2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Geçen yıl şubat ayında rahimde septum (perde) ameliyatı sonrası yoğun biçimde hormon kullandım. İştahım çok açılmıştı. 3,5 ay sonrasında da 73 kiloyla hamile kaldım. Boyum 1,65 olduğundan hayat boyu 55 kiloydum. Evlenince de 58-60 civarı geziyordum. Bu gebelik de biraz sorunlu başlamştı. Hatta ilk 3 ay "bu hafta hastanede yatmadım" diye seviniyordum. Bildiğiniz gibi rahim ağzına da dikiş atıldı ve sadece yatıyorum. Bu haftadan itibaren kaslarımın gerçekten eridiğini hissedebiliyorum. Bir yerden destek almadan artık oturduğum yerden kalkamıyorum, merdiven çıkamıyorum. Moralim gerçekten çok bozuldu. Dün tartıldım ve 82 kiloydum. O kadar ağladım ki anlatamam. Eşim ne yapacağını şaşırdı. Hrkes verirsin diyor, dayan az kaldı diyor. Derdimi gerçekten anlatamıyorum. Tüm bunları ben de biliyorum. Ama su an yaşadığım moral bozukluğu bebeğimi de etkiliyordur. Bnimle aynı boy aynı haftada gebe bir arkadaşımla bir iki gün önce alışverişe gittik. O s veya m beden denerken ben xL deniyordum. Hayatımda kendimi hiç bu denli çiirkin hissetmemiştim. Bir ay boyunca hiç kilo almasam 82 kiloda kalsam bile bebek sağlıklı biçimde büyür ve kilo alır. Bunu da biliyorum. Ama artık nasıl beslenmem gerektiğini şaşırmış durumdayım.

slm kızlar 19+3 günlük hamileyim sabahtan beri kasıklarımda hafif bir ağrı var normalmi neden olabilir sizce cvplarsanız sevinirim

O ağrı bende de oluyor. Bzen geçiyor bazen tek bir tarafta oluyor.normal diye biliorum ama istersen bir doktoruna danış. İçin rahat etsin.

canını hic sıkma canım.. hamilelik sonrası verilir, emzirirken.. ben ilk hamileligimde 21 kg almiştim, sonrasında hepsini verdim.. diyetisyene gidip beslenme programı yazmasını isteyebilirsin ama kilo alımının onune gecemeyiz, ben de senin gibi dikişliyim , ilkinde de dikişliydim. hareket kısıtımız oldugu için ne kadar dengel, beslensek de kilo alırız..cok dert etme bence ekmek makarna pilav dan uzak dur, tatlı ve aburcubur yeme yeter.

Normal kilomda gebe kalmsaydım moralim bu kadar bozulmazdı. 73 kiloyla gebe kalınca aldığım 1 kilo bile kabus gibi üzerime çöküyor.

Bence bir idrar testi yatır. Ufak çaplı bir enfeksiyonsa hiç endişelendiğine değmez. Doktora soracaklarını not et. Ben her gidişimde hep bişeyleri sormayı unutuyorum.

yrın gıdıcm cnm ckmdı bnm ıdrar yollrında gcn pzartesı cıktı gcmıs ıdrar kulturu yptıcm rahtsz edyr bnı,

selam hamişler
bugün sabah on çeyrek itibarı ile bebeğimden ilk tekme mi yemiş bulunuyorum demin de kız kardeşim elini karnıma koydu biraz sıkıştırdık onu ikinci tekmesini de attı. kocamdan önce kardeşime kısmetmis ilk hareketini hissetmek. babamız kiskanacak lkesin

Canım ya a nneler hic cirkin olur mu!! Sen de biliyorsun aylardır yatiyoruz hiç bir hareketimiz yok. Yediklerimiz dogrudan kilo olarak dönüyor. Esin hekimmis ondan veya arkadaşlarından gebelik diyetiyle ilgili yardim alabilirsin. Senin ilk cocugun basina geleceklerden haberin yok bebek dogduktan sonra oyle kosturacaksin ki kilolar peşpeşe gidecek. Sanirim bunca zaman yatmaktan bunaldik ondan da moralimiz hemen bozuluyor. En son kanamayla doktora gittigimde senin sorun icerde degil kafan yorulmus artik demişti bizimkimayni hesap. Kafayı dağıtmak lazım ama nasıl.sevgiyle

güzel anniş:) hiç canını sıkma, doğumdan sonra inşallah veririz hepsini..bebişlerimize hayırlısıyla kavuşalım..
ayrıca başkalarıyla kendini kıyaslama senin yaşadıklarını yaşadı mı ki o arkadaşın? tüm anneler güzeldir:)

Muş'a taşındık bir ay önce maalesef hala öğrenemedim ama sağlıklı olduğunu bilmek bile yetiyor aslında

sanırım kalçalarımız genşliyormuş biraz araştırdım da doktora gittiğimde her seferinde bişeyler sormayı unutuyorum bakalım bu sefer unutmazsam soracağım.

Oy yaa bende çok özledim bebeğimi bide geçenlerde bi hissettim sanki sonra tık yok bu seferde korkuyormuş insan İnşallah sağlığı yerindedir. Arada oğluuuum hadi at bi tepik diyorum ama yok

Oy yaa bende çok özledim bebeğimi bide geçenlerde bi hissettim sanki sonra tık yok bu seferde korkuyormuş insan İnşallah sağlığı yerindedir. Arada oğluuuum hadi at bi tepik diyorum ama yok

bende dün sabahtan beri hiç hissetmiyordum bugün sabah karnımı okşamaya başlayıp konuştum bebeğimle 3-5dakika kadar sonra sustum. sustuktan 30saniye sonra filan tekme attı hemde 5-6 defa inanamadım sesime mi tepki verdi tesadüfmüydü bilemiyorum ama beni ağlatmaya yetti :) hissedersin inşallah sık sık :)

lütfen kiloyu dert etmeyin kendinize büyük bir mucize taşıyorsunuz karnınızda hamileliğinizi en güzel şekilde geçirin. yarın bir gün koşuşturmada bi bakmışsınız gitmiş kilolar siz bu güzel günleri ağlayarak geçirdiğiniz için üzülürsünüz. doğum sonrasına filan konsantre olmaya çalışın. eğer içinizi rahatlatacaksa bir diyetisyene gidin. ama lütfen üzülmeyin. karnınızdaki mucize için mutlu olun lütfen. akıl vermek haddime değil kusuruma bakmayın haddimi aştıysam

Teşekkür ederim. Kendimi daha iyi hissediyorum. En azından daha yavaş kilo almak için diyetisyene gitmeye karar verdim. Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim. Zaman dikkatli beslenme zamanı. artık yattığım yerde günde 1 kilo mandalina yemek yok!

Idrar yollarimi sokup atasim var herkez hamilelikte kabiz olur ben idrar yollrm fena yok bole bisey ya idrar deligim sizliyor ama tahlil yaptirdin cikmadi yarin gene doktora gtcm yaa idrar kulturu de yaptrayim bakalim

aman dikkat et ona, ben de oldum malesef, yanma değil de koku hissediyordum, doktor tek kullanımlık bir ilaç verdi, işe yaradı çok şükür, çok geçmiş olsun

çok geçmiş olsun, bir hafta nasıl bekleyeceksin, başka bir doktora görünsen için rahatlardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…