ya ben de ton balık yemeyi düşünüyordum ama
doktor haftada iki gün balık ye dedi
evde yapamam işten gelip bi pilav bi sulu yemek yetiştirdiğime seviniyorum
bu aralar dışırıda da yiyemeyiz
çareyi ton balıkta görmüştüm ama napsak ki
sırf göbüşün olsun istiyorsan ne yapıyor muşuzz?:26:
1-Asla hamur işi şeyler yemiyormuşuuzzz,önümüz bayram baklava börek kesin olacak.belki yarım ya da bir dilim bayramın hatrına yiyormuşuzzzçünküü bebişimize hiiiç faydası olmayan bu yiyecekler biz de bıngıl bıngıl kiloluk et oluyormuuuşşş
2-proteince zengin yiyecekler tüketiyormuşuuzzz.haftada 2 kere somon,palamut yada çipura yiyormuşuuz
3-sebze ve meyve tüketmeyi de unutmuyormuşuz
4-çay,kahve,kola,sigara,konsantre içecekler ve konservelerden de uzak duruyormuşuuzz
5-bol bol sıvı tüketiyormuşuz.özellikle su
o zaman doğumdan sonra aaaa ne güzel hiç kilon yok diyenlerin hayran bakışlarından nazar değmesin diyannemiz bize nazar duası okurkeeennn bebişlerimiize de göğüslerimizde duracak yer bulamayıp akan bol vitaminli sütümüzle besleyip hem sağlıklı hem de zeki bebişler büyütüyormuşuzz
yazı da anlatılmak istenen neymişşşş hamilelikte beslenme çok önemli hem anne hem bebeği için
h
tabi bir de işin acı gerçekleri var.okuyup anlamak güzel de bir de uygulamak var.daha su içemezkeeennn
inş. güzel olacak güzel olacak hepimiz için...
ayyy bir de beğenmez yarabbimhadi Allah gönlünden geçeni versin bakalım
ben de acayip bir göbüş çıktı arkadaşlar, öyle böyle değil yarabbim, göbeğim midemle birleşti sankikilo almadım ama genişledim sanki yaaafff
ne bilim canım yaa kız evlat sanki daha vefalı geliyor.annesinin derttaşı,evlense de gerisini unutmayan şefkatli bir varlık sanki.erkek çocuğu daha sakin,ancak babayla vakit geçirince mutlu olur ve daha özgür bir varlık gibi geliyor.kızımla çarşıya çıksam onun zamanında neler satılır bilemem de bir fikir de bulunuruz karşılıklı mutlu mutluoğlumla çarşıya çıksam anne neyi beğendiysen onu al der sıyrılır işin içinden
şaka bir yana töbe Yarabbim Allah'ın gücüne gidecek vereceği neyse o benim için hayırlıki onu verecek ama ben kendimce istekte bulunuyorum :18:
Rabbim anne baba kıymeti bilen,dost,arkadaş,insan kıymeti bilen,edepli,ahlaklı,hayırlı,eli ayağı düzgün,aklı yerinde,sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize.amin
Canım suyu nasıl içemiyorsunuz yaa ? Ben iş saatleri içerisinde 3 litre su içiyorum eve gidince sayamıyorum bardakları. Gece yatmadan da 1 litreye yakın içiyorum yani. Su içmeden duramam. Canım sıkıldıkça su içerim
selam kızlarrrrrr
bugün beşte ilk doktor randevum var çok heyecanlıyım inşallah her şey yolundadır
canım inan bana ben de çok içerdim.evde bir ben bir çiçekler çok su içiyorduaçken bile su içsem doyuyordum öyle yani.yolda sürekli su içerim.daha yemeğe başlamadan iki büyük bardak su içerdim.ama şimdi bilmiyorum tiksindim yaaa
sırf göbüşün olsun istiyorsan ne yapıyor muşuzz?:26:
1-Asla hamur işi şeyler yemiyormuşuuzzz,önümüz bayram baklava börek kesin olacak.belki yarım ya da bir dilim bayramın hatrına yiyormuşuzzzçünküü bebişimize hiiiç faydası olmayan bu yiyecekler biz de bıngıl bıngıl kiloluk et oluyormuuuşşş
2-proteince zengin yiyecekler tüketiyormuşuuzzz.haftada 2 kere somon,palamut yada çipura yiyormuşuuz
3-sebze ve meyve tüketmeyi de unutmuyormuşuz
4-çay,kahve,kola,sigara,konsantre içecekler ve konservelerden de uzak duruyormuşuuzz
5-bol bol sıvı tüketiyormuşuz.özellikle su
o zaman doğumdan sonra aaaa ne güzel hiç kilon yok diyenlerin hayran bakışlarından nazar değmesin diyannemiz bize nazar duası okurkeeennn bebişlerimiize de göğüslerimizde duracak yer bulamayıp akan bol vitaminli sütümüzle besleyip hem sağlıklı hem de zeki bebişler büyütüyormuşuzz
yazı da anlatılmak istenen neymişşşş hamilelikte beslenme çok önemli hem anne hem bebeği için
h
selam kızlarrrrrr
bugün beşte ilk doktor randevum var çok heyecanlıyım inşallah her şey yolundadır
İlk trimesterda yenmesi gerekenler;
1- Ispanak; folic acid
2- Mercimek; protein
3- Turunçgiller; folic acid
4- Fındık, fıstık, ceviz, badem; omega 3
5- Peynir; kalsiyum ve protein (Pastörize olmayan ürünler yasak)
6- Kuşkonmaz; D vitamini
7- Yumurta; protein, kalsiyum, D vitamini (İyi pişmiş olmalı)
8- Brokoli; demir
9- Fasulye, nohut; protein
10- Yoğurt ; kalsiyum, D vitamini
11- Bamya; folic acid
12- Tavuk; demir ve protein (Fakat Türkiye'de doğal, serbest dolaşan tavuk bulmak neredeyse imkansız olduğu için bunu seçeneği atlamanızı öneririm.)
13- Somon; protein, omega 3, D vitamini
14- Kırmızı et; protein, demir (İyi pişmiş olmalı)
canım paylaşımın harikapeynir pastörize olacak öyle mi? bir de kuşkonmaz hiç denemedim tadı neye benziyor acaba :26:
sonumuz hastane oldu dün serumumuzu yedik rahatladık şükürevet evet limonun öyle bi durumu var. benim kan pıhtılaşma sorunum var bahsetmiştim. doktorum limonu biraz artırmamı söyledi. salatalarda falan.
5.ay mıııyok kııııs o kadar geç değildirrrrrr benceeee sen eğer bebişin erkek olursa eşini rüyalardaki isimlere ikna etmeye bak mehmet de güzel isim de yani melih kaan daha güzel oldu
ağlama kuzum kıyamam. sevdiğin bişiy yapsana? seni iyi hissettircek. sevdiğin birini ara mesela, ne biliyim alışveriş yap, neyi seversen işte.
kapanmıyo değil de patlıcak gibi hissediyorum sıkıyo baya
ben
benimki de sağa doğru tuttuydu sanki :44: sağda olunca noluyomuş kız mı
patlayacak hissi yaratıyor nedense bende pantolonlar düğmem açık geziyorum daha bu kaadar erkenden de hamile pantolonu alınmaz ki yafcanım bende de var o sorun ama karnımın büyümesi falan değil sebep hiç bir şey giymek istemiyorum her şey sıkıyor sanki en geniş kıyafet bile daralıyorum resmen psikolojik mi acaba
evet geneli öyle sormadan söylemiyor nedense kaç haftalık olduğunu bile ben sorup öğrendim dün normal gidiyormuşuz teyzeleri biz sata göre gidiyoruz inşallah haftaya duyarız kalbi de çifte bayram yaparızhmm bizim doktor çok suskun,pek konuşmayı sevmiyor.sanırım biz cinsiyetini sormadıkça o söylemezkızkardeşim ve eltim 5.aylarında sormuşlardı doktora.bakalım bizimki ne dicek.
ay yaklaşık 2-3 ay sonra artık midem bulanıyordu bulanmıyordu muhabbetinin yerini cinsiyet,isim bulma konuları alacak.çok heyecanlı
Yok canım bunu doktorlarda yazıyor zaten. benim çevremdeki hamileler kullandılar hep, bir sorun olmadı. Çok fazla kullanma tabi, mesela yanman olduğunda günde bir ölçek iç. Bulantıya bir yararı yok zaten. Yediklerine dikkat et,birde. Gerçi midem bulanıyor yiyemiyorum diyorsun ama yiyebildiğin zamanlarda şunlara dikkat et; susamdan kesinlikle uzak dur, yağlı gıdalar ve kızartma tüketme, baharat kullanma, asitli gıdalar, ekşi ürünler(portakal suyu, limon gibi...) yememeye gayret et. Kahve ve çay kesinlikle içme. Birde yemek yedikten sonra en az 1 saat uzanma. Bitkisel olarak önerebileceğim şey bal ve tarçın karışımı. Midenin en iyi dostu. Ben midemden çok çektim, eskiden hep mide koruyucu ilaçlar kullanırdım ama hamilelik başlayınca kullanamıyorum tabi. Söylediklerimle idare ediyorum işte.
Su hamilelikte çok önemli, çok az içiyorsun, ne zormuş bulantılar. Allah yardımcın olsun, inşallah geçer en kısa zamanda. Su içmeye gayret et ama, idrar yolu enfeksiyonu da olabiliyor, az su içince. Soğuk su iç belki daha rahat olursun. Forumda kızlar, suyu soğuk içebildiklerini yazmışlar.
canım bir sakıncası olmazmı ya doktor vermeden ilaç almayada korkuyorum ama mide ağrısından ve yanmasından duramıyorum bende üçü bir arada valla ağrı yanma bulantı.su bile içemiyorum düşünün.günde 3 bardak içersem anca yani afedersiniz su tüketmediğimden sanırım akıntımda koyu sarı oluyor korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?