Günaydın Schaga
ben kesinlikle giderim o fuara illa ki faydalı ve avantajlı şeyler bulunur diye düşünüyorum. C&R da mı yoksa başka bir yerde mi fuar. Yada ben en kısa zamanda araştırayım da takvimime ekliyim:))
ilk defa duydum nerdeymiş gidelim yaw gerçi ozamana çoğumuz 6 ayımıza girmiş oluruz yürümek zorlanıyor ama :) olsun ama bildiğim öyle yerler daha pahalı oluyor yinede gidip görmekle fayda var nerde yeri
Normal doğumdan korkan benim:)))
Ben de sizi bu cesaretinizden ötürü tebrik ederek öpüyorum kızlaaarrrr
aynıymış durumumuz herzaman hayırlısıyla normal olsun diyorum tabiki bir sorun olduğundan diretmem normal olsun diye.bebeğimin hayatını tehlikeye atmam.ikinciler daha kolay olur diyorlar Allahım kolay doğum nasip etsin şuanda sancı çekenlerinde yardımcısı olsun inşallahDestegin için sagol.benim de ilki normaldi.dedigin gibi cok yürüdüm. Hergün 2 saat. Ama bu sefer yuruyemem.kanamadan dolayı devamlı yatış halindeyim.suanda dogumdan cok bebegimin yaşamasını istiyorum.inan dogumu hic kafaya takmiyorum. İnşallah senin de gönlüne gore olur.
Emel sen yine de acele karar vermeden önce Hypnobirthing Mongan Yöntemi kitabını bir oku, kendine ve bebeğine bir şans ver.
Korkutucu olanlar kadar, çok güzel normal doğum hikayeleri de var.
Allah hepimize hayırlı, sağlıklı ve kolay doğum nasip etsin.
Eml artik kesi olmayan dogummu var diyorun ben cok hassasim oramda dikis olcana karnimda olsuncildiririm herhAlde canim Allsh korusun ben defalarca bebegimi kaybettim diye dr gittim bisey olsa sezeryana alim dedim dr dedi kucukki kurtajlik ama bebek,saglam fakat Allah korusun su saatten sonra biseyde olsa Allah esirgesin normal doguramam bu kadarlikkem bile
İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı, 13-15 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde imiş.
Ben geçen sene gitmiştim sırf meraktan. Ama tabi konulara hakim olmadığım için öylesine gezip çıkmıştım.
Bu sefer başka bir gözle bakarım diye düşünüyorum :)))
Bunu araştırmıştım ama işte okumakla ve pratikte uygulamak arasında çok fazla uçurum var. benim korkum türkiyede doğum sürecinin yanlış ilerlemesinden dolayı. Bir annenin hamilelik ve doğum süreci ile ilgili gerçek yaşam belgeseli izlemiştim. Orda doktorlar tüm yönetimi anneye bırakıyolar. Ikınma da annenin kontrolünde nefes alıp verme de annenin kontrolünde. Doktorlar uzaktan izliyor ve bebeğin gelip gelmediğine dair bilgilendirme yapıyolar sadece. Doğduğu anda anne alıyor hemen kucağına baba kordon bağını kesiyor vs.. çok doğal bir süreç gibi izlenebiliyor.
ama türkiye de sağlık personelleri çok aceleci. hemen olsun bitsin istiyolar. Anneye hiç sabretmiyolar. Sabretmedikleri için de bebek kolay doğsun diye annenin karnına bastırıyolar gerekirse üstüne çıkıp itiyolar bebeği. Bu doğal süreçten çok işkenceye dönüyor. Emin ol avrupada olsaydım bakış açım çok farklı olurdu ama türkiyedeki bu bakış açısı değişmediği sürece de kimse normal doğuma ikna edemez beni :))
Benim korkum dogumla ilgili değil. Ben ameliyatın her turlusunden korkuyorum.alet edavat gorunce icim geciyor.hastaneden kac kere kacmisligim var
Disciye bile gidemiyorum.en son dişçi maceramda kacmistim:18:yoksa dogumda anne ve bebek icin en guvenli neyse onun yapilmasindan yanayım. Anne psikolojik olarak rahat degilse, normal dogum tramva olusturacaksa zorlamanin bir anlami yok diye dusunuyorum.ama normal dogum dusundugun kadar zor değil. Doktorun onemli.doktorumun sayesinde normal dogurdum, yoksa baskasi olsaydi coktan ameliyata girmistim.
Ben yine de bu durumu biraz kendimiz kontrol edebiliriz diye düşünüyorum. Mesela hastanedeki o rahatsız süreci yaşamamak için kasılmalar 5 dakikada bir olmaya başladığında hastaneye gelin diyorlar. Ama tabi insan o panikle bunu yapabilir mi bilemiyorum. Bazı hastanelerde pilates topu bile oluyor. Olmazsa da kendi topunu götürürsün. Sevdiğin müzikleri ayarlarsın filan. İstediğin rahatlatıcı ortamı bir şekilde ayarlayabilirsin belki.
Bir de doktor çok önemli. Yani normal doğumu destekleyen doktor insanı çok rahatlatıyor. Benim çok yakın arkadaşım doğurdu. Doktoru tam doğuma girerken "hiç merak etme, herşey çok kolay olacak, kendini bana bırak" demiş. Ve o arkadaşım 10 dakikada doğurdu.
Tabi insan kendini herşeye hazırlamalı. Normal isterken sezeryan da olabilir. Ama kendim için diyorum ki en azından Allah sezeryana mecbur etmesin.
Hastanede sevilen muzik derkrn karanlik bir odaya birakiyolar anneyi ne muzik ne ses ne top benim odum patladi diyebilirim doguma yakin komple dogumdan korkarim biliyorum ik sezeryanda gozlerim kapalu girmustim dogum haneye alet edavat gormemek icin ben her turlusunden korkuyorum galiba
benim de çevremde herkes bana o şekilde tavsiye ediyor. sancıyı evde çek hastaneye gitme son anda gidersin hastaneye vs.. tabii kimseye söylemedim sezeryan olmak istediğimi çünkü annem ve ablalarım dahil hepsi beni normal doğuma ikna etmeye çalışacak biliyorum:)) ben normal doğumun ağrısından vs.. korkmuyorum zaten.. herkes dayanıyor illa ki bende dayanırım benim fobim farklı mevzular.. vajinal deformasyon,dikişlerin mikrop kapması,dikişlerin geç iyileşmesi,içten dikişlerin yırtılma ihtimali ki ben çok fevri hareket ediyorum bazen durumumu unutup o yüzden ihtimal benim çok yüksek. Yani bu tür nedenler ama en önemli neden. Gücümün yetmeyip bebeğimi farklı yollarla almaya çalışmaları olur..
Bir arkadaşım gelmiş bana 2 tane normal doğum yapmış diyor ki kesinlikle normal doğur çok kolay oldu hiç korkulacak bişey yoktu. Bende hiç dikiş olmadı vs.. anlatıyo anlatıyo duruyor:) ben de kötü tecrübelerden bahsediyorum falan hemen anneleri kötülüyor onlar korkaklıklarından yapamamışlardır vs.. sonra sordum kıza senin bebekler kaç kilo doğdu diye.. Biri 2.500 kilo biri 2600 doğmuş:)))
diğer doğumda zorlananların ise 4 kilo üstüydü bi de onları kötülüyor. Dicektim de kendimi zor tuttum. 4 kilo üstünü de normal doğur da ozaman tekrar görüşelim seninle diye :))
Ben de geçen sene gidecektim ama bir aksilik olmuştu gidememiştik. istanbul kongre merkezi ise yakınmış C&R olsaydı gitmesi bayağı zor olurdu ama olsun eğer faydalı olacaksa neden gidilmesin. Bişey almasak bile fikrimiz olur en azından bücürüklerimiz için :))
Hatta toplaşıp beraber gidelim göbekleri sallaya sallaya :))))
Canım benim seni oyle iyi anliyorum ki.insallah gececek, artik pilin bitmekmuzere farkındayım. Ama anne olmak kolay mi! Biz biraz şanssız gebeleriz.herkes gkbi rahat bir hamilelik yasayamayacagiz.yapmamiz gereken gerekli tedbirleri alıp olayi akisina bırakmak. Aslinda kafanı biraz dağıtabilsen bu kadar uzulmeyeceksin.Hatice61 merhaba yazilarini gordum dun
Bende kanamali yatan hastayim birileriyle konusmaya ihtiyacim var
Canım bunlari konusmak icin cok erken.daha 4aylik bebisler.annesi o seni zamanı gelince nasil gelmek istedigi konusunda bilgilendirecek.bosver bence de simdi soyleme sezeryan konusunu.tartismaya musait bir konu oldugu için herkes bisey soyleyecektir.dedigim gibi beden annenin bedeni dolayısıyla secim de annenin secimi olmalı.benim de çevremde herkes bana o şekilde tavsiye ediyor. sancıyı evde çek hastaneye gitme son anda gidersin hastaneye vs.. tabii kimseye söylemedim sezeryan olmak istediğimi çünkü annem ve ablalarım dahil hepsi beni normal doğuma ikna etmeye çalışacak biliyorum:)) ben normal doğumun ağrısından vs.. korkmuyorum zaten.. herkes dayanıyor illa ki bende dayanırım benim fobim farklı mevzular.. vajinal deformasyon,dikişlerin mikrop kapması,dikişlerin geç iyileşmesi,içten dikişlerin yırtılma ihtimali ki ben çok fevri hareket ediyorum bazen durumumu unutup o yüzden ihtimal benim çok yüksek. Yani bu tür nedenler ama en önemli neden. Gücümün yetmeyip bebeğimi farklı yollarla almaya çalışmaları olur..
amin canım
evet canım kız bebek ayrı bir güzel oluyo onu giydirmesi süslemesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?