2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

güzel bir isim kızının istediği bir isim olsa bencede daha iyi olur, bende hareketleri zaman zaman hissediyorum, tabi gazmıdır bebeişim midir anlamak bazen zor oluyor :)

Güzel anneler ne güzel bebeğinizin ilk tekmelerini yani size ilk dokunuşlarını hissetmeye başladınız, bende 2013 mart annesiyim öyle özledimki tekmeleri hoş şimdi yüzümü gözümü yolluyor saçlarımı çekiyor :)) bugünlerinizin kıymetini bilin. Allahım hayırlı doğumlar nasip etsin sizlere,

Bende minik prensimle ilgili bir blog kurdum yaşadığı deneyimlerim var gaz-süt-lohusalık-hamilelikte çatlaklar vs okumak isterseniz

ANNESİNİN PRENSİ

yaa işte ben onuda hissetmiyorum tuhaflık bendemi acaba..şimdi baktım karnıma ama bi tarafı bi taraftan daha şiş değil ama sol tarafım daha hassas hep ani hareketlerde hep sol kasığıma kramp giriyo acaba soldamıdır bebek..buarada benim bebişimde erkek oyüzden erken hissetmem lazım diye diyorum.

Ben de bu yılın şubat ayında septum ameliyatı oldum ama ben hiç hormon hapı kullanmadım. Canını hiç sıkma ben 1.55 boyundayım ve kilom 60 şu an , ben de 63 kilo ile hamile kaldım. Benim bu gebelikten önce, ilk bebeğimden sonra 3 kaybım var ve şu an bebeğim sağlıkla doğsun da ben zayıflarım diye düşünüyorum hiç üzme kendini bebeğin doğunca çok çabuk vereceksin kilolarını.

yok canımm öyle düşünme bak sen de ani hareketlerde falan belli bölgende hassaslık hissediyorsun demekki bebiş orda şişlik konusunda da başka kimsede duymadım karnımın belli bölgesi daha şiş diyeni, bende sanırım bi sorun var sağ tarafım daha şiş ve ani hareketlerde sağ tarafım hassaslaşıyor ama her hamile bir değil canım , erkek bebek konusunda da annem diyor 2.5 aylıkta hissetmen lazım diye ama ben bir kere hareketlerini hissettim o da 4 aydan sonra

evet sol tarafım hep daha hassas bide sağa dönük daha rahat yatıyorum oyüzden tahminimce solda bebek..benim karnım top gibi göbek kısmım tamamen şiş ve sert..
evet annemde diyor erkek kardeşlerimi 2.5 3aylıkken hissetmiş bana soruyor yok diyorum..bide hissetsek harekleri hergün hissetmemizmi lazım acaba yoksa bikaç günde birde normalmi deneyimli anneler söyleseler ne iyi olur..

Günaydın Güzel anne adayları :) topic 'e bir kıza da benden. Doktorum bu muayenede artık kesin kız dedi :) zaten o söylemese de içimden bir ses hep öyle diyordu... Alışverişe başlama zamanıııı

Umarım, hiçbirimizde fazla kilo kalmaz. Septum rejeksiyonu ameliyatından sonra rahim hızlı iyileşsin diye yoğun biçimde ostrojen kullandım. Onlar iştahımı çok açmıştı. Bir de geçen yaz kaybettiğim bebeğin etkisinden de kurtulamamıştım. Hala hatırladıkça çok üzülüyorum. Forumdan bir arkadaşın kanaması vardı. Aklıma doğrudan kendi yaşadığım deneyim geldi. Çok kötü oldum. Kimse bunu yaşasın istemiyorum. Senin için benden de zor olmalı. Üç deneyim yaşamak hiç kolay değil. Ama bu gebelik 20. Haftaya geldi. Çok mutluyum. Umarım bir dahaki yıl bebek bakımı ve yaramazlıkları üzerine bu forumda yazışıyor oluruz.

Birde cuma gününden beri ara ara hareket ediyor meleğim :) artık bende hissede biliyorum. Kesinlikle bağırsak hareketlerinden çok daha farklı. dışa doğru içeriden biri hafifçe dokunup kaçıyor gibi.. her zaman olmasa da daha çok dinlenirken fark ediyorum...

Selam Yaren,

Benim öyle olmuştu 12. haftada 2li test yaptırırken büyük ihtimal erkek dedi. Benim içime de erkek doğuyordu hep. Sonra 15. haftada gittim kontrole ve o zaman kendi doktorum bir hanımefendi geliyor yuvanıza dedi:) bayağı bir şaşırmıştık sahiden..

Benm zillosda oleydi 2 hafta once acti da acti masallah saglikli gelsin

canım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah septum deyince bişey söylemek istedim..bende 1yıldır tedavi görüyordum hsg filminde sağ tüpüm kapalı çıktı ilk doktorum bu hamileliğe engel değil ama geciktirir demişti iki kez yumurta takibi ve bir negatif aşılama yaptım orda olmayınca başka bir doktora gittim oda bana hem tüpün kapalı hemde rahimde septum var dedi ameliyat önerdi ogüne kadar septumla ilgili bişi duymamıştım hsg raporunda da yazmıyor hiç..sonra başka bir doktora gittim oda çok ufak bişi oluğunu bununda engel olmayacağını çok fazla tedavi olmadığımı ve bikez dha denememiz gerektiğini söyledi..tamam dedim ve o ay aşılama yapalım derken kapalı taraftan yumurtladığım için iptal ettik ve kendiliğinden hamile kaldım..oyüzden hala korkularım geçmiş değil inşallah sorunsuz şekilde sağ salim alırız kucaklarımıza..

Kızlar benim evim iki oda bir salon ama salonunun toplam büyüklüğü evin geri kalanı kadar. Gereksiz büyük. Odalar da küçük. Bu nedenle bebek odası için yeni bir dolap koyacak yerim yok. Ben de eski gömme dolabı bebek dolabına çeviriyorum. Bayrama kadar umarım biter. Yatak almayı da düşünmüyorum çünkü ilk 6 ay (en az) yatağında yatmayacak zaten. O nedenle park yatak almaya karar verdim. Bebek büyüyünce de park yatağı anneme koyacağım oraya gittikçe rahatça uyuyabilir. Ama perde ve halı alacağım. Lambası ve nevresimleriyle takım satan yerler var internette. Ama onun için de 7. Ayı bekliyorum.

Günaydınnnn sevgili arkadaşlar, hayırlı haftalar...
Bebek odası için hiç araştırma yaptınız mı?
Hangi markalar tavsiye ediliyor?

Ben sanırım Caploomba nın serilerinden birinden büyüyen beşik ve dolap alacağım. Bence yeterli, oda takımı almak istemiyorum.

Selam Baloncuk:)
o hiç belli olmuyor. Anne ve baba kahverengi veya ela iken büyük anne veya büyük babanın gözleri mavi gözlü iken çocukların mavi gözlü olduğu bir çok örnek biliyorum. Bence de şans işi.. Benim de mavi göz takıntım var benim eşimin de benim de gözlerimiz kahverengi ama dede ve hala mavi gözlü:) belki bir ihtimal tutar dimi dimi dimi :))))

Canım seni çok iyi anlıyorum.Bende daha önce yazmıştım.İlk üç ay yatmıştım.Şimdide çok dikkatli hareket ediyorum.Dışarı falan on günde bir çıkıyorum.Evde de yemek dışında bir iş yapmıyorum.İçimde hep tekrar kanama başlar ve o günlere dönersem korkusu var.Gerçekten çok zor. Ben kilo almadım.O dönemde hatta 2 kilo falan verdim.Herşeyden tiksiniyordum.Ama o da çok kötüydü.Bir gün bende tat alabilecek miyim.Normal insanlar gibi yemek yiyebilecek miyiyim diyordum.Birşeyleri birilerinden istemek çevrendekilere ihtiyaç duymak çok kötüydü.Benim özgüvenim sarsılmıştı.Hiç bir şey yapamamaktan.Banyomu bile tek yapamıyordum.14. haftadan itibaren evin içinde arada oturmaya ufak tefek hareketler yapmaya başladığımda çok çabuk yoruluyordum.Benimde kaslar eridi canım.Çok güçsüzüm.Kasların olduğu yerlerin sanki içi boşalmış hareket ettikçe sallanıyorlar.Bu duruma çok üzülmüştüm.Ama doğumdan sonra artık spor yapar eski sağlığımıza kavuşuruz.Bebeklerimiz sağlıklı olsun da.Artık büyüdüler ve daha güçlüler.Canın sıkıldıkça karnına dokun hareketlerini hissetmeye çalış veya hissettiğin anları düşün.Diyetisyene gidersen de daha az kilo alırsın.Doğumdan sonra da diyet ve spor ile kilolarını verirsin.

Hep bu tip sıkıntıları yaşarken insan kendi acısına gömülüp tüm bunları bir tek kendi yaşıyor zannediyor. Ama aslında ne çok kadın benzer sorunları yaşıyor. Kimse yalnız değilmiş. Ama tüm temenni ve iyi dileklerine katılıyorum. Herşey sorunsuz geçsin ve bebeklerimize sağ salim kavuşalım.

Çok teşekkür ederim. Genelde hep olumlu bir insanımdır ama bu konuda cidden bir yılgınlık yaşadım. Şmdi kararlıyım. Özenli besleneceğim. Ve diyetisyene gideceğim. Önümüzdeki yaza formda bir anne olmak istiyorum.

Merhaba; bu aralar bu şekilde örnekleri çok duymaya başladım..Bakalım bugün kontrolüm var umarım netleşir çok heyecanlıyım ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…