slm kızlar 19+3 günlük hamileyim sabahtan beri kasıklarımda hafif bir ağrı var normalmi neden olabilir sizce cvplarsanız sevinirim
Geçen yıl şubat ayında rahimde septum (perde) ameliyatı sonrası yoğun biçimde hormon kullandım. İştahım çok açılmıştı. 3,5 ay sonrasında da 73 kiloyla hamile kaldım. Boyum 1,65 olduğundan hayat boyu 55 kiloydum. Evlenince de 58-60 civarı geziyordum. Bu gebelik de biraz sorunlu başlamştı. Hatta ilk 3 ay "bu hafta hastanede yatmadım" diye seviniyordum. Bildiğiniz gibi rahim ağzına da dikiş atıldı ve sadece yatıyorum. Bu haftadan itibaren kaslarımın gerçekten eridiğini hissedebiliyorum. Bir yerden destek almadan artık oturduğum yerden kalkamıyorum, merdiven çıkamıyorum. Moralim gerçekten çok bozuldu. Dün tartıldım ve 82 kiloydum. O kadar ağladım ki anlatamam. Eşim ne yapacağını şaşırdı. Hrkes verirsin diyor, dayan az kaldı diyor. Derdimi gerçekten anlatamıyorum. Tüm bunları ben de biliyorum. Ama su an yaşadığım moral bozukluğu bebeğimi de etkiliyordur. Bnimle aynı boy aynı haftada gebe bir arkadaşımla bir iki gün önce alışverişe gittik. O s veya m beden denerken ben xL deniyordum. Hayatımda kendimi hiç bu denli çiirkin hissetmemiştim. Bir ay boyunca hiç kilo almasam 82 kiloda kalsam bile bebek sağlıklı biçimde büyür ve kilo alır. Bunu da biliyorum. Ama artık nasıl beslenmem gerektiğini şaşırmış durumdayım.
canını hic sıkma canım.. hamilelik sonrası verilir, emzirirken.. ben ilk hamileligimde 21 kg almiştim, sonrasında hepsini verdim.. diyetisyene gidip beslenme programı yazmasını isteyebilirsin ama kilo alımının onune gecemeyiz, ben de senin gibi dikişliyim , ilkinde de dikişliydim. hareket kısıtımız oldugu için ne kadar dengel, beslensek de kilo alırız..cok dert etme bence ekmek makarna pilav dan uzak dur, tatlı ve aburcubur yeme yeter.
O ağrı bende de oluyor. Bzen geçiyor bazen tek bir tarafta oluyor.normal diye biliorum ama istersen bir doktoruna danış. İçin rahat etsin.
bndede oluyo arkadasım ara ara bnm sıkınt ıdrar delıgım ynıyo
Bence bir idrar testi yatır. Ufak çaplı bir enfeksiyonsa hiç endişelendiğine değmez. Doktora soracaklarını not et. Ben her gidişimde hep bişeyleri sormayı unutuyorum.
Geçen yıl şubat ayında rahimde septum (perde) ameliyatı sonrası yoğun biçimde hormon kullandım. İştahım çok açılmıştı. 3,5 ay sonrasında da 73 kiloyla hamile kaldım. Boyum 1,65 olduğundan hayat boyu 55 kiloydum. Evlenince de 58-60 civarı geziyordum. Bu gebelik de biraz sorunlu başlamştı. Hatta ilk 3 ay "bu hafta hastanede yatmadım" diye seviniyordum. Bildiğiniz gibi rahim ağzına da dikiş atıldı ve sadece yatıyorum. Bu haftadan itibaren kaslarımın gerçekten eridiğini hissedebiliyorum. Bir yerden destek almadan artık oturduğum yerden kalkamıyorum, merdiven çıkamıyorum. Moralim gerçekten çok bozuldu. Dün tartıldım ve 82 kiloydum. O kadar ağladım ki anlatamam. Eşim ne yapacağını şaşırdı. Hrkes verirsin diyor, dayan az kaldı diyor. Derdimi gerçekten anlatamıyorum. Tüm bunları ben de biliyorum. Ama su an yaşadığım moral bozukluğu bebeğimi de etkiliyordur. Bnimle aynı boy aynı haftada gebe bir arkadaşımla bir iki gün önce alışverişe gittik. O s veya m beden denerken ben xL deniyordum. Hayatımda kendimi hiç bu denli çiirkin hissetmemiştim. Bir ay boyunca hiç kilo almasam 82 kiloda kalsam bile bebek sağlıklı biçimde büyür ve kilo alır. Bunu da biliyorum. Ama artık nasıl beslenmem gerektiğini şaşırmış durumdayım.
nerde yaşıyorsunuz ama olsun bebeğin cinsiyeti sürpriz olur size daha güzel:))))))ben bugün de hissettim kızımın hareketleriniinşallah tekrar siz de hissedersiniz uzandığınızda daha net belli oluyor hareketleri:))))amin inşallah Allah sağ salim kucağımıza almaya nasip eder.
Ben de bir kac hafta oncesine kadar kalca agrisi cekiyordum.oyle ki yataktan kalkarken cm cm hareket edip aglayarak kalkardim.ayakta cok sorun olmuyordu agrisi ama yatmaktan korkar olmustum.sicak su torbasi koydum.doktor eklemler doguma hazirladigi icin olabilir dedi. Cok sukur simdibeni rahatsiz eden agri kalmadi
Hafif ve nadir sekilde olabiliyor ama eski halimi dusunuzce yok denilebilir.doktoruna danis elbette insallah bir problem yoktur
Oy yaa bende çok özledim bebeğimi bide geçenlerde bi hissettim sanki sonra tık yok bu seferde korkuyormuş insanİnşallah sağlığı yerindedir. Arada oğluuuum hadi at bi tepik diyorum ama yok
19.haftadayız bebeğe göre değişiyormuş bir de doktorlar 20-22.haftalarda hissedilir diyorlar üzülme cnm......
Idrar yollarimi sokup atasim var herkez hamilelikte kabiz olur ben idrar yollrm fena yok bole bisey ya idrar deligim sizliyor ama tahlil yaptirdin cikmadi yarin gene doktora gtcm yaa idrar kulturu de yaptrayim bakalim
kızlarrr mutlu haftasonları diyim ama benim için pek öyle başlamadı:18:canım çok sıkkın sabahtan beri uzanıp yazılanlarla vakit geçirip kafamı dağıtmaya çalışıyorum sabah uyandığımda bi baktım lekelenme şeklinde önce pembe sonra kırmızı kanamam oldu 2-3 kez lavaboya gittiğimde gördüm çamaşırıma geçmemiş ama kırmızıyı görmek yetti banahemen Dr.umu aradım beni sakinleştirdi endol kapsül al dedi 4 saat arayla iki kez aldım bi tanede progestan iç dinlen bol su iç dedi çok şükür 1 saat içinde kesildi cumartesi kontrolüm var öyle korktum ki anlatamam böyle bir durum yaşayan var mı bebeklerim iyidir di mi?dr.um endişelenme olabilir ikiz gebeliklerde bebeklerin iyidir dedi ama gel bana anlat sakin olmalıyım biliyorum.
merhaba kızlar, faranjit oldum, 2 gündür yatıyorum, çok fena
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?