Umarım, hiçbirimizde fazla kilo kalmaz. Septum rejeksiyonu ameliyatından sonra rahim hızlı iyileşsin diye yoğun biçimde ostrojen kullandım. Onlar iştahımı çok açmıştı. Bir de geçen yaz kaybettiğim bebeğin etkisinden de kurtulamamıştım. Hala hatırladıkça çok üzülüyorum. Forumdan bir arkadaşın kanaması vardı. Aklıma doğrudan kendi yaşadığım deneyim geldi. Çok kötü oldum. Kimse bunu yaşasın istemiyorum. Senin için benden de zor olmalı. Üç deneyim yaşamak hiç kolay değil. Ama bu gebelik 20. Haftaya geldi. Çok mutluyum. Umarım bir dahaki yıl bebek bakımı ve yaramazlıkları üzerine bu forumda yazışıyor oluruz.
canım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah septum deyince bişey söylemek istedim..bende 1yıldır tedavi görüyordum hsg filminde sağ tüpüm kapalı çıktı ilk doktorum bu hamileliğe engel değil ama geciktirir demişti iki kez yumurta takibi ve bir negatif aşılama yaptım orda olmayınca başka bir doktora gittim oda bana hem tüpün kapalı hemde rahimde septum var dedi ameliyat önerdi ogüne kadar septumla ilgili bişi duymamıştım hsg raporunda da yazmıyor hiç..sonra başka bir doktora gittim oda çok ufak bişi oluğunu bununda engel olmayacağını çok fazla tedavi olmadığımı ve bikez dha denememiz gerektiğini söyledi..tamam dedim ve o ay aşılama yapalım derken kapalı taraftan yumurtladığım için iptal ettik ve kendiliğinden hamile kaldım..oyüzden hala korkularım geçmiş değil inşallah sorunsuz şekilde sağ salim alırız kucaklarımıza..
selam kızlarkomsudan geldım 9+5 gunlukten berı ıle baslayan kanamayla devam eden bır gebelıgım var 18 gun gectı ara ara leke ara ara kıpkırmıxı kan olarak devam edıyor
aranızda bu durumu gecırmıs olan veya hala kanayan bırılerı varmı kendımı bunalımın dıbınde hıssedıyıorum
16+5 teki kontrolümüzde dr teyzemiz %97 kız dedi
nedense içime hep erkek doğuyodu yaşadığm belirtilerse hem kıza hem de oğlana uyuyodu
ammaa kızımız geliyor çokk şükür
ayy çok heyecanlı analı-kızlı gibi
merhaba herkese nasılsınız bakalım ben cinsiyeti öğrendim lkızım oluyor inşallah ama hala birşeyler almaya korkuyorum benim gibi olan varmı aranızda son zamanlara doğru alırım falan diyorum aslında almak cok istıyorum ama korkuyorum:18:
Kizlarrrrr :))) selamlarrrr simdi ciktim doktordann bize de bi oğluş geliyo insallah bu sefer sereserpe yatiyodu :)))) doktorum da bu ne arsizlik ya yatisa bak diye dalga gecti ayyy nasil mutluyum anlatamam allah herkese nasip etsin bize de hayirlisiyla kucagimiza almamizi nasip etsin insallah
Bu gün 4 lü testimi yaptırdım sonucu perşembeye alıcam inş iyi çıkar 2 li testimde iyi çıkmıştı ama dr.um 4 lüyüde istedi bende yaptırdım başka yaptıran oldumu aranızda? he bu arada bebişim kışın doğacak diye bu gün bebek kozası örmeye başladım penye ipten harika olacak bebişimi içine sokucam kese gibi
selam kızlarkomsudan geldım 9+5 gunlukten berı ıle baslayan kanamayla devam eden bır gebelıgım var 18 gun gectı ara ara leke ara ara kıpkırmıxı kan olarak devam edıyor
aranızda bu durumu gecırmıs olan veya hala kanayan bırılerı varmı kendımı bunalımın dıbınde hıssedıyıorum
kızlar sizin de karnınızda kasıklarınızda ağrılar oluyor mu? hamile kladığımdan beri sürekli karnım kasıklarım ağrıyor sürekli bir ağrı değil 2 saat ağrıyor adet olacakmışm gibi sonra geçiyor?
merhaba herkese nasılsınız bakalım ben cinsiyeti öğrendim lkızım oluyor inşallah ama hala birşeyler almaya korkuyorum benim gibi olan varmı aranızda son zamanlara doğru alırım falan diyorum aslında almak cok istıyorum ama korkuyorum:18:
Merhaba arkadaşlar öncelikle asla ukalalık olarak değerlendirmenizi istemem ama Allah devlet hastanesine gitmek durumunda kalanlara gerçekten sabır versin..Bugün ne durumda olduğunu gördüm oraların.Zaten sistem durduğu için uzun bi süre bekledikten sonra doktora girebildim.Dakka bir gol bir eşimi içeri almadılar çat diye kapıyı kilitlediler adamın yüzüne kapıyı kapatıp..Neyse oturdum niçin geldiniz dedi doktor yüzüme bile bakmadan konuşuyor zaten.15+1 hamile olduğumu rutin kontrol için ve eğer görünürse cinsiyeti öğrenmek için geldiğimi söyledim.İlk kez geldiğimi gördü kayıtlardan evet dedim .4 lü tarama zamanınız gelmiş eğer devlet hastanesine bir daha gelmeyecekseni radyolojiye hiç yinlendirmiyim dedi.Hayır ben başka yerde yaptırıcam testlerimi dedim.zaten 16.haftada cinsiyet belli olmaz , bizin ultrason cihazlarında hiç belli olmaz dedi adam beni muayene dahi etmedi.Boşuna mı geldim dedim yani? evet dedi.Sinir olmuş bir şekilde çıktım.Kararlıydım bugün cinsiyetini öğrenmesem dahi bebeğimi görmeyi çok istiyordum hırslandım çünkü...Yolumuzun üzerindeki başka bir polikliniğe gittik eşimle,neyse ki çok iyi bir doktora denk geldik güzelce ilgilendi muayene etti herhangi bir sorun olmadığını söyledi çok şükür.Ve bebeğimin %85 kız olduğunu söyledi çok kısa bir süre gösterdi genelde secde pozisyonunda durdu yavrum ve eliyle kapattı çok tatlıydı..Kendi doktorum 13.haftamın bitiminde erkeğe benziyor ama kesin değil demişti.Şimdi bu doktor %85 kız dedi ve ben acaba yine değişir mi diye emin olamıyorum 16.haftamdayım acaba değişir mi??? Evet bugünkü doktor maceram bu şekilde sonlandı ..
Günaydın...
Ben Cuma günü gittim 3lü test için ve cinsiyet için ama ne yazıkki bebeğim göstermedi kendisini...Yüzüstü yatmış ayaklarını dize doğru çekmiş pozisyondaydı( Kaçıncı hafta oldu halen cinsiyetimiz belli değil..Alışveriş yapmak istiyorum ama belli olmayınca hevesleniyorum sadece....
Gunaydin hamisler, herkese bol tekmeli bir gun diliyorum
Yine gebe ve aç uyandım. Yarım saate görüşürüz...
Haklısın bir kaç ay önce bende devlet hastanesine gitmiştim kendi dr.1 hafta önce muayene olmuştum özelde fakat izine çıktı ve bende tatile gitcektim aniden verdik tatil kararını ve gitmeden bir kere daha görünmek istedim dr.a çünkü iğne vurunuyordum düşük tehlikemden dolayı kendi dr.um kısa süreli yolculuğa iizn vermişti fakat kanama alanı görünüyor ulturasonda demişti....bende tekrardan tatile gitmeden 1 gün önce devlet hastanesine gittim ulturasona girdim dr.benimle çok güzel ilgilendi ve kanama alanı yok herşeyin gayet normal tatile gidip gitmemek senin kararın ben yorum yapamam dedi ve ulturasonda bebeği bana göstermedi..devlet hastaneleri malesef böyle ama o doktoruna göre değişiyor yan odadaki doktor daha beterdi odadan çıkan kadın ağlayark çıktı ve doktor kadına bağrıyordu içerden cinsiyetini sormuş kadın doktorda terslemiş vs..vs... ben yine şanslıydım fena değildi benim doktorum...Allah düşürmesin bazı arkadaşlarım devlet hastanelerinde doğumhanelerin halini anlatıyor da insan resmen korkuyor(( bence hastanelerin suçu yok doktorlar da hata var hastalara nasıl davranacaklarını bilmiyorlar...neticede oraya genelde hamile bayanlar gidiyor ve hamileliğin vermiş olduğu bir hassaslık oluyor bunu onlar bizden daha iyi bildikleri halde gözardı ediyorlar sanki bedavaya çalışıyorlarmış gibi...aslında hasta olarak çok güzel haklarımız var böyle kötü davranan doktorları şikayet ettiğiniz anda soruşturma başlatılıyor haberiniz olsun.....
Kim ne derse desin hamilelik sürecini en iyi şekilde geçirmemize en büyük etken eşlerimizin desteği,ilgisi. Bana hep kızımız sana benzesin inşallah senin gibi gamzesi olsun tatlı tatlı gülsün diyip duruyor. Ben bir daha nasıl kötü hissederim ki kendimi.
Çevremdeki her insan çok olumlu belki de bu yüzden çok güzel geçiyor. İşyerindeki çalışma arkadaşlarımın çoğunun eşi hamile ve bana diyolar ki hamile olduğunu artık yüzündeki nurdan daha iyi anlıyoruz :))
Bunlar çok güzel.. Sen de olumlu insanlarla vakit geçir. moralini bozacak insanlar aileden bile olsa mümkün olduğunca uzak dur.
Bir örnek vereyim sana mesela. Ben ablamla hiç anlaşamazdım her dakıkamız kavgayla geçerdi. Sonra hamile kaldığını öğrendim. Yüzü o kadar güzelleşti ki bembeyaz nasıl ama görmelisin. doğum yaptı dışarda hiç olmadığı kadar ağladım. Geldiğinde yüzünde sanki nur varmış gibiydi .O kadar bitkin olmasına rağmen sanırım hayatımda gördüğüm en güzel kadındı o hali. Kaç kere öptüğümü hatırlamıyorum..
İnan bana sadece biz kendimize çirkin geliyoruz. Ama gerçek çok farklı hamile kadının ayrı bir ışığı var:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?