2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

İnşallah canım kalmaz kilolar, ben de umutluyum bu gebelikten. Bu haftaya gelinceye kadar akıntım olduğunu hissettiğim an hemen kontrol ediyordum kanama mı diye ama artık şimdi üzerinde çok fazla düşünmemeye çalışıyorum ve iyiyim diyorum hep kendi kendime. Allah'ın izni ile alacağız bebeklerimizi kucağımıza. Seneye de bebeklerimizin tatlı yaramazlıklarını anlatacağız inşallah

Merhaba Karanfil ben de 1. bebeğime septumdan haberdar olmadan hamile kalmıştım ve benim rahmimdeki septum çok derinmiş ama oğlum sadece kilosu düşük doğdu onun dışında hiç bir sıkıntımız yoktu hatta hamileliğimde kalçamdaki ağrı dışında hiç bir rahatsızlığı yoktu. Hiç endişe etme Allah'ın izni ile bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın. Benim ameliyat olma sebebim oğlumdan sonra 3 tane kaybımın olması.

Merhaba, yazdıklarına ara sıra denk geliyorum dolayısıyla da ne kadar stresli oldugunun farkındayım. Kendimin durumunu yazayim belki icin rahatlar. Hamile oldugumu 4.haftamda ogrendim ertesi gun lekelenmeler başladı. Gecen yil da ayni olay basima gelmisti.17.haftaya kadar da ilerlemisti ama bazı nedenlerden dolayi hic dinlenmemistim.hep ayakta ve araçla seyahat halindeydim. Haliyle bu gebelik 17.haftada son buldu.kanamalarim siddetliydi. Bu seferkinde de ilk baslarda dikkat etmedim yine ayni şeyler. Bayramda yogun kanama gecirince ve doktorlar kanama alanı bebekten buyuk , bu bebek duser deyince akillandim.o gun bu gün yatiyorum.kanama alanim küçüldü ve bitmek uzere. Bu arada hala kaniyorum hem de kırmızı. Doktorum hiç onemsemiyor bu kanamayla bisry olmaz diyor, tabi dikkat etmek şartıyla. Bana progestan yan etki yapti kullanamadim. 2kere igne yaptilar sadece.senin tek yapman gereken wc disinda kalkmamak, bol bol su içmek.
Bu arada cocuguna uzulmussun. Benim de 3 yasinda kizim var.senin annen yine yakininda bakmış, benimkini alıp 2 saatlik baska bir ile götürdüler. Ara sira gormem icin getirdiler.Allahtan cocugum isteyerek kaliyordu. Esim isi geregi il disina ya da yurt disina cikiyor duzenli olarak.lutfen artık üzülme. Bu gunler geçecek, sayılı gün. İnşallah sonu iyi olacak.sadece kafamiz fazlasiyla dolu, hergun kan gormek insanın moralini bozuyor.1 haftadır kan yoktu, ogleden sonra bir baktım pecetede bir kırmızılik. Simdi gel de canın sıkılmasin.seni cok iyi anlıyorum. İnşallah duzelecek, dualarim seninle.

selam arkadaşlar bi süredir sohbetlere katılamıyorum ama yazılarınızı okuyorm hep rahatsızlanan arkadaşlar olmuş çok geçmiş olsun iyi haberlerinizi okudukça sevindim bebişlerin cinsiyetini öğrenenler olmuş onada sevindim valla cuma günü kontrol um var inşallah bende öğrenirim bebişimin cinsiyetini de isim düşünmeye ciciler almaya başlarız...

Hayırlı olsun canım kızın.Çok güzel bir haber.Kızını sağlıkla dünyaya getirmeni dilerim.

Canım öncelikle tebrik ederim.Hayırlı olsun kızın.Bende daha bir şey almadım.7. aydan itibaren alırım diye düşünüyorum.

Tebrik ederim canım.Oğlun sağlıkla gelsin.Mutluluğun daim olsun.

Canım bende hem 2 li hem de 4 lü test yaptırdım.İkiside iyi çıktı.Umarım seninde test sonuçların güzel çıkar.Bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alman dileğiyle.

Canım nisan anneleri topiğinde de yazmıştım sana.Okuyunca çok üzülmüştüm.Bende ilk aylar kanamalar nedeniyle sürekli yattım.Hiç bitmeyecek gibi hissediyordum artık.Haftalar sürdü ama geçti şükür.İnşallah seninde geçer.

Canım benimde ağrılarım oluyor.Kanama olmadığı sürece normal karşılıyor doktorlar.Yine de fazla yorulmamaya çalışırsan.Özellikle ayakta durunca ağrılar artıyor.Geçmiş olsun.

Merhaba donukay ben de aynı senin gibiyim. Benim de doktor çok büyük bir ihtimal kız dedi, ben de birşeyler bakayım dedim ama elim varmıyor almaya internetten bakayım dedim onda da sanki gizli saklı bir iş yaparmış gibi baktım çıktım neyse ki çok vaktimiz var daha alırız inşallah

önceki hamileliğimde sürekli kullanmam gereken bir ilaç vardı ve bitmeden yazdıramyordum yazdırabilmem için devlet hastanesinden rapor almam gerektiğini söylediler oyüzden mecburi randevu aldım ama Bakırköy devlet hastanesine bağlı Bahçelievler kamu sağlığından alabildim.. gittim doktor oturmuş suratıma bile bakmıyor benim yaşlarımda elinde telefon sayacını açmış ne vardı dedi böyle böyle rapor almam lazım dedim rapor burdan verilmiyor başka dedi.. nerden veriliyor dedim bilmiyorum başka dedi... daha önceki testlerimi özelde yaptırmıştım süre geçmişti üzerinden o testleri yaptırmak istiyorum dedim o testler burda yapılmıyor başka dedi ... gelmişken bebeğimi görebilirmiyim dedim burada muayene etmiyoruz dedi ben aaa falan yaptım sadece yaşayıp yaşamadığını söylerim kalp atışını duyarsam dedi tamam dedim ama demez olaydım o kolduğa bir peçete koymuşlar yok yok yani... görünce vazgeçtim ama geride çekilemedim kıyafetlerimle oturdum.. bu benim ilk ve son gidişimdi..

Kızlar bu arada yüzünüz için hangi marka krem kullanıyorsunuz?Ben normalde clinique kullanıyordum ama eski doktorum olmaz dedi.Yazın idare ettim.Ama şimdi yüzüm çok kötü oldu.Artık soyuluyor.Yeni doktoruma da sormayı unuttum.

Kizlar ben bu tansiyon isine kafayi taktim internetten de arastirdim biraz degisik seyler takildi gozume;
“Ortaya çıkan damarsal değişiklikler nedeniyle gebelik döneminde tansiyon ölçme yöntemi daha farklıdır ve dijital aletler hamile tansiyonu ölçmeyi "bilmezler". Dahası konuyla ilgili eğitim almamış bir kişi normal klasik aletle bile doğru ölçüm yapamayabilir.
Anne adayının tansiyonu takip gerektiriyorsa ölçüm mutlaka doktor veya konuyla ilgili eğitim almış ebe-hemşire tarafından yapılmalıdır.”

kızlaaar ben oğlumun ismini MİNNAK koymaya karar verdim :)) bi süre miniğimi minnaaak oğluuuum diye sevicem. ayy kimi görsek isim düşündünüz mü ne koyacaksınız diye soruyo. bence daha erken bide şimdi karar versek bile kesin doğana kadar değiştiririz.

bakalım beninki gösterecekmi bugün 3'de randevum var

günaydııın tansiyon sebebiyle tansiyon ilacına başlamış bulunmaktayım sabah akşam içiyorum tuz yok asla stresde yok ama işte yinede başladık tahlil yaptı karaciğerdemi sorun var neden yüksek diye ama yok hep 14 9 15 9 çıkınca 20. haftada zaten yükselir normalde dedi ve başladık bunla birlikte günde 6 ilaç içiyorum herşey onun için napalım

bana öyle davransa valla tüm çirkefliğimle o doktoru sağlık bakanlığına kadar şikayet ederdim. Ben de geçenlerde ishal olmuştum söylemesi ayıp. Bir tıp merkezine gittik suratsız beyinsiz bir doktor daha muayene bile etmeden kap verdi ve buna gaita testi için lavaboya gitmemi istedi. Ben zaten halsizlikten mahvolmuş vaziyetteyim. sonra gittim wc ye olmadı tansiyonum düşünce de bir daha zorlamadım. sonra doktora dedim yapamadım diye. Yapana kadar burdasınız dedi. Ben de bir şalterler attı dedim ben de siz dalga mı geçiyorsunuz ben burda ayakta zor duruyorum sizin söylediğiniz şeye bak. Verin kabı evde tahlil için beklerim dedim. Eve giden gelmiyor dedi. Ben de eve gidip gelmeyenden banane sizin yüzünüzden zaman kaybediyorum. Ya istirahat verin ya da ben gereğini yapacağım dedim. Tamam istirahat yazayım o zaman size dedi. Ve istirahati yazdı bir daha da asla oraya gitmem. Eğer biraz daha devam etseydi kabalığa başhekime kadar çıkacaktım. Siz siz olun hasta haklarınızı koruyun kimse size istediğiniz bilgileri vermemezlik yapamaz..

günaydınlar herkese
evet dinimizde malum annenin makamı çok ayrı ve allah doğum yapan kadının günahlarını bağışlamak gibi bir ihsanda bulunmuş annelere
elbette terteemiz olacağız doğumla inşallah
ve unutmayın arkadaşlar doğum anında edilen dualar kabul olur
benim arkadaşım çocuğum aakıllı uslu olsun uyusun vs diye dua etmişti gerçektende çocuğu öyle oldu
amaaan hiç umursamayın kiloyu benim eşim bana biçimsiz oldun dedi hiiiç umursamadım
oğlum büyüsün sağlıklı olsunda varsın öyle olsun ne önemi var
hepimiz bu büyük rahmetin bu büyük mucizenin tadını çıkarmaya bakalım kilo verilir en fazla 3 yıl sürsün
ama evlat vermedimi allah çare yok 3 yıl değil 30 yıl geçse boş
pozitif olalım arkadaşlar mutlu annelerin mutlu bebekleri olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…