ayy insanın hevesini kursağına bırakıyorlar, eve geldim bir saat koridorda tur atmışım öfkemdeneşim ne oluyor ne dolanıyorsun ortada demese farkında değilim. ya gitmeyeyeyim gitmeyeyeim o doktora diyorum, randevusu tek boş olan doktor o, millet biliyor demekki, özelde test yaptırmak istemedim, çünkü 3 aydır inanılmaz bir masrafa girdik sadece yaz tatilinde 12 bin lira para harcamışız, 5 bin daha harcayacağız, biraz masraflarımı kısmak zorundayım, o nedenle devlette böyle bir imkan varken bedava yaptırmak istedim, yoksa benim doktorum bu adam değil.
cinsiyeti tam olarak kaçıncı haftada belli oluyo acaba 3 aylıkken diye biliyorum ama
cnm ikili test o kdr da pahalı değil ki özellerde. bi araştır. örneğin ben ankara başkent'e gidiyorum. 30 tl ikili test ücreti. yani tatilde 12 bin harcıyorsan, bebeğin için 30 tl'ye kıymalısın derim
bana çok küçük alttan muayene edeyimmi dedi, edebilirsiniz demiştim o zaman 6+1 demişti, bir zarar gelir mi? 16 ağustosta son gittiğim doktorda bu
Ben sağlık ocağına mecbur kalmadıkça, yani kimse arayıp sormadıkça, kendiliğimden gitmeyi düşünmüyorum.
Eninde sonunda gitmem gerekecekse de bunu mümkün oldukça sonuna kadar ötelemeyi planlıyorum.
Eskiden oturduğumuz semtteki sağlık ocağı çok güzeldi. Şimdi oturduğumuz yerdeki ise iğrenç.
kızlar ben 11. haftadayım hiç doktora gitmedim gitmememin sebebi altdan muayene eder korkusu ama bu hafta gidicem nasıl bir süreçten geçerim hangi testleri yapıyorlar
12 haftalık iken 2'li test yapılıyor.
Ultrasonda bebeği kontrol ediyor ve kan tahlili istiyor.
Bu haftalarda artık karnından bakılıyor.
benım gıttıgım yerde ıkılı test 81 tl ımıs
bende daha doktora gıtmedım bugun 5+5 cumartesı randevum var acıkcası kotu hıssetmıyorum ama gecmı kaldım dıyorum 3 haftalıkken hamıle oldugumu ogrendım ıyı sabrettim
bırde ıkılı test bence onemlı cunku ıkılıde cıkan bazı seyler uclude cıkmayabılıyor
aynen bizim burdaki sağlık ocağıda öyle hiç ilgilenmiyorlar eski sağlık ocağındakiler daha güzel ilgileniyorlardı ama kaydın başladımı her ay gitmek zorundasın arıyorlar tansiyon kilo ölçümü birde 2 tane mi 3 tanemi ne aşı oluyo
o zaman ben haftaya gidiyiim 12 haftalık olucak çünkü
cnm ben ilk 6+3 te gittim. üstten görünmesi için beklemiştim o yüzden. geç kalmadın yani merak etme..
ve evet haklısın ikili test çok önemli. üçlü den daha iyi. bnm doktor ikili de çok düşük risk çıktığında üçlüye gerek duymuyor bile
aşıyı reddetsem, hadi len desem yine yaparlar mı?tek hemşireyi bide sağlık ocağındaki pambık doktorumu pek beğeniyorum, bir de girişte bi teyze oturuyo o da çok şeker ama onun dışındakileri hiç beğenmedim ben işte geçen gittiğimde elim ayağıma dolandı, tatilde olan hemşiremin yerine başka hemşire oturmuş, "nereden bileceğim ben ne zaman geleceğini in aşağıda öteki hemşireye söyle doktorundan dosyanı alsın" bilmemne dedi, sen bilmicen de ben mi bilcem, yolcaktım oracıkta da :/ neyse, hemşirem gelsin ona gitçem ötekileri görmem bile :/
bebekler bellı oluyormu kızlar?
ve yuzustu uyuyormusunuz e senın ıkıncı gebelıgın demeyın ılkı tüp bebektı ve cok rısklıydı gebelıgım o yzuden hareket etmıyordum pek ınanılması guc ama :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?