2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Evet gitmek lazım bilmediğimiz o kadar çok şey var ki. Ben mobilya alışverişini ordan burdan alarak kendim takım yapacağım. Herşeyi beyaz olsun istiyorum. Büyüyen karyolalar varya onlardan alıcam mutlaka ben araştırmaya başladım google'dan büyüyen yatak yazıp görsellerden baktım beğendiğimi de bi yere kaydettim. Büyük ihtimal bir mobilyacıya yaptıracağız hem ucuz olur hem de istediğimiz şeyi ekletip çıkartabiliriz. Bir de gardrop istiyorum gardrop içinde de 4lü veya 5 li şifonyer istiyorum. Halı ve perdeleri de büyük ihtimal ikeadan alıcam orda uygun oluyor ufak ıvır zıvırlar..
ben liste yapmaya başlıcam da bi türlü fırsatını bulup yapamadım. Yapayım seninle de paylaşırım canım danışalım mutlaka birbirimize ..Çünkü birimizin aklına gelmeyen diğerinin aklına mutlaka gelecektir.
Ben mama sandalyesi alıcam ikeada beyaz var bi de kolay sökülüp takılabiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam 50 60 tl civarındaydı. 3 4 yaşa kadar uyumlu gayet güzel. Ana kucağı için de bir kaç alternatif var ama onlara da 7 8 aya kadar anca binebiliyolar sonra zaten hareketlendikleri için atıl kalıyor. Belki hiç almayabilirim. oyun halısı var belki onlardan alırım. Yani alıp kısa sürede atıl kalacak bişeye çok fazla yatırım yapmak istemiyorum :)))

çook teşekkür ederim canım
rabbim seninde bebişini sağ salim kucağına almayı nasip etsin..bir oğlun var heralde bunun cinsiyetini öğrendinmi..

hatice çok güzel demişsin. Sahiden sakınan göze çöp batıyor diye boşuna dememişler.. Eğer kendini ne kadar sıkarsan kötü düşünürsen o kadar kötüye gider herşey. bebeğini düşün onunla konuş nasıl biri olacağını hayal et. kime benzeyeceğini,ilk hangi kelimeyi söyleyeceğini,ilk adımı nerde atacağını hayal et o zaman o kadar iyi oluyor ki insan.
Ben mesela bebeğime mektup yazıyorum. O an onunla ilgili ne düşünüyorsam onları bir deftere yazıyorum. Bazen o kadar çok coşuyorum ki 4 5 sayfa doldurduğum oluyor.
Ben çok isterdim annemin ben karnındayken benimle ilgili ne düşündüğünü, ama hiç bir zaman bilemeyeceğim ama bebeğim onu nasıl heyecanla beklediğimizi,görmememe rağmen nasıl özlediğimizi çok iyi bilecek. Çok güzel bir hatıra olacak ona annesinden..

Öyle tabii bir arkadaşıma demiştim sezeryan olcam diye. Bana çok rahat bir şekilde şunu söylemişti. ne sezeryan diyip de normal olarak çatır çatır doğuan insanlar biliyorum. Hiç belli olmaz seninkisi de :))
Allah hayırlısını versin hep dua ediyorum.. Kızım,bebeğim sağlıkla gelsin de benim çekeceğim acı hiç umrumda bile değil gerek sezeryan acısı gerek normal doğum acısı..

Kesinlikle sana katılıyorum sağlıklı dogsunlar da gerisi mühim degil.benim ilki ve kaybettigim bebegim normal yoldan dogdu.nasipse bunu da normal istiyorum.ama bu sadece beni bağlar, benim secimim.benim doktorlardan biri 3 dogum yapmis 3 de normaldi.bana da dogumda okadar yardimci oldu ki bak ben de bu masa da dogurdum ben de bagirdim sonunda dogurdum diyordu.diger doktorum ise hamile oldugunu ogrendigi gun sezeryan olacam dedi.hatta dogu gorevi icin erzurumdaydi.dogum icin istanbula hocasina gelmeyi planliyordu.sonunda sezeryan oldu. Ikisi de doktor ikisinin de secimleri farklı. Sen de soylenenlere kulak asma.onemli olan senin ve bebegin sagligi.

kesinlikle kimse kimsenin tercihini yargılamak ve sorgulamak zorunda değil. Ben normal doğum yapmak isteyen arkadaşlarıma hiç sormadım neden normal doğum istiyorsun diye ama sezeryan istediğimde çok sorgulandım. herkesin tercihi kendine yani ben sizi eleştirip nasıl normal doğum yaparsınız yaa diye yargılamıyorsam kimsenin de beni yargılamasına izin vermem diyip susturuyorum. Eşim de sağolsun sen kendini nasıl rahat hissedeceksen o şekilde yap benim için önce sen önemlisin diyor.
herkese sebeplerim ile ilgili açıklama yapacağıma sezeryan olana kadar bilmezler hiç bişeyi olur biter.. benim bir de doğumdan sonraki fasıldan korkum var:))
sütün geliyor mu bebeğin üstünü kapatın bebeğe çok kalın giydirmişsiniz bebeği çok ince giydirmişsiniz ilk günden üşütecek misiniz? eml çok kilo almışsın bu kilolar kalır sende hele bir de sezeryan yaptın hiç gitmez vs.. bu ihtimallere karşı eşimi ve annesini ve kendi ailemi tembihledim doğuma yakın bir daha söylicem eğer bu şekilde konuşması muhtemel birileri varsa lütfen evime gelmesin dedim.

Canim sana kotu haber vereyim. Boyle konusan birileri hep olacak.birileri hep isine karışacak. Simdiden hazirlikli ol. Ama sakin bunlarin seni uzmesine izin verme.dinliyormus gibi yap gitsin. Cevap verme zahmetine bile katlanma. Ben o kadar dinledim ki ama hep cevreden .sagolsunlar benim ve esimin ailesi hic karismadilar.ben de hep dinledim dogrudur dedim ve konuyu kapattık. Boyle insanlar hep olacak yapacak bisey yok.sakin en guzel zamanlarını onlara uzulerek harcama.

selam kızlar şu kabus gibi rüyalarla basım dertte...
sık sık rüyamda bebeğimi erken yada sakat dogurdugumu, karnımdan çıkartıp sevdiğimizi ardından geri yerine koyamadığımizi, ve en çok da eşimin beni aldattığını görüyorum rüyalarımda.
psikolojimi çok etkiliyor daha 15 aylık evliyiz severek evlendik ve allaha şükür çok mutlu bi ailemız var. eşim ilgili sevgisini gösteren biri. bana karşı hareketleri dışarıdan bakanların bile parmağını ısırttıracak cinsten. benim de öyle tabi herşey karşılıklı sonuçta. ama bu garip rüyalari ne diye görüyorum anlamıyorum öyle bi şüphem yok hamileligim boyunca hiç kilo almadim üstelik kusarken verdiğim kiloların bile hepsini geri almış değilim. cinsel hayatımız ilk başlarda biraz eskiye göre azalsada şimdi eski haline dönmüş durumda. kafama takacak hiçbirşeyim yok aslında ama niye böyle şeyler görüyorum. bi süre etkisinden kurtulamıyorum rüyamin bazen öyle dolmuş olarak uyanıyorum ki bi kaç damla gözyaşımi tutamıyorum.
sizlerde böyle kabuslar görüyormusunuz lütfen cevap verin

ben hep geç kalıyorum..

cinsiyetler öğrenildi, isimler tartışıldı, göz renkleri konuşuldu sıra hastane, doktor ve doğum şekli seçimine geldi. ben yeni öğrendim cinsiyeti (kesin gibi)

sırasıyla:
hissettiğim : erkek
babanın hissettiği : kız
anneane/babanne : kız
karın şekli: kız
aşerme: erkek
cin takvimi :kız
soda testi: erkek
erkek çocukların ilgisi : kız
veeee bugun ultrasonda kesin görüş (parmak/kordon filan değilse) ERKEK.. :118::118:

erkekim geliyo kızlar, daha öncesinde bi doktor göremedim ama tipi erkek gibi demişti
şidi oylurum ve erkek sayısını bir artırıyorum

biliyorum bu tür insanlarla karşılaşıcam da işte ben de çenemi tutamayıp o stresle ters bişey söylersem diye korkuyorum. çünkü stresli bir süreç bebeğine bakım için yeterince araştırmayı zaten 9 ay boyunca yapmışsındır. bunları bilmeden her konuda yorum yapan insanlara tahammülüm yok. İlla ki işin içinden çıkamayacağım durumlar olacak annem ve kayınvalidem dışında kimsenin işime karışmasına müsaade etmicem zaten. Çünkü bir çok arkadaşım şişmanlık mevzularından depresyona girdi kocalarından uzaklaştı vs.. çok acı ruh halinden anlamayan beni üzen insanların evimde işi olmamalı bence..
ama bir şekilde kendimi bebeğime ve eşime odaklamam lazım. Çünkü onlardan başka kimsem olmayacak ev boşaldığında.. 5 ay çabuk geçsiiiiinnnnnnnnnnnnnnnn:)))

Merhaba.Bugün hep normal doğum ve sezeryan konusu tartışılmış.Öncelikle belirtmek isterim ki ben normal doğum yapmayı hep isterdim.Ta ki 1,5 yıl önce rahim filmi çekilene kadar.Ağrı eşiğim çok düşüktür.O kadar acı çektim ki.Doktorum 1 saat başımdan ayrılmadı.Dayanılmaz ağrılar çekerken bir taraftanda vücudum kaskatı kesildi.Parmağımı bile oynatamıyordum.Uzun bir süre tansiyonumu alamadılar.O kadar düşmüştü.Biraz kendime geldiğimde 7-4 olmuştu.Kaç tane serum, iğne, damardan ilaç verdiler sayısını hatırlamıyorum.Film sonrası akşama kadar hastanede yatmıştım.Bu deneyim psikolojimi bayağı etkiledi.Kendimden vazgeçtim doğum sırasında da bu şekilde olursam bebeğe bir şey olur diye çok korkuyorum.Değil ıkınmak parmağımı bile oynatamıyordum.Tabi ki yine de o gün geldiğinde doktorumla oturup konuşacağım öncelikle bebeğin sağlığı sonra da benim için en doğrusu neyse ona karar verip uygulayacağım.

Sezeryanı eleştiren arkadaşlar var normal değil diye.Yapılması gerekiyorsa yapılmalı bence.Geçmişte sezeryanın olmadığı dönemlerde doğum sırasında yaşanan bebek ve anne ölümleri çok daha fazlaydı.

Her kadının bünyesi farklıdır.Ben normal doğum yapanı da sezeryanla doğuranları da normal karşılıyorum.Kişinin fiziksel ve psikolojik durumu, bebeğin sağlığı neyi gerektiriyorsa öyle olmalı.

oyyy canım benim yaaa. Sen son zamanlarda forumlarda falan bebeğini kaybeden veya hamileyken eşini aldatan erkeklerin hikayelerini falan okudun mu ki? eğer öyleyse onların etkisiyle de rüyanda görmüş olabilirsin. rüyalarında bunları görüp kocana zindan etme sakın dünyayı heee :)) doğum yaptıktan sonra çok fena dalga konusu olursun :)))

çok eğlendim yazdıklarını ve ihtimallerini okurken :))) benim de cin takvimi erkek diyordu hissettiğim de erkekti ama doktor kız dedi :))
Bi de size geçenlerde büyük teyzeler tarafından bende denenen bir testi daha söyliyim krizlere gireceksiniz..
Büyük teyze çaktırmadan 1 tatlı kaşığı tuzu kafamdan aşağı dökmüş. Sonra tüm teyzeler beni izlemeye başladılar. Bir yandan düşünüyorum bu insanlar neden konuşmadan bana bakıyolar diye.. neyse bi süre sonra konuşmaya başladılar ve üzerimde denedikleri testin sonucuna göre kızım olacakmış. Test te şu tuzu döktükten sonra eğer burnumu kaşısaymışım erkek ağzımı kaşısaymışım kız olacak imiş. Ben tabi ağzımı kaşımışım:)))

Bunu da şöyle açıklıyolar. Burun pipiye benzediği için erkek ağız kukuya benzediği için kız oluyormuş. Tabii tuzdan haberim yok hala. Eve gittim kafam kaşınıyor. kaşırken dehşet içinde benim kafamda bişeyler var diye sıçradım hemen baktım saçım komple tuz. Hala aklıma geldikçe gülüyorum bu duruma.. Burun pipi ağız kukuymuş allahım yaaa

ohh hayırlısı olsun asıl ben geç kaldım nerdeyse 17. haftaya gşrşcem öğrenemedim göstermiyor nazlı şey cumartesiye kaldı umutlar darısı başıma

işte tam da anlatmak istediklerimi anlatmışsın. Kesinlikle seninle aynı fikirdeyim. Her insanın yaşanılan tecrübelerden etkilenme olasılığı farklıdır. Ben başkalarının yaşadığı ve şahit olduğum acılardan çok çabuk etkileniyorum. Ben araba kullanmaya başladığım anda kaza tehlikesi yaşadım ve araba sürmek fobi oldu bende ve hemen arabamı sattım. Bir daha da süremiyorum. Buna benziyor bu tür konular da.. Kimisi ameliyattan korkuyor. Ben de ameliyattan korkmuyorum. bu da farklı bir örnek.

Herkesin tercihine saygı duyulmalı ki burda da herkes bu tür şeylere saygı duyuyor o yuzden kolaylıkla yazabiliyoruz. ama işte gel gör gerçek hayatta aile büyükleri bu durumu anlayamıcaklar hiç bir zaman. Biz doğurduk sen de doğurursun mantığıyla sürüp gidecek..

hiiiç korkma arkadaşım
beenden sana bir reçete:kendine bir sadaka kutusu ayarla ve kabus gördükçe kalabalığa eşinlle girip çıktıkça nazardan kazadan beladan korktuğun heranda azdan çoktan sadaka çık
hiç korkma inanki bu seni öyle bir koruyacakki
biriken sadakanı gerçekten ihtiyacı olan birine topluca ulaştırırsın.öyle sokaktakiçingenlere falan ziyan etme
bir süre sonra kabuslarında son bulacak merak etme

Ayyyy bu teyzeler resmen müstehcen
biz hep diyoruz doktora bak sen bu çocuğu çıplak çekiyosun, orasına burasına bakıyosun, her seferinde biz el kol yapıyor "anneaa zaten çıplağım"

bana tuz dökseler önce kavga çıkarır sonra canım tuzlu şeyler çekti diye oturup zeytin, peynir yerim
birde çocuğun kendisi burun kadar zati, şeysi nasıl burun gibi olsun

hayırlısıyla alalım bebişleri kucağada, ergenliğe girdiklerinde sinir ederiz. biz senin oranı buranı maaile, kolukomşu gördük diye :78::78:

arkadaşlar geçenlerde ben de bir yerde okudum:normal doğumla doğan çocukların hasta olma istatislikleri çok düşükmüş
metabolizzmaları daha kuvvetli oluyormuş.
ben bir arkadaşımın doğum hikayesini dinleyince aman aman demiştim normal doğum istemem yıllar önce
ama o arkadaşım başka bir hastanede doktorunun telkiniyle yine normal doğum yapınca anladım ki bunun doktorlada çok ilgisi var.
açıkçası içimden bir ses bana normal doğum yapacakmışım gibi geliyor
korkmuyorumda
doktor önemli arkadaşlar
fizyolojiniz bebeğin durumu vs gibi etkenlerden sonra doktorunuzu seçerken dikkat edin
ya bu arada ben sizlere bir şey danışmak istiyorum:bebekten dolayı çamaşır kurutma makinesi ve buharlı temizlik makinesi almayı düşünüyorum.buharlı temizliği araştırdık ve yüzde 90 alf multiyle ilgili yorumlar olumlu.büyük ihtimal alf alacağım.çamaşır kurutma makinası konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var aranızda kullanan memnun olan yada olmayan herkesin yardımını bekliyorum

ohh hayırlısı olsun asıl ben geç kaldım nerdeyse 17. haftaya gşrşcem öğrenemedim göstermiyor nazlı şey cumartesiye kaldı umutlar darısı başıma

bizde zor gördük. sırtüstü yatmıştı, ama benim göbek deliğimin üstünden baktık gördük

doktor kendi çabalarıyla 3 boyutlu ultrason yaptı

hayırlı olsun cnm bende cuma günü gidecem bebeğim gösterirse ozaman öğrenecem:) ama yazdıklarında soda testi dikkatimi çekti o nasıl oluyor, nasıl yapılıyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…