evet canım bende okumuştum öyle şeyler. biraz karma bi durum bu. aslında her insanda hem renkli hem de kahverengi göz geni olabiliyormuş. bizim çocuğumuz babadan dolayı renkli bir gen alacak benden dolayı da kahverengi alacak. ama bende de bir renkli gen olabilir ve çocuk bunu da alabilir aynı şekilde babadan da kahverengi alabilir. yani toplamda ne kadar renkli ne kadar kahve gen varsa fazla olan oluyo gözler. ayy çok karışık bu işleeeerrr yoruldum valla :)))
bir çok alıntı yapmıştım ama hepsi silinmişne çok yazmışsınız bikaç gün girmedim oku oku ancak bitirdim.amargiciğim bende 30 kilo aldım ilk hamileliğimde kızım henüz 2 yasına girmeden hamile kaldım ve hepsini vermiştim şimdi yeniden aldım tabiki.en doğru kararı vermişsin bende bu hamileliğimde diyetisyene gitmeyi düşünüyorum.emzirme döneminde bol su içerek hamur işinden uzak durarak kiloları vereceğiz.
ben özele gittiğim için devlete gitmediğimden kaydım sağlık ocağına düşmedi sanırım beni kimse aramadı .ilk hamileliğimde 4 doz tetanoz oldum 5..doz olacaktımki hamileyim sanırım benim aşılarım yeterli 5.dozuda yaptırırım.
perşembe günü büyük gün juniourımı görmeye gidiyorum 40 gün sonra:)
normal doğumdan korkan bir hamiş okudum bende sezeryandan korkuyorum inşallah yine normal doğum olur herkesin doğumu farklı oluyor doğum hikayeleri var ssvd grubunda ben okudukça motive oluyorum.orda sezeryan olan hanmlar normal doğum yapmaya çalışıyor ilk doğumunuzu önyargıyla sezeryan seçmeyin bir sorun olursa tabiki sezeryan ama son çare olmalı bence.
isim konusundada karar versem bile çevremde kimseye söylemicem kimse yorum yapmasın sürpriz doğumda söylerim diyeceğim
Merhaba, harika bir diyetisyene başladım. Kendimi çok daha iyi hissetmemi sağladı. Bugün ilk günümü başarıyla tamamladım. Kafın yiyecek çok şey vermesine rağmen midem nasıl genişlediyse alışmam zaman alacak. Bu arada sezeryan konusunda birilerinin hissettiklerime tercüman olması beni şaşırttı. Çünkü anneler genelde normal doğumdan korkarlar. Ben daha önce rahim ameliyatı geçirdiğimden doktorum sezeryan olacağımı söylemişti. Yani rahmin hiç doğum kasılması yaşamaması gerekiyormuş. O nedenle sezeryan olacağım. Ben tam olarak korkuyor sayılmam ama o iz sinirime dokunuyor. Yani insanınkarnında boydan boya bir iz. Fikri hoş değil. Karın kasları da çok zarar görüyormuş, spor yaparken sezeryan olan annelerin çok daha fazla günler boyu o bölgeyi calıştırarak kaslara hareket etmeyi yeni baştan öğretmeleri gerekiyormuş. Kaslar kiye ayrıldığı için kendii öok zor tamir ediyormuş. Ayrıca sezeryandan sonra karnımda bir yarık çok moral bozucu. Plastik cerrah bir arkadaşım var. En azından onun amelitaya girip kapanma dikişini atmasını istiyorum ama doktoruma sormaya utanıyorum. Zaten doktor karısı kontenjanından doktor nazımı bayağı çekiyor. Bu da şımarıklık olur gibi düşünüyorum. Anlayacağımız soramıyorum :18:
kiz naptin sen ? saka saka allah gonlune gore versin insallah
Merhaba, harika bir diyetisyene başladım. Kendimi çok daha iyi hissetmemi sağladı. Bugün ilk günümü başarıyla tamamladım. Kafın yiyecek çok şey vermesine rağmen midem nasıl genişlediyse alışmam zaman alacak. Bu arada sezeryan konusunda birilerinin hissettiklerime tercüman olması beni şaşırttı. Çünkü anneler genelde normal doğumdan korkarlar. Ben daha önce rahim ameliyatı geçirdiğimden doktorum sezeryan olacağımı söylemişti. Yani rahmin hiç doğum kasılması yaşamaması gerekiyormuş. O nedenle sezeryan olacağım. Ben tam olarak korkuyor sayılmam ama o iz sinirime dokunuyor. Yani insanınkarnında boydan boya bir iz. Fikri hoş değil. Karın kasları da çok zarar görüyormuş, spor yaparken sezeryan olan annelerin çok daha fazla günler boyu o bölgeyi calıştırarak kaslara hareket etmeyi yeni baştan öğretmeleri gerekiyormuş. Kaslar kiye ayrıldığı için kendii öok zor tamir ediyormuş. Ayrıca sezeryandan sonra karnımda bir yarık çok moral bozucu. Plastik cerrah bir arkadaşım var. En azından onun amelitaya girip kapanma dikişini atmasını istiyorum ama doktoruma sormaya utanıyorum. Zaten doktor karısı kontenjanından doktor nazımı bayağı çekiyor. Bu da şımarıklık olur gibi düşünüyorum. Anlayacağımız soramıyorum :18:
kızlaaar bugün benim doğum günüm :)) ama bebeğim yüzünden benim pabuç şimdiden dama atıldı. kimse beni düşünmüyo hediye alırken bile onu düşünüp alıyolar. ah bu keratalar daha doğmadan hayatımızın başrolüne geçtiler.
Kizlar kesin olarak oglum oluyor. Bir tane daha var. Kaynana olacagim en dislisinden.
Kızlar bu gün bir şey öğrendim doğum yapacağımız hastaneyi en az 6 aylık hamileyken seçmemiz gerekiyormuş.mesela 7.aydan sonra hastane değiştirirsek orda doğum yapamazmışız...bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşsın ufak bir araştırma yapayın dedim ama bir şey öğrenemedim bilgisi olan paylaşsın lütfen:) kardeşim medipol mega da çalışıyor doğumumu orada düşünüyordum doktorumu falan o ayarlıcaktı doktor hangi hastanede doğum yapacaksa en az 6 aylıkken kontrollerini o hastanede yapması gerekiyor yoksa hastaneler sorumluluk kabul etmiyorlarmış bu tür karışıklıklar olduğunda kanunen böyle bir şey çıkmış sizin bundan haberiniz varmı ????? bunları doçent kadın doğumcu söylemiş çok şaşırdım....bayramdan sonra kontrole gidip orda devam edicem ve bu konu hakkında bilgi alıcam buraya yazarım kızlar ama o zamana kadar çatlıcam sanırım
ben ağrıdan öte diğer etkileriyle de ilgileniyor ve korkuyorum. ağrı çok farklı bir durum zaten.. Birincisi vajinal bir yırtılma veya dikiş durumunda zaten sezeryanlılardan daha fazla mikrop kapma riskin var çünkü dışkı yaptığın yere çok yakın istediğin kadar temizlesen de yine de ihtimal daha fazla bana göre. Sezeryanda dikiş artık yapıştırma olarak olduğu için çok fazla dikiş ile ilgili sıkıntı yaşamıyorsun. ama vajinal yolda dikişlerine çok dikkat etmen gerekiyor ve dikişine bişey olduğu anda eğer dış dikişse tekrar müdahale ediyolar ama işten dikişse kendiliğinden geçer diye geri gönderiyolar ki bi tanıdığımın içten dikişleri patlamış doktor öyle deyip göndermiş.
normal doğumda çok güçlü olman gerekiyor ki çat diye doğurabilesin. Yani 12 saat sancı çeksen ve bu süre zarfında yemek bile yedirmiyolar güç mü kalır ki insanda ıkınasın. Benim arkadaşım geceden sabaha kadar sancı çekmişti nerde 20 saattir açtı artık gücü tükendiği için sezeryan olmuştu bebeği tehlikeye girdiği için. Evet her hamilelik ve doğum farklı ama benim başıma da gelmeyeceğini nerden bileyim diyerek hemen vazgeçiyorum normal doğumdan. hiç bana göre bişey değil. Normal doğumu destekleyenleri de her zaman ayrı ayrı tebrik etmişimdir.
kanama ile ilgili soruna gelince şuana kadar benim başıma gelmediğinden bilmiyorum. ama burda okuduklarıma göre kanama alanı azalıncaya kadar yatıp dinlenmek gerekiyormuş.Allah acil şifa versin..
merhaba kızlar dün çok kötü şeyler yaşadımkan pıhtılaşma genetik testi yaptırmıştım sonuç dün çıktı genimde pıhtılaşma sorunu varmış doktor iğne yazdı doğuma kadar günde bir tane kullanacam, iğneinin ilkini yaptırdım eve dönüyordum yarım saat sonra otobüste bir anda gözlerim karardı ellerim dizlerim titredi midem bulandı başıma ağrı girdi tamam artık ölüyorum dedim o derece kötü oldum ayaktaydım olduğumm yere yığıldım ,baygınlık geçirdim, Allahtan kendi durağıma gelmiştim zorla sürüne sürüne indim kaldırıma oturdum ağlama krizine girdim yarım saat ağladım bir Allah ın kulu da yardım etmedi yarım saat sonra kalktım yavaş yavaş evime gittim. açtım ondan mı oldu acaba yada yada bu iğnenin yan etkilerinde ölümcül anafilaktik şok durumları oluşabilir yazıyor sebep o mu bilmiyorum ne yapacağımı şaşırdım
geçmiş olsun...açlıktan olacağını düşünüyorum inşallah birdaha yaşamazsın...merhaba kızlar dün çok kötü şeyler yaşadımkan pıhtılaşma genetik testi yaptırmıştım sonuç dün çıktı genimde pıhtılaşma sorunu varmış doktor iğne yazdı doğuma kadar günde bir tane kullanacam, iğneinin ilkini yaptırdım eve dönüyordum yarım saat sonra otobüste bir anda gözlerim karardı ellerim dizlerim titredi midem bulandı başıma ağrı girdi tamam artık ölüyorum dedim o derece kötü oldum ayaktaydım olduğumm yere yığıldım ,baygınlık geçirdim, Allahtan kendi durağıma gelmiştim zorla sürüne sürüne indim kaldırıma oturdum ağlama krizine girdim yarım saat ağladım bir Allah ın kulu da yardım etmedi yarım saat sonra kalktım yavaş yavaş evime gittim. açtım ondan mı oldu acaba yada yada bu iğnenin yan etkilerinde ölümcül anafilaktik şok durumları oluşabilir yazıyor sebep o mu bilmiyorum ne yapacağımı şaşırdım
bende 5. haftadan bu yana kullanıyorum. 2 doktorda bana karnımdan vurmamamı tavsiye ettiCanim hic korkma ben de oluyorum o ignelerden gunde 1 tane,eger bugun de ayni seyi yasarsan sor bi doktora.ben aksam yatmadan vuruluyorum karindan,bi sorun yaratmadi
Canim hic korkma ben de oluyorum o ignelerden gunde 1 tane,eger bugun de ayni seyi yasarsan sor bi doktora.ben aksam yatmadan vuruluyorum karindan,bi sorun yaratmadi
geçmiş olsun...açlıktan olacağını düşünüyorum inşallah birdaha yaşamazsın...
bende 5. haftadan bu yana kullanıyorum. 2 doktorda bana karnımdan vurmamamı tavsiye ettioysa en kolay ordan oluyor.
artık eşim kolumdan yapıyor.:18:
merhaba kızlar dün çok kötü şeyler yaşadımkan pıhtılaşma genetik testi yaptırmıştım sonuç dün çıktı genimde pıhtılaşma sorunu varmış doktor iğne yazdı doğuma kadar günde bir tane kullanacam, iğneinin ilkini yaptırdım eve dönüyordum yarım saat sonra otobüste bir anda gözlerim karardı ellerim dizlerim titredi midem bulandı başıma ağrı girdi tamam artık ölüyorum dedim o derece kötü oldum ayaktaydım olduğumm yere yığıldım ,baygınlık geçirdim, Allahtan kendi durağıma gelmiştim zorla sürüne sürüne indim kaldırıma oturdum ağlama krizine girdim yarım saat ağladım bir Allah ın kulu da yardım etmedi yarım saat sonra kalktım yavaş yavaş evime gittim. açtım ondan mı oldu acaba yada yada bu iğnenin yan etkilerinde ölümcül anafilaktik şok durumları oluşabilir yazıyor sebep o mu bilmiyorum ne yapacağımı şaşırdım
Evet hastane bağcılara bağlı ama merkezinde falan değil koskocaman bir alan üzerine yapılı ve karşı tarafındada harika lüx siteler ve iş merkezleri bulunur insan bağcılar semtini duyunca içinde zannediyor :))) ha bir de bağcıların içinde varmış medipol orayla karıştırmış olmayasın sakın :))) TEM Avrupa Otoyolu Göztepe Çıkışında bahsettiğim hastane ve bulunduğu yer harika hastanenin içi prof doçent dolu doktorların eşleri bile orda doğum yapıyor ....doktorları da harika herşey son teknoloji daha ne olsun...fiyatlar da yüksek olacak tabi haliyle gerçi bu hastane nerede olursa olsun önemli olan semti değil bence içindeki göreceğim muamele ve dr.ların iyi ve tam donanımlı bir hastane olması neticede doğum yaparken semte sokak sokak gezicek halimiz yok :))) Ben taksimde oturduğum halde buralarda yakın düzgün hastane bulamadım burasını görmemiş olsaydım avusturalya hastanesinde doğum yapıcaktım :))) bu hastanede çok eski dar bir sokak üzerinde sıkışık ama önemli olan doktorları ve doktorlarıda gerçekten çok iyi...ama dediğim gibi medipol mega üniversite hastanesi kadar donanımlı değil onun için tercihim medipolden yana :)) tabii her kesin kendi tercihi
Kızlar bu gün bir şey öğrendim doğum yapacağımız hastaneyi en az 6 aylık hamileyken seçmemiz gerekiyormuş.mesela 7.aydan sonra hastane değiştirirsek orda doğum yapamazmışız...bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşsın ufak bir araştırma yapayın dedim ama bir şey öğrenemedim bilgisi olan paylaşsın lütfen:) kardeşim medipol mega da çalışıyor doğumumu orada düşünüyordum doktorumu falan o ayarlıcaktı doktor hangi hastanede doğum yapacaksa en az 6 aylıkken kontrollerini o hastanede yapması gerekiyor yoksa hastaneler sorumluluk kabul etmiyorlarmış bu tür karışıklıklar olduğunda kanunen böyle bir şey çıkmış sizin bundan haberiniz varmı ????? bunları doçent kadın doğumcu söylemiş çok şaşırdım....bayramdan sonra kontrole gidip orda devam edicem ve bu konu hakkında bilgi alıcam buraya yazarım kızlar ama o zamana kadar çatlıcam sanırım
yok canım okumadım aslında ama hamilelik psikolojisi heralde bazen eşime anlatıyorum gördüğüm rüyaları zaten ağlamaya bahane arar gibi bi halim var onları anlatırken de dayanamayip gözlerim doluyor kocam başlıyor kahkahalar atmaya çocuk gibi nazlıyo beni ardından düzeliyorum:):):)
günaydın kızlaar uzun bir ara gelemedim yanınıza ancak arada bir takip edebiliyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?