2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

folik asit niye kullanılır?bebekte beyin ve omurganın kapanması sırasındaki anomalinin engellenmesi için.yani bebek için kullanılıyor.
3.aydan sonra verilen vitamin hapları evet bebek için değil bende biliyorum,ama çoğu hamilede acaba kullanmazsam bebek vitaminsiz kalır mı diye bir endişe var,bunu belirtmek istedim.vitamin hapının içeriğini okumadıysanız;

Etkin madde: 4000 IU (1201.2 μg)A vitamini, 1.6 mg B1 vitamini, 1.8 mg B2
vitamini, 2.6 mg B6 vitamini, 4 μg B12 vitamini, 100 mg C vitamini, 500 IU (12.5 μg )
D3 vitamini, 15 mg E vitamini,200 μg B8 vitamini, 10 mg B5 vitamini, 0.8 mg folik
asit, 19 mg nikotinamid, 125 mg kalsiyum, 60 mg demir, 100 mg magnezyum, 125
mg fosfor, 1 mg bakır, 1 mg mangan, 7.5 mg çinko
• Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mannitol (E 421), etilselüloz sulu
dispersiyonu, makrogol 6000, makrogol 400, jelatin, mikrokristalin selüloz,
etilselüloz, sodyum nisasta glikolat, magnezyum stearat, poviden K90, povidon K30,
absolü alkol, saf su, hidroksipropilmetilselüloz, talk, titanyum dioksit ( E 171), demir
oksit sarı (E 172)

okuyun lütfen.burada sadece kemik erimesinden bahsediyorsun,ya diğer vitaminler?
hergün düzenli süt içerekte gerekli kalsiyumu vücut için almış olur ve kemik erimesi yaşamazsınız.
tabi herkesin düşüncesi farklı,ben böyle yaptım sizde yapın demiyorum kimseye,sadece zor hamilelik dönemi geçirenler ve bu haplarla ilgili akıllarında soru işareti olanlara yardımcı olmak istedim.
benim hamileliklerim zor geçiyor,depomda vitamin falan kalmamıştır eminim ama yinede doğal olanı tercih ettim ve sorun yaşamadım ne kendimle ne çocuğumla ilgili Allah ıma şükür.

9Haftam bitmek uzere hatta yarin kntrolum var ama bi kac gundur kasiklarimda adet agrisina benzer agrilarim olmuyoo normal mi acaba ????

Kizlar bugun tatil ya esimde yok die supureyim sileyim dedim onceden hiphizli yaptigim is uzadikca uzadi ve normalden cok yoruldum.1-2 saatir midem bulanio benim pek nadir bulantim oldugu icin bunyemi sarsiyor valla, aldim elime yesil elmayi yemeye calisiyorum insallah iyi gelir

Sıradan bir kişi olarak kullandığım tüm ilaçların içeriğini bilme gibi bir durumum söz konusu değil. Bu nedenle doktorlara güvenmek gerektiğini düşündüğümü ve kendi gözlemlerimi söyledim. Sizin tercihiniz sizi ilgilendirir tabiki. Ancak siz içmediniz ve 3,5 yılda size bir şey olmadı diye kimseye bir şey olmayacak diye bir kaide yok.
Annem 3 çocuk doğurmuş, 60 lı yaşlarda bir bayan şu an. Son 10 yılda boyu neredeyse 10 cm kısaldı. Son 5 yıldır da başında sallanma sorunu var. Doktor en büyük nedeninin hamilelik döneminde eksik folik asit ve kalsiyum alımı olduğunu söyledi. Folik asit nöral tüp defekti oluşumunu engellediği nedeniyle kullanılıyor. Ama bu madde annede yoksa bebek nereden alacak. Sağlıklı anne sağlıklı bebek demek.
Benim doktorum eğer haftada üç gün balık yiyorsan folik asit kullanmana gerek yok dedi. Ben haftada üç gün balık yiyemiyorum. Bu nedenle de tablet olarak alıyorum.
İlk çocuğum tüp bebek ile oldu. Tedaviye başlamadan 3 ay önce vitamin ( elevit ) ve folik asit kullanmaya başlamıştık. Hem kaliteli yumurta oluşumu hem de olası gebelikte depolar dolu olsun diye.

Merhaba kızlar;
ben folbiol kullanıyordum bitti bugün. bu ilacı daha ne kadar içmem gerekiyor. bugün tatil sağlık ocağıda kapalıyda. doktoruma randevu günü de en erken bir hafta sonra. bi hafta kullanmazsam birşey olur mu? ya da pazartesi sağlık ocağı doktoruna yazdırayım mı?

Birbirimize destek icin burdayiz. Seni boylesine yargilayan birine bu kadar aciklama yapman garibime gitti ben senin yerinde olsam muhattap bile almam boylelerini. Istersen 10 dra gidersin. Benimle muhattap olma demen yeterliydi bence tek cumle.

Herkese merhaba.bizde bugun ikili test yaptirdik.olcumler normal cikti cok sukur.cinsiyetini soylemedi dr.bu yuzden kiz diye dusunuyorum.erkek olsa az da olsa cikinti gorurdu heralde.13+0im.goz kapagimda V harfi var:))hayirlisi...

Bu nasil bir cevap asagilayan yargilayan!!! Burda bu sekilde yorular yapamazsin. Yardimci olamayacaksan yorum da yazma.

Birbirimize destek icin burdayiz. Seni boylesine yargilayan birine bu kadar aciklama yapman garibime gitti ben senin yerinde olsam muhattap bile almam boylelerini. Istersen 10 dra gidersin. Benimle muhattap olma demen yeterliydi bence tek cumle.

Kesinlikle çok haklısın aslında ama gereksiz yere cinsiyeti ne yapacaksın diye çıkışması, sadece cinsiyet yüzünden doktorları beğenmediğimi düşünüp yargılaması zoruma gitti. Bin kere söylüyorum yine söylicem evet deli gibi cinsiyeti merak ediyorum ama asla illa kızım olsun yada oğlum olsun diye düşünmüyorum. Böyle bir ayrımı yapmam mümkün değil, benim evladımdır kızım da olsa oğlum da olsa canımdan candır. Cinsiyet yüzünden de doktor değiştirmek benim için söz konusu bile olamaz.

canım bizde şehir dışında yaptırdık yol baya tuzluya mal olmuştu ama doktoruma hediye götürmek istedik :) o arada aklıma takılan ne varsa sormuştum..ya fiyata çok demişler bence,gerci şuan bende özele gidiyorum bakalım bizden ne kadar ücret alacaklar tüp bebek merkezi normal doğum yapmazsın dedi ama şansımı zorlamak istiyorum bakalım rutin kontrollerde kendi takibimi yapan doktor ne diyecek hayırlı haberlerle görüşmek nasip olsun canım....

biz senin ne demek istediğini anladık cnm kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin bende ilk çocuğumda 3 dktr değiştirdim gerekirse 10 dktrda değişirsin kimseye hesap vermek zorunda değilsin inşallah gönlüne göre dktrunu bulursun
bugün benimde deli gibi başım ağrıyor ağrı kesici krem sürdüm banamısın demiyor başka çözümü olan varsa paylaşırsanız sevinirim

Arkadaşım shezofrenin bu kadar cinsiyete merakı benim de dikkatimi çekti
Ama hiç tepki göstermek aklımdan geçmedi
Beni ilgilendirmez ister tüm günü doktor doktor gezer
İlk çocuğu olduğu için daha çok merak ediyor ola bilir, hepimizden daha meraklı bi kişiliği ola bilir
Olur da olur yani
Ama 3 doktor deyince ne yalan söyliyim benim de aklıma cinsiyet için gittiği geldi
Ama yazmadım dediğim gibi beni bağlamaz
Demek ki arkadaş daha fazla içinde tutamamis söylemiş
Bu da sadece shezofreni ve kendisini ilgilendirir ki shezofren de incelik yapmış detayina kadar anlatmış
Belki arkadaş gelip ozur dileyecek konu tatlıya bağlanacak yangına korukle gitmek niye

Canim burda kim cinsiyetini merak etmiyorum derse yalan soylemis olur. Ve herkesin gonlunde kiz ya da erkek cocuk yatiyor. Ancak hepimizin anne olarak bazi kaygilari var. Oncelikle saglikli ve hayirli bir evlat olmasini istiyoruz.
Tercih senin. Dr. Cinsiyeti soylemiyorsa istersen degistirirsin. Anne sensin. Bebek senin. Heranin kiymetini bilmek lazim. Heyecanin cok guzel. Kaybetme sakin.

Annenizin "başında sallanma sorunu" vertigo olabilir mi acaba? 5 yıl uzun bir süre. Belki bir de vertigo uzmanıyla görüşebilirsiniz. Umarım faydası olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…