Benim oglum da bugun 20 gunluk oldu ayni sikayetler bizde de var uykuya da dalamiyor ama dun bugun iyi dunden beri farkli olarak yaptigimiz emzik tutturduk biraz biraz bi de aktardan elma yagi ve susam yagi aldim 100 ml susam yagina 1 kapak elma yagini karistirip ayak tabanina ve karnina masaj yaptim 2 3 damla yeter her seferinde gunde 1 kez. Belki o fayda etti belki emzik bilmiyorum.
canım gözün aydın rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin inşallah..
allah anali babali buyutsun gozunuz aydiin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım allah bağışlasın
Rabbim ikinize de sağlıklı bir ömür nasip etsin
Şimdi iyisinizdir inşallah
Haticecim geçmiş olsun, nasıl oldu bebişin canım? Bu arada güle güle büyüt inşallah
merhaba benim bebeğimde sarılıktan 3 gün küvezde kaldı doktor 10. günü atlatırsak beyne zarar vermez sıkıntı kalmaz dedi ama 1 aylık olmasına rağmen hafifte olsa sarılığı sürüyor ve sürekli uyumak istiyor emmeyince de sütüm azaldı mamaya başladık umarım sizde bizde bu süreci hemen atlatırız rabbim yar ve yardımcımız olsun....
Amin canım.
çok geçmiş olsun canım,Rabbim şifa versin yavruna.
bol bol dua edin.
yanında aileden biri kalıyor mu peki?
sabret,elbet bu günlerinde geçecek..
kızlar kalca ultrasonu cektireniniz var mı? Ben cektirdim.. kalca cıkıgı yok cok sukur ama bir kalcasında hafif gelişim geriligi varmıs.. 1 ay boyunca cift bez takacagiz sonra gene bir ultrason cekilcekmiş, bu durumu yasayan var mi?
kızlar kalca ultrasonu cektireniniz var mı? Ben cektirdim.. kalca cıkıgı yok cok sukur ama bir kalcasında hafif gelişim geriligi varmıs.. 1 ay boyunca cift bez takacagiz sonra gene bir ultrason cekilcekmiş, bu durumu yasayan var mi?
selam kızlar uzun zaman oldu girmeyeli, bebeğim artık çok fazla ağlamaya başladı, doktora götürdük gaz sancısı için nurse harveys verdi işe yaramadı sanırım , daha doğrusu ben düzenli kullanmadım sadece çok ıkındığında verdim, halbuki doktor gazı olsun olmasın günde 4 tatlı kaşığı ver demişti ama korkuyorum bebeğimin bünyesine o kadar ilaç gitsin istemiyorum, ne kadar bitkisel deseler de değil işte içinde ilaç katkıntısı varbu arada 40 günlük olduk bugün çok ağlıyor ya gazı çıksa bile ağlıyor sabaha kadar uyutmuyor günde 8 saat uyusa sevinecem. artık eşim çocuk yaptığına pişman olduğunu bile söyledi hiç duymak istemediğim bi cümleydi, çocuk ağladığında sinirden kanepelere yumruk atıyor artık çok üzülüyorum korkuyorum Allahın gücüne gider onu bizden alır diye kızlar bu sebebini bilmediğimiz ağlamalar ne zaman bitecek, tecrübeli annişler yada bilgisi olan annişler ne zaman bize tepki verecek bebeğimiz gülücükler saçacak? dört gözle bekliyorum o günleri, miniğimi çok seviyorum annelik bambaşka babalık gibi değil iyiki bizimle yavrum..
selam kızlar uzun zaman oldu girmeyeli, bebeğim artık çok fazla ağlamaya başladı, doktora götürdük gaz sancısı için nurse harveys verdi işe yaramadı sanırım , daha doğrusu ben düzenli kullanmadım sadece çok ıkındığında verdim, halbuki doktor gazı olsun olmasın günde 4 tatlı kaşığı ver demişti ama korkuyorum bebeğimin bünyesine o kadar ilaç gitsin istemiyorum, ne kadar bitkisel deseler de değil işte içinde ilaç katkıntısı varbu arada 40 günlük olduk bugün çok ağlıyor ya gazı çıksa bile ağlıyor sabaha kadar uyutmuyor günde 8 saat uyusa sevinecem. artık eşim çocuk yaptığına pişman olduğunu bile söyledi hiç duymak istemediğim bi cümleydi, çocuk ağladığında sinirden kanepelere yumruk atıyor artık çok üzülüyorum korkuyorum Allahın gücüne gider onu bizden alır diye kızlar bu sebebini bilmediğimiz ağlamalar ne zaman bitecek, tecrübeli annişler yada bilgisi olan annişler ne zaman bize tepki verecek bebeğimiz gülücükler saçacak? dört gözle bekliyorum o günleri, miniğimi çok seviyorum annelik bambaşka babalık gibi değil iyiki bizimle yavrum..
offf çok zormul gaz sancısı, ben kızımda yaşaamıştım da oğlum beni mahvetti, biz 2 aylığız, daha 2 gündür düzene girdi, iki gündür çorbanın içine süt yapsın diye attığım nohutları yemeye başladım ve gaz sancısı çekmedi, bağırsakları düzene girmeye başladı sanırım, ben tane kimyon kaynatıp içiyorum, bebeğe sütten geçiyor ve rahtalatıyor,damla vermiyorum, haa çok sıkışırsam veridğim de oldu, zinco kullandım, ama genelde tane kimyon içerek bebeği rahatlatmaya çalıştım. seninki daha vahimmiş ama, yediklerinde daha seçici ol istersen, fazla da yapacak bir şey yok, sabır, Aklına kötü kötü şeyler de getirme.
sağolun kızlar cevaplarınız için, emdikten sonra eğer uyursa gazını çıkarmaya korkuyorum çünkü zaten hiç uyumayan bi bebek, uyanırsa bi daha hiç uyumaz diyecanım botalife diye eşime eczaneden ilk doğduğunda bir masaj yağı önermişler çoğu kişi kullanmış memnun kalmış adaçayı(elma yağı) yazıyor üzerinde karnına ve topuklarına dün masaj yaptım baya iyi geldi gece 1 kere uyandı hatta sabah kalktığımda göğüslerim sütün dolmasından sızlıyordu resmen. bizimki kaka yaparken sesinden anlıyorum ve hemen bezini açıp yardım ediyorum hafif ayaklarını kaldırınca daha kolay yapıyor, normalde de yağsız masaj yapardım iyi gelirdi yağ daha çok işe yaradı ve dünden itibaren emdikten sonra mutlaka gazını çıkartmadan yatırmıyorum garg sesini duyunca yatırıyorum önceden uyanır diye hemen yatırıyordum, banyo iyi geliyor ben artık 2 günde bir yaptırmaya karar verdim aklıma gelmişken kafasına bak konak oluşuyomuş bazen bebklerde oda rahatsız edebilirmiş banyodan 1 saat önce zeytinyaağ sürüp yumuşamassını bekle sonra yavaşça tarak yardımıyla geriye doğru tararsan o konaklar çıkıyor bazen başına yumuşak dokunuşlar yapıncada rahatlıyor kulakları da ağrır derler büyükler kulaklarınıda yavaşça ovalayabilirsin bir de son olarak bebeğin göğüslerine süt toplanırmış iki günde bir masaj yaparken göğüslerinide ov istersen sertlik oluşmasın ama en önemlisi banyo gerçekten iyi geliyor. kundak yapmakta bebeğin uyku kalitesini artırırmış çünkü elleri açıkken sıçrayıp uyanıyor ama kundakla anne karnında gibi hissedermiş yalnız kundak sadece kollarına üst kısmına yani yap çünkü bacaklara yapılınca kalça çıkıklığına sebep olurmuş şimdilik aklıma gelenler bunlar ama şunu söyleyeyim tecrübe inanın her çocukta geçerli değilmiş benim ikinci çocuk ama abisiyle alakası yok oğluma yaptıklarım bunda işe yaramıyo bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?