2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

bu goz rengı ısı gercekten karısıkk... bızım aılde bnm tanıdıgım 3 kusakta hıc mavı goz yok ama kızımın masmavı gozlerı var hııc ınanamıyoruz:)

esım dıokı buda mavı olurmu acaba :) dedım o 1 kerelık

Merhaba, harika bir diyetisyene başladım. Kendimi çok daha iyi hissetmemi sağladı. Bugün ilk günümü başarıyla tamamladım. Kafın yiyecek çok şey vermesine rağmen midem nasıl genişlediyse alışmam zaman alacak. Bu arada sezeryan konusunda birilerinin hissettiklerime tercüman olması beni şaşırttı. Çünkü anneler genelde normal doğumdan korkarlar. Ben daha önce rahim ameliyatı geçirdiğimden doktorum sezeryan olacağımı söylemişti. Yani rahmin hiç doğum kasılması yaşamaması gerekiyormuş. O nedenle sezeryan olacağım. Ben tam olarak korkuyor sayılmam ama o iz sinirime dokunuyor. Yani insanınkarnında boydan boya bir iz. Fikri hoş değil. Karın kasları da çok zarar görüyormuş, spor yaparken sezeryan olan annelerin çok daha fazla günler boyu o bölgeyi calıştırarak kaslara hareket etmeyi yeni baştan öğretmeleri gerekiyormuş. Kaslar kiye ayrıldığı için kendii öok zor tamir ediyormuş. Ayrıca sezeryandan sonra karnımda bir yarık çok moral bozucu. Plastik cerrah bir arkadaşım var. En azından onun amelitaya girip kapanma dikişini atmasını istiyorum ama doktoruma sormaya utanıyorum. Zaten doktor karısı kontenjanından doktor nazımı bayağı çekiyor. Bu da şımarıklık olur gibi düşünüyorum. Anlayacağımız soramıyorum :18:

Artik karar verelim istiyorum ogluma ismiyle hitap etmek istiyorum mart gelsin istiyorum dogsun biraz buyusunkucuk adam pantolonlari giysin istiyorum:)) bugun z.radaki cocuk kiyafetlerine bayildimmmmm buyuklere olanin kucuk versiyonlari:))

hayırlısı olsun ama pek fazla sezeryanda ız kalmıyor.. bızım bır arkadasta kalmıstı oda bır krem kullandı gectı....normal sezeryan allah hayırlısını versın ben ılk dogumumda 4o haftama kadar beklemıstım benmkı cok sevmıs yerını gelmedı sonra mecbur sezeryan oldum..tabıkı agrısı hala oluyor bazen sonucta kesık ammaa bazen bızım elımızdede olmuyor ısteeeee

herkesin sezeryan izi aynı yerde mi olur bilmiyorum ama benimki karnımda sayılmaz baya bir aşağıda, hatta iç çamaşırım sürekli kapatıyor, bikini giydiğimde görünmüyor, dokunmadığım sürece orda iz olduğu belli bile değil, dokunduğumda da sadece his kaybı var o bölgede, onu anlıyorum, uyuşma gibi bir hissizlik var, uzun zaman pilates yaptım, hiç zorlanmadım, esmerim ama açık tenliyim, hiç öyle bellisi falan yok, benim şansıma mı öyle oldu yoksa herkesin mi öyle olur bilmiyorum ama estetik anlamda kaygı duyulacak bir durum yok bence.

mutlu mutlu yeni yaşlaraaa o zaman, alış artık buna, eşin de sen de yoksunuz artık, o var :)) hayatın merkezi oluyor bebiş bir süre sonra, hatta ben kızımın doğum gününü kutladığımdan beri kendiminkini kutlamaya utanır oldum

Kizlar kesin olarak oglum oluyor. Bir tane daha var. Kaynana olacagim en dislisinden.

oooovv fena kaynanaa:18: hayırlı uğurlu olsun bakalım ikinci oğluşun

bunu ilk kez duydum, özellerde mi geçerli acaba bu, tabi öyledir, amayine de mantığı saçma geldi, mantıken hastane her hastayı kabul etmek zorunda olmalı, 5-6 ay önce devlet hastanesinde doğum yapcak olan komşumuz özel oda olmadığı için özel hastaneye gidip orda yaptı doğumunu, kabul ettiler sorun çıkarmadılar, hasta geri çevrilmez bence yaa, çok mantıksız geldi bana.

ne kadar ayrıntılı düşünmüşsün herşeyi, ama çok yorar bunlar seni, strese sokar, olayı akışına bırakmak lazım, normal doğum elbette en güzelidir, ben de korkuyorum yapamam diye düşünüyorum acı eşiğim düşük olduğu için, mikrop kaparım dikişim patlar vs. diye değil, bizim o bölgemiz hassas ama bir o kadar da dayanıklı, mikroplara çok açık bir bölge olmasına rağmen kendi kendini yeniliyor farkındaysan, aksi halde kadın doğumcudan ayağımızı çekemezdik, dikişlerin o kadar problem çıkaracağını düşünmüyorum, mikrop kapma durumunun da nadir olabilecek bir duurm olacağını düşünüyorum, benim tek korkum o sancıya dayanabilir miyim korkusu. Kızımda yaşadım da o sancıyı, çok zor ama mükemmel bir sancı, iyiki de yaşamışım, içimde uhte kalmayacak.

merhaba kızlar dün çok kötü şeyler yaşadım kan pıhtılaşma genetik testi yaptırmıştım sonuç dün çıktı genimde pıhtılaşma sorunu varmış doktor iğne yazdı doğuma kadar günde bir tane kullanacam, iğneinin ilkini yaptırdım eve dönüyordum yarım saat sonra otobüste bir anda gözlerim karardı ellerim dizlerim titredi midem bulandı başıma ağrı girdi tamam artık ölüyorum dedim o derece kötü oldum ayaktaydım olduğumm yere yığıldım ,baygınlık geçirdim, Allahtan kendi durağıma gelmiştim zorla sürüne sürüne indim kaldırıma oturdum ağlama krizine girdim yarım saat ağladım bir Allah ın kulu da yardım etmedi yarım saat sonra kalktım yavaş yavaş evime gittim. açtım ondan mı oldu acaba yada yada bu iğnenin yan etkilerinde ölümcül anafilaktik şok durumları oluşabilir yazıyor sebep o mu bilmiyorum ne yapacağımı şaşırdım

Canim hic korkma ben de oluyorum o ignelerden gunde 1 tane,eger bugun de ayni seyi yasarsan sor bi doktora.ben aksam yatmadan vuruluyorum karindan,bi sorun yaratmadi

geçmiş olsun...açlıktan olacağını düşünüyorum inşallah birdaha yaşamazsın...
Canim hic korkma ben de oluyorum o ignelerden gunde 1 tane,eger bugun de ayni seyi yasarsan sor bi doktora.ben aksam yatmadan vuruluyorum karindan,bi sorun yaratmadi
bende 5. haftadan bu yana kullanıyorum. 2 doktorda bana karnımdan vurmamamı tavsiye ettioysa en kolay ordan oluyor.
artık eşim kolumdan yapıyor.:18:

sağolun kızlar inşallah açlıktandır , bugün arayacam doktoru bakalım ne diyecek

günaydın kızlaar uzun bir ara gelemedim yanınıza ancak arada bir takip edebiliyorum :)

çok geçmiş olsun canım allahın izniyle hiçbirşey olmaz inş. sıkma canını bebek asprini verdimi doktorun 32. haftaya kadar bana 2 doktorda tavsiye etti hem kan pıhtılaşmasını engelliyor damarları daha iyi açıyor ve bebek daha iyi besleniyor dedi

:))) Hayal kırıklığına uğramamın sebebini bağcılar ilçesini sevmediğimden dolayı mı sandın yoksa canım :))) yok daha neler. Ben Anadolu yakası maltepede oturuyorum. o yüzden hayal kırıklığına uğradım :)) Ben acıbadem kadıköyde doğum yapıcam artık karar verdim ne kadar olursa olsun yani.. dediğin gibi göreceğim muamele herşeyden önemli.. Saçma sapan doktor veya hemşirelerle karşılaşıp bu bin yılda bir yaşanan güzel sürecin içine edeceklerine az daha para veriririm kendimi iyi hissederim..

sahiden mi yaa öyle bir yasa mı çıkmış? Sormak lazım aslında ama öyle bişey olacağını pek sanmıyorum. doktor değil hastane için mi bu konudaki kural. Eğer hastane içinse normal olabilir de doktor içinse biraz zor onu uygulamaları. Neyse ben zaten doktorumdan ve hastanemden memnunum biraz pimpirik ama o da işime geliyor yanii :))

Günaydın geçen hafta yeni doktora başlamıştım ve bugün gebe takibini okurken tekrar iyiki bu doktora başlamışım dedim önceki doktor bana hiç alfa feto protein testinden söz etmemişti bu doktor yaptıralım dedi geçen gün önce dedim acaba özel ya para içinmi yaptırıyor ama kabul ettim çünkü birşey varsa ona göre tedavi ederiz dedi bugun okudum gerçekten çok önemliymiş iyiki yaptırmışım hatta korktum bile ya yuksek çıkarsa allah korusun kilolu hamilelerde yüksek çıkabiliyormuş tansiyon ilacıda kullanıyorum zaten kilodan dolayı bugun çok üzüldüm acaba bebeğime haksızlıkmı yaptık hamile kalarak böyle ama veremiyordumki 10 kiloyu zorla verdimde kaldım zaten ona birşey olursa benim yüzümden mahvolurum ben rabbime emanet tam 3 yıl bugunu bekledim ben

Aynı durum benim başıma geldi de o yüzden sordum. Ben bebeğini kaybedenlerin veya anne karnında kalbi duran bebek annelerinin hikayelerini okumuştum. Sonrasında hamilelik belirtilerim geçince onlardan etkilenip gecenin bir körü ağlaya ağlaya hastaneye gidip bebeğimin kalp atışlarını dinlemiştim. Aldatan eş mevzularını da okumuştum aynı şekilde ama eşime o kadar güveniyorum ki onun beni sevmediğini hissederim zaten kandırmaya da çalışmaz beni sevmese direk yüzüme söylicek biri.. o yüzden onlara pek takılmamıştım.
Seni çok iyi anlıyorum rüyalarda görülen şeyler hakikaten insanı çok fena etkiliyor. Çok şükür bebekle ilgili öyle rüyalar görmedim ama eşimin öldüğünü gördüğümde gece kalkıp ona sarılıp ağlamıştım öldün sandım çok korktum diye..
Sen bol bol dua ederek ve güzel hayaller kurarak uyu. Hatta bence bi güzel film izle çok olumlu veya komik birşey izle öyle uyu onun faydasını mutlaka göreceksin canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…