- 10 Ekim 2011
- 1.212
- 219
- 163
Hep bu tip sıkıntıları yaşarken insan kendi acısına gömülüp tüm bunları bir tek kendi yaşıyor zannediyor. Ama aslında ne çok kadın benzer sorunları yaşıyor. Kimse yalnız değilmiş. Ama tüm temenni ve iyi dileklerine katılıyorum. Herşey sorunsuz geçsin ve bebeklerimize sağ salim kavuşalım.
Çok teşekkür ediyorum canım dönüşte yazarım.Ama annelik hislerim beni yanıltmıyorsa bebişim erkek :) Rüyamda da doktor erkek olduğunu söylüyordu...Senin kaçıncı haftandı??
Bugün 15+1 im. Seninle aynıyız yanlış hatırlamıyorsam. Annenin hisleri yanılmaz diyorlar. Ben hiç hissetmiyorum o yüzden bebeğim benimle oyun oynuyor:) önce erkeğe benzetmişti dr um şimdi de kıza:) 2 hafta sonra kontrolüm. Umarım netlik kazanırız:)
bir de şöyle birşey vardı beta hcg ikili testte 50 nini altındaysa erkek ,üstündeyse kız bebeiş oluyormuş?sizde nasıldı?
17.haftamdayım canım
ya bu arada beş kilo almış oldum ya yemem aynı ekstradan sadece düzenli meyve süt ceviz yumurta tüketiyorum
nasıl oluyorda bu kadar hızlı kilo alıyorum anlamıyorum
oğlum tatlıyı aburcuburu sevmiyor hamile olduğumdan beri çok sevdiğim çikolatadan o kadar soğudum ki bunları neredeyse hiç yemiyorum ama maaşallahım var ne yesem kilo yapıyor
ekmekte yediğim yok pirinçte doktor dikkat et dedi e daha nasıl dikkat edeyim ben
bu arada arkadaşlar eşleriniz göbekli halinizi beğeniyormu?
benimki bana biçimsiz dedi ya zayıfkende biraz kilo al diyordu şimdide fidan gibi halin daha güzeldi diyor eşşek
ama ben umursamıyorum oğlum büyüdükçe mutlu oluyorum hemde çok çok
günaydın arkadaşlar herkese güzel bi hafta diliyorum..
bende bebeğimin haraketlerini hissedemedim daha bazen karnımın farklı farklı yerlerinde damar atar gibi oluyor oda bağırsak hareketleridir diyorum anlayamıyorum yani..bide bazılarınız diyor bebek karnımın şurasında bendu uzanıp karnımı elliyorum ama bebek nerde hiç belli olmuyor..benmi anlamıyorum acaba.
aynen insan sadece kendi yaşıyor zannediyor ama kk sayesinde çok şey öğrendim daha uzun yıllar uğraşanları ve bitürlü sonuç alamayanlar rabbime binlerce şükürler olsun..hernekadar arada korkularım olsada inanıyorumki ben rabbim nasıl bu mucizeyi yaşattıysa elbet vardır bir bildiği ve soncuda iyi olucak inşallah..
aaa doğru aynıydık bizAslında öyle hissediyorum değil de son gidişimde erkeğe benziyor deyince kendimi erkeğe hazırladım desem daha doğru ..Neyse yazdıkça saçmalamaya başlıyorum Vakit geçmiyor...............
Aynen dr erkek gibi dediğinde nasıl alıştırmışım kendimi.. Kız deyince garip hissettim afalladım ama hemen toparladım:) hiç farketmez çünkü. Şuan ilk hamile olduğumu öğrendiğim hisleri yaşıyorm yani ihtimal yüzde elli :) eski merakım da yok akışına bıraktım:) herşeyin hayırlısı.. Seni bekliyorum bugün merakla:)
Selam Baloncuk:)
o hiç belli olmuyor. Anne ve baba kahverengi veya ela iken büyük anne veya büyük babanın gözleri mavi gözlü iken çocukların mavi gözlü olduğu bir çok örnek biliyorum. Bence de şans işi.. Benim de mavi göz takıntım var benim eşimin de benim de gözlerimiz kahverengi ama dede ve hala mavi gözlü:) belki bir ihtimal tutar dimi dimi dimi :))))
bende de tuttu 79 ve kız :) Ayrıca benim cildim çok kuruyup pul pul dökülüyor. Nemlendirici bile fayda etmiyor yani ordan bile anlamıştım kız olduğunu..
Geçen yıl şubat ayında rahimde septum (perde) ameliyatı sonrası yoğun biçimde hormon kullandım. İştahım çok açılmıştı. 3,5 ay sonrasında da 73 kiloyla hamile kaldım. Boyum 1,65 olduğundan hayat boyu 55 kiloydum. Evlenince de 58-60 civarı geziyordum. Bu gebelik de biraz sorunlu başlamştı. Hatta ilk 3 ay "bu hafta hastanede yatmadım" diye seviniyordum. Bildiğiniz gibi rahim ağzına da dikiş atıldı ve sadece yatıyorum. Bu haftadan itibaren kaslarımın gerçekten eridiğini hissedebiliyorum. Bir yerden destek almadan artık oturduğum yerden kalkamıyorum, merdiven çıkamıyorum. Moralim gerçekten çok bozuldu. Dün tartıldım ve 82 kiloydum. O kadar ağladım ki anlatamam. Eşim ne yapacağını şaşırdı. Hrkes verirsin diyor, dayan az kaldı diyor. Derdimi gerçekten anlatamıyorum. Tüm bunları ben de biliyorum. Ama su an yaşadığım moral bozukluğu bebeğimi de etkiliyordur. Bnimle aynı boy aynı haftada gebe bir arkadaşımla bir iki gün önce alışverişe gittik. O s veya m beden denerken ben xL deniyordum. Hayatımda kendimi hiç bu denli çiirkin hissetmemiştim. Bir ay boyunca hiç kilo almasam 82 kiloda kalsam bile bebek sağlıklı biçimde büyür ve kilo alır. Bunu da biliyorum. Ama artık nasıl beslenmem gerektiğini şaşırmış durumdayım.
Selam Yaren,
Benim öyle olmuştu 12. haftada 2li test yaptırırken büyük ihtimal erkek dedi. Benim içime de erkek doğuyordu hep. Sonra 15. haftada gittim kontrole ve o zaman kendi doktorum bir hanımefendi geliyor yuvanıza dedi:) bayağı bir şaşırmıştık sahiden..
Selam Amargi,
seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı durumdayım hamile kalmaya karar verdiğimde 78 kiloydum 3 aylık süre zarfında folik asit vitaminler derken 3 ay içinde 90 kiloya dayanarak kilo aldım. Eşim ise 76 kilo civarında. benim de ilk zamanlarda çok moralim bozulmuştu kendimi çok çirkin hissetmeye başlamıştım. Ama sonra düşündüm de kilo verilemeyecek birşey değil ve kendimi bebeğim doğduktan sonraki 1 yıla odakladım. yani 2015 te sıkı bir diyetle 1 sene içinde 30 kilo vermeye odakladım. Şuan hedefim o.. ve bu şekilde kendimi telkin ederek moralimi düzeltmeye çalıştım. Eşimin de desteği sayesinde kendimi evde dünyanın en güzel kadını gibi hissetmeye başladım garip bir şekilde. Anne olacaksın Amargi bundan daha güzeli mi var?
Kilolar illa ki gidecek ama kilodan dolayı ağlayıp üzüldüğün ve bebeğini etkilediğin için sonraki dönemlerde yaşayacağın vicdan azabını da düşün ve kendinle barışmayı dene..
sadece kilo alımında tansiyon ve şekerden kork onun dışındaki tüm sağlığın yerindeyse emin ol herşeyin çaresi var canikom:))))
okuyunca ruh halini o kadar iyi anladım ve kendimi bir an sana benzettim ki boğazım düğümlendi hemen..
2015 te beraber girerir hatta diyete ne olacak dimi ama 30 kilo nedir ki her ay 3 kilo versek 10 ayda hoooppp bitti :)))
selam kızlarrrrr, birşeyi merak ediyorum , bazı anneler bebeklerinin hıçkırdığını hissedebiliyorlar bu nasıl oluyor yani bi hıçkırık nasıl hissedilebilir ki
selam eml_84 :)
dediğin doğru aslında birtek dedenin bile gözü maviyse çocuğunki mavi olabiliyor bizde eşim bile mavi gözlü ama çevremde hep ilk çocuk anneye diğer çocuklar babaya benzeyecek şekilde örnekler var, benim eşimin kardeşlerinde bile ilk kardeşi anneye benzemiş kahverengi gözlü diğer kardeşler ve kendisi babaya benzemiş mavi gözlü :) ama sana yine de moral vereyim ve sorunu cevaplayayım; di di di :))) bakalım bebişler doğunca haber verelim nasıl oldu göz renkleri diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?