benim de oğluşum olacak Allah nasip ederse,eşim ve kızım Mete istiyor,ben kararsızım ama onları kırmicam galiba:44:
bu arada ben de çok net hissediyorum hareketleri,bugün sabaha karşı uyandım ve uzanır vaziyette üç defa yer değiştirdi minik kuzum
canım ben hareketleri pek hissedemiyorum ama nerde olduğunu hissedebiliyorum , bebişin olduğu bölge biraz daha şiş duruyor hatta eşime de gösterdim şişliği o da onayladı nerde olduğunuhem gözle görülmesinin dışında bir de o bölgede fazla birşey var gibi hissediyorum hatta biraz hızlı yürüsem o kısım daha da hassaslaşıyor
Ben de bu yılın şubat ayında septum ameliyatı oldum ama ben hiç hormon hapı kullanmadım. Canını hiç sıkma ben 1.55 boyundayım ve kilom 60 şu an , ben de 63 kilo ile hamile kaldım. Benim bu gebelikten önce, ilk bebeğimden sonra 3 kaybım var ve şu an bebeğim sağlıkla doğsun da ben zayıflarım diye düşünüyorum hiç üzme kendini bebeğin doğunca çok çabuk vereceksin kilolarını.Geçen yıl şubat ayında rahimde septum (perde) ameliyatı sonrası yoğun biçimde hormon kullandım. İştahım çok açılmıştı. 3,5 ay sonrasında da 73 kiloyla hamile kaldım. Boyum 1,65 olduğundan hayat boyu 55 kiloydum. Evlenince de 58-60 civarı geziyordum. Bu gebelik de biraz sorunlu başlamştı. Hatta ilk 3 ay "bu hafta hastanede yatmadım" diye seviniyordum. Bildiğiniz gibi rahim ağzına da dikiş atıldı ve sadece yatıyorum. Bu haftadan itibaren kaslarımın gerçekten eridiğini hissedebiliyorum. Bir yerden destek almadan artık oturduğum yerden kalkamıyorum, merdiven çıkamıyorum. Moralim gerçekten çok bozuldu. Dün tartıldım ve 82 kiloydum. O kadar ağladım ki anlatamam. Eşim ne yapacağını şaşırdı. Hrkes verirsin diyor, dayan az kaldı diyor. Derdimi gerçekten anlatamıyorum. Tüm bunları ben de biliyorum. Ama su an yaşadığım moral bozukluğu bebeğimi de etkiliyordur. Bnimle aynı boy aynı haftada gebe bir arkadaşımla bir iki gün önce alışverişe gittik. O s veya m beden denerken ben xL deniyordum. Hayatımda kendimi hiç bu denli çiirkin hissetmemiştim. Bir ay boyunca hiç kilo almasam 82 kiloda kalsam bile bebek sağlıklı biçimde büyür ve kilo alır. Bunu da biliyorum. Ama artık nasıl beslenmem gerektiğini şaşırmış durumdayım.
yaa işte ben onuda hissetmiyorum tuhaflık bendemi acaba..şimdi baktım karnıma ama bi tarafı bi taraftan daha şiş değil ama sol tarafım daha hassas hep ani hareketlerde hep sol kasığıma kramp giriyo acaba soldamıdır bebek..buarada benim bebişimde erkek oyüzden erken hissetmem lazım diye diyorum.
yok canımm öyle düşünme bak sen de ani hareketlerde falan belli bölgende hassaslık hissediyorsun demekki bebiş ordaşişlik konusunda da başka kimsede duymadım karnımın belli bölgesi daha şiş diyeni, bende sanırım bi sorun var sağ tarafım daha şiş ve ani hareketlerde sağ tarafım hassaslaşıyor ama her hamile bir değil canım , erkek bebek konusunda da annem diyor 2.5 aylıkta hissetmen lazım diye ama ben bir kere hareketlerini hissettim o da 4 aydan sonra
Ben de bu yılın şubat ayında septum ameliyatı oldum ama ben hiç hormon hapı kullanmadım. Canını hiç sıkma ben 1.55 boyundayım ve kilom 60 şu an , ben de 63 kilo ile hamile kaldım. Benim bu gebelikten önce, ilk bebeğimden sonra 3 kaybım var ve şu an bebeğim sağlıkla doğsun da ben zayıflarım diye düşünüyorum hiç üzme kendini bebeğin doğunca çok çabuk vereceksin kilolarını.
erkekte çok yanılma olmuyor herhalde bana öyle dediler ama bilemiyorum tabi.Doktorum bana da erkeğe daha yakın duruyor dedi ama aynen acaba kız olabilir mi diye düşünmeden de edemiyorumbakalım ptesi kontrolüm var muhtemelen o zaman kesinleşir...ama ben de merak ediyorum yanılma olan var mı diye önce erkek söylenip sonra kız çıkan?
kızlaaaaarr cinsiyeti öğrendik dün.. ilkönce sırtı dönüktü sonra doktora yan dursam dönermi falan dedim bebişim döndü :) baktı anası ısrarcı gösterdi ne var ne yoksa :) kızımız geliyooorrr sağlıkla inşallah
Umarım, hiçbirimizde fazla kilo kalmaz. Septum rejeksiyonu ameliyatından sonra rahim hızlı iyileşsin diye yoğun biçimde ostrojen kullandım. Onlar iştahımı çok açmıştı. Bir de geçen yaz kaybettiğim bebeğin etkisinden de kurtulamamıştım. Hala hatırladıkça çok üzülüyorum. Forumdan bir arkadaşın kanaması vardı. Aklıma doğrudan kendi yaşadığım deneyim geldi. Çok kötü oldum. Kimse bunu yaşasın istemiyorum. Senin için benden de zor olmalı. Üç deneyim yaşamak hiç kolay değil. Ama bu gebelik 20. Haftaya geldi. Çok mutluyum. Umarım bir dahaki yıl bebek bakımı ve yaramazlıkları üzerine bu forumda yazışıyor oluruz.
Günaydınnnn sevgili arkadaşlar, hayırlı haftalar...
Bebek odası için hiç araştırma yaptınız mı?
Hangi markalar tavsiye ediliyor?
merhaba kızlar sizlere birşey soracam, kendinizde yada çevrenizde evli olan çiftlerden biri renkli gözlü diğeri kahverengi gözlü olanların ilk çocuklarını şöyle bir hatırlarmısınız , benim çevremde yaklaşık böyle 12 çift var ve istisnasız hepsinin ilk çocuğunun göz rengi annesininkine benziyor , bizim de eşimle öyle birimiz renkli diğerimiz kahverengi, herşeyden önemlisi hatta tek önemli olan sağlıklı olsun ama merak ediyorum ilk çocuğumuzun göz rengi kime benzeyecek diye
Geçen yıl şubat ayında rahimde septum (perde) ameliyatı sonrası yoğun biçimde hormon kullandım. İştahım çok açılmıştı. 3,5 ay sonrasında da 73 kiloyla hamile kaldım. Boyum 1,65 olduğundan hayat boyu 55 kiloydum. Evlenince de 58-60 civarı geziyordum. Bu gebelik de biraz sorunlu başlamştı. Hatta ilk 3 ay "bu hafta hastanede yatmadım" diye seviniyordum. Bildiğiniz gibi rahim ağzına da dikiş atıldı ve sadece yatıyorum. Bu haftadan itibaren kaslarımın gerçekten eridiğini hissedebiliyorum. Bir yerden destek almadan artık oturduğum yerden kalkamıyorum, merdiven çıkamıyorum. Moralim gerçekten çok bozuldu. Dün tartıldım ve 82 kiloydum. O kadar ağladım ki anlatamam. Eşim ne yapacağını şaşırdı. Hrkes verirsin diyor, dayan az kaldı diyor. Derdimi gerçekten anlatamıyorum. Tüm bunları ben de biliyorum. Ama su an yaşadığım moral bozukluğu bebeğimi de etkiliyordur. Bnimle aynı boy aynı haftada gebe bir arkadaşımla bir iki gün önce alışverişe gittik. O s veya m beden denerken ben xL deniyordum. Hayatımda kendimi hiç bu denli çiirkin hissetmemiştim. Bir ay boyunca hiç kilo almasam 82 kiloda kalsam bile bebek sağlıklı biçimde büyür ve kilo alır. Bunu da biliyorum. Ama artık nasıl beslenmem gerektiğini şaşırmış durumdayım.
canım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah septum deyince bişey söylemek istedim..bende 1yıldır tedavi görüyordum hsg filminde sağ tüpüm kapalı çıktı ilk doktorum bu hamileliğe engel değil ama geciktirir demişti iki kez yumurta takibi ve bir negatif aşılama yaptım orda olmayınca başka bir doktora gittim oda bana hem tüpün kapalı hemde rahimde septum var dedi ameliyat önerdi ogüne kadar septumla ilgili bişi duymamıştım hsg raporunda da yazmıyor hiç..sonra başka bir doktora gittim oda çok ufak bişi oluğunu bununda engel olmayacağını çok fazla tedavi olmadığımı ve bikez dha denememiz gerektiğini söyledi..tamam dedim ve o ay aşılama yapalım derken kapalı taraftan yumurtladığım için iptal ettik ve kendiliğinden hamile kaldım..oyüzden hala korkularım geçmiş değil inşallah sorunsuz şekilde sağ salim alırız kucaklarımıza..
Canım seni çok iyi anlıyorum.Bende daha önce yazmıştım.İlk üç ay yatmıştım.Şimdide çok dikkatli hareket ediyorum.Dışarı falan on günde bir çıkıyorum.Evde de yemek dışında bir iş yapmıyorum.İçimde hep tekrar kanama başlar ve o günlere dönersem korkusu var.Gerçekten çok zor. Ben kilo almadım.O dönemde hatta 2 kilo falan verdim.Herşeyden tiksiniyordum.Ama o da çok kötüydü.Bir gün bende tat alabilecek miyim.Normal insanlar gibi yemek yiyebilecek miyiyim diyordum.Birşeyleri birilerinden istemek çevrendekilere ihtiyaç duymak çok kötüydü.Benim özgüvenim sarsılmıştı.Hiç bir şey yapamamaktan.Banyomu bile tek yapamıyordum.14. haftadan itibaren evin içinde arada oturmaya ufak tefek hareketler yapmaya başladığımda çok çabuk yoruluyordum.Benimde kaslar eridi canım.Çok güçsüzüm.Kasların olduğu yerlerin sanki içi boşalmış hareket ettikçe sallanıyorlar.Bu duruma çok üzülmüştüm.Ama doğumdan sonra artık spor yapar eski sağlığımıza kavuşuruz.Bebeklerimiz sağlıklı olsun da.Artık büyüdüler ve daha güçlüler.Canın sıkıldıkça karnına dokun hareketlerini hissetmeye çalış veya hissettiğin anları düşün.Diyetisyene gidersen de daha az kilo alırsın.Doğumdan sonra da diyet ve spor ile kilolarını verirsin.
Selam Yaren,
Benim öyle olmuştu 12. haftada 2li test yaptırırken büyük ihtimal erkek dedi. Benim içime de erkek doğuyordu hep. Sonra 15. haftada gittim kontrole ve o zaman kendi doktorum bir hanımefendi geliyor yuvanıza dedi:) bayağı bir şaşırmıştık sahiden..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?