2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Evet biz de aldik :)
Ama ben Bruno ve tuvalet kagidi ile almaya calisiyorum simdilik :)

Bebeklere kalca ultrasonu cektirdiniz mi? Suphe yoksa bosuna cektirmeyin diyorlar. Sizler ne yaptiniz/ yapacaksiniz?

Cesaret edemiyorum kullanmaya :)

basta bende cok korktum ama hic bi zorlugu yok esin basini tutsun kipirdatmadan damlayi siktiktan sonra burun deliginin oraya daya nefesini cek icine nasil rahat kullanimi goruceksin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım aynı sorun bendede var 10gunluguz bugün uyandimi mememi bırakmıyor ama uyuyorken en az 1 saat ugrasiyorum şansım varsa uyanıyor yoksa az bişey emiyor geri uyuyor bende mecbur veriyorum mamayi zaten sutum de azalmıştı yeni gelmeye başladı. Merak etme seni emmeye devam ediyorsa birakmaz seni.4gün yoğun bakımda yattik sariliktan ve gogsum kanadıgi için emzirtmediler 4gün mama verdikleri halde eve geldik beni emmeye devam etti.sakin aç birakma benimki ondan sarılık oldu.

Canım birde pisik için de şunu soyleyeyim bize faydasi oldu. Doğumdan sonra doktorun reçete ettigi bir vücut kremi vardı onu poposuna da kullandım çok kizarmisti anında geçirdi.vucudunda da vardı kızarıklık onlarida geçirdi.sağlık bakanligininin recetesiymis size verdilermi bilmiyorum.içinde humana caydan laktamil gogus çatlak kremi otri bebe falan gibi herşey vardı. Kremi n adı excipial lipo. Umarım sende faydasını görürsün ben bundan sonra hep alirim bu kremi.

kızlar konunuzla alakası yok ama tecrübelisiniz diye sormak istedim adetim 1 gün gecikti test yaptım negatif çıktı ama hamileymişim gibi geliyor bana www.bebekbakiyorum.com diye bir forumda erken yapmışsın dediler bir de burda sorayım dedim, erken olduğu için çıkmamış olabilir mi lütfen yadım eder misiniz çok istiyorum:18:

Aaa cok enteresan hastanede mi verdiler? Doktor pisik icin desitin verdi. Zaten hazirlik asamasinda almistim :)

Aaa cok enteresan hastanede mi verdiler? Doktor pisik icin desitin verdi. Zaten hazirlik asamasinda almistim :)
Evet canım özel hastanede yaptım dogumu eşime vermişler reçeteyi git hemen al gel diye. Doktor yazmamış sağlık bakanligininin recetesiymis. Birsürü şey vardı içinde doğumdan sonra ihtiyacım olan. hemde ucuza geldi reçete olunca.ama gerçekten kremi çok güzel kesinlikle tavsiye ederim

Canım hiç acele etme bekle biraz. Ayrıca stres yaptıkça hamile kalman zorlaşıyor.kendini akisina bırak o gelecek zamanını bilir..ben 2ay niye olmuyor diye stres olmuştum 3. Ay bu ay olmaz dedim çünkü o ay 2-3defa denemiştik o ay hamile kalmışım
2-3denedik ama ovulasyon tarihinde denedik sende dene ıstersen..rabbim tez zamanda hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlat nasip etsin canım..

Canım allah bağışlasın
Rabbim ikinize de sağlıklı bir ömür nasip etsin
Şimdi iyisinizdir inşallah

kızlar pişik konusu olmuş ben hakiki zeytinyağı kullanıyorum iki üç güne bir sürüyorum hem doğal hem faydası var bilginiz olsun.

çok takip edemez oldum geçmişi okuyamadım umarım herkes hayırlısıyla yavrusuna kavuşmuştur. benim kızım hasta burun akıntısı var. bir haftadır geçiremedim birde kuru öksürüğü var. doktora gidiyorum sık sık ciğerlerinde filan bişey yok çok şükür. akıntıyı geçirmeye çalışıyoruz. inşallah geçer. kendinize ve bebeğinize iyi bakın sütünüz bol olsun.

Bebeklerde burun tıkanıklığı nın birden fazla sebebi vardır. Bazı durumlarda burun tıkanıklığı sadece burundan salgılanan mukus(sümük) ile açıklanırken bazı durumlarda burun tıkanıklığı oldukça karmaşıktır.
Örneğin bebeklerde burun tıkanıklığı alerjik reaksiyonlar nedeniyle olmaktadır veya burunda sinüzit gibi iltihabi vakalar gelişmiştir diğer yandan geniz eti ve burun kemiği eğriliği de bebeklerde burun tıkanıklığına neden olabilmektedir.
Biz bu makalemizde bebeklerdeki mukus salgısının kurumasıyla oluşan burun tıkanıklıklarına değineceğiz.

Bebeklerde burun tıkanıklığı:

Normalde insan solunum sistemi mukus(sümük) denilen bir tür salgı salgılayarak burun iç cidarının nemlenmesini sağlayan bir yapıya sahiptir. Ancak bazı durumlarda sümük salgısı gereğinden fazlaca salgılanarak burunu tıkar ve nefes almayı engeller.

Bebeklerde burun tıkanması;

Uyku bozukluklarına,
Ağız ve yutak hastalıklarına,
Emme olayının rahat olmaması nedeniyle beslenme bozukluklarına neden olabilmektedir.

Bütün bu yukarıda sayılan olumsuzluklardan dolayı bebeklerin mutlaka burunlarının açık olması gerekmektedir.

Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl açılır?

bebeklerde burun tıkanıklığının açılması Bebeklerde burun tıkanıklığı için eczanelerde ticari olarak satılan fizyolojik sıvılar mevcuttur. Ancak bu sıvılar yetersiz kalmaktadır. Bu konudaki harika bir uygulamayı ben Anadolu da gördüm.
Anadolu da kadınlar Bebeklerinin burunlarına zeytinyağı damlatarak tıkanıklığı kolaylıkla açmaktadırlar. Diğer bir uygulama ise dikkate değerdir. Çünkü birçok yerde bebeklerin burun tıkanıklığı bebeğin burnuna ana sütü(anne sütü) damlatılarak açılmaktadır.
Bu metotlardan 1. olanı yani bebeklerin burun tıkanıklığını zeytinyağı damlatarak açmak hijyene dikkat edildiğinde sorun çıkarmayacak bir yöntemdir. Ancak 2. olanı yani bebeklerin burunlarına anne sütü damlatmak hijyen yönünden de en ufak bir sorun çıkarmayacak bir yöntemdir.

kaynak:http://www.sagliksifa.com/596-Bebeklerde-Burun-tikanikligi.html

Son düzenleme:
canım gözün aydın rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin inşallah..

kızlar yardım edin çok kötüyüm bebeğimi emziremiyorum yaptığım kür baya iyi geldi toparladı ama bu seferde sol göğsümün ucu patladı bi anda bebeğim gece emerken bildiğiniz çiçek gibi açıldı içi gözüküyor zaten 2 göğsümün kenarları yarık bide şimdi ortası dağıldı sağmaktan da korkuyorum sağ göğsümü yine öyle böyle veriyorum ama solu veremiyorum sütüm geri gidecek diye korkuyorum zaten azaldı baya.denemediğim hiçbişey kalmadı bebeğimi mamayla doyuruyorum tek göğsüm yetmiyor ve bebeğim kolay kolay doymayan bi bebek. sizde de oldumu bukadar derin çatlaklar ne yaptınız?

Lansinoh un çatlak kremini sür hemen cok etkiliymiş bugun sürsen yarına bişey kalmıyomuş 6ay önce doğum yapan arkadaşım öyle dedi şimdi

Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kizlar benim oglumda 18 gunluk oldu ama bana 18 ay gibi geliyor. Yapmak istemedigim ne varsa hepsine mecbur kaldim. 2. Gunu hastaneye kostuk hic uyumadan agladi ac kalmis mamaya basladik. İnanilmaz gaz problemimiz var kaka yaparken çiş yaparken gaz cikarirken oyle bi agliyorki sesi kisildi artik. 2 tane gaz damlasi kullaniyoruz. Bebegim ishal ve oyyyle bir pişik oldu ki gorenin yuregi parcalaniyo kaniyor. Mustela kullaniyodum sudocrem vardi onu denedim zeytinyagi suruyoruz eczaneden dermo trosdy krem aldik fayda etmedi. Simdide hametan ve travazol kullaniyoruz bunlarin da faydasini goremedim. İslak mendil kullanmiyorum ılık su ve pamukla siliyorum yinede bi gelisme yok. Gobegi dustukten sonra kanadi k vitamini tekrar yapildi ama dun yine kanadi. Cok agladigi icin dun emzige basladim artik nefesi kesilmesin diye. Tum psikolojim alt ust hic boyle hayal etmemistim aglama krizine giriyorum bazen !!! 40 i ciksin diye gun sayiyorum...

gobek konusunda ayni seyi yasadik cnm 3-4 kez gumus nitratla yaktilar k vitamini de yapildi bir aylik olduk artik atlattik o gunleri cok korktum ciddi bisey var diye ama geciyo uzulme kontrol ettirin doktora sik sik

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhabalar herkese.. Birlikte 9 ay geçirdik cok şey paylaştık destek olduk sevindik üzüldük bazsn etrafımızdan göremediğimiz ilgiyi yakınlığıburda yaşadık..bende oğlumu 14 martta dünyaya getirdim. 40 haftayı doldurmuştum ama ne sancıne ağrı hiç gelmeye niyetı yoktu doktor suyu azalmış kireclenme var alalım dedi. Yatışım yapıldı. Suni sancı takıldı suyum patlatıldı ve 15 saat sonra oğluma kavuştum çok zor geçti epidural normal doğum yaptım normal sancı yasamadan olduğu için çok zorlandım. Ama onu görünce tüm acılarım geçti ve dikişim olmadığıiçin cok rahatım hemen aaklandım hattadoğum yapr yapmaz kosabılecek haldeydim.:)))))) 19 günümüz bugün şükür gaz dışında bi sıkıntımız yok Allaha şükür.gecmişi çok okuyamadım herkesin evladını Allah bağışlasın darısı nisan annelerinin başına...

Lansinoh un çatlak kremini sür hemen cok etkiliymiş bugun sürsen yarına bişey kalmıyomuş 6ay önce doğum yapan arkadaşım öyle dedi şimdi

Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

O kremi ben doğumdan 2-3 hafta önce başladım kullanmaya ona rağmen böyleyim doğumdan sonrada devam ettim ama faydasız sonradan garmastan aldım ama oda faydasız bugünde balmumu duydum onu deniyorum bilmiyorum ne olur umarım sutum kesilmeden iyileşir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…