2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
aldımmm evettttt 58 kiloydum 60,8 olmuşum

oyy maaşallah :) iştahın açık ne güzel canım ya, bende herşeyi yiyorum valla ama almadım henüz kilo

canım seninki kaç haftalıktı

canım bende son aya kadar catlamamıstım hatta dr bıle aa neguzel catlamamıssın demıstı ve son ay catladım malesef tabı bu karnım ıcın
goguslerım cok erken catladı buyumeye baglı

Ben çatlak için Bio Oil kullanmaya karar verdim.
Çatlak için 4. aydan itibaren kullanmaya başlabilirmişiz.
Hamile arkadaşlarım da kullanıp, memnun kaldılar.

canim doktoruna sormadan icme ilac falan
herkesin vücut fonsiyonlari farkli.baskasina dokunmaz sana dokunur.önce doktoruna danis.

aslında çatlamak benimde korkulu rüyam ama o pek kremle vs ilgili değilmiş genetikmiş veya cilt tipiyle alakalıymış.bende bebe yağı duydum 5 aydan sonra hergün ovun çatlama olmuyor vs diyorlar ama ne kadar doğru bilemem.benim annem 4 doğum yapmış karnında tek çatlağı yok ve hçte bişey kullanmamış .ablamda 2 yıl önce doğum yaptı bir sürüde krem kullandı heryeri yırtık dolu o braz cilt tipiyle alakalı bence
ama ben bebe yağını kullanmayı düşünüyorum açıkçası.bide biliyosunuzdur zaten ne kadar çok emzirirsen bebeğini karnında ki sarkma ve yırtılmalarda okadar azalıyomuş ve toplanıyomuş

Aldımmm evettttt 58 kiloydum 60,8 olmuşum

canım boyun kaç? ah evlendiğimde 53-54 kg dum o zaman hamile kalsaydım 10 kg alsam bile normal kg sınırlarımda olacaktım.ama sonra 60-61 kg ya çıktım hatta 62 leri geçip 63 ü de zorlamıştım güya kilo verecektim.şuan kilom 61,2.kilo almaktan da korkuyorum :18: arkadaşımın haziran da doğum yaptı 20 kg almıştı nasıl verecem diyordu :18: eşimin iş yerindeki bayan her ay çikolataya 800 tl veriyordum o kadar çok yiyordum ki demiş.29 kg almış :18: bebekte normal kiloda doğmuş.eltim evlenir evlenmez hamile kaldı 44 kg filandı.sadece top gibi göbeği vardı.o da doğumla gitti yine aynı kiloda.acaba biz ne olacağız :18::18: şu bulantılarım gitsin de diyetisyene gideceğiz.bana beslenme programı çıkarsın.şuan bir şey yiyemediğimden korkmuyorum zaten.

valla kızlar ben 26 kılo aldı kızmda
dogumda 6 kılo gıttı
40ım cıktıgında 10 kılo daha gıttı
gerıye kalan 10 kıloda kızım 9 aylıkken gıtmıstı

ne yaptım hıcbırsey yapmadım ve normal yedım.
haa sımdı bakıyorum bence hepsı kılo degıldı bazı hamılelerın vucudu su tutmaya elverıslı olurmus ve sısermıs.bence ben sısmıstım cok hızlı verdıgım ıcın oyle dusunuyorum

kızlar merhaba tekrar yeni doktordan geldim bebeğimin kalp atışını duyduk maşallah doktor iyi dedi.ama kafama birşey takıldı.doktor tam 6 haftalık dedi bende dedim ki bügün aslında 7 haftası bitiyor doktor dediki geç döllenmiş olabilir dedi.sizde de oldumu böyle birşey kafama takıldı.öğleden sonra testlerimi almaya gidecem.soda içebilir miyim dedim sorun yok içebilirsin dedi ton balığını sordum bende hamileliğim de kullandım sorun yok dedi. ya canım sıkıldı....

ay canım ya lütfen zorla kendini ben de zorluyorum.şu su içme olayını halletmeliyiz aynı şikayetim vardı akıntım koyu sarıydı,akıntıyı geçtim de idrarının rengi nasıl.o da koyu sapsarıyla su az tükettiğini gösteriyormuş.aman dikkat et.inş. sen de iltitap olmaz.:26:

protein ağırlıklı beslenirseniz çok kilo almazsınız hemde bebişleriniz iyi beslenir hamur işi yemeyin sadece size yarargece acıktığınızda salataık domates yiyip yatın ekmeğe sarılmayın. kuruyemiş yiyin hem bebeişe faydalı hem iştahı kapatır. meyve bol bol yiyin poalı özellikle. bunları diyetisyen komşumuz söyledi

Yok canım bunu doktorlarda yazıyor zaten. benim çevremdeki hamileler kullandılar hep, bir sorun olmadı. Çok fazla kullanma tabi, mesela yanman olduğunda günde bir ölçek iç. Bulantıya bir yararı yok zaten. Yediklerine dikkat et,birde. Gerçi midem bulanıyor yiyemiyorum diyorsun ama yiyebildiğin zamanlarda şunlara dikkat et; susamdan kesinlikle uzak dur, yağlı gıdalar ve kızartma tüketme, baharat kullanma, asitli gıdalar, ekşi ürünler(portakal suyu, limon gibi...) yememeye gayret et. Kahve ve çay kesinlikle içme. Birde yemek yedikten sonra en az 1 saat uzanma. Bitkisel olarak önerebileceğim şey bal ve tarçın karışımı. Midenin en iyi dostu. Ben midemden çok çektim, eskiden hep mide koruyucu ilaçlar kullanırdım ama hamilelik başlayınca kullanamıyorum tabi. Söylediklerimle idare ediyorum işte.
Su hamilelikte çok önemli, çok az içiyorsun, ne zormuş bulantılar. Allah yardımcın olsun, inşallah geçer en kısa zamanda. Su içmeye gayret et ama, idrar yolu enfeksiyonu da olabiliyor, az su içince. Soğuk su iç belki daha rahat olursun. Forumda kızlar, suyu soğuk içebildiklerini yazmışlar.

canım ton balığının zararlı olduğunu biliyorum hatta bi doktorun yazısını aynen paylaşıyorum

merhaba. gebelikte asla ton balığı yada diğer konserve balıklar tüketilmemeli.ciddi boyutta ağır metal içerirler ve bunlar direk bebeğinizin beyin gelişimini olumsuz etkiler. gebelikte ne kadar çok ağır metal ve katkı maddesine maruz kalırsanız bunlar aynen bebeğinize geçer. hatta gebelikte ton balığı dışında diğer derin su balıklarını da önermem. bu süreçte solgar yada GNC balık yağı kullanın. bunlar ağır metallerden arındırma isleminden geçirilir.

yediğimiz balık türleride çok önemli youtubeden gebelikte beslenmeye gir orada hangi balıkların yenmesi gerektiği net belirtilmiş zaten yardımcı olur umarım...

canım dun oruc degıldım ve bır bardak suyla aksam ettım
hıc su ıcen bı tıp degılım zaten
ama sahurda 6 bardak ıctım oruc tutcam dıye oruc daha yararlı bana

tabi kendini nasil rahat hissediyorsan öyle olmali. zaten ikinci bebeginmis sanirim. deneyimlisin yani.
benim doktorum gunde en az2,5 LT su önerdi. zaten su icmeyi severim. isime geldi. embriyo icin önemli oldugunu soylemisti.

Ben çatlak için Bio Oil kullanmaya karar verdim.
Çatlak için 4. aydan itibaren kullanmaya başlabilirmişiz.
Hamile arkadaşlarım da kullanıp, memnun kaldılar.

hmm güzel yorumlar varmış gerçekten.satan eczaneleri araştırayım da,dönüşümlü kullanırım artık :) teşekkür ederim canım tavsiyen için.

taş devri diyeti kitabını tavsiye ederim. bu yazdıklarınızın bir kısmı ve fazlası mevcut kitapta
hamurişi karınlarınızı büyütür ama içinden zayıf bir bebek çıkar. bebeğe gitmez çünkü... zaten gidecek bir faydası da yok, o ayrı

ya ben de ton balık yemeyi düşünüyordum ama
doktor haftada iki gün balık ye dedi
evde yapamam işten gelip bi pilav bi sulu yemek yetiştirdiğime seviniyorum
bu aralar dışırıda da yiyemeyiz
çareyi ton balıkta görmüştüm ama napsak ki

Valla canım benimde kuzenimin eşi zayıf bir kızdı. Doğum yaptı o kadar kilolu ki şuan anlatamam. Onu gördükçe korkuyorum. Benim boyum 1,75 şuan hala zayıfım ama sonuçta kilo aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…