2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Catlak icin ben de simdilik bebe yagi kullaniyorum. Henuz doktoruma da sormadim neyi tavsiye ettigini, sordugumda tavsiyesini paylasirim sizlerle de. Fakat bir arkadasim johnson baby vazelin kullandi 9aya kadar ve 0 catlak :) lierac duymustum diger bir arkadasimdan onda da 0 catlak.. Bilmiyorum cok kararsizim ben de.. Hangisinden kullansak kiii :) gerci irsi diyorlar catlak icin o ayri mesele :)

cinsiyeti öğrenen varmı kızlar ya ben çok merak ediyorum
ay o günleri de göreceğiz inşallahhhhhh
birde ben artık bacak bacak üstüne atamıyorum kasıyor sancı oluyor hemen bu doğal mı:44:
hadi yaa ırsiyse benim vücut çatlaktan geçilmeyecek desene

Kizlar ben hic tatli yemezdim.simdi 3dilim yrdim:)).sut icemiyorum.onun yerine her gun bir kase yogurt.kusmalar azaldi gibi.ama arada var.bu arada 9+5im...

Merhaba kızlar, Bende aranıza yeni katıldım. Bende cinsiyetini çok merak ediyorum. Benim bu 2.hamileliğim 10 yaşında kızım var. Tecrübemi bilmiyorum ama ben geçen haftadan beri kımıldamalarını hissediyorum. Yada bana öyle geliyor. Bilmiyorum siz hissediyormusunuz.

çatlak için bişeylere başlamakta fayda görüyorum ciddi ciddi
daha 9. haftadayız
millet senin kadar zayıf biri için bu göbek normal değil yoksa bebiş mi var diyo
bende yuh o kadar belli mi diyorum
nasıl kullanılıyo bu çatlak için kullanılan ürünler yani hergün akşam yatarken falan mı banyoda mı nasıl

selam kızlar,
ben çatlak için doğal yağlardan kullanmayı tercih ediyorum, eczaneden vs. alınanlarda hep katkı maddesi varmıi gibi geliyor bana. bu arada benim de bulantılarım azaldı, sütü artık zorla da olsa içiyorum, haşlanmış yumurtadan hala tiksiniyorum ama yağda yapıp bi güzel yiyorum:) bi de armut çok yiyorum... inşallah midesi kötü olan hamişler de biraz daha rahatlarlar... kusmalı günler geride kalır:)

ablam badem yağı kullandığını ve iyi geldiğini söylemişti çatlak için
aslında bu konuda tecrübeli olanların daha faydalı olacağına inanıyorum

kızlar ben bugün çok tuhafım her tarafım ağrıyor çok halsizim kahvaltı bile yapmadım daha.hiç midem bulanmazdı ama dün gece kustum halen dahada bulantı halsizlik baş dönmesi ve baş ağrısı var.gecede tüm kemiklerim ağrıyodu.sizce gebeliktenmidir yoksa soğuk algınlığı flanmı?hastaneye gideyimmi ne dersiniz?

kızlar bu ikili test olayı benim canımı sıktı. daha doğrusu canımı sıkan gittiğim doktor ve hastane oldu. ben 18 temmuzda kontrole gitmiştim, doktor 20 gün sonra gel ikili test yapalım dedi. ben de 19. gün gittim bayram sonrasına sarkması diye. bazı doktorlar ikili testin ultrason ölçümlerini kendisi yapıyor diye biliyorum, bunu da kendisi ölçecek diye düşündüm. doktora göründügümde bu sefer ağız değiştirdi. 2 hafta sonraya randevu almamı ve ikili testi başka birinin yapacağını söyledi. gittik başka bi birimden randevu almaya, ama malesef yoğunluktan en erken 3 hafta sonraya randevu varmış. tekrar doktora durumu söyledik, olmaz diyor geç olur,iki hafta sonraya alman lazım. orda bi uyuz oldum zaten, kendisi de ameliyata gidiyorum diyip bizi sekreterine havale etti. sekreteri de ilgili kişiyle görüştü ama malesef imkansızmış. he ancak şöyle olabilirmiş: ben bi gün gidecekmişim, olur da randevusuna gelmeyen olur, beklersem belki araya alırlarmışmış... ee ben nerden bilecem gelip gelmeyeceklerini, neye göre bekleyecem??? üstüne bi de ekliyor, 6 saat bekleyen olmuştu diye. ben nasıl göze alayım o kadar beklemeyi. orda biraz saydırdım bunlara, hastanenizin çalışma prensiplerini hiç beğenmedim falan dedim. doktora da güvenim kalmadı, ne biçim hasta takibi bu anlamadım. neyse sonra başka hastaneye gittik, haftaya ikili teste girecem ama endişeliyim. ilk gittigim hastanedeki testi yapacak olan perinatoloji uzmanıymış. bu hastanedeki değil, ama ikili testlerin ölçümünü hep bu yapıyomuş. kafam karıştı kızlar siz ne diyorsunuz?

annemler cuma tatilden dönüyormuş, cumaya aldım randevumu, en azından yanımda biri olur diyorum... uyudum bir de, sanırım iyi geldi, 5 haftalık bile olsa önemli olan sağlıklı olması ama yine de bana gıcık gıcık davrananları dövesim var, o geçmedi... Allah hepsine akıl fikir versin inşallah, sonuçta ağızlarının içine bakıyoruz her şey için

merhaba canım o gıcık gıcık davranaları benimde dövesim var 7 haftalık benim geçen haftaya kadar sinirlerim normaldi ama artık başladım herşeye gıcık olmaya geriliyorum

bende ikili teste ayın 22sinde gideceğim 31temmuzda gitmiştim en son kontrole bakalım inşallah herşey yolundadır. bu ikili test dedikleri ne arkadaşlar ne yapıyorlar? neden yapıldığını biliyorum ama nasıl yapıldığını bilmiyorum. bilen var mı?:44::44:

Ben kendime nazar degdirdim sanirim kizlar... bikac gundur agrim yoktu. Bugun kasiklarim bacaklarim belim agridi. Ama bebek sanki artik ortalarda duruyor. Eskiden hep solda hissederdim. Bi de muthis uykum geldi bugun ise zor gittim...aksam ustu de bebisin old yer seyirdi. Bunlari yasayan var mi bu hafta?

Kizlar ben hic tatli yemezdim.simdi 3dilim yrdim:)).sut icemiyorum.onun yerine her gun bir kase yogurt.kusmalar azaldi gibi.ama arada var.bu arada 9+5im...
Rabbim tez zamanda geçmesini nasip etsin inşallah bu kadar aç bırakma kendini ama canım ne yiyebiliyorsan ye canım bebişin seni sömürüyor kendine dikkat etmen lazım
İkili taramayi Kizimda yapmisti bunda da kadin dogum uzmanim yapacakBence endiselenecek bi durum yok
ikili tarama testi hangi haftalar arası yapılıyor ya ben hiç bilmiyorum

serebii özel mesajlarına bakabilirmisin

İkili taramayi Kizimda yapmisti bunda da kadin dogum uzmanim yapacakBence endiselenecek bi durum yok

ikili taramayı benimde k.doğum doktorum yapmıştı.başkası mı bakıyor kafam karıştı şimdi
kızlar çatlak eger genetikse en pahalı kremde sürseniz oluyor .olmuyacaksa zaten olmuyor .ben büsürü bitkisel yağ kullandım ama nafile 7.aydan sonra çatır çatır çatladı sadece acısını kaşıntısını hisssetmedim

haftasi da uygunmusay nasil sevindim annem agladi heruf sevincten goklere uctudilenci falan onumuze gelene para verdik valladarisi duymayanlarin basina insallah

Canım hayırlı olsun.Çok sevindim Yüce Allah'a şükürler olsun.

Canım benim ilk ay dediğin gibi bacaklarım ağrırdı,baş dönmesi vardı sürekli ve iştahsızlık,yorgundum da.şüphen varsa git doktora ya da evde test yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…