Evet evet en azından fikir sahibi oluruz.
Mobilya alışverişine ne zaman başlasak?
Hiç alışveriş listesi yaptın mı?
Ev tipi ana kucağı için ben bir türlü karar veremiyorum.
Çok yer kaplasın istemiyorum.
İlerleyen aylarda, ana kucağına oturtup mama verebileceğim bir tip istiyorum.
(Daha önce bir arkadaşımda görmüştüm, çok rahattı bebeği beslemek)
Ama çok eski bir modeldi.
Canım hiç üzme kendini septumdan kaynaklanan sıkıntılarda bebek 8. haftaya kadar ancak gelebiliyor benim 2 düşüğüm de 8. haftada oldu yani sen sıkıntılı dönemi atlatmışsın hiç kafana takma. Allah'ın izni ile alacaksın paşanı kucağına.
Canım benim seni oyle iyi anliyorum ki.insallah gececek, artik pilin bitmekmuzere farkındayım. Ama anne olmak kolay mi! Biz biraz şanssız gebeleriz.herkes gkbi rahat bir hamilelik yasayamayacagiz.yapmamiz gereken gerekli tedbirleri alıp olayi akisina bırakmak. Aslinda kafanı biraz dağıtabilsen bu kadar uzulmeyeceksin.
Canım bunlari konusmak icin cok erken.daha 4aylik bebisler.annesi o seni zamanı gelince nasil gelmek istedigi konusunda bilgilendirecek.bosver bence de simdi soyleme sezeryan konusunu.tartismaya musait bir konu oldugu için herkes bisey soyleyecektir.dedigim gibi beden annenin bedeni dolayısıyla secim de annenin secimi olmalı.
Kesinlikle sana katılıyorum sağlıklı dogsunlar da gerisi mühim degil.benim ilki ve kaybettigim bebegim normal yoldan dogdu.nasipse bunu da normal istiyorum.ama bu sadece beni bağlar, benim secimim.benim doktorlardan biri 3 dogum yapmis 3 de normaldi.bana da dogumda okadar yardimci oldu ki bak ben de bu masa da dogurdum ben de bagirdim sonunda dogurdum diyordu.diger doktorum ise hamile oldugunu ogrendigi gun sezeryan olacam dedi.hatta dogu gorevi icin erzurumdaydi.dogum icin istanbula hocasina gelmeyi planliyordu.sonunda sezeryan oldu. Ikisi de doktor ikisinin de secimleri farklı. Sen de soylenenlere kulak asma.onemli olan senin ve bebegin sagligi.Öyle tabii bir arkadaşıma demiştim sezeryan olcam diye. Bana çok rahat bir şekilde şunu söylemişti. ne sezeryan diyip de normal olarak çatır çatır doğuan insanlar biliyorum. Hiç belli olmaz seninkisi de :))
Allah hayırlısını versin hep dua ediyorum.. Kızım,bebeğim sağlıkla gelsin de benim çekeceğim acı hiç umrumda bile değil gerek sezeryan acısı gerek normal doğum acısı..
Kesinlikle sana katılıyorum sağlıklı dogsunlar da gerisi mühim degil.benim ilki ve kaybettigim bebegim normal yoldan dogdu.nasipse bunu da normal istiyorum.ama bu sadece beni bağlar, benim secimim.benim doktorlardan biri 3 dogum yapmis 3 de normaldi.bana da dogumda okadar yardimci oldu ki bak ben de bu masa da dogurdum ben de bagirdim sonunda dogurdum diyordu.diger doktorum ise hamile oldugunu ogrendigi gun sezeryan olacam dedi.hatta dogu gorevi icin erzurumdaydi.dogum icin istanbula hocasina gelmeyi planliyordu.sonunda sezeryan oldu. Ikisi de doktor ikisinin de secimleri farklı. Sen de soylenenlere kulak asma.onemli olan senin ve bebegin sagligi.
Canim sana kotu haber vereyim. Boyle konusan birileri hep olacak.birileri hep isine karışacak. Simdiden hazirlikli ol. Ama sakin bunlarin seni uzmesine izin verme.dinliyormus gibi yap gitsin. Cevap verme zahmetine bile katlanma. Ben o kadar dinledim ki ama hep cevreden .sagolsunlar benim ve esimin ailesi hic karismadilar.ben de hep dinledim dogrudur dedim ve konuyu kapattık. Boyle insanlar hep olacak yapacak bisey yok.sakin en guzel zamanlarını onlara uzulerek harcama.kesinlikle kimse kimsenin tercihini yargılamak ve sorgulamak zorunda değil. Ben normal doğum yapmak isteyen arkadaşlarıma hiç sormadım neden normal doğum istiyorsun diye ama sezeryan istediğimde çok sorgulandım. herkesin tercihi kendine yani ben sizi eleştirip nasıl normal doğum yaparsınız yaa diye yargılamıyorsam kimsenin de beni yargılamasına izin vermem diyip susturuyorum. Eşim de sağolsun sen kendini nasıl rahat hissedeceksen o şekilde yap benim için önce sen önemlisin diyor.
herkese sebeplerim ile ilgili açıklama yapacağıma sezeryan olana kadar bilmezler hiç bişeyi olur biter.. benim bir de doğumdan sonraki fasıldan korkum var:))
sütün geliyor mu bebeğin üstünü kapatın bebeğe çok kalın giydirmişsiniz bebeği çok ince giydirmişsiniz ilk günden üşütecek misiniz? eml çok kilo almışsın bu kilolar kalır sende hele bir de sezeryan yaptın hiç gitmez vs.. bu ihtimallere karşı eşimi ve annesini ve kendi ailemi tembihledim doğuma yakın bir daha söylicem eğer bu şekilde konuşması muhtemel birileri varsa lütfen evime gelmesin dedim.
Canim sana kotu haber vereyim. Boyle konusan birileri hep olacak.birileri hep isine karışacak. Simdiden hazirlikli ol. Ama sakin bunlarin seni uzmesine izin verme.dinliyormus gibi yap gitsin. Cevap verme zahmetine bile katlanma. Ben o kadar dinledim ki ama hep cevreden .sagolsunlar benim ve esimin ailesi hic karismadilar.ben de hep dinledim dogrudur dedim ve konuyu kapattık. Boyle insanlar hep olacak yapacak bisey yok.sakin en guzel zamanlarını onlara uzulerek harcama.
selam kızlar şu kabus gibi rüyalarla basım dertte...
sık sık rüyamda bebeğimi erken yada sakat dogurdugumu, karnımdan çıkartıp sevdiğimizi ardından geri yerine koyamadığımizi, ve en çok da eşimin beni aldattığını görüyorum rüyalarımda.
psikolojimi çok etkiliyor daha 15 aylık evliyiz severek evlendik ve allaha şükür çok mutlu bi ailemız var. eşim ilgili sevgisini gösteren biri. bana karşı hareketleri dışarıdan bakanların bile parmağını ısırttıracak cinsten. benim de öyle tabi herşey karşılıklı sonuçta. ama bu garip rüyalari ne diye görüyorum anlamıyorum öyle bi şüphem yok hamileligim boyunca hiç kilo almadim üstelik kusarken verdiğim kiloların bile hepsini geri almış değilim. cinsel hayatımız ilk başlarda biraz eskiye göre azalsada şimdi eski haline dönmüş durumda. kafama takacak hiçbirşeyim yok aslında ama niye böyle şeyler görüyorum. bi süre etkisinden kurtulamıyorum rüyamin bazen öyle dolmuş olarak uyanıyorum ki bi kaç damla gözyaşımi tutamıyorum.
sizlerde böyle kabuslar görüyormusunuz lütfen cevap verin
ben hep geç kalıyorum..
cinsiyetler öğrenildi, isimler tartışıldı, göz renkleri konuşuldu sıra hastane, doktor ve doğum şekli seçimine geldi. ben yeni öğrendim cinsiyeti (kesin gibi)
sırasıyla:
hissettiğim : erkek
babanın hissettiği : kız
anneane/babanne : kız
karın şekli: kız
aşerme: erkek
cin takvimi :kız
soda testi: erkek
erkek çocukların ilgisi : kız
veeee bugun ultrasonda kesin görüş (parmak/kordon filan değilse) ERKEK.. :118::118:
erkekim geliyo kızlar, daha öncesinde bi doktor göremedim ama tipi erkek gibi demişti
şidi oylurum ve erkek sayısını bir artırıyorum
ben hep geç kalıyorum..
cinsiyetler öğrenildi, isimler tartışıldı, göz renkleri konuşuldu sıra hastane, doktor ve doğum şekli seçimine geldi. ben yeni öğrendim cinsiyeti (kesin gibi)
sırasıyla:
veeee bugun ultrasonda kesin görüş (parmak/kordon filan değilse) ERKEK.. :118::118:
erkekim geliyo kızlar, daha öncesinde bi doktor göremedim ama tipi erkek gibi demişti
Merhaba.Bugün hep normal doğum ve sezeryan konusu tartışılmış.Öncelikle belirtmek isterim ki ben normal doğum yapmayı hep isterdim.Ta ki 1,5 yıl önce rahim filmi çekilene kadar.Ağrı eşiğim çok düşüktür.O kadar acı çektim ki.Doktorum 1 saat başımdan ayrılmadı.Dayanılmaz ağrılar çekerken bir taraftanda vücudum kaskatı kesildi.Parmağımı bile oynatamıyordum.Uzun bir süre tansiyonumu alamadılar.O kadar düşmüştü.Biraz kendime geldiğimde 7-4 olmuştu.Kaç tane serum, iğne, damardan ilaç verdiler sayısını hatırlamıyorum.Film sonrası akşama kadar hastanede yatmıştım.Bu deneyim psikolojimi bayağı etkiledi.Kendimden vazgeçtim doğum sırasında da bu şekilde olursam bebeğe bir şey olur diye çok korkuyorum.Değil ıkınmak parmağımı bile oynatamıyordum.Tabi ki yine de o gün geldiğinde doktorumla oturup konuşacağım öncelikle bebeğin sağlığı sonra da benim için en doğrusu neyse ona karar verip uygulayacağım.
Sezeryanı eleştiren arkadaşlar var normal değil diye.Yapılması gerekiyorsa yapılmalı bence.Geçmişte sezeryanın olmadığı dönemlerde doğum sırasında yaşanan bebek ve anne ölümleri çok daha fazlaydı.
Her kadının bünyesi farklıdır.Ben normal doğum yapanı da sezeryanla doğuranları da normal karşılıyorum.Kişinin fiziksel ve psikolojik durumu, bebeğin sağlığı neyi gerektiriyorsa öyle olmalı.
oyyy canım benim yaaa. Sen son zamanlarda forumlarda falan bebeğini kaybeden veya hamileyken eşini aldatan erkeklerin hikayelerini falan okudun mu ki? eğer öyleyse onların etkisiyle de rüyanda görmüş olabilirsin. rüyalarında bunları görüp kocana zindan etme sakın dünyayı heee :)) doğum yaptıktan sonra çok fena dalga konusu olursun :)))
çok eğlendim yazdıklarını ve ihtimallerini okurken :))) benim de cin takvimi erkek diyordu hissettiğim de erkekti ama doktor kız dedi :))
Bi de size geçenlerde büyük teyzeler tarafından bende denenen bir testi daha söyliyim krizlere gireceksiniz..
Büyük teyze çaktırmadan 1 tatlı kaşığı tuzu kafamdan aşağı dökmüş. Sonra tüm teyzeler beni izlemeye başladılar. Bir yandan düşünüyorum bu insanlar neden konuşmadan bana bakıyolar diye.. neyse bi süre sonra konuşmaya başladılar ve üzerimde denedikleri testin sonucuna göre kızım olacakmış. Test te şu tuzu döktükten sonra eğer burnumu kaşısaymışım erkek ağzımı kaşısaymışım kız olacak imiş. Ben tabi ağzımı kaşımışım:)))
Bunu da şöyle açıklıyolar. Burun pipiye benzediği için erkek ağız kukuya benzediği için kız oluyormuş. Tabii tuzdan haberim yok hala. Eve gittim kafam kaşınıyor. kaşırken dehşet içinde benim kafamda bişeyler var diye sıçradım hemen baktım saçım komple tuz. Hala aklıma geldikçe gülüyorum bu duruma.. Burun pipi ağız kukuymuş allahım yaaa
ohh hayırlısı olsun asıl ben geç kaldım nerdeyse 17. haftaya gşrşcem öğrenemedimgöstermiyor nazlı şey cumartesiye kaldı umutlar darısı başıma
ben hep geç kalıyorum..
sırasıyla:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?