2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

eşim ilk gün eczanede tavsiye üzerine almış masaj için yağ ama ben 1 kere yaptım kokusu beni etkiledi daha da yapmadım ama iyi geliyorsa deneyeyim, emziği ben veriyorum tükürüyor resmen, daha da sinirleniyor

Canım allah bağışlasın
Rabbim ikinize de sağlıklı bir ömür nasip etsin
Şimdi iyisinizdir inşallah

çok teşekkür ederim sarfancım,
Allah'a şükür iyiyiz bugün tam 2 haftamız bitti
kızımla adeta aşk yaşıyoruz
bir saniye bırakamıyoruz ne babası ne ben...
ben böyle sevgi görmedim..
evlat bambaşkaymış...
Rabbim kimseye aratmasın,isteyen herkese tattırsın bu duyguyu

iyi akşamlar hanımlar,
girmeyel, epey oldu.
malum bebek olunca girmekte zor oluyor,
kpss ye de az kaldı,kızım her uyuduğunda derse dönüyorum,
Allah'tan annem yanımda.
bugün 2 haftamız bitti çok şükür iyiyiz.
sadece benim hemorit sorunum var biraz
kremlerle idare ediyorum şimdilik
doğumdan sonraki ilk 1 hafta süt sorunum oldu,kızım aç kaldı,
bir çok şey denedim,
yavrumuzun aç kalmasının nasıl acı birşey olduğunu bildiğim için önerilerimde olacak,
bir çoğuda klasik hepimizin bildiği şeyler ama tekrarlamakta fayda var;
bende süt yapan şeyler;
bulgur pilavı,
incirli kayısılı bol tarçınlı hoşaf(tarçın ve incir inanılmaz süt yapıyor),
rezene çayı(ben yine içine tarçın katarak içiyorum,hatta hoşaf olmadığı günler içine incir vs doğruyorum,yumuşuyor,hepsini beraber içip,yiyorum),
sütlaç,
tahin helvası,
dere otu,
kabak yemeği(bulgurla beraber yediğim için belki bulgurun etkisidir,tam emin değilim bundan ama en azından hemoroidim olduğundan iyi geldi yinede)
günde en az 2,5 lt su.
bunları çok tüketiyorum.
çiğ sebzeler bebekte gaz yapıyormuş özellikle domates,bunlardan uzak duruyorum,
doktorumuzda acı ve turşu tarzı ağır şeylerden uzak durmamı söyledi,sütün aromasını değiştiriyormuş,bebek hoşlanmayabilirmiş.
bir de...
bir yerde okudum ne kadar doğru bilmiyorum ama;
çikolatalı muzlu pasta süte çok güzel bir aroma verirmiş ve bebekler bunu çok severmiş
ben hem yapması kolay olduğundan hem de çok sevdiğimden her fırsatta çikolatalı muzlu bisküvili pasta yapıyorum
şimdilik aklıma gelenler bunlar,fırsat buldukça yine yazarım

geçti canım inşalah atlattık ...mama biz de veriyoruz maalesef...

Amin canım.
çok geçmiş olsun canım,Rabbim şifa versin yavruna.
bol bol dua edin.
yanında aileden biri kalıyor mu peki?
sabret,elbet bu günlerinde geçecek..

canım eve geldik ..anca yazabilyorum .sen ne yaptın doğum oldu mu ?

kızlar kalca ultrasonu cektireniniz var mı? Ben cektirdim.. kalca cıkıgı yok cok sukur ama bir kalcasında hafif gelişim geriligi varmıs.. 1 ay boyunca cift bez takacagiz sonra gene bir ultrason cekilcekmiş, bu durumu yasayan var mi?

Biz cektirdik. Bizde tek tarafta gevseklik varmis. 3. Ayda tekrar cekilecek.

selam kızlar uzun zaman oldu girmeyeli, bebeğim artık çok fazla ağlamaya başladı, doktora götürdük gaz sancısı için nurse harveys verdi işe yaramadı sanırım , daha doğrusu ben düzenli kullanmadım sadece çok ıkındığında verdim, halbuki doktor gazı olsun olmasın günde 4 tatlı kaşığı ver demişti ama korkuyorum bebeğimin bünyesine o kadar ilaç gitsin istemiyorum, ne kadar bitkisel deseler de değil işte içinde ilaç katkıntısı var bu arada 40 günlük olduk bugün çok ağlıyor ya gazı çıksa bile ağlıyor sabaha kadar uyutmuyor günde 8 saat uyusa sevinecem. artık eşim çocuk yaptığına pişman olduğunu bile söyledi hiç duymak istemediğim bi cümleydi, çocuk ağladığında sinirden kanepelere yumruk atıyor artık çok üzülüyorum korkuyorum Allahın gücüne gider onu bizden alır diye kızlar bu sebebini bilmediğimiz ağlamalar ne zaman bitecek, tecrübeli annişler yada bilgisi olan annişler ne zaman bize tepki verecek bebeğimiz gülücükler saçacak? dört gözle bekliyorum o günleri, miniğimi çok seviyorum annelik bambaşka babalık gibi değil iyiki bizimle yavrum..

HERKESE merhaba, bilgisayara girecek vaktim olmuyor, ebeişleri doğmuştur herkesin artık, biz 2. ayı doldurduk 1 haftada geçtik çok şükür, kilo alımımız gayet güzel, Uras bugün 5.500 gr çok şükür emiyor anne sütü ilee besliyorum, biberon almıyor, tek sorunumuz bu

canım devlette mi yaptırdın testi yoksa özelde mi ve 40 günlükken mi gittiniz ben de yarına randevu aldım gelişimine falan hep bakıyorlar mı

offf çok zormul gaz sancısı, ben kızımda yaşaamıştım da oğlum beni mahvetti, biz 2 aylığız, daha 2 gündür düzene girdi, iki gündür çorbanın içine süt yapsın diye attığım nohutları yemeye başladım ve gaz sancısı çekmedi, bağırsakları düzene girmeye başladı sanırım, ben tane kimyon kaynatıp içiyorum, bebeğe sütten geçiyor ve rahtalatıyor,damla vermiyorum, haa çok sıkışırsam veridğim de oldu, zinco kullandım, ama genelde tane kimyon içerek bebeği rahatlatmaya çalıştım. seninki daha vahimmiş ama, yediklerinde daha seçici ol istersen, fazla da yapacak bir şey yok, sabır, Aklına kötü kötü şeyler de getirme.

canım botalife diye eşime eczaneden ilk doğduğunda bir masaj yağı önermişler çoğu kişi kullanmış memnun kalmış adaçayı(elma yağı) yazıyor üzerinde karnına ve topuklarına dün masaj yaptım baya iyi geldi gece 1 kere uyandı hatta sabah kalktığımda göğüslerim sütün dolmasından sızlıyordu resmen. bizimki kaka yaparken sesinden anlıyorum ve hemen bezini açıp yardım ediyorum hafif ayaklarını kaldırınca daha kolay yapıyor, normalde de yağsız masaj yapardım iyi gelirdi yağ daha çok işe yaradı ve dünden itibaren emdikten sonra mutlaka gazını çıkartmadan yatırmıyorum garg sesini duyunca yatırıyorum önceden uyanır diye hemen yatırıyordum, banyo iyi geliyor ben artık 2 günde bir yaptırmaya karar verdim aklıma gelmişken kafasına bak konak oluşuyomuş bazen bebklerde oda rahatsız edebilirmiş banyodan 1 saat önce zeytinyaağ sürüp yumuşamassını bekle sonra yavaşça tarak yardımıyla geriye doğru tararsan o konaklar çıkıyor bazen başına yumuşak dokunuşlar yapıncada rahatlıyor kulakları da ağrır derler büyükler kulaklarınıda yavaşça ovalayabilirsin bir de son olarak bebeğin göğüslerine süt toplanırmış iki günde bir masaj yaparken göğüslerinide ov istersen sertlik oluşmasın ama en önemlisi banyo gerçekten iyi geliyor. kundak yapmakta bebeğin uyku kalitesini artırırmış çünkü elleri açıkken sıçrayıp uyanıyor ama kundakla anne karnında gibi hissedermiş yalnız kundak sadece kollarına üst kısmına yani yap çünkü bacaklara yapılınca kalça çıkıklığına sebep olurmuş şimdilik aklıma gelenler bunlar ama şunu söyleyeyim tecrübe inanın her çocukta geçerli değilmiş benim ikinci çocuk ama abisiyle alakası yok oğluma yaptıklarım bunda işe yaramıyo bazen

sağolun kızlar cevaplarınız için, emdikten sonra eğer uyursa gazını çıkarmaya korkuyorum çünkü zaten hiç uyumayan bi bebek, uyanırsa bi daha hiç uyumaz diye kundağa da alıştırmadım şimdiye kadar, şu anda 40 günlüğüz ve kundaklamaya çalıştıkça daha çok sinirleniyor alıştıramam artık malesef tavsiyelerinizi dinlemeye çalışacam inşallah en kısa zamanda atlatırız bu zor günleri, kendimden geçtim artık ama bebeğime de çok üzülüyorum onu öyle hep ağlarken gördükçe içim parçalanıyor. bu arada konak oluşmasından korkuyorum, başını hala su dökerek yıkamıyoruz silme yıkama yapıyoruz yani elimle sile sile alıyorum köpükleri, malum başta büyük olmayınca kimse öğretmeyince nasıl bebek yıkanır bilmiyoruz, kendi başıma da denemek istemedim kafasına su dökerek yıkamayı korktum açıkçası

herkese merhaba arkadaşlar..

ne kadar çok olmuş girmeyeli..

herkesler doğurmuş Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın, isteyene de nasip etsin inşallah..

biz bugün 52 günlük oldu. 15 güne kadar herşey gayet iyiydi.. göğüslerim yara olmuştu ama çok çabuk toparladı.. ama 15 gün sonra oğlumun akasında kan gördük. dr. gittik gizli kan pozitif çıktı.. hemen yatırdı dr. antibiyotik tedavisi uygulndı. ama geçmeyince süt alerjisi teşisi konuldu. ben hemen perhize başladım. v kan kesildi. tam o esnada mastit oldum aman allahım o nasıl bişey. ateş titreme ağrı çok zordu.. oğlum hast. yatarken resmen ben de yanında hast. yattım. dr.um hemen doğum katına gönderdi beni ve sağolsun cani hemşire göğsümü çok hızlı ve dikkatsizce sağdığı için ğöğüs ucum resmen yarıldı ve su topladı.. hast. çıkışından sonra oğlum ağzı pamukçuk oldu.. onun ağzını silerken göğüslerimi de siliyordum ama çok da dikat etmiyordum. derken pamukçuk benim ğöğüslerime de bulaştı. dayanılmaz bir ağrısı var. bir gece oğlum avuç dolusu kanlı kusunca bir baktık hemşirenin sağdığı göğsüm yarılmış ve pamukçuktan dolayı onlarca gözenekten kan geliyor.. dr. arandı tekrar hemen tedavi verdi iki gün emzirmeyi yasakladı. mama yazdı bu arada maması çok pahalı 400 gr. 140 tl neyseki raporla sgk karşılıyor.. pompayla sağarak sütümü verdim. arada da mama.. iki gündür yeni yeni toparlanıyorum. pamukçuk çok pis bir illetmiş. oğlum gazlı bir bebek bio gia diye bir damla kullanıyorum yanında metsil ama ben bu damla işine çok inanmıyorum. yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum ama çok da faydalı olmuyor. her emzirme sonrası mutlaka gazını çıkartıyorum.. alttanda inanılmaz pırtlıyor ama demekki çok gazı var ve bitmiyor.

işitme testini iyi çıktı. 1. ay da kalça ult. yaptık çok şükür o da sorunsuz çıktı.. ilk ay 1 ilo almışız.. ayrıca bebeğim çok kusuyor dr. kilo ldığı için sorun değil diyor. gerçi kızımda öyleydi.

ben duş alıp sezaryana girdiğim için üşütmüşüm ve dayanılmaz sırt ağrılarım var onun için ilaç kullanıyorum. ve ayak baş parmağımda tırnak batması oldu. dr krem verdi ama işe yaramıyor ve sevgili kızım gidip gelip o ayağıma basıyor bilerek yapmıyor ama her seferinde nasıl denk getiriyor hayret ediyorum..

benden haberler böyle.. çok iyi geçmedi yani.. ama çok şükür 2 gündür daha iyiyiz toparlıyoruz. evlat çok tatlı ama bi o kadar da zor büyük konuşmak istemiyorum ama benim için çocuk defteri kapandı.. Rabbim olanları bağışlasın olmayanra da versin inşallah..

neyse çok uzattım kusura bakmayın...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…