Çok teşekkür ederim, içim rahatladı.2 gün önce doktordaydım, raporu unuttum.doktorda şu an tatilde, artık ispatlamak için ultrason fotolarını götürürmüşüm :)) bak polis amcası bu bebek dermişim :))) ilk aylar olunca endişelendim biraz.yurtiçi uçacağım.
ay o da olur mu olur heeeee anlar seni en azındannnnnnah gidip kussa ne çok güleriiiiiiiiiiiiiimmm
ben zencefili normalde bile yiyemezken şimdimi yiyeceğim ay düşüncesi bile kötüüüüKurabiye tarifini ben bilmiyorum ama kurabiye fikri güzel olabilir belki.
Bir de mesela ben, toz zencefil sadece bal ile karıştırınca yiyebiliyorum.
Taze zencefil çok acı geliyor, taze sıkma mevye suyuna azıcık karıştırabiliyorum.
Kök zencefili de, limon elma ve çubuk tarçın ile beraber kaynatıp içebiliyorum.
Elimdeki tarifler bu kadar : )
fena alıştırmışssın bacım yaptır valla benimki de bişey yapmazdı şimdi ben başımı kaldıramadığımdan mütevellit herşeye koşturuyor:) aslında ilgisi eksilmedide işler başına kaldı heralde ondan:)
bende çalışıyorum akşam eve geldğmde ona hç iş yaptırmazdm eskiden şimdi yoruluyorum ve kendimi çok yormamak adına yardım bekliyorum her iş istememde bi tarafları ağrıyor midesi flan bulanıyo sorma gtsin:):)
kuzummm c.tesi duyabilecek misiniz kalp atışlarını duyarsanız bende salı günü duyarım inşallahhhhOyyy benimde 22haziran ben keseyi gordum cts tekrar gidicemm.bakalim sen kalp atsini gorecek nisinnn :)) heyecanla bekliyorum yaz tamm mi?:)
arkadaşta geçen rica etti ama dr. raporu istemişler canımHerkese merhaba.güp güpler için hepinize teşekkür ederim:)Bulantı sorunu almış topiği.Bulantısız günler dilerim.arkadaşlar yakında uçak yolculuğu yapacağım.havaalanındaki güvenlik kapıları( metal dedektörlü kapılar) zararlı mıdır acaba?bu kapıların x-ray olmadığını biliyorum.ama yinede tedirginim.oradaki polislere söylesem geçmesem diye, hamile olduğumu nasıl ispatlayacağım ?
10.hafta civarı bhcg tavan yaparmış ondan sonra da düşmeye başlayıp sabitlenirmiş o yüzden mide bulantının bu haftadan sonra hafiflemesi gerekiyor inşallah canımSelam ben de 2014 Mart anne adayıyım. Hamile olduğumu öğrendiğimden beri mide bulantılarından hayatım karardı. 10. haftadayım hala bir azalma yok aksine artıyor. Bir an önce bulantılarımın geçeceği günü bekliyorum
bende aynıyım yaa durmadan uyuyasım var kaçıncı haftandasın canımBende hep uyumak istiyorum , işten eve gidince bi yatıyorum, bazen yemek bile yiyemiyorum, uyumaktan. İştede yorgun geziyorum hep. Çevremdeki herkes çok yorgun gözüküyorsun, hasta mısın diyorlar, hamileliğimi bilmiyorlar. Kafamı koysam hemen uyuyacağım ama nerde, çalışınca zor işte... Mide bulantılarım ilk başta olmuştu benim, sonra kesildi. Hatta kesilince doktora gitmiştim, bir şey mi oldu acaba diye. Herkes sağlıklı bebek belirtisi diyor ya. Doktorum alakası yok, herkes de farklı belirtiler olur bak, sen de uyuyormuşsun hep dedi. Buda iyi bir belirtidir dedi bende rahatladım. Şimdi forumdaki kızların mide bulantılarından çok muzdarip olduklarını görünce halime şükrettim. İnşallah onlarında geçer bir an önce. Bulantıdansa uyku daha iyidir herhalde. Gerçi eşim artık şikayet moduna geçti, yüzünü gören, iki laf eden cennetlik diye :))
Walla bnde izne çktım 20 gün gitmicem ii oldu bnm için bn 7/25 uyuyorum başka bişi yok hiç tadım tuzum yok
ya kızlar benim kocamdamı hamile ne:)
hamile kaldğm günden beri benim nerem ağrısa diyo benimde ağrıyo,ya midem ağrıyo diyorum diyoki aynen,çok sık idrara gdiyorum diyorum dyoki aynen,başım dönüyo halsizim diyorum diyo aynen aynen,bacaklarım ağrıyo dyo aynen
kısacası tüm gebelik belirtilerini benden çok o yaşıyo bi tuhaflaştı hamileliğimi öğrendğnden beri,naz yapıp duruyo ben ilgi bekliceme o benden ilgi bekliyo tuhaf değilmi sizcede:)
leblebi de gaz yapıyormuş diye duydum o yüzden korkuyorumKraker ve beyaz leblebinin iyi geldiğini duymuştum.Bir arkadaşım yataktan kalkmadan önce , başucunda bulundurur , atıştırıp öyle kalkardı.Allah kolaylık versin.
kuzum az daha sıksaydın dişini bi kaç hafta sonra düzelecek bişeyin kalmayacak Allahımın izniyleAyyyy söyledim patronuma bayramdan sonra çalışamıcam dedim. Hastayım çok dedim. Ama tam o sırada biri geldi yarım kaldıı
keşke benimde öyle bi şansım olsa yaaaaDuygu bende cok sikildim.otobuse binmek istemiyorum.ciksammi diye dusunuyordum.seni okuyunca En iyisi evde biraz daha oturayim
Çok teşekkür ederim, içim rahatladı.2 gün önce doktordaydım, raporu unuttum.doktorda şu an tatilde, artık ispatlamak için ultrason fotolarını götürürmüşüm :)) bak polis amcası bu bebek dermişim :))) ilk aylar olunca endişelendim biraz.yurtiçi uçacağım.
ben de acayip bir göbüş çıktı arkadaşlar, öyle böyle değil yarabbim, göbeğim midemle birleşti sankikilo almadım ama genişledim sanki yaaafff
aman bi işi kırk kere söylemektense kalkıp yapmak daha kolayıma geliyo o yüzden heralde canım ya
diyorum hadi evi süpür diyo yarın süpürücm söz aşkım ,yarında haftasonu yaparm söz diyo salladkça sallıyo keyfinin gelmesinide bekleyemiyorum sinirleniyorum oyzden
artık saldım umurumda deil eve gelen onun arkadaşları ve onun ailesi benim kmsem gelmiyo ailem başka şehirde şimdi evi pislik götürsede çok umurumda olmuyo kendisi düşünsün o rezil olur napiym:)
(dün akşam ısrarla arkadaşlarını davet edp duruyo ddm evin haline bakta öyle davet et.diyoki aşkım sen hastasınya anlayş gösterirler bşey olmaz nolucak:):):)adamın umurunda değil rahat yani
Kraker ve beyaz leblebinin iyi geldiğini duymuştum.Bir arkadaşım yataktan kalkmadan önce , başucunda bulundurur , atıştırıp öyle kalkardı.Allah kolaylık versin.
Az önce yazdığım zencefil yöntemlerini deneyebilirsin. Belki biri işe yarar.
aman bi işi kırk kere söylemektense kalkıp yapmak daha kolayıma geliyo o yüzden heralde canım ya
diyorum hadi evi süpür diyo yarın süpürücm söz aşkım ,yarında haftasonu yaparm söz diyo salladkça sallıyo keyfinin gelmesinide bekleyemiyorum sinirleniyorum oyzden
artık saldım umurumda deil eve gelen onun arkadaşları ve onun ailesi benim kmsem gelmiyo ailem başka şehirde şimdi evi pislik götürsede çok umurumda olmuyo kendisi düşünsün o rezil olur napiym:)
(dün akşam ısrarla arkadaşlarını davet edp duruyo ddm evin haline bakta öyle davet et.diyoki aşkım sen hastasınya anlayş gösterirler bşey olmaz nolucak:):):)adamın umurunda değil rahat yani
Bu arada hamile baba sendromu diye birşey varmış bayanlar
Hamilelik sendromu nedir? Belirtileri nelerdir?
Hamilelik sendromu nedir? Belirtileri nelerdir?
Eşleri hamile kalan erkeklerin kısa bir süre sonra hamilelik semptomları yasamasına hamilelik sendromu denir. Baba adaylarının yaklaşık yüzde 10 ile yüzde 65′inde görülür. Bu durum hamilelik sırasında her an olabileceği gibi hamileliğiniz 3. ayına yaklaşırken ya da doğum yaklaştığında ortaya çıkar.
Belirtileri nelerdir?
Hamilelik sendromunun belirtileri, anne adayının hamileliği döneminde yaşadığı şikayetlerle aynıdır. Nefes almakta güçlük çekme, hazımsızlık, karın ağrısı, karında şişkinlik, duygusal değişimler, yorgunluk, bas ağrısı, bel ağrısı, bacaklarda kramplar, kilo almak, mide bulantısı, bas dönmesi ve asermek gibi..
Offff midem çok kötü ağrıyo sanki çok açmışım gibi
Kızlar benim göbişim çıktı biliyorum çok erken olmaz ama göbeğm gömleklermn düğmesini gerdiriyor baya çıktı yani
varmı göbişi çıkan?acaba çok su içiyorz ondanmı bilemiyorum ama benm baya çıktı göbiş
evet yaa sivilceler çıktı çenemde falan sinirlerim bozuldu:18::18:kızlar yüzünüz yağlanmaya başladı mı benim ergenlikteki gibi yağlanmaya başladı :26:
kızlar yüzünüz yağlanmaya başladı mı benim ergenlikteki gibi yağlanmaya başladı :26:
Ben buraya belli aralıklarla bazı bilgiler yazmaya devam etmek istiyorum.
Azıcık bile aklımızda kalsa her koşulda faydası dokunur.
Daha hayırlısıyla doğuma çok zaman var ama;
Doğumdan sonra göbek bağının hemen kesilmemesi gerekiyormuş.
Doğumdan hemen sonra kesilmesinin bebekte demir eksikliğine yol açabileceği belirlenmiş.
Doğumdan sonra kalp atışlarının normal düzeye gelmesinin ardından, 2-5 dakika sonra göbek bağının kesilmesi tavsiye edililiyormuş.
Emzirme konusunda da;
Doğumdan sonra en fazla 30 dakika içinde bebeğin anneye emzirmesi için verilmesi gerekiyormuş.
Bazı hastanelerde; bebek doğduğunda mama ve şekerli su veriliyormuş. Emzirmek isteyen annelerin buna kesinlikle karşı çıkması gerekiyormuş. Şekerli su geçici olarak bebeğin şeker dengesini düzeltse de zararı faydasından çok olduğundan, siz o sırada pek kendinizde olmazsanız diye, her ihtimale karşı eşinizi konudan haberdar edin. O hemşireleri uyarsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?