bebeğimde bizde çok çektik pişikten. Kullanmadığımız krem kalmadı. Oksizinc'i tek geçiyorum bu konuda. Şimdi kızımda da onu kullanıyorum. Doktor kontrolünde çok iyi bakmışsınız hangi kremi kullanıyorsunuz dedi.
İlk defa çocuk doğuran arkadaşlar sorunlarınızı çok iyi anlıyorum. İlkler hep acemilikten sorunlu geçiyor. Sabredin bir kaç ay sonra hepsi geride kalacak ve size tepki veren, gülücükler atan dünya tatlısı bir varlıkla birlikte olmanın keyfini yaşayacaksınız.
Herkese kolay gelsin,

Canım öncelikle sanada hayırlı olsun ve rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin. Umarım bian önce bu zorlu zamanı atlatiriz bizde..gerçekten acemilik çok zor ve baya yipratici rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

28-30 cok cok cok fazla...
O sicaklikta (yazin filan) cam acik sekilde body ile birakmak lazim.

24 derece bizim ev. Surekli burnu tikaniyor. Cam acip evi serinletiyoruz.
hadi yaa ben baya abartmisim bende diyorum burnu niye tıkanıp duruyor bide balgam oluyor galiba arada.bende usudugu için burnu tikaniyor diye sarıp sarmaliyorum.bide antalya'da yaşıyorum.. Saol canım bundan sonra 25 de birakicam hep. Sayende yanlış yaptığım birşeyi duzelticem Allah razı olsun canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…