Selam Amargi,
seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı durumdayım hamile kalmaya karar verdiğimde 78 kiloydum 3 aylık süre zarfında folik asit vitaminler derken 3 ay içinde 90 kiloya dayanarak kilo aldım. Eşim ise 76 kilo civarında. benim de ilk zamanlarda çok moralim bozulmuştu kendimi çok çirkin hissetmeye başlamıştım. Ama sonra düşündüm de kilo verilemeyecek birşey değil ve kendimi bebeğim doğduktan sonraki 1 yıla odakladım. yani 2015 te sıkı bir diyetle 1 sene içinde 30 kilo vermeye odakladım. Şuan hedefim o.. ve bu şekilde kendimi telkin ederek moralimi düzeltmeye çalıştım. Eşimin de desteği sayesinde kendimi evde dünyanın en güzel kadını gibi hissetmeye başladım garip bir şekilde. Anne olacaksın Amargi bundan daha güzeli mi var?
Kilolar illa ki gidecek ama kilodan dolayı ağlayıp üzüldüğün ve bebeğini etkilediğin için sonraki dönemlerde yaşayacağın vicdan azabını da düşün ve kendinle barışmayı dene..
sadece kilo alımında tansiyon ve şekerden kork onun dışındaki tüm sağlığın yerindeyse emin ol herşeyin çaresi var canikom:))))
okuyunca ruh halini o kadar iyi anladım ve kendimi bir an sana benzettim ki boğazım düğümlendi hemen..
2015 te beraber girerir hatta diyete ne olacak dimi ama 30 kilo nedir ki her ay 3 kilo versek 10 ayda hoooppp bitti :)))
doktor tansiyondan dolayı bastıra bastıra tuz ve stres yasak dedi böyle bir işde nasıl stres olmayabilirki çağrı merkezi gibi bir yerde adam bilgisayarı açamıyor onu geçtim konuşamıyor gelip bilgisayar alıp sonra bizi uğraştırıyor az önce adama mail attırıcam die sinirden delirdim stresin alası burası
kızlar tam mina isminde karar kılmıştım arkadaşım elisa katsana dedi dilim hemen
alıştı elisamı olsa acaba ne dersiniz yorumlarınızı bekliyorum hz zekeriyanın eşinin adıymış
cennet kapısında bekleyen meleğin adıymış yabancı ülkelerdede kullanılıyomus italyan şarkıcı söz yazarının adı
araştırdığıma göre
benimkide kız ve yüzüm ellerim kollarım çok kuru yüzüm pul pul dökülüyor krem bile yetmiyorcilt kuruyunca kız mı? e erkek dediler sanki .. yoksa el çatlayıp kurursa mıydı?
bu arada ellerim çok kuruyor ve acıyor :44:
evet bu olay çok güzel oğlumu çok tutardı hıçkırık hatırlıyorumo ileriki aylarda hissediliyor. 7.ay gibi... karnında seğirme oluyo damar atması gibi.. doktora sormuştum bebek amniyo sıvısını yutuyomuş emme egzersizi yaparken esnada hıçkırık tutarsa öyle oluyomuş.
Çok teşekkür ederim. Genelde hep olumlu bir insanımdır ama bu konuda cidden bir yılgınlık yaşadım. Şmdi kararlıyım. Özenli besleneceğim. Ve diyetisyene gideceğim. Önümüzdeki yaza formda bir anne olmak istiyorum.
Selam Amargi,
seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı durumdayım hamile kalmaya karar verdiğimde 78 kiloydum 3 aylık süre zarfında folik asit vitaminler derken 3 ay içinde 90 kiloya dayanarak kilo aldım. Eşim ise 76 kilo civarında. benim de ilk zamanlarda çok moralim bozulmuştu kendimi çok çirkin hissetmeye başlamıştım. Ama sonra düşündüm de kilo verilemeyecek birşey değil ve kendimi bebeğim doğduktan sonraki 1 yıla odakladım. yani 2015 te sıkı bir diyetle 1 sene içinde 30 kilo vermeye odakladım. Şuan hedefim o.. ve bu şekilde kendimi telkin ederek moralimi düzeltmeye çalıştım. Eşimin de desteği sayesinde kendimi evde dünyanın en güzel kadını gibi hissetmeye başladım garip bir şekilde. Anne olacaksın Amargi bundan daha güzeli mi var?
Kilolar illa ki gidecek ama kilodan dolayı ağlayıp üzüldüğün ve bebeğini etkilediğin için sonraki dönemlerde yaşayacağın vicdan azabını da düşün ve kendinle barışmayı dene..
sadece kilo alımında tansiyon ve şekerden kork onun dışındaki tüm sağlığın yerindeyse emin ol herşeyin çaresi var canikom:))))
okuyunca ruh halini o kadar iyi anladım ve kendimi bir an sana benzettim ki boğazım düğümlendi hemen..
2015 te beraber girerir hatta diyete ne olacak dimi ama 30 kilo nedir ki her ay 3 kilo versek 10 ayda hoooppp bitti :)))
Geçen yıl şubat ayında rahimde septum (perde) ameliyatı sonrası yoğun biçimde hormon kullandım. İştahım çok açılmıştı. 3,5 ay sonrasında da 73 kiloyla hamile kaldım. Boyum 1,65 olduğundan hayat boyu 55 kiloydum. Evlenince de 58-60 civarı geziyordum. Bu gebelik de biraz sorunlu başlamştı. Hatta ilk 3 ay "bu hafta hastanede yatmadım" diye seviniyordum. Bildiğiniz gibi rahim ağzına da dikiş atıldı ve sadece yatıyorum. Bu haftadan itibaren kaslarımın gerçekten eridiğini hissedebiliyorum. Bir yerden destek almadan artık oturduğum yerden kalkamıyorum, merdiven çıkamıyorum. Moralim gerçekten çok bozuldu. Dün tartıldım ve 82 kiloydum. O kadar ağladım ki anlatamam. Eşim ne yapacağını şaşırdı. Hrkes verirsin diyor, dayan az kaldı diyor. Derdimi gerçekten anlatamıyorum. Tüm bunları ben de biliyorum. Ama su an yaşadığım moral bozukluğu bebeğimi de etkiliyordur. Bnimle aynı boy aynı haftada gebe bir arkadaşımla bir iki gün önce alışverişe gittik. O s veya m beden denerken ben xL deniyordum. Hayatımda kendimi hiç bu denli çiirkin hissetmemiştim. Bir ay boyunca hiç kilo almasam 82 kiloda kalsam bile bebek sağlıklı biçimde büyür ve kilo alır. Bunu da biliyorum. Ama artık nasıl beslenmem gerektiğini şaşırmış durumdayım.
16+5 teki kontrolümüzde dr teyzemiz %97 kız dedi
nedense içime hep erkek doğuyodu yaşadığm belirtilerse hem kıza hem de oğlana uyuyodu
ammaa kızımız geliyor çokk şükür
ayy çok heyecanlı analı-kızlı gibi
Dini anlamını bilmiyorum ama MİNA isminde ünlü ingiliz edebiyatı profesörümüz ve aynı zamanda oldukça ünlü bir yazarımız var. Ben bayılırım kitaplarına... Çok etkileyici bir kadındı. MİNA URGAN...
benim de 17 haftalık bence hem dört aylık hem değil
ben de net kavrayamayanlardanm şu hafta işini
Canim allah yardimcin olsun walla hamileyken calismak hic
Kolay degil ben bisi sorucaktim sana tansiyonum yukseldiginde belirtilerini anladin mi yoksa doktorda olcturdugunde mi fark ettiniz bnim dun gece ensemden baslayan inanilmaz bi agrim vardi her zamanki gibi migren agrisi sandim ama bugun agrisi olmasa da etkisi hala suruyor kulaklarim tikali gibi annem de de oyle oluyordu da :/
Ben sanırım Caploomba nın serilerinden birinden büyüyen beşik ve dolap alacağım. Bence yeterli, oda takımı almak istemiyorum.
Cinsiyetini öğrenir öğrenmez başla çok zevkli oluyor bu gün baya bir şey aldım onu alim bunu alim derken nerdeyse herşeyini almışım :))) canım örgü direk tene temas etmese bile bazı hassas bebeklerin nefesini tıkıyor ilk çocuğum anlattığım gibi astım hastalığı çıkmıştı ve dr. örgü giysilerinin tetiklediğini ve giydirmemem gerektiğini söylemişti ve o kadar hediye gelen örgü yelekleri vs....giydirememiştim onun için bu bebeğimde örgü istemiyor tüysüz ,yünsüz nefes tıkamayan penye ipler var onlardan ördürebilirim anneme belki :)) mesela bebeğini sıcak tutman için uyku tulumları var çok kalın oluyor onlar hemde penyeden sıcacık tutar bebeğini bu gün baktım harika tulumlar vardı:)) ben çıt çıtlı badilerini bile uzun kollu ve kadife aldım sadece bir kaç tanesini penye aldım kışın doğacak diye :))) evet canım oralar soğuk olur lahana gibi sar bebeşini üşümesin :)
selam EML_84 :)
dediğin doğru aslında birtek dedenin bile gözü maviyse çocuğunki mavi olabiliyor bizde eşim bile mavi gözlü ama çevremde hep ilk çocuk anneye diğer çocuklar babaya benzeyecek şekilde örnekler var, benim eşimin kardeşlerinde bile ilk kardeşi anneye benzemiş kahverengi gözlü diğer kardeşler ve kendisi babaya benzemiş mavi gözlü :) ama sana yine de moral vereyim ve sorunu cevaplayayım; di di di :))) bakalım bebişler doğunca haber verelim nasıl oldu göz renkleri diye :)
cilt kuruyunca kız mı? e erkek dediler sanki .. yoksa el çatlayıp kurursa mıydı?
bu arada ellerim çok kuruyor ve acıyor :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?