- 4 Temmuz 2013
- 5.185
- 12.264
- 448
evet sağlık ocağına gebeliğimizi bildirmemiz gerek.ama ben bir türlü gidemedim ya.geçen gittim öğleden sonraydı aç karnına gelmen lazım dediler kan alınacakmış.bakalım henüz gidemedim maalesef
evet canım ben de senin gibiydim. Dişlerimi fırçalamak ölüm gibi geliyodu, cünkü genelde ya dişlerimi fırçalarken, ya da afedersin boğazımı temizlerken çıkarıyodum. Kafamı lavaboya eğemiyodum. şimdi düzeldi çok şükür:) seninki de geçecek sabret...
kızlarr günaydınnnnnnnnnn
bebişimin pıtpıtlarını duydum
Tam 8 haftalık olacaktı 8+4 günlük dedi gelişimi güzel olacak dedi
13 eylülde 2 li tarama testimiz varmış
haziran 25 1989 canım benimde ekim 9 1989 çoookk merak ettimm
canım bana da bakar mısın çok merak ediyorum senin yöntemde ne çıkacak ??
benim d.t= 26 ağustos 1985
eşimin d.t= 23 aralık 1984
sat: 1 haziran
günaydın hamişler... bugün ikili testimiz vardı nihayet yaptırdık ve eve geldik:) dün sabah ezanından itibaren uyuyamamıştım, günboyunca hatta bu sabaha kadar başım deli gibi ağrıyodu. hatta dün akşam yemekte durup dururklen ağladım, eşim de bebekle ilgili bişey oldugunu, ondan gizlediğimi zannetmiş. neyse sabah gittik ultrason sonucunu hemen aldık tabii. anladıgım kadarıyla herşey (ense kalınlığı, burun kemiği oluşumu vs...) normal. kan tahlili sonucu haftaya belli olacakmış. doktor da sonuçlar gayet güzel dedi. 11+5 olmam lazım ama ölçümlere 12+4 görünüyor. bütün uykusuzluğum, baş ağrılarım hep strestenmiş kızlar yaa şimdi nasıl rahatladım anlatamam:))) aslında neden bu kadar stres yaptım onu da anlamış değilim:) sizin de aklınızda bulunusun diye yazıyorum ultrasona girmeden önce benii yürüttüler bebek hareket etsin diye, çantamda çikolata vardı bi de ondan yedim. ilk zamanlarda hareketliydi sonra ben kendimi kasınca durdu. bacaklarımı falan gevsettim gene başladı hareket etmeye miniğim. çok uzatmayayım kızlar herşey yolunda. inşallah bütün hamişlerin sonuçları güzel çıkar...
günaydın hamişler... bugün ikili testimiz vardı nihayet yaptırdık ve eve geldik:) dün sabah ezanından itibaren uyuyamamıştım, günboyunca hatta bu sabaha kadar başım deli gibi ağrıyodu. hatta dün akşam yemekte durup dururklen ağladım, eşim de bebekle ilgili bişey oldugunu, ondan gizlediğimi zannetmiş. neyse sabah gittik ultrason sonucunu hemen aldık tabii. anladıgım kadarıyla herşey (ense kalınlığı, burun kemiği oluşumu vs...) normal. kan tahlili sonucu haftaya belli olacakmış. doktor da sonuçlar gayet güzel dedi. 11+5 olmam lazım ama ölçümlere 12+4 görünüyor. bütün uykusuzluğum, baş ağrılarım hep strestenmiş kızlar yaa şimdi nasıl rahatladım anlatamam:))) aslında neden bu kadar stres yaptım onu da anlamış değilim:) sizin de aklınızda bulunusun diye yazıyorum ultrasona girmeden önce benii yürüttüler bebek hareket etsin diye, çantamda çikolata vardı bi de ondan yedim. ilk zamanlarda hareketliydi sonra ben kendimi kasınca durdu. bacaklarımı falan gevsettim gene başladı hareket etmeye miniğim. çok uzatmayayım kızlar herşey yolunda. inşallah bütün hamişlerin sonuçları güzel çıkar...
Gozunaydin amazon
Cinsiyetle ilgili bi benzetme yapmadimi?
aaa ben bunu bilmiyordum gidip bildirmedim de hiç. neden bildirmemiz gerekiyomuş ki anlayamadım :S
Lilapr Cok sasirdim panik oldum bir de.. bende henuz bi degisiklik yok 10 haftaligim. Sende ki 10 haftalikla alakam yok :)
Ama 8 kilo ciddi bir durum. Ben kusmalarimdan ve tiksintiden henuz yemek yemege baslamadim. Baslayabilirsem bir diyetisyen destegi mutlaka alicam.
Ben gebeligim boyunca 10 kilo hedef koydum. Ama zor bi hedef..
Sonrasinda zor olur gibi geri vermek. :)
ben ikisine de gittim, devlet hastanesi tabi ki özelin yerini tutmuyor, beklentini yüksek tutma, ikili teste de ense kalınlığına da bakıyorlar, ben de bugün gideceğim
daha önce 90 lı kiloları gördüğüm için ne kadar zayıflayıp hamile kalmış olsamda o göbeğin alt yapısı hazır ve devasa boyutlara ulaşma potansiyeli herzaman var:)))bebişler büyüsünde göbek büyür küçülür önemli değil :)bende bir tek bende göbek var sanıyordum ama ben hiç kilo almadım çok şükür.sadece bebeşin büyümesinden kaynaklı bir göbiş
canım aşılarımız olacak onun için...e sonra bebiş doğcak onun aşıları vs.
canım panik olması greken benim bu göbekle.mormal olan seninkisi:) açıkası ben diyet yaparken ve 5 ayda 17 kilo vermişken hamile kaldım.o sürede yiyemediğim ne varsa hamileyim nasıl olsa diye acısını cıkarttım resmen.ne görsem canım istiyor.bir kere bile mide bulantısı da yaşamadım.üstüne sigarayoı da aniden kesince iştah iyice arttı.dr umla konustum daha önce tedavi geçmişimi de bildiği için kiloyu neredeyse hiç umursamıyor.biraz fazla hızlı alıyorsun ama olsun yine veririsin isteyince önemli olan bebek diyor şimdilik.
sabah gittim devlete ve nasıl pişmanım anlatamam.4 gün daha bekle kendi drunda kanını ver sonucun cıkınca hemen arayıp bilgi versinler işte.salak ben acele ettim sinirlenip geldim.birincisi devlet hastahanesindeki sağlık personelinin herkesi dövecek gibi olan tavrı.anlıyorum günde yüzlerce hertürlü insan geliyor.hele burda türkçe konusmayı bile bilmeyen bir kalabalık vardı.onlara bağırmaya alışmışlar ama tavırları ciddi sinirlendirdi bugün.işini doğru dürüst yapan yok.kan vericem hem ikili test için hemde kan uyusmazlığı için.ikisini ayrı ayrı istiyolar.biri ultrasondan sonrta olacakmış.ya ben neden iki kere neden delik deşik edeyim kolumu zaten damar bulunamıyo.ultrasonu iste sonucu getirince iki testi birden iste.merkez labaratuarı kan almaya gönderiyor kan alma merkez labaratuarına sıcakta ordan oraya koşturup durdular beni.tam sıra geldi tüpleri aldım sonuc 10 gün sonra cıkacak dediler.ya ben zaten 4 gün sonra özelde kanımı verecektim 10 gün bekleyeceksem ne anlamı var.bıraktım tüpleri işlemi iptal ettirdim cıktım.artık cumaya kaldı testlerim.ama ultrasona girdim.12+1 im normalde.4-5 gün geriden geliyordum bugün 11 hafta ile uyummlu çıktım.biraz canım sıkıldı ama kesin onuda yanlış ölçmüşlerdir devlet hastahanesinde.ense kalınlığı 1 mm cıktı.bebebğin boyu 5,19 cm olmuş. ama tüm bu ölçümleri tyoplamda 10 saniye gibi bir sürede yaptılar bastan sağma gibi geldi.durumu olmayıp sadece devlet hastahanelerine gitmek zorunda olan tüm arkadaslara sabır ve kolaylık diliyorum.
daha önce 90 lı kiloları gördüğüm için ne kadar zayıflayıp hamile kalmış olsamda o göbeğin alt yapısı hazır ve devasa boyutlara ulaşma potansiyeli herzaman var:)))bebişler büyüsünde göbek büyür küçülür önemli değil :)
Eki Görüntüle 781050 Eki Görüntüle 781051 Eki Görüntüle 781047
şimdiden 8 kilo almışş kocaman olmuşş göbeğim
pembeli yaklaşşıık 6 haftalııkken. lacivert li 10 haftalııkken ve salopet bugün yani 12+0
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?