2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

ben üç doktora sırf cinsiyet için gittim demedim ki burda?
zaten kız olsun erkek olsun diye tutturduğum yok
yaşadıklarımı bilmediğinden tabi kolay kolay laf edebilirsin bende 3 doktor deyince belki hastada sorun derdim ama durum şöyle
ilk doktoruma gittiğimde rahimden bakcaz dedi bende daha yeni evliyim alttan plastik bişey sokulcak ve bi anda korkudan kötü oldum
neyse şuraya yat dedi ayaklarını ayıran bişey bu
bende o heyecanla altımdakini tamamen çıkarıp mı yatcam dedim
tabiki öyle yapcaksın bide soruyomusun diye tersledi
ben titreye titreye oraya yattım
alttan bi anda o şeyi sokunca ay dedim bi anda
bana bağırdı sen böyle yaparsan ben nasıl bakcam çocuğa diye
nerdeyse ağlayacaktım bacaklarım ayrık öyle durdum ve onu çıkarırken bile acıdı gözlerim dolu dolu çıktım odadan
2. olarak başka doktora gittim orda yeni doğan ünitesi yok kadın iyiydi aslında ama çevremden yeni doğan yoksa ya doğumda bişey olursa ortada kalır çocuk hastane bulamazlarsa dediler bende daha iyi bir hastaneye gittim
3. doktor ikili tarama yapacaz dediğinde gittim neyse kan alındı falan orda sordum cinsiyeti daha ne belli olcak canım falan dedi kız gibi dedi geçti, iyi durumu dedi kaldırdı
4güne ara dediler ben aradım
doktor o sırada 3 kişiyi muayene etti sekreter telefonu tuttu ve ben 30 dk telefonda bekledim bana sen kapat doktor arıcak bile demediler, sonra sekreter doktora ekranda açtım hastanın sonucu dedi doktor telefonu eline bile almadan iyi bişey yok söyle dedi ben duyuyorum
sonra ben aramışken beta hcgyi de öğrenebilirmiyim dedim kız doktora dedi napcakmış canım betayı falan ona ne gibi bişeyler dedi
ben soruyorsam belkide görümcem hemşire ona sorcam yada keyfim istiyo öğrenmek neden söylemiyor hemde tersliyor?
sonra aldı telefonu napcan sen betayı iyi dedik falan dedi
bi özel doktoru böyle konuşurmu? ki devlettekilerin de buna hakkı yok..
sonra sağlık ocağı devid3 diye bi damla verdi içinde hamileler zorunlu kalmadıkça kullanmasın diyor
tabi kime sorcam o durumda en son konuştuğum adama desem belki yine terslicek ikinci kadın doktora gittim
o da güneşli yerde yaşıyorsun ne gerek var bu damlaya dedi sanki ben zorla istedim neyse muayene parası vermişken cinsiyete bakalım dedim hemde bebeği görmek istiyordum yine kadın ultrasondan baktı oynuyo zıplıyo falan nasıl hoşuma gitti o arada erkek gibi bu yumurtalıkları düşmemiş daha dik duruyor dedi
neyse zaten ikisi farklı deyince kafam karıştı iyice şuan belli değil
keşke sorun sadece dediğin gibi cinsiyet olsaydı da ben adam gibi doktor bulabilseydim
evladımı bu devirde kız erkek diye ayıracak değilim Rabbim zaten oluşurken cinsiyeti belirliyor ha öğrensem iyi olur şimdiden kızıma yada oğluma bişeyler almayı aldıklarıma öpüp koklamayı düşünüyorum, belkide eşim sürekli kız dediğinden kızım diye sevdiğinden merak ediyorum

benim derdim üç doktora gittim üçü de cinsiyeti bilemedi değil
birazcık ilgi sadece ve iyi bir hastane olması yeter
insanları hemen çok iyi yargılıyorsunuz bilmeden anlamadan

canım aynı sorunu ben yazacaktım.bende 13.haftadayım,bulantılarım geçti çok şükür ama hala birşey yiyemiyorum.kahvaltı sorun olmuyor,peynir ekmek vs.yiyebiliyorum ama öğle ve akşam yemeği tam bir kabus çünkü hala herşeyden tiksiniyorum.ama çokta sorun yapma vitamin alması lazım diye çünkü ben ilk hamileliğimde 6.ayda yemeğe başladım,sonrada şekerden dolayı diyet yaptım.üstelik vitamin hapını,folik asiti vs.yok denecek kadar az kullandım.

sen takma kafana cnm haklısın hep sorun yasamıssın. bende henuz kendıme ore bı doktor bulamadım dolanıyorum bı oraya bı buraya ınsallah hamıle psıkolojısınden anlayan bıraz nazık kıbar ve acıklayıcı bır doktora denk gelırız

bende de aynı sorunlar vaaaar (((

canım özellikle ilk gittiğin doktorun tavri çok sinir bozucu, vajinal muayene beni de cok geren bi olaydir.ustune üstlük doktorun bu şekilde davranmasi çok yanlış. gittigin hastanede Yenidoğan Yoğun Bakım olması önemli bir detay es gecilemez.ayrica doktorunu sonuc sormak için aradığında sana istediğin bilgiyi vermek zorunda. inşallah gönlüne gore bi doktor bulup sağlıklı bir şekilde bebeğini dunyaya getirirsin.hepsini geçtim bir annenin bebeginin cjnsiyetini merak etmesinden daha dogal bişey Olamaz .Çünkü ben de cok merak ediyorum. sorun etmiyorum sadece merak ediyorum bu da gayet insan bir durum.sen uzme canini hersey gönlünce olur inşallah. ..

vitamin hapları konusunda tereddüt yaşayan arkadaşlara şunu söylemek isterim.ilk hamileliğimde çok araştırma yapmıştım,bu hapların kullanımı çoğu ülkede hala tartışma konusu,ben folik asiti iki hamileliğimde de kullanmadım diyecek kadar az kullandım,içsemde hemen peşinden çıkarıyordum,vitamin hapını ise çok iri olduğu için zaten içemiyordum,içebilsem bile ben gereksiz ilaç kullanmaya karşıyım içmezdim.sonuçta şu anda çocuğum 3.5 yaşında ve çok şükür gayet sağlıklı.ikili test,üçlü test vs.yaptırmayacağım.sürekli takip ediyorum çoğu arkadaş çok stresli,biraz sakin rahat olun bence,tevekkül etmek lazım.herkese hayırlı hamilelikler.

börtü böcekten ben de çok korkarım valla
çok normal korkman.
haa bi de erkeklerden çok fazla incelikler beklememek lazım,
emin ol çoğu aynıdır yani..sıkma canını..hamilelikte zaten hormonlar tavan yapıyo, kırılmayacak üzülmeyecek ağlamayacak şeyleri kafamıza takıyoruz biz hamişler:) bebişini düşün mutlu oll

kafana göre bi doktor bulursun inşallah cnm
bu arada doğumda annenin yanında olman tabii ki iyi olur, eğer yakınsanız ya sen onun yanına git, ya da o gelsin bence rahat edersin. Allahım hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize

inşallah canım ya gerçekten hamilelikte insan daha farklı oluyor
hele doktorların azarlaması terlemesi çok zoruma gidiyor ki hiçbi zaman sert çıkışmadığım halde
Allah gönlümüze göre bir doktor çıkarır inşallah karşımıza

bence de canım yenidoğan yoğun bakım olan bi hastaneye gitmek daha mantıklı gibi kuzenimin çocuğunu gittiği hastanede olmadığı için hastane hastane dolaştırmışlardı doğumdan sonra çok sıkıntı çektiler bu yüzden bu konuda daha hassasım
bende cinsiyeti kız olsun erkek olsun diyemem hiçbi zaman ama elimde değil kızım yada oğlum diye sevmek istiyorum çoğu arkadaşım 12 haftasında öğrendi hemde sormadan doktor söyledi dediler bende imkanım varken öğrenebilsem hiç fena olmazdı, asla kız olsun yada erkek olsun diyemem ben eşim içime kız doğuyor dediği için daha çok merak ediyorum gerçekten yoksa içine mi doğuyo adamın diye bu yüzden doktora beta hcgyi sorduğumda napcan deyip söylememesi terlemesi hiç hoşuma gitmedi
ayrıca annemlerin olduğu şehirde doğum yapsam görümcem de orda ve sağlıkçı olduğundan daha rahat mı olurum diye düşünüyorum sağolsun görümcem de çok iyidir burda doğum yaparsan herşeyinle ilgilenebilirim yardımcı olurum diyor

bakalım Rabbim belirlemiştir bir yer bize artık elbet bi doktor buluruz

allah razı olsun canım saol

yaaaa banamı denk gelmiyo öyle doktor beniki bidahaki randevuda söylüycekmiş ama bne beklemeden arada başka bi doktora gitcem

destine bize tüp bebek doktorumuz söyledi kendi doktorum 20. haftada söyleyecekmiş :)

Cok mutluyum annisler allahima sukurler olsun bebegim uguruyla geliyo insallah. Bugun ogretmen atamalarinin kontenjanlari aciklandi ve bu yil ataniyorum ;-) tasinma telaslari baslasinnnnn

Iyi canim yaa icimi rahatlattin yalniz degilim demek ki. Folik asiti iki haftadir ben de icemiyorum malesef

Merhaba,
Öncelikle vitaminler konusunda şunu söylemek istiyorum. Bu vitaminler bebekler için değil anneler için veriliyor. Bebek siz o vitamini yada kalsiyumu alsanız da almasanız da sizin vücudunuzdaki depolardan zaten kendi ihtiyacı olanı alıyor.
Sizin vitamin depolarınız boşalıyor, ileride kemik erimesi sorunu ile karşılaşabiliyorsunuz. Ülkemizde 1-2 çocuk doğurup 40 yaşını geçtikten sonra kemik erimesiyle karşılaşan tonlarca kadın var. Birde başka ülkeler ile Türkiye'yi kıyaslamamak lazım. Onların beslenme alışkanlıkları ile bizimkisi aynı değil. Bizde haftada üç kere balık yada et yiyebilen kaç aile var? Adamlar her gün balık yiyor tabiki folik asiti ilaç olarak almasına gerek yok o ülkelerde yaşayanların.
O yüzden ben doktorlar kullanın diyorsa kullanmak gerektiğini düşünüyorum.

destine bize tüp bebek doktorumuz söyledi kendi doktorum 20. haftada söyleyecekmiş :)

hımm anladım canım ben tedavi için şehir dışına gidip geldiğim için transferden sonra hiç gitmedim tüp doktoruma belki gitsem derdi benikide ......bu ara doğumu tedavi gördüğüm hastanede yapmayı düşünüyorum bide biraz makul bi fiyat deseler normal doğum ve sezeryan için 2200 tl istiyolar....

Cok mutluyum annisler allahima sukurler olsun bebegim uguruyla geliyo insallah. Bugun ogretmen atamalarinin kontenjanlari aciklandi ve bu yil ataniyorum ;-) tasinma telaslari baslasinnnnn
canım çok sevindim gözün aydın

herkese merhaba güzel anneler nasılsınız bakalım... biraz önce hastahaneden geldik. Bebeğimi görmenin mutluluğuyla suan ağzım kulaklarımda :) bebeğim cok hareketli maşallah kuzuma doktor amcamız 3 hafta sonra cinsiyeti öğrenicez dedi. geçer mi şimdi 3 hafta cok sağlıklı dedi doktorumuz vitamin ilaçlarımızıda aldık. Doktorum basından beri hiç kiloma falan bakmadı. merak ettim sordum nedenini... Kilonuz olmadığı için gerek duymadım dedi... 15 kilodan fazla almayacaksın dedi. daha hiç kilo almamısım zaten. sihirli değneğim olsa da su 3 haftayı hızlı bir şekilde ileri sarsam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…