2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Şu an itibariyle oğlumdan bir tekme yemiş bulunmaktayım. Elim tesadüfen karnımdaydı, yoksa hissedemeyebilirdim. Üst üste iki kez pıt pıt. Darısı sizlerin başına.

ama en komik an ne oluyor biliyor musun? Mesela bir işle uğraşıyorsun çok konsantresin ve o pıtı hissettiğin anda yüzünde istemsiz bir gülümseme oluyor. Ben bunu aşk belirtisine çok benzetiyorum :))))
Sebepsiz şekilde gülmeye başlıyorsun ne komik ve kimsenin hissedemediğini bildiğinden ve kendini herkesten şanslı hissettiğinden çok önemli bir şey.

Güzel söylüyorsun benim de diyetisyen eşliğinde 15 kilo falan verdiğim olmuştu. ama ben diyet meselesini o kadar abartıyorum ki diyetisyenin söylediğinin dışına çıkmıyorum. Bi de kiloda değişim falan olmazsa moralim bozuluyor direkt çöküyorum. ben şuan 17. haftadayım ve kilo almadım hatta 1 kiloya yakın kilo vermişim. Bu benim için güzel bişey ve kendimce sağlıklı besleniyorum. Şeker veya tansiyonla ilgili bir sorun çıkmadan da diyetisyen stresini çekmek istemiyorum. O yüzden doğumdan sonrasına odakladım kendimi. Ben zaten kiloluydum ve şu aya kadar bile 1 kilo verdiysem eğer az bir kilo ile hamileliği tamamlıcamı düşünüyorum.. Ama dediğim gibi önce bebeğimin sağlığı.. Gerisini zaten zamanı gelince yaparız. İnsanin içinde azim olsun yeter ki. Kilo herşekilde gidiyor eğer istersen..

Selam güzel anneler:) doktor kontrolünde yüksek çıkan tansiyonumdan bahsetmiştim daha önce. Geçen hafta her gün ölçtürdüm küçük 6-8 büyük 9-11 arasında gidip geldi hatta eczacı düşük dedi, tüm bu süreçte sadece 6-9 olduğu gün başağrım oldu. Kardiyolojiye gittim Dr önerisi ile neyse ki sorun yok dedi ama önlem olarak tuzu azalt ve bol bol yürü Gebelik tansiyonu riskine karşı dedi Dr. Ayrıca arada mutlaka ölçtür tansiyonunu kontrol et dedi. Baktım bu aralar herkes başarısı-tansiyon girdabında,Sizlere de söyleyeyim istedim😃

Selam Göknilcisem,

Ben de elisa koymayı düşünüyordum ama ben de farklı anlamlar biliyorum. Senin yazdığın anlamların hepsini şuan senden öğrendim. Ben ilk okuduğumda anlamını Allahı zikreden demek olduğunu okuyup etkilenmiştim. Sonra fetfa sitesinde ise elisa'nın bir ayette geçen bir kelime olduğu ve anlamının Öğle namazı ile ikindi namazı arasındaki süre olduğunu ve daha anlamlı isimler konulması gerektiğini gördüm. O yüzden çelişkide kaldım. Ben de Mila ismini çok seviyorum onun anlamı da Canım Bitanem demek Bi de başka dilde barış anlamındaymış.
İsimlerin anlamları heryerde farklı farklı o yüzden çok iyi araştıralım.. Mesela ecrin ismi de çok güzel deniliyor ama tavsiye edilmeyen isimler arasında .Aynı şekilde irem de öyleymiş İrem Yalancı cennet demekmiş. okuyunca çok şaşırmıştım. Halbuki güzel anlamlı diye beğenio koyuyoruz. Bizi yanıltan insanları Allah bildiği gibi yapsın ne diyim

benimkinin cinsiyeti belli değil emin olmamakla birlikte kız dedi göstermediği için 4 aylığız amam benimde yüzüme erken vurdu solgun hafif şiş ve en garibi göğüslerim be yüzüm pup pul oldu soyulma var hatta dün eşime yüzüm değişti çirkinleştim ben dedim kız ozaman dedi küstüm ona şapşik cildin cinsiyete göre değiştiğini bilmiyordum

Kizlarrrrr :))) selamlarrrr simdi ciktim doktordann bize de bi oğluş geliyo insallah bu sefer sereserpe yatiyodu :)))) doktorum da bu ne arsizlik ya yatisa bak diye dalga gecti ayyy nasil mutluyum anlatamam allah herkese nasip etsin bize de hayirlisiyla kucagimiza almamizi nasip etsin insallah

Kim ne derse desin hamilelik sürecini en iyi şekilde geçirmemize en büyük etken eşlerimizin desteği,ilgisi. Bana hep kızımız sana benzesin inşallah senin gibi gamzesi olsun tatlı tatlı gülsün diyip duruyor. Ben bir daha nasıl kötü hissederim ki kendimi.
Çevremdeki her insan çok olumlu belki de bu yüzden çok güzel geçiyor. İşyerindeki çalışma arkadaşlarımın çoğunun eşi hamile ve bana diyolar ki hamile olduğunu artık yüzündeki nurdan daha iyi anlıyoruz :))
Bunlar çok güzel.. Sen de olumlu insanlarla vakit geçir. moralini bozacak insanlar aileden bile olsa mümkün olduğunca uzak dur.

Bir örnek vereyim sana mesela. Ben ablamla hiç anlaşamazdım her dakıkamız kavgayla geçerdi. Sonra hamile kaldığını öğrendim. Yüzü o kadar güzelleşti ki bembeyaz nasıl ama görmelisin. doğum yaptı dışarda hiç olmadığı kadar ağladım. Geldiğinde yüzünde sanki nur varmış gibiydi .O kadar bitkin olmasına rağmen sanırım hayatımda gördüğüm en güzel kadındı o hali. Kaç kere öptüğümü hatırlamıyorum..
İnan bana sadece biz kendimize çirkin geliyoruz. Ama gerçek çok farklı hamile kadının ayrı bir ışığı var:))

Bu gün 4 lü testimi yaptırdım sonucu perşembeye alıcam inş iyi çıkar 2 li testimde iyi çıkmıştı ama dr.um 4 lüyüde istedi bende yaptırdım başka yaptıran oldumu aranızda? he bu arada bebişim kışın doğacak diye bu gün bebek kozası örmeye başladım penye ipten harika olacak bebişimi içine sokucam kese gibi

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar öncelikle asla ukalalık olarak değerlendirmenizi istemem ama Allah devlet hastanesine gitmek durumunda kalanlara gerçekten sabır versin..Bugün ne durumda olduğunu gördüm oraların.Zaten sistem durduğu için uzun bi süre bekledikten sonra doktora girebildim.Dakka bir gol bir eşimi içeri almadılar çat diye kapıyı kilitlediler adamın yüzüne kapıyı kapatıp..Neyse oturdum niçin geldiniz dedi doktor yüzüme bile bakmadan konuşuyor zaten.15+1 hamile olduğumu rutin kontrol için ve eğer görünürse cinsiyeti öğrenmek için geldiğimi söyledim.İlk kez geldiğimi gördü kayıtlardan evet dedim .4 lü tarama zamanınız gelmiş eğer devlet hastanesine bir daha gelmeyecekseni radyolojiye hiç yinlendirmiyim dedi.Hayır ben başka yerde yaptırıcam testlerimi dedim.zaten 16.haftada cinsiyet belli olmaz , bizin ultrason cihazlarında hiç belli olmaz dedi adam beni muayene dahi etmedi.Boşuna mı geldim dedim yani? evet dedi.Sinir olmuş bir şekilde çıktım.Kararlıydım bugün cinsiyetini öğrenmesem dahi bebeğimi görmeyi çok istiyordum hırslandım çünkü...Yolumuzun üzerindeki başka bir polikliniğe gittik eşimle,neyse ki çok iyi bir doktora denk geldik güzelce ilgilendi muayene etti herhangi bir sorun olmadığını söyledi çok şükür.Ve bebeğimin %85 kız olduğunu söyledi çok kısa bir süre gösterdi genelde secde pozisyonunda durdu yavrum ve eliyle kapattı çok tatlıydı..Kendi doktorum 13.haftamın bitiminde erkeğe benziyor ama kesin değil demişti.Şimdi bu doktor %85 kız dedi ve ben acaba yine değişir mi diye emin olamıyorum 16.haftamdayım acaba değişir mi??? Evet bugünkü doktor maceram bu şekilde sonlandı ..

Selam esmerguzel
Bahsettiğin şey yanlış bilgilendirme olmasın da yüksek tansiyon belirtisi.. benim annemde de aynısı oluyordu. ben de nolur nolmaz diye tansiyon aleti aldım günde 3 5 kere ölçüyorum çok şükür hiç bir sıkıntı çıkmadı. Yalnız acıktığım anda tansiyon 8 5 lere düşüyor. sadece doktor kontrollerinde heyecandan yüksek çıkıyor :)) o da olsun o kadar..
Sen de ihmal etme sakın senin de annende varmış mutlaka gün boyu bir kaç kere ölçtür mutlaka ve önlemini hemen al..

Ne güzel yaaa 2014 erkek bebek senesi olacak gibi ne kadrda çok erkek bebek var yolda :)))) benimde 2. erkek bebişim yolda bu gün 4 lü testimi yaptırdım dr.tekrar baktı cinsiyetine daha önce erkek olduğunu söylemişti bu sefer benimkide ayırmış bacaklarını dr.bebişimin pipisini yakından gösterdi DDDDDDD

söz veriyoruz o vakit mart ayında doğum yaptıktan sonra önce bebekle yapılan egzersizlere başlayacağız. ama diyet yapmak yok. Çünkü bebeğimizin süte ihtiyacı olacak. sonra da hem diyet hem sporla kilolarımızı vereceğiz değil mi kızlaaarrrrrrrr
sessss gelsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :)))))

Selam donukay,

Ben de araştırma aşamasındayım ama almadım şimdilik hiç birşey. Benim de kız dedi ama yine de temkinliyim. Hem zaten eşimle kararımız mümkün mertebe cinsiyete göre giydirmemeye çalışacağız .Kız olunca pembe erkek olunca mavi formatını pek sevmiyorum. Odası ve kıyafetlerinin çoğunluğu Beyaz ve tonları olacak mutlaka..
o yüzden almak istesem alırım da benim korkularım farklı o yüzden almak istemiyorum :))

Haklısın bir kaç ay önce bende devlet hastanesine gitmiştim kendi dr.1 hafta önce muayene olmuştum özelde fakat izine çıktı ve bende tatile gitcektim aniden verdik tatil kararını ve gitmeden bir kere daha görünmek istedim dr.a çünkü iğne vurunuyordum düşük tehlikemden dolayı kendi dr.um kısa süreli yolculuğa iizn vermişti fakat kanama alanı görünüyor ulturasonda demişti....bende tekrardan tatile gitmeden 1 gün önce devlet hastanesine gittim ulturasona girdim dr.benimle çok güzel ilgilendi ve kanama alanı yok herşeyin gayet normal tatile gidip gitmemek senin kararın ben yorum yapamam dedi ve ulturasonda bebeği bana göstermedi..devlet hastaneleri malesef böyle ama o doktoruna göre değişiyor yan odadaki doktor daha beterdi odadan çıkan kadın ağlayark çıktı ve doktor kadına bağrıyordu içerden cinsiyetini sormuş kadın doktorda terslemiş vs..vs... ben yine şanslıydım fena değildi benim doktorum...Allah düşürmesin bazı arkadaşlarım devlet hastanelerinde doğumhanelerin halini anlatıyor da insan resmen korkuyor (( bence hastanelerin suçu yok doktorlar da hata var hastalara nasıl davranacaklarını bilmiyorlar...neticede oraya genelde hamile bayanlar gidiyor ve hamileliğin vermiş olduğu bir hassaslık oluyor bunu onlar bizden daha iyi bildikleri halde gözardı ediyorlar sanki bedavaya çalışıyorlarmış gibi...aslında hasta olarak çok güzel haklarımız var böyle kötü davranan doktorları şikayet ettiğiniz anda soruşturma başlatılıyor haberiniz olsun.....

Ne kadar da benziyoruz seninle yaren:) bana aynı doktor önce erkek gibi sonra kız olabilir dediği için şuan nötrüm. Senin dr lar farklı. Bence 26sında kendi dr un net olarak söyler sana. Kafan karıştı dimi?:) büyük ihtimal kız dedi ama inanasın gelmiyordur :)

ooohh bee sonunda bizim de cinsiyetimiz kesinleşti kızlar üstümden de öyle bir yük kalktı ki sormayın...oğlumuz olacak :)) öğrendiğimden beri telefonlar susmuyo hem benim hem eşimin. bi an dedimki cinsiyeti öğrendik bu kadar telefon trafiği doğum yapsam nasıl olur acaba diye birden o güne gittim hayaller kurdum :)

Ay evet tatlım yaa valla aklıma sen geldin.Dedim gider gitmez yazıyım aynı durumdayız diye :)) Ve yine evet inanasım gelmiyor uff değişir mi mellers ??? hı?:18:%85 yüksek bi oran ama yine de belli olmaz ki..

Sen gerçekten şanslıymışsın canım doktorun güzelce ilgilenmiş fikir vermiş..Benim doktorum yüzüme dahi bakmadı ve kimbilir diğer hastalara nasıl davranıyorlardır.Aslında haklısın evet şikayet etmek lazım ama insan daha çok sinirlenmiyim diye üstünde durmuyor işte..Yani en azından ben şu anda düşünmek bile istemiyorum o saçmasapan muayeneyi..

Ne güzel bir oluş daha :))) oluşlar önde kızlara bakaraktan hemen hemen herkesin oluşu olacağı habri geliyor benimde oluşum geliyor :)

Ay evet tatlım yaa valla aklıma sen geldin.Dedim gider gitmez yazıyım aynı durumdayız diye :)) Ve yine evet inanasım gelmiyor uff değişir mi mellers ??? hı?:18:%85 yüksek bi oran ama yine de belli olmaz ki..

Canım %100 olmadıktan sonra değişebilir. Benim dr uma giden başka bir arkadaşım dha var ona kesin kız demişti mesela. Bana kesin konuşamıyor. Büyük ihtimal erkek sonrada kız gibi ama kesin diil yine dedi. O yüzden şuan düşünmüyorum hiçbirşey.. Ayın 21ini bekliyorum. Sen de sıkma canını şimdi de kıza kaptırma kendini herşey olabilir:) ben oğlum olacak diye adını bile koymuştum şimdi kız ismi bakar oldum:)) hayrlısı herşeyin.. Biraz daha sıkıcaz dişimizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…