2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
evet sağlık ocağına gebeliğimizi bildirmemiz gerek.ama ben bir türlü gidemedim ya.geçen gittim öğleden sonraydı aç karnına gelmen lazım dediler kan alınacakmış.bakalım henüz gidemedim maalesef

aaa ben bunu bilmiyordum gidip bildirmedim de hiç. neden bildirmemiz gerekiyomuş ki anlayamadım :S

ay inşallah sabırla beklicem

kızlarr günaydınnnnnnnnnn
bebişimin pıtpıtlarını duydum
Tam 8 haftalık olacaktı 8+4 günlük dedi gelişimi güzel olacak dedi
13 eylülde 2 li tarama testimiz varmış

canım gözünaydınnnn

günaydın hamişler... bugün ikili testimiz vardı nihayet yaptırdık ve eve geldik:) dün sabah ezanından itibaren uyuyamamıştım, günboyunca hatta bu sabaha kadar başım deli gibi ağrıyodu. hatta dün akşam yemekte durup dururklen ağladım, eşim de bebekle ilgili bişey oldugunu, ondan gizlediğimi zannetmiş. neyse sabah gittik ultrason sonucunu hemen aldık tabii. anladıgım kadarıyla herşey (ense kalınlığı, burun kemiği oluşumu vs...) normal. kan tahlili sonucu haftaya belli olacakmış. doktor da sonuçlar gayet güzel dedi. 11+5 olmam lazım ama ölçümlere 12+4 görünüyor. bütün uykusuzluğum, baş ağrılarım hep strestenmiş kızlar yaa şimdi nasıl rahatladım anlatamam:))) aslında neden bu kadar stres yaptım onu da anlamış değilim:) sizin de aklınızda bulunusun diye yazıyorum ultrasona girmeden önce benii yürüttüler bebek hareket etsin diye, çantamda çikolata vardı bi de ondan yedim. ilk zamanlarda hareketliydi sonra ben kendimi kasınca durdu. bacaklarımı falan gevsettim gene başladı hareket etmeye miniğim. çok uzatmayayım kızlar herşey yolunda. inşallah bütün hamişlerin sonuçları güzel çıkar...

maşallah canım ne güzel, inşallah kan sonuçlarında iyi çıkacaktır. darısı bizlerin başına inşallahhhh

Ay canim masallah size darisi bize ins cuma gunu. O cikolata isini unutmazsam yapicam. Alarm mi kursam acep? Bi de idrara skisip gidicem yoksa bebegimi net goremioruz :))

yaa kızlar bu arada ben ultrasonda o kadar heycanlıydım ki herşeyi sordum, kafatası kemiği, burnu, ense kalınlığı.... ama cinsiyeti hiiiççç aklıma gelmedi yaa(( sonuçları haftaya göstermem lazım ama biz de tatile gidicez, iki hafta sonraya kaldı pöffff((((

yazssati benimkinide söylermisin
benim d.t. 30.06.1986
eşiminki 20.05.1981
sat:20.06.2013

canım panik olması greken benim bu göbekle.mormal olan seninkisi:) açıkası ben diyet yaparken ve 5 ayda 17 kilo vermişken hamile kaldım.o sürede yiyemediğim ne varsa hamileyim nasıl olsa diye acısını cıkarttım resmen.ne görsem canım istiyor.bir kere bile mide bulantısı da yaşamadım.üstüne sigarayoı da aniden kesince iştah iyice arttı.dr umla konustum daha önce tedavi geçmişimi de bildiği için kiloyu neredeyse hiç umursamıyor.biraz fazla hızlı alıyorsun ama olsun yine veririsin isteyince önemli olan bebek diyor şimdilik.

ben ikisine de gittim, devlet hastanesi tabi ki özelin yerini tutmuyor, beklentini yüksek tutma, ikili teste de ense kalınlığına da bakıyorlar, ben de bugün gideceğim

sabah gittim devlete ve nasıl pişmanım anlatamam.4 gün daha bekle kendi drunda kanını ver sonucun cıkınca hemen arayıp bilgi versinler işte.salak ben acele ettim sinirlenip geldim.birincisi devlet hastahanesindeki sağlık personelinin herkesi dövecek gibi olan tavrı.anlıyorum günde yüzlerce hertürlü insan geliyor.hele burda türkçe konusmayı bile bilmeyen bir kalabalık vardı.onlara bağırmaya alışmışlar ama tavırları ciddi sinirlendirdi bugün.işini doğru dürüst yapan yok.kan vericem hem ikili test için hemde kan uyusmazlığı için.ikisini ayrı ayrı istiyolar.biri ultrasondan sonrta olacakmış.ya ben neden iki kere neden delik deşik edeyim kolumu zaten damar bulunamıyo.ultrasonu iste sonucu getirince iki testi birden iste.merkez labaratuarı kan almaya gönderiyor kan alma merkez labaratuarına sıcakta ordan oraya koşturup durdular beni.tam sıra geldi tüpleri aldım sonuc 10 gün sonra cıkacak dediler.ya ben zaten 4 gün sonra özelde kanımı verecektim 10 gün bekleyeceksem ne anlamı var.bıraktım tüpleri işlemi iptal ettirdim cıktım.artık cumaya kaldı testlerim.ama ultrasona girdim.12+1 im normalde.4-5 gün geriden geliyordum bugün 11 hafta ile uyummlu çıktım.biraz canım sıkıldı ama kesin onuda yanlış ölçmüşlerdir devlet hastahanesinde.ense kalınlığı 1 mm cıktı.bebebğin boyu 5,19 cm olmuş. ama tüm bu ölçümleri tyoplamda 10 saniye gibi bir sürede yaptılar bastan sağma gibi geldi.durumu olmayıp sadece devlet hastahanelerine gitmek zorunda olan tüm arkadaslara sabır ve kolaylık diliyorum.

bende bir tek bende göbek var sanıyordum ama ben hiç kilo almadım çok şükür.sadece bebeşin büyümesinden kaynaklı bir göbiş
daha önce 90 lı kiloları gördüğüm için ne kadar zayıflayıp hamile kalmış olsamda o göbeğin alt yapısı hazır ve devasa boyutlara ulaşma potansiyeli herzaman var:)))bebişler büyüsünde göbek büyür küçülür önemli değil :)

doktora gittim geldim, tam da beklediğim gibiydi mendebur herif! ikili test için bebeğin duruşu uygun değilmiş, yapamazmış, bir dahaki sefere 3 lü test için gelmeliymişim, cinsiyeti sordum, pu ha haaa diye iğrenç bir erol taş gülüşü attı cinsiyet için daha çok küçük dedi, Allah 'ım şu doktora her gittiğimde sinir krizi geçiriyorum!! ben de cuma gününe başka doktora randevu aldım

Amazon uzulme belki 2 hafta snra daha da net gorunur pozitif dusun

canım aşılarımız olacak onun için... e sonra bebiş doğcak onun aşıları vs.

ya ne biliyim sağlık ocağı bana pek cazip gelmedi nedense bebiş doğunca aşılarına mecbur gidicez ama şimdi doktor kontrolünden sonra bide sağlık ocağına sürekli çağırıp bıktırıyolarmış galiba, nette araştırdım biraz şimdi. ikisini birden çekemem sanırım kafam karıştı ya :44:

canım haklısın devlet hastanelerinde pek özenmiyolar. bende normalde özele gidiyorum. düşük tehlikem olduğu zaman birde devlet hastanesine gidip farklı bir doktordan yorum alayım dedim ama çekmediğim kalmadı o gün. hem cihazları da çok çok eskiydi, doktorunda çok sert ve tersleyici bir tavrı vardı. zaten düşük tehlikem var diye mutsuzdum ve gergindim, adam da iyice sinir etmişti. belki devletteki tüm doktorlar öyle değildir ama yine de ben çok üzülmüştüm o gün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…