canım sanada faydası olurmu bilmiyorum ama otri bebe diye bişey var doktor yazmış bana doğumda. aparatlı birşey. önce damlası var deniz suyu galiba sadece 1-2 damla döküyorsun aparatını burnuna yerleştirip bi ucundan nefesinle çekiyorsun tabi pislik sana gelmiyor filtresi varben baya beğendim bugün yaptık oğluma tıkanmıştı burnu şimdi rahatladı yavrum.
benim bebis gec dogdugu icin burnu tikaliydi dogumdan itibaren otri bebe cok isime yaradi tavsiye ederim
Cesaret edemiyorum kullanmaya :)
Kızım 1 aylık oldu az kilo almış doktor diyor biberonla süt verme kendi emzir iyi güzel kızım çok uyuyor masaallah uykuda göğsümü almiyor bende biberon veriyorum çünkü uyanmiyor bir türlü gunduzleri uyanmiyor birderin uyuyor.psikolojim bozuldu saatlerce uğraşıyorum almiyor uykuda meme de bende biberon veriyorum kafam karışık herkes birşey söylüyor kimi diyorboşver biberon ver çocuk ac kalmasın kimi diyor memeyi unutur kimi diyor pompa sutunu azaltır eee ben ne yapayim daha kırkim çıkmadı tek başıma evdeyim bunalima girdim resmen
Benim de 1 Mart'ta kizim dunyaya geldi. Once suyum geldi sonra 4dk'da bir sancilari yasadim 2,5 saat. Sonra da epidural sezeryan.
Sezeryan tahminimden kotuymus. Cok zorlandim. Agrilarim hala oluyor.
Karnim da hala jole gibi ve sis...
Ozledim gercekten burada olmanizi :)
Hem sorularim var.
Kizimin sumuk problemi var. Her gun sumukten burnu tikaniyor. Bir de pisik. Az bir yer kaldi ama hic gecmiyor. Uzuluyorum.
Canım birde pisik için de şunu soyleyeyim bize faydasi oldu. Doğumdan sonra doktorun reçete ettigi bir vücut kremi vardı onu poposuna da kullandım çok kizarmisti anında geçirdi.vucudunda da vardı kızarıklık onlarida geçirdi.sağlık bakanligininin recetesiymis size verdilermi bilmiyorum.içinde humana caydan laktamil gogus çatlak kremi otri bebe falan gibi herşey vardı. Kremi n adı excipial lipo. Umarım sende faydasını görürsün ben bundan sonra hep alirim bu kremi.
Evet canım özel hastanede yaptım dogumu eşime vermişler reçeteyi git hemen al gel diye. Doktor yazmamış sağlık bakanligininin recetesiymis. Birsürü şey vardı içinde doğumdan sonra ihtiyacım olan. hemde ucuza geldi reçete olunca.ama gerçekten kremi çok güzel kesinlikle tavsiye ederimAaa cok enteresan hastanede mi verdiler? Doktor pisik icin desitin verdi. Zaten hazirlik asamasinda almistim :)
Canım hiç acele etme bekle biraz. Ayrıca stres yaptıkça hamile kalman zorlaşıyor.kendini akisina bırak o gelecek zamanını bilir..ben 2ay niye olmuyor diye stres olmuştum 3. Ay bu ay olmaz dedim çünkü o ay 2-3defa denemiştik o ay hamile kalmışımkızlar konunuzla alakası yok ama tecrübelisiniz diye sormak istedim adetim 1 gün gecikti test yaptım negatif çıktı ama hamileymişim gibi geliyor bana www.................... diye bir forumda erken yapmışsın dediler bir de burda sorayım dedim, erken olduğu için çıkmamış olabilir mi lütfen yadım eder misiniz çok istiyorum:18:
kızlar sonunda bende doğumumu yaptım.
25 mart salı günü saat 15:30 da kızım zeynep ela normal doğumla(epiduralsiz) dünyaya geldi.
çok zor bir doğum serüvenim oldu.
6 saat kendim sancı çektim.
açıklık 4 cm di 6 saatin sonunda.
sonra 2 kez suni sancı verildi.
6 saatte o şekilde sancı çektim.
açıklık 8 cm i bulunca doğuma alındım.
bu kadar zorlanacağımı tahmin etmiyordum...
fakat yavrumu kucağıma alınca herşeyi unuttum,
Rabbim herkese nasip etsin bu güzel duyguyu
canım gözün aydın rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin inşallah..kızlar sonunda bende doğumumu yaptım.
25 mart salı günü saat 15:30 da kızım zeynep ela normal doğumla(epiduralsiz) dünyaya geldi.
çok zor bir doğum serüvenim oldu.
6 saat kendim sancı çektim.
açıklık 4 cm di 6 saatin sonunda.
sonra 2 kez suni sancı verildi.
6 saatte o şekilde sancı çektim.
açıklık 8 cm i bulunca doğuma alındım.
bu kadar zorlanacağımı tahmin etmiyordum...
fakat yavrumu kucağıma alınca herşeyi unuttum,
Rabbim herkese nasip etsin bu güzel duyguyu
kızlar yardım edin çok kötüyüm bebeğimi emziremiyorum yaptığım kür baya iyi geldi toparladı ama bu seferde sol göğsümün ucu patladı bi anda bebeğim gece emerken bildiğiniz çiçek gibi açıldı içi gözüküyor zaten 2 göğsümün kenarları yarık bide şimdi ortası dağıldı sağmaktan da korkuyorum sağ göğsümü yine öyle böyle veriyorum ama solu veremiyorum sütüm geri gidecek diye korkuyorum zaten azaldı baya.denemediğim hiçbişey kalmadı bebeğimi mamayla doyuruyorum tek göğsüm yetmiyor ve bebeğim kolay kolay doymayan bi bebek. sizde de oldumu bukadar derin çatlaklar ne yaptınız?
Kizlar benim oglumda 18 gunluk oldu ama bana 18 ay gibi geliyor. Yapmak istemedigim ne varsa hepsine mecbur kaldim. 2. Gunu hastaneye kostuk hic uyumadan agladi ac kalmis mamaya basladik. İnanilmaz gaz problemimiz var kaka yaparken çiş yaparken gaz cikarirken oyle bi agliyorki sesi kisildi artik. 2 tane gaz damlasi kullaniyoruz. Bebegim ishal ve oyyyle bir pişik oldu ki gorenin yuregi parcalaniyo kaniyor. Mustela kullaniyodum sudocrem vardi onu denedim zeytinyagi suruyoruz eczaneden dermo trosdy krem aldik fayda etmedi. Simdide hametan ve travazol kullaniyoruz bunlarin da faydasini goremedim. İslak mendil kullanmiyorum ılık su ve pamukla siliyorum yinede bi gelisme yok. Gobegi dustukten sonra kanadi k vitamini tekrar yapildi ama dun yine kanadi. Cok agladigi icin dun emzige basladim artik nefesi kesilmesin diye. Tum psikolojim alt ust hic boyle hayal etmemistim aglama krizine giriyorum bazen !!! 40 i ciksin diye gun sayiyorum...
Lansinoh un çatlak kremini sür hemen cok etkiliymiş bugun sürsen yarına bişey kalmıyomuş 6ay önce doğum yapan arkadaşım öyle dedi şimdi
Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?