canım ton balığının zararlı olduğunu biliyorum hatta bi doktorun yazısını aynen paylaşıyorum
merhaba. gebelikte asla ton balığı yada diğer konserve balıklar tüketilmemeli.ciddi boyutta ağır metal içerirler ve bunlar direk bebeğinizin beyin gelişimini olumsuz etkiler. gebelikte ne kadar çok ağır metal ve katkı maddesine maruz kalırsanız bunlar aynen bebeğinize geçer. hatta gebelikte ton balığı dışında diğer derin su balıklarını da önermem. bu süreçte solgar yada GNC balık yağı kullanın. bunlar ağır metallerden arındırma isleminden geçirilir.
yediğimiz balık türleride çok önemli youtubeden gebelikte beslenmeye gir orada hangi balıkların yenmesi gerektiği net belirtilmiş zaten yardımcı olur umarım...
kızlar artık yavaş yavaş şişmeye başlayacağız,çatlak kremleri araştırıyor musunuz? :26:
mustella kreme çok rastladım internette.ama memnun olan da var olmayanda
Locherber çatlak kremi
ve doğal içerikli ve ucuz fiyatı,memnuniyet derecesi de iyi olan kakao yağlı Palmer's gerginliği önleyici krem ve losyon arasında bir tercih yapacağım.Ama muhtemelen bu son dediğim olacak gibi.tabi kokulara karşı hassas olmam acaba kremi sürme olayımı devamlı kılar mı şüphem var :44:
doğum sonrası için de toplayıcı külot ve korse düşünüyorum.çevrenizde kullanan oldu mu korse?
hmm güzel yorumlar varmış gerçekten.satan eczaneleri araştırayım da,dönüşümlü kullanırım artık :) teşekkür ederim canım tavsiyen için.
Valla canım benimde kuzenimin eşi zayıf bir kızdı. Doğum yaptı o kadar kilolu ki şuan anlatamam. Onu gördükçe korkuyorum. Benim boyum 1,75 şuan hala zayıfım ama sonuçta kilo aldım
canım ton balığının zararlı olduğunu biliyorum hatta bi doktorun yazısını aynen paylaşıyorum
merhaba. gebelikte asla ton balığı yada diğer konserve balıklar tüketilmemeli.ciddi boyutta ağır metal içerirler ve bunlar direk bebeğinizin beyin gelişimini olumsuz etkiler. gebelikte ne kadar çok ağır metal ve katkı maddesine maruz kalırsanız bunlar aynen bebeğinize geçer. hatta gebelikte ton balığı dışında diğer derin su balıklarını da önermem. bu süreçte solgar yada GNC balık yağı kullanın. bunlar ağır metallerden arındırma isleminden geçirilir.
yediğimiz balık türleride çok önemli youtubeden gebelikte beslenmeye gir orada hangi balıkların yenmesi gerektiği net belirtilmiş zaten yardımcı olur umarım...
ihtiyaca binaen bu kadar olur ya.sanki canım ton balığı istiyor gibiydi.o kadar şey kokuyor diyip yemiyorum şimdi durmuş balık istiyorum.ey hamilelik daha nelere kadirsinhatta akşam eşime iş dönüşü markete uğrayıp almasını isteyecektim.ama yazdığınızı okuyunca vazgeçtim.sabah bir de canım ne çekti kızlar annem mercimek çorbası yapardı biz de yarım ekmeği bir güzel çorbaya batırır,sokağa koşar hem oynar hem o ekmeği yerdik.canım ondan çekti sanki
ya ben de ton balık yemeyi düşünüyordum ama
doktor haftada iki gün balık ye dedi
evde yapamam işten gelip bi pilav bi sulu yemek yetiştirdiğime seviniyorum
bu aralar dışırıda da yiyemeyiz
çareyi ton balıkta görmüştüm ama napsak ki
ay canım ya lütfen zorla kendini ben de zorluyorum.şu su içme olayını halletmeliyizaynı şikayetim vardı akıntım koyu sarıydı,akıntıyı geçtim de idrarının rengi nasıl.o da koyu sapsarıyla su az tükettiğini gösteriyormuş.aman dikkat et.inş. sen de iltitap olmaz.:26:
canım bir sakıncası olmazmı ya doktor vermeden ilaç almayada korkuyorum ama mide ağrısından ve yanmasından duramıyorum bende üçü bir arada valla ağrı yanma bulantı.su bile içemiyorum düşünün.günde 3 bardak içersem anca yani afedersiniz su tüketmediğimden sanırım akıntımda koyu sarı oluyor korkuyorum
Aynen katılıyorum. En risksiz balık somon. Gönül rahatlığıyla yiyebiliriz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koy, limon dilimleyip, yağlı kağıda ser, üzerine somon dilimini koy. 180-200 derecede üstü hafif kızarana kadar pişsin. Sonra afiyetle ye.
Allah iyiliğini versin canım1,75 boya kilo aldım diye mi korkuyorsun.sen 15 kg daha alsan en fazla balık etli olursun. doğumdan sonra da bir kısmı gider zaten normal kg aralıklarında olursun.ah ah senin yerinde olmak vardı şimdi.benim gibi arkadaşlar 4 kg dan sonra normal kg sınırını aşıp şişkoluk sınırına girmiş olacaklar
Ehjrb canin hic sikilmasin benim normalde 9+4olmam gerekirken 8+0 bugun.gec dollenme.bizde gec dogururuz.takma kafana:))kızlar merhaba tekrar yeni doktordan geldim bebeğimin kalp atışını duyduk maşallah doktor iyi dedi.ama kafama birşey takıldı.doktor tam 6 haftalık dedi bende dedim ki bügün aslında 7 haftası bitiyor doktor dediki geçjrb döllenmiş olabilir dedi.sizde de oldumu böyle birşey kafama takıldı.öğleden sonra testlerimi almaya gidecem.soda içebilir miyim dedim sorun yok içebilirsin dedi ton balığını sordum bende hamileliğim de kullandım sorun yok dedi. ya canım sıkıldı....
fırınım patlamayaydı iyiydi
neyse ablam yakın ondan alayım fırını somonu nasıl hazırlasam iyi olur yani sos falan yapıyomusun
balıklardan çipura,palamut,somon tavsiye etmişler.çipuranın buğulamasını çok severimacaba yiyebilir miyim ki acaba Eminönünde bulabilir miyim ki :44:
Olsunnn ben balık etli bile olmak istemiyorum bi tek göbüşüm olsun
ay ne güzelllben de kız istiyorum hayırlısı tabi.daha hamile kalmadan önce bir gece rüyam da oğlum olduğunu gördüm.bebeği kucağıma veriyorlarmış emzirmem ben erkek istemiyordum diyip,kenara koyuyormuşum sonra da karşısına geçip bakıyormuşum hayrolsun bakalım
balıklardan çipura,palamut,somon tavsiye etmişler.çipuranın buğulamasını çok severimacaba yiyebilir miyim ki acaba Eminönünde bulabilir miyim ki :44:
Hamilelikte renni duo içilebiliyor. Onu al iç istersen. Birde simit sakın yeme bir daha (susamı mahvediyor onun), bende dün canım çektiği için simit yeme gafletinde bulundum, sabaha kadar midemin ağrısından uyuyamadım. Benim mide problemlerim hep vardı, gebelikle de artıyor tabi. Eşimi gece yarısı eczaneye yolladım, rennie duo aldırdım, içtim ve rahatladım. Mide ekşimesi,yanmaya birebir.
ay canım ya lütfen zorla kendini ben de zorluyorum.şu su içme olayını halletmeliyizaynı şikayetim vardı akıntım koyu sarıydı,akıntıyı geçtim de idrarının rengi nasıl.o da koyu sapsarıyla su az tükettiğini gösteriyormuş.aman dikkat et.inş. sen de iltitap olmaz.:26:
doğru söylüyorsun canım yarın sırf bu mide için gideceğim .aslında ilaç içmek istemiyorum ama dayanamıyorumcanim doktoruna sormadan icme ilac falan
herkesin vücut fonsiyonlari farkli.baskasina dokunmaz sana dokunur.önce doktoruna danis.
Yok canım bunu doktorlarda yazıyor zaten. benim çevremdeki hamileler kullandılar hep, bir sorun olmadı. Çok fazla kullanma tabi, mesela yanman olduğunda günde bir ölçek iç. Bulantıya bir yararı yok zaten. Yediklerine dikkat et,birde. Gerçi midem bulanıyor yiyemiyorum diyorsun ama yiyebildiğin zamanlarda şunlara dikkat et; susamdan kesinlikle uzak dur, yağlı gıdalar ve kızartma tüketme, baharat kullanma, asitli gıdalar, ekşi ürünler(portakal suyu, limon gibi...) yememeye gayret et. Kahve ve çay kesinlikle içme. Birde yemek yedikten sonra en az 1 saat uzanma. Bitkisel olarak önerebileceğim şey bal ve tarçın karışımı. Midenin en iyi dostu. Ben midemden çok çektim, eskiden hep mide koruyucu ilaçlar kullanırdım ama hamilelik başlayınca kullanamıyorum tabi. Söylediklerimle idare ediyorum işte.
Su hamilelikte çok önemli, çok az içiyorsun, ne zormuş bulantılar. Allah yardımcın olsun, inşallah geçer en kısa zamanda. Su içmeye gayret et ama, idrar yolu enfeksiyonu da olabiliyor, az su içince. Soğuk su iç belki daha rahat olursun. Forumda kızlar, suyu soğuk içebildiklerini yazmışlar.
Su içme tekniklerinden biri saat başı bir bardak su içmek.. Telefonunuza alarm kurun her saat üşenmeyip, bir dikişte için.
İkinci seçenek de yanınızda şişe su bulundurmak.
Suyun tadı sıkıcı geliyorsa, içine dilim limon, bir iki parça salatalık ya da bir iki parça meyve atabilirsiniz.
Palamut kışın var ama çipuranın zamanını hiç bilmiyorum ki.
Ben hala somon taraftarıyım.
Hem işi hiç yok gibi bir şey.
Hem kokusu diğer balıklara göre çok az.
sırf göbüşün olsun istiyorsan ne yapıyor muşuzz?:26:
1-Asla hamur işi şeyler yemiyormuşuuzzz,önümüz bayram baklava börek kesin olacak.belki yarım ya da bir dilim bayramın hatrına yiyormuşuzzzçünküü bebişimize hiiiç faydası olmayan bu yiyecekler biz de bıngıl bıngıl kiloluk et oluyormuuuşşş
2-proteince zengin yiyecekler tüketiyormuşuuzzz.haftada 2 kere somon,palamut yada çipura yiyormuşuuz
3-sebze ve meyve tüketmeyi de unutmuyormuşuz
4-çay,kahve,kola,sigara,konsantre içecekler ve konservelerden de uzak duruyormuşuuzz
5-bol bol sıvı tüketiyormuşuz.özellikle su
o zaman doğumdan sonra aaaa ne güzel hiç kilon yok diyenlerin hayran bakışlarından nazar değmesin diyannemiz bize nazar duası okurkeeennn bebişlerimiize de göğüslerimizde duracak yer bulamayıp akan bol vitaminli sütümüzle besleyip hem sağlıklı hem de zeki bebişler büyütüyormuşuzz
yazı da anlatılmak istenen neymişşşş hamilelikte beslenme çok önemli hem anne hem bebeği için
h
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?