- 10 Nisan 2010
- 432
- 86
- 123
Merhaba, ben de senin gibiyim. İki doktor değiştirdim. En son maltepe üniversitesinden gökmen beye götürdük. Süper bir adam. Çok çok rahat. İshal diye götürdüm, kakasının rengi koyu yeşildi. Olabilir dedi. Ama sümüksü dedim, gökmen bey de oda 23-24 derecedir, solunum yolları sıcakta tıkanır, balgam oluşur ve bebek de yutunca kaka yoluyla atılır. Oğlanı hergün gezdirin. Teöiz hava alsın, bahar havasına polenlere ve tozlara alışsın. Oda sıcaklığı da 19-21 derece arası olsun, dedi. Koliğini de hafifletti. Ben çok çok memnunum. Sana da öneririm.
Merhaba, ben de senin gibiyim. İki doktor değiştirdim. En son maltepe üniversitesinden gökmen beye götürdük. Süper bir adam. Çok çok rahat. İshal diye götürdüm, kakasının rengi koyu yeşildi. Olabilir dedi. Ama sümüksü dedim, gökmen bey de oda 23-24 derecedir, solunum yolları sıcakta tıkanır, balgam oluşur ve bebek de yutunca kaka yoluyla atılır. Oğlanı hergün gezdirin. Teöiz hava alsın, bahar havasına polenlere ve tozlara alışsın. Oda sıcaklığı da 19-21 derece arası olsun, dedi. Koliğini de hafifletti. Ben çok çok memnunum. Sana da öneririm.
inşallah iyileşir..
ben bır de sogan basıp ustune bal sürün diye bişey duymuştum..
ne kadar etkılı olur bılmem ama onu catlamadan once yapman gerekıyor sanırım.. yoksa sogan yakar be :S :44:
Kizlar merhaba
Artik kimse girmiyordur diyordum simdi firsat bulunca bakayim dedim ne guzel yazmissiniz gene eski gunleri ozledim :)
Gecem gunduzume karismis vaziyette surekli oglusumlayim hic ayrilmak istemiyorum emerken kucagimda uyuyor yatagina yatirmak gelmiyor icimden :) sagolsun annem ve yardimcimizin sayesinde oglumdan baska bisiyle ilgilenmiyorum
Pisik problemi olan arkadaslar biz 26 gunluk olduk pisigimiz hic olmadi ama hic bekletmiyorum surekli kontrol ediyorum gecen gun saydim 24 saat icinde 12-15 arasi bez degistiriyormusum :s
bu arada 3 cocuk doktoru degistirdik tam icime sinen birisini bulamadim anadolu yakasinda doktor onerebilecek olan var mi acaba?
Ben de ozelde yaptim. Bize vermediler oyle bur recete yaa.
Icinde neler vardi?
emziriyorum canim.aglatiyo baze ama napiyim. ilk tutarken aciyo zaten.bi tutabilse sonrasi acimiyo aslinda. tutmayi ogrenemedi benimki hala. memeyi ilk tutcagi zaman epey cebellesiyoruz. acili ve yorucu oluyo. tuttuktan sonra sorun yok
off yaa eskiden ne güzel online kullanıcılara bakıyordum en az 6-7 kişi oluyordu şimdi bakıyorum hep 1-2 kişi oluyor bende sizleri özleyenlerdenim walla
keşke eskisi gibi dolu dolu olsa burasıama çok güzel bi paylaşım oldu sizlerle hepinize çok teşekkür ederim canlarım..
Kizlar benim oglumda 18 gunluk oldu ama bana 18 ay gibi geliyor. Yapmak istemedigim ne varsa hepsine mecbur kaldim. 2. Gunu hastaneye kostuk hic uyumadan agladi ac kalmis mamaya basladik. İnanilmaz gaz problemimiz var kaka yaparken çiş yaparken gaz cikarirken oyle bi agliyorki sesi kisildi artik. 2 tane gaz damlasi kullaniyoruz. Bebegim ishal ve oyyyle bir pişik oldu ki gorenin yuregi parcalaniyo kaniyor. Mustela kullaniyodum sudocrem vardi onu denedim zeytinyagi suruyoruz eczaneden dermo trosdy krem aldik fayda etmedi. Simdide hametan ve travazol kullaniyoruz bunlarin da faydasini goremedim. İslak mendil kullanmiyorum ılık su ve pamukla siliyorum yinede bi gelisme yok. Gobegi dustukten sonra kanadi k vitamini tekrar yapildi ama dun yine kanadi. Cok agladigi icin dun emzige basladim artik nefesi kesilmesin diye. Tum psikolojim alt ust hic boyle hayal etmemistim aglama krizine giriyorum bazen !!! 40 i ciksin diye gun sayiyorum...
Kizlar benim oglumda 18 gunluk oldu ama bana 18 ay gibi geliyor. Yapmak istemedigim ne varsa hepsine mecbur kaldim. 2. Gunu hastaneye kostuk hic uyumadan agladi ac kalmis mamaya basladik. İnanilmaz gaz problemimiz var kaka yaparken çiş yaparken gaz cikarirken oyle bi agliyorki sesi kisildi artik. 2 tane gaz damlasi kullaniyoruz. Bebegim ishal ve oyyyle bir pişik oldu ki gorenin yuregi parcalaniyo kaniyor. Mustela kullaniyodum sudocrem vardi onu denedim zeytinyagi suruyoruz eczaneden dermo trosdy krem aldik fayda etmedi. Simdide hametan ve travazol kullaniyoruz bunlarin da faydasini goremedim. İslak mendil kullanmiyorum ılık su ve pamukla siliyorum yinede bi gelisme yok. Gobegi dustukten sonra kanadi k vitamini tekrar yapildi ama dun yine kanadi. Cok agladigi icin dun emzige basladim artik nefesi kesilmesin diye. Tum psikolojim alt ust hic boyle hayal etmemistim aglama krizine giriyorum bazen !!! 40 i ciksin diye gun sayiyorum...
off yaa eskiden ne güzel online kullanıcılara bakıyordum en az 6-7 kişi oluyordu şimdi bakıyorum hep 1-2 kişi oluyor bende sizleri özleyenlerdenim walla
keşke eskisi gibi dolu dolu olsa burasıama çok güzel bi paylaşım oldu sizlerle hepinize çok teşekkür ederim canlarım..
otri bebe burun temizleyici,göz damlası,pişik kremi,göğüs ucu çatlak kremi (lansinoh lanonin),bebek vucud losyonu,laktamil,humana çay,bebek göbek pansuman seti
hatırladığım bunlar vardı canım. size niye vermediler ki? yani sonuçta sağlık bakanlığının reçetesi yani her hastaneye vermiş olmaları gerekirdi..
canım yaa oda sıcaklığı 19-21 demişlerde soğuk olmuyormu o? yani ben hep 28de çalıştırıyorum çok mu bunaltıyorum çocuğu hatta altını açacağım zaman 30 yapıyorum.kundağından ayrı bide başka ince bir battaniye örtüyorum sen öyle deince abartıyorum mu acaba dedim şimdi.bide nekadarlık olduktan sonra dışarda gezdirmeye başlanıyor acaba? 40'ı çıkar çıkmaz dışarı çıkarabilirmiyim ki? daha benimki 15 günlük olacak yarın.
Facebook olayi burayi bitirmis malesef. Subat anneleri hala birarada konusuyor...
Merhaba kızlar,
Çoook uzun zaman oldu görüşmeyeli. Ben 10 Mart'ta sezeryan ile 4.300 gram 52 cm olarak kızımı kucağıma aldım. O zamandan bu zamana da giremedim bir türlü foruma. Çok şükür her şey yolunda. Çok hafif bir sarılık ve hala kurumayan göbek deliği dışında bir sorun olmadı çok şükür.
Sarılığı çok hafif atlattı, beslenme ile bir haftada geçti.
Şimdi geriye dönük iki sayfa okudum. Pişik sorunu yaşayanlar olmuş. Size önerim Oksizinc %40 krem. İlk bebeğimde bizde çok çektik pişikten. Kullanmadığımız krem kalmadı. Oksizinc'i tek geçiyorum bu konuda. Şimdi kızımda da onu kullanıyorum. Doktor kontrolünde çok iyi bakmışsınız hangi kremi kullanıyorsunuz dedi.
İlk defa çocuk doğuran arkadaşlar sorunlarınızı çok iyi anlıyorum. İlkler hep acemilikten sorunlu geçiyor. Sabredin bir kaç ay sonra hepsi geride kalacak ve size tepki veren, gülücükler atan dünya tatlısı bir varlıkla birlikte olmanın keyfini yaşayacaksınız.
Herkese kolay gelsin,
hadi yaa ben baya abartmisim28-30 cok cok cok fazla...
O sicaklikta (yazin filan) cam acik sekilde body ile birakmak lazim.
24 derece bizim ev. Surekli burnu tikaniyor. Cam acip evi serinletiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?